Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- alan_kardec
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
na golfu 3, kad namotam puni i lijevi i desni čuje se kao neko, ne znam kako da objasnim, kao cviljenje, kao da nešto melje, u tom fazonu i volan kao da poigrava u rukama. Kinetički ne bih rekao da su otišli, oni imaju drugačiji zvuk (kuckanje). Zna li možda neko šta bi moglo biti u pitanju?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Servo pumpa se cuje provjeri ulje u servu.alan_kardec je napisao/la:na golfu 3, kad namotam puni i lijevi i desni čuje se kao neko, ne znam kako da objasnim, kao cviljenje, kao da nešto melje, u tom fazonu i volan kao da poigrava u rukama. Kinetički ne bih rekao da su otišli, oni imaju drugačiji zvuk (kuckanje). Zna li možda neko šta bi moglo biti u pitanju?
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- alan_kardec
- Kontakt:
madridist je napisao/la:Servo pumpa se cuje provjeri ulje u servu.alan_kardec je napisao/la:na golfu 3, kad namotam puni i lijevi i desni čuje se kao neko, ne znam kako da objasnim, kao cviljenje, kao da nešto melje, u tom fazonu i volan kao da poigrava u rukama. Kinetički ne bih rekao da su otišli, oni imaju drugačiji zvuk (kuckanje). Zna li možda neko šta bi moglo biti u pitanju?
koja je cijena tog ulja?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Litar max 10 KM.
Ak bude sve ured sa servom, moguce da je do amortizera (tacnije propala solja amortizera).
Ak bude sve ured sa servom, moguce da je do amortizera (tacnije propala solja amortizera).
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- alan_kardec
- Kontakt:
Ne bih reko da je do ulja. Evo sad gledam nivo je tačno negdje na sredini između predviđenog minimuma i maksimuma.
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Momci, imam jedno pitanje...gledam sad na onoj stranici mobile.de auta, i fakat ima jeftinih stvari...gledam recimo Golfova cetvorki ima po 1000€, recimo Renault Scenica 2004 g. koji mi je u buraza ima po 1250€, sto je stvarno pojeftino...e sad me zanimaju te cake oko poreza, carine i svega toga, koliko bi me otprilike to izaslo dok bi ga ovdje uvezao ? otprilike neka cifra, da vidim samo bi li me izaslo otprilike kao da ovdje uzimam ili se to isplati ipak ?
hvala unaprijed
hvala unaprijed
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
- majestic24
- Kontakt:
alan_kardec je napisao/la:na golfu 3, kad namotam puni i lijevi i desni čuje se kao neko, ne znam kako da objasnim, kao cviljenje, kao da nešto melje, u tom fazonu i volan kao da poigrava u rukama. Kinetički ne bih rekao da su otišli, oni imaju drugačiji zvuk (kuckanje). Zna li možda neko šta bi moglo biti u pitanju?
Provjeri ti i kineticki. KOd mene je nesto slicno bilo...isto kad namotam cuje se kao da cvili i slicno. I ja sam mislio da nije bio kad na kraju problem do njega
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Jedino sto se placa kod uvoza automobila je pdv i on iznosi 17% na cijenu koju carinici na granici procijene,to rade na osnovu kataloga i kljucni faktor je godiste automobila.Znaci ako je starije od 10 godina uzmimo evo passat 2004 godiste obicno se ne placa vise od 1000km pdv-a.Papastathopoulos je napisao/la:Momci, imam jedno pitanje...gledam sad na onoj stranici mobile.de auta, i fakat ima jeftinih stvari...gledam recimo Golfova cetvorki ima po 1000€, recimo Renault Scenica 2004 g. koji mi je u buraza ima po 1250€, sto je stvarno pojeftino...e sad me zanimaju te cake oko poreza, carine i svega toga, koliko bi me otprilike to izaslo dok bi ga ovdje uvezao ? otprilike neka cifra, da vidim samo bi li me izaslo otprilike kao da ovdje uzimam ili se to isplati ipak ?
hvala unaprijed
Naravno imas trosak homologacije koji je oko 300km.
Ta cijena koju platis tamo odnosno koju imas na racunu koji dobijes u Njemackoj ili Austriji ili gdje vec uzimas auto se ne uzima u obzir kod nas na carini.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- majestic24
- Kontakt:
Ima li neko da moze provjeriti kilometrazu na autu ali da je rezultat 100% tacan.
Nemoze biti golf 4 1500 eura a da ima predjenih "samo" 200 000. Neki dan isao u jednu autokucu van graza. Audi a3 ona serija 2004-05,sto je kod nas 10 ak hiljada,u slvoeniji i njemackoj po 4-5 hiljada eura u austriji 9000 eura. S tim da je presla 120 k,servisna knjiga,full servis napravljen i ocuvana kao kad je izasla iz proizvodnje.
Zelim reci da je problem s tim autima kad se uvoze da nikad ne znas sta ces dobiti.
Nemoze biti golf 4 1500 eura a da ima predjenih "samo" 200 000. Neki dan isao u jednu autokucu van graza. Audi a3 ona serija 2004-05,sto je kod nas 10 ak hiljada,u slvoeniji i njemackoj po 4-5 hiljada eura u austriji 9000 eura. S tim da je presla 120 k,servisna knjiga,full servis napravljen i ocuvana kao kad je izasla iz proizvodnje.
Zelim reci da je problem s tim autima kad se uvoze da nikad ne znas sta ces dobiti.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Pa covjece to se isplati pravo...nije ni cudo da sad ljudi mahom uvoze auta, ili sebi ili da preprodaju...znaci evo recimo ovaj Scenic koji se meni nesto svidja nenormalno, izasao bi me cak manje od 4.000 KM ili eto da zaokruzimo na 4.000...a ovdje su takvi preko 6.000 KM...nije to mala razlika...i plus kad skontas da je to auto vozeno na stranim putevima naspram ovih nasih makadama....ovo mi se svidjamadridist je napisao/la:Jedino sto se placa kod uvoza automobila je pdv i on iznosi 17% na cijenu koju carinici na granici procijene,to rade na osnovu kataloga i kljucni faktor je godiste automobila.Znaci ako je starije od 10 godina uzmimo evo passat 2004 godiste obicno se ne placa vise od 1000km pdv-a.Papastathopoulos je napisao/la:Momci, imam jedno pitanje...gledam sad na onoj stranici mobile.de auta, i fakat ima jeftinih stvari...gledam recimo Golfova cetvorki ima po 1000€, recimo Renault Scenica 2004 g. koji mi je u buraza ima po 1250€, sto je stvarno pojeftino...e sad me zanimaju te cake oko poreza, carine i svega toga, koliko bi me otprilike to izaslo dok bi ga ovdje uvezao ? otprilike neka cifra, da vidim samo bi li me izaslo otprilike kao da ovdje uzimam ili se to isplati ipak ?
hvala unaprijed
Naravno imas trosak homologacije koji je oko 300km.
Ta cijena koju platis tamo odnosno koju imas na racunu koji dobijes u Njemackoj ili Austriji ili gdje vec uzimas auto se ne uzima u obzir kod nas na carini.

Vrlo lako je provjeriti kilometrazu drug, a ti kad kupujes kupit ces prema propisima, u slucaju da kilometraza ne odgovara satu on ce tebi debelo platit.majestic24 je napisao/la:Ima li neko da moze provjeriti kilometrazu na autu ali da je rezultat 100% tacan.
Nece se oni zezati s tim.
Mia San Mia
Ima li ko isustva sa ovim fm transmiterom što ide preko upaljača za slušanje muzike, kakav je kvalitet zvuka i sl.?

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Taj transmiter mi nije izdrzao mjesec dana, al' opet kod kolege skoro pola godine i jos ga koristi. Sigurnije rjesenje ti je radio sa usb izlazom, mozes naci za oko 50 KM na piku.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Sve valja ako platis, ako uzmes one jeftine 5-10KM neces se muzike naslusati, kvalitet zvuka nije los koliko su to druge okolnosti, ispadanje iz lezista je glavno, a kod dosta auta ces svaki put morati frekfencije podesiti sa onim na fm. transmiteru. Da uzmes i one malo bolje, cc 30.ak KM opet se neces narocito usreciti, sto kaze Asteriks bolje uzmi kinez radio za 50 KM sa usb-om i sd utorom.
I jos nesto, ako koristis auto stalno i muziku ne gasis, i ne pomisljaj onda na to.
I jos nesto, ako koristis auto stalno i muziku ne gasis, i ne pomisljaj onda na to.
Mia San Mia
Pretezno los kvalitet zvuka, cujes sustanje ono ko i na stanicama mada imaju oni skuplji sto dobro ferceraju
edit. r32 objasnio
edit. r32 objasnio
Infarkt,ma kakav je,od srca je.
I mislio sam da su ovi po desetak KM obično smeće.Danas sam naletio na ovaj :
http://www.promedia.ba/product/pro4medi ... jnik-r-5bt
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Pa imas za te pare i ovako nesto, makar ljepse izgleda, kao pravi cd player:Saurman je napisao/la:I mislio sam da su ovi po desetak KM obično smeće.Danas sam naletio na ovaj :
Kod mene je orginalni bmw kastofon sad da stavljam neki drugi jednostavno se ne uklapa i ružno izgleda.Zato i tražim kvalitetan fm modulator.Papastathopoulos je napisao/la:Pa imas za te pare i ovako nesto, makar ljepse izgleda, kao pravi cd player:Saurman je napisao/la:I mislio sam da su ovi po desetak KM obično smeće.Danas sam naletio na ovaj :
- Goalgetter
- Kontakt:
U mene odlicno transmitter funkcionise, vec ga imam godinu. Kvaliteta isto nije losa. Kupio u Bingu dole za 10-15 KM.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Aha aha e to je onda druga stvar..Saurman je napisao/la:Kod mene je orginalni bmw kastofon sad da stavljam neki drugi jednostavno se ne uklapa i ružno izgleda.Zato i tražim kvalitetan fm modulator.Papastathopoulos je napisao/la:Pa imas za te pare i ovako nesto, makar ljepse izgleda, kao pravi cd player:Saurman je napisao/la:I mislio sam da su ovi po desetak KM obično smeće.Danas sam naletio na ovaj :
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.