Addict je napisao/la:Ako pocnemo upisivati ranije upisane bodove najebali smo.
Nemojte letjeteti jer se s visoka jako pada.
Ali, ako cemo se baviti prognozama onda ja mislim ovako:
22 boda trenutno, kuci Rudar i Borac te Slavija na strani do pauze. Realno je da ocekujemo 6 bodova, mozda i nesto iz Lukavice ali neka bude 6, dakle to je 28. Proslu sezonu Radnik B. je zavrsio s 31 na 10. mjestu. Na pocetku ove a i sada kazem da ko skupi 35 ostaje sigurno. Dakle, mislim da je realno da ostanemo obzirom na 12 preostalih kola iz kojih nam treba jos tih 7 bodova najmanje.
Dolaze nam direktni konkurenti Travnik, Velez, Olimpic, Vitez i idemo na vrijeme Drini (na vrijeme jer mislim da ce se ta ekipa na pola raspasti na zimskoj pauzi a i ono sto ostane ce otici nakon 3-4 kola nastavka). Tako da mislim da cemo ovdje uzeti minimum 12 bodova. Ono sto me iskreno plasi u ovim utakmicama je ocekivani bunker i destruktivna igra. Gledao sam zadnjih 3 sezone 95% utakmica Mladosti i najteze nam je bilo protiv ovakvih ekipa koje ce postaviti dupli blok i ici na bod po svaku cijenu. Protiv Zelje, Celika, Sarajeva smo uzeli bodove upravo jer se te ekipe nadigravaju i nama tecna igra odgovara. Gostovanja u Sarajevu, Tuzli i Bijeljini cemo otpisati, mada te utakmice nose poseban motiv nasim, ali i domacim jer ce zapeti maksimalno da vrate jer poraz od Mladosti posebno boli. Dolaze nam jos Siroki i Zrinjski, a to opet nosi veliki motiv i iz ove dvije utakmice ce se sigurno nesto uzeti. Zadnja utakmica u Zenici s Celikom ce biti revijalne prirode, osim ako nekome bude trebalo za bilo sta a tada cemo to odraditi komsijski hvala Bogu.
Dakle, moja racunica je 40-45 bodova realno, uz nesto srece i eventualna pojacanja 50 maksimalno ali veoma veoma tesko. Pozcija 6-7 mjesto, 5 uz dosta srece, a o 4 bi bilo ipak nerealno razmisljati. Ako cemo ici do kraja poredak ce biti Sarajevo, Zrinjski, Sloboda, Siroki, Radnik, Zeljo, Mladost... ako ovako i bude to je za mene kao da smo osvojili ligu prvaka.
Joj buraz al ih ti nakupi .Pa sa 50 bodova mozes da budes I prvak .a sa 45 bodova si u prva 3 mjesta .Bog te cuo .