Spahić: Da sam to uradio ne bi bio u Rusiji
Piše: Predator
Subota, 14.02.09. 11:46.
Kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, Emir Spahić protekla dva dana na „meti“ je medija u našoj zemlji i okruženju, koji su „iskopali“ informaciju da je u oktobru prošle godine optužen za namještanje utakmice.
Naime, Spahić se „tereti“ da je u jesen 2008. godine bio umješan u „prodaju“ utakmice protiv Himkija, kada je njegov tim na domaćem terenu poražen rezultatom 0:2. Najglasniji u optužbama bio je Sergej Gurjenko, koji je naglasio takav igrač ne treba Lokomotivu.
„To su čiste gluposti i u tome nema trunka istine“, rekao je Spahić za SportSport.ba, dodavši:
„Nije istina da sam otjeran iz Lokomotiva. Još uvijek sam član kluba, a gdje je sada Gurjenko!? On je naš bivši saigrač i to najbolje govori o kakvom čovjeku se radi. Mene i još dvojicu stranaca optužio je da smo prodali utakmicu Himkiju, što je notorna laž. Da sam to uradio ne bi bio u Rusiji.“
Spahić je demantovao i to da je u lošim odnosima a Nikolajom Naumovim, predsjednikom Lokomotiva.
„Naprotiv, u odličnim smo odnosima. Prije nekoliko minuta sam razgovarao sa predsjednikom i ispričao mu za natpise u medijima. Objasnio sam mu da mi to jako smeta, jer sam kapiten reprezentacije i nimalo mi nije jednostavno zbog toga. On se samo nasmijao i naglasio da se ne osvrćem na to. Rekao mi je da niko nema pravo „zabijati nos“ u te stvari, da su to velike stvari i da vjerovatno ne bi bio u Rusiji da sam to uradio. Razgovarao sam i sa selektorom Miroslavom Ćirom Blaževićem. I od njega sam dobio podršku“, ističe Spahić.
Kapiten našeg nacionalnog tima potvrdio je da je u pregovorima sa ruskim prvoligašem iz Samare i da su veliki izgledai da će u narednih pola godine nositi dres Krylya Sovetov.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*