FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- ultrassa1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Stvar je u tome što čovjek nije ništa ni pitao, on samo želi da se stvari izvedu na čistac, da se ne bi desilo da ponovo nakon godinu dana se pojavi neki novi milion duga. Ako je Misimović u stanju da pronađe dovoljan broj poslovnih subjekata koji će sponzorisati klub i ako pritom krpi rupe dajući pare iz svog džepa, onda su i Žujo, Greda, Amar i ostali, nebitno o kom se radi, za vrijeme svog mandata bili dužni da to isto urade. Ne možemo naprijed ako ćemo se konstantno vaditi na priču "pola države ne plaća doprinose, niko nije ukrao" i sl. Otkud mi to, pobogu, možemo znati, ako nam se ne podastru jasni dokazi? Znači, samo jasno prezentovanje kompletne situacije može nas navijače uvjeriti da je sadašnja uprava na pravom putu.FKZ1921 je napisao/la:kenan_tm :mnogo si pitanja postavio a pri tom si bas nabrijan.
Ali pošto sam se upetljao,da ti pojasnim.
1.od kud toliko duga za nepune tri godine?
Ako si tom jednom igraču dao 2000 km platu,državi moraš uplatiti 1420 km. Kaže inspekcija moraš imati toliko igraca,toliko trenera,toliko ostalih(pededetak)puta 1420 km,puta mjeseci i to ti izađe 2.2 mil.km.
2.kako za predhodno period samo 1.2 km duga (za koji je potpisan reprogrsm).
Da si iščitati sve što je o tom napisano vidio bi da je napisano i to da se klub žalio zbog tako paušalno utvrđenih obaveza. Kontrole u ranijim periodima su radile drugačije. Utvrđivati su stanje koje su zaticali. Imao si u različitim periodima različit broj prijavljenih ljudi,za njih nisi plaćao i oni su ti Utvrđivati dug samo.za te koji su bili prijavljeni.Nrjse...tako je sad stanje.
3.ne znam šta se ibretis za igrače,što se nisu bunili zbog toga što im se ne plaća doprinosi...I u ovom momentu ima min 10 od 16 klubova koji ništa ne plaćaju. Ono što skupljaju podjele na ruke i jos svi sretni. Hercegovci nisu nikad plaćali niti sad plaćaju. Oni imaju neke zavrzlame,igraci su negdje uposleni,igraci to negdje om se ne plaćaju doprinosi i porezi državi već privatna i životna osiguranja...
U ovoj državi ima 560 000 nezaposlenih. Procjene su da od tog broja na crno radi njih 300 000. Od cca 600 000 zaposlenih, za njih 200 000 se ne plaćaju doprinosi. O mi se obratimo što se igračima ne plaćaju.
Ljudi pogrešno gledaju na ove stvari.Ako nisu platio doprinose i poreze na platu, misle da je te pare neko ukrao. Nije ih niko ukrao. Nisi ih imao a i danas ih jedva namices. A mnogi ih ne mogu namaci.
Zeljo ove godine je sedmo po zim osnovu državi plaća cca 65 000 km,to je milion godišnje. Pola klubova premier lige sezonu prežive sa 600 000 ukupno.Kako da plate doprinose.
- milanribar
- Kontakt:
Mozes biti obicni glupan i uzmes cinjenicu da su tu tri godine, svake godine raste dug. Pametnom dosta.
Sta bolan pausalno ,nemoze on naplatiti od zelje a nikome ne upisati radni staz u radnu knjizicu ili naplatiti zdravstveno osiguranje koje nije koristio
- milanribar
- Kontakt:
Tri godine su tu, niti su vratili dugove, niti su napravili stolice na stadionu, niti su ocistili tribine ima godina, niti su napravili ekipu, niti su statut implementirali, ama bas nista nisu uradili osim sto svake godine nadu novi milion duga.
Dode onda neko da prosipa suplju. Daj ba sjasite s tim pravdanjima debila. Za tri godine da si nesto radio bar bi napravio ekipu.
Jedino sto su uspjeli za tri godine otjerat onih par hiljada ljudi s stadiona.
Dode onda neko da prosipa suplju. Daj ba sjasite s tim pravdanjima debila. Za tri godine da si nesto radio bar bi napravio ekipu.
Re: RE: Re: FK Željezničar
Sveti covece kandiduj se riješi me muke i sikiracije svake hefte. Ponudi rješenje naših problema pa da i ja doživim taj bosanski bayern ili jednostavno prestani kenjati više.milanribar je napisao/la:Tri godine su tu, niti su vratili dugove, niti su napravili stolice na stadionu, niti su ocistili tribine ima godina, niti su napravili ekipu, niti su statut implementirali, ama bas nista nisu uradili osim sto svake godine nadu novi milion duga.
-
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Željezničar
blue sky je napisao/la:Sveti covece kandiduj se riješi me muke i sikiracije svake hefte. Ponudi rješenje naših problema pa da i ja doživim taj bosanski bayern ili jednostavno prestani kenjati više.milanribar je napisao/la:Tri godine su tu, niti su vratili dugove, niti su napravili stolice na stadionu, niti su ocistili tribine ima godina, niti su napravili ekipu, niti su statut implementirali, ama bas nista nisu uradili osim sto svake godine nadu novi milion duga.

