kume sobotta je atlas, a ne knjiga, odnosno pomocno ucenje perovica 1 i 2 (skupa imaju 1000 stranica, pola na latinskom, pola na nasem)...Drugo u sarajevu je malo med fakultet ispred fakulteta u tuzli, iako mislim da ce kako klinicki centar, tako i med fak, mnogo vise u narednim godinama napredovati u Tuzli, iako je sva lova u sarajevucoelho41 je napisao/la:sve osim anatomije im je kurs, a i anatomija im je teška jer je u Tz svaka generacija polaže integrisano na kraju pa im bude preteško naučit odjednom sobotin atlas.UnitedWA je napisao/la:Kakvi to kursevi na medicini postoje?schweinsteiger je napisao/la:Kad vidim da se ljudi sa filozofskog,ekonomskog i onih tamo kurseva sa pmfa i medicine zale na fakultet
mene drugarica novopečena brucoškinja medicinae ubjedjuje da je njoj "Fizika 1" i "Opšta hemija" teža nego što je meni na tehnološkom bila, samo zato štoo ona studira medicinu a ja hem. ing. i jer je njeno zvanje buduće više cijenjeno u ovoj državi od mog..apsurd ba, a sto se tice pmf-a ne bi se slozio da je to jednostavno, pgtv ne matematika i fizika..
ma nije bitan fakultet, treba covjek da se trudi da bude vrh u poslu koji radi. Sto se tice novca, odavno medicina ne donosi novac, plata ljekara pocetnika koji ulozi sest godina u sebe na fakultetu je 1200KM u drzavnim ustanovama. Mislim da je sada fakultet ono sto je nekad bila srednja skola, i da se covjek mora baviti mnogim stvarima, da ga bude na sve strane, ako zeli da ima neki zivot iznad prosjeka. Ja se npr. divim automehanicaru, i gledam u njega u cudu, jer se u automobile ne razumijem, i izuzetno ga postujem, iako sam akademski gradjanin. Treba postovati svaku profesiju, jer se bez automehanicara ne moze, isto kao bez doktora.