Eto nagradjeni smo od UEFE sa dodatnih 39 000 eura
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
joj negdje ima i viškova para...
Za ovaj dug najveci krivci su Amar, Zujo, Dzelo i Gredic. Nastao je u njihov perido. Nemoguce je da Amar i Gredic nisu bili svjesni tog. Sutili i gledali
Kakva glupost i kakvi idiotski zakoni ove drzave. Od uefe smo dobili cirka nekih 1.250.000KM i gdje su troskovi organizacije 3 utakmice i onda put za maltu, madjarsku i belgiju, a na doprinose igraca i uposlenih drzavi damo oko 780.000KM za godinu dana. I na kraju nama dodje kao da smo igrali evropu da bi mogli drzavu namiriti, a hrvati su pravi primjer kako se to moze rijesiti i nasi klubovi bi prodisali Zeljo ne bi davao mjesecno 65.000 nego sigurno nekih 40.000 manje.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
Hoće li dolaziti kakvih novih stvari u fanshop uoči ovih praznika? 

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
I ne samo to,umjesto da kao privredni subjekt ,jer nas tako tretira porezna,koji je ostvario zaradu na inostranom tržištu i ostvario devizni priliv u u financijski sistem,kantona ili ne znam kojeg više nivoa budemo stimulisani i budemo oslobođeni dijela poreza,nas još više karaju,Ispada da smo igrali evropu da bi naša visokoumna politička elita u svom sferama mogla lagodno uživati.MrRiccoli je napisao/la:Kakva glupost i kakvi idiotski zakoni ove drzave. Od uefe smo dobili cirka nekih 1.250.000KM i gdje su troskovi organizacije 3 utakmice i onda put za maltu, madjarsku i belgiju, a na doprinose igraca i uposlenih drzavi damo oko 780.000KM za godinu dana. I na kraju nama dodje kao da smo igrali evropu da bi mogli drzavu namiriti, a hrvati su pravi primjer kako se to moze rijesiti i nasi klubovi bi prodisali Zeljo ne bi davao mjesecno 65.000 nego sigurno nekih 40.000 manje.
-
- Kontakt:
sto se prije pomirite da cemo vjecno vracati neke dugove bice vam lakse 

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Ne bi to ni bio toliki problem da klubovi imaju bilo kakvu podršku države ili krovnog saveza.reks je napisao/la:I ne samo to,umjesto da kao privredni subjekt ,jer nas tako tretira porezna,koji je ostvario zaradu na inostranom tržištu i ostvario devizni priliv u u financijski sistem,kantona ili ne znam kojeg više nivoa budemo stimulisani i budemo oslobođeni dijela poreza,nas još više karaju,Ispada da smo igrali evropu da bi naša visokoumna politička elita u svom sferama mogla lagodno uživati.MrRiccoli je napisao/la:Kakva glupost i kakvi idiotski zakoni ove drzave. Od uefe smo dobili cirka nekih 1.250.000KM i gdje su troskovi organizacije 3 utakmice i onda put za maltu, madjarsku i belgiju, a na doprinose igraca i uposlenih drzavi damo oko 780.000KM za godinu dana. I na kraju nama dodje kao da smo igrali evropu da bi mogli drzavu namiriti, a hrvati su pravi primjer kako se to moze rijesiti i nasi klubovi bi prodisali Zeljo ne bi davao mjesecno 65.000 nego sigurno nekih 40.000 manje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
treba dovesti ovog bobica da bude rezerva kjosevskom
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
Biće kućica opet na Holiday Marketu, a Fan shop se premješta u veći prostor na Grbavici. U toku je rekonstrukcija tog prostora.DooVe je napisao/la:Hoće li dolaziti kakvih novih stvari u fanshop uoči ovih praznika?
Jel to onaj prostor desno od sadašnjeg?Ipee je napisao/la:Biće kućica opet na Holiday Marketu, a Fan shop se premješta u veći prostor na Grbavici. U toku je rekonstrukcija tog prostora.DooVe je napisao/la:Hoće li dolaziti kakvih novih stvari u fanshop uoči ovih praznika?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
http://www.transfermarkt.co.uk/deni-sim ... ler/194082 sta mislite o ovom igraču imal ikakve šanse da nam dodje može igrat oba krila.
Neugodni rudar je primio cak 4 komada za poluvrijeme ccc 

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF