popiša se Edgar po kopitaru
Edgar Davids (nekadašnji igrač Ajaxa, Juventusa, Barcelone, Intera i mnogih drugih):
"Messi je definitivno igrač s kojim se ne bih želio suočiti. Ako bih se morao suočiti s C. Ronaldom, to mi ne bi bio problem. Messi može driblati, zabijati, asistirati... On ima dobru viziju i dobro čita igru. S druge strane, C. Ronaldo je samo atletičar. Messi kombinira brzinu i moć, a njegove tehničke mogućnosti su genijalne!"
Ballon d'Or 2015
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Ballon d'Or 2015
Skjelbred za Jefecita 
Sent from my LG-P880 using Tapatalk

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Baš me interesuje za koga će ove godine Bure glasati, svake godine se ku.rči i ko najpametniji na svijetu izabere nekoga ko je dobar ali ko zlatnoj lopti ne može ni prismrditi 

Al je zato neki dan dao 100. penal u karijeri ehhe.JoeBleck je napisao/la:Ronaldo apsolutno ni jednim kriterijem nije zasluzio da bude u top 5 a kamoli u top 3.
Individualno on je goli qrac od igraca kakav je nekada bio.Bez drblinga, prodora i nekog timskog nosenja prakticno zadnjih 12 mjeseci.
Doar egekutor za kojeg citava ekipa radi , vec odavno nije prevaga na terenu koja ce uzeti loptu kada je najteze.Pogledajte samo njegovu statistiku golova u ovoj sezoni a i prisjetit cemo se jacih utakmica gdje je bio nevidljiv.Trpao je on , ali je trpao u rjesenim utakmicama.Davao Espanyolu 5 golova i tako samo jacao statistiku.
KOliko god ga neki volili on se u ovom finalnom izboru nije trebao naci.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Ronaldo ničim nije zaslužio da se nađe u top 3,tu je trebao biti Suarez bez ikakve dvojbe.Čisto se ovdje našao zbog toga što on jeste u svijetu fudbala,a to je globalni brend.A igrama ove godine nije ni u top 5.Ali mislim da mu je ovo posljednji put da se našao u top 3 što se ove nagrade tiče.Sljedećih par godina očekujem da se Messi i Neymar smjenjuju kao dobitnici ove nagrade,uz prisustvo Suareza ili nekog drugog da ceremonija bude potpuna.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Allegri je morao bit medju tri trenera za proslu godinu, lik je bas svojom taktikom dosao do prilike za trostruku krunu, al et...
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
100%Sissoko je napisao/la:Allegri je morao bit medju tri trenera za proslu godinu, lik je bas svojom taktikom dosao do prilike za trostruku krunu, al et...
Svejedno će priznanje dobiti najbolji i to je to 

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Ovo uzima Messi uvjerljivo, na stranu sto je klub sve osvojio prosle sezone. Onaj lom kicme Boatengu, pa lob Neuera je vrijedno zlatne lopte. Ako pazljivo gledate utakmice Barcelone i vidite sta mali zeleni radi, pa onda npr okrenete na Chelsea-Stoke ili Real Madrid- Eibar, znat cete da njihovi najbolji igraci nisu ni blizu Messiju. Ronaldo ce zabijati tap- inove ali mu to vise nikad nece donijeti zlatnu loptu jer je vec mnogo napadaca ispred njega. Messi ce do kraja karijere imati jedno brat-bratu 8 loptica.
A oni koji misle da je Portugalac kompletniji igrac
Po cemu ? Messi igra sve moguce pozicije u timu , vec 2 sezone. Jedino jos da na gol stane. Dok ovaj stoji u napaadu samo i zabija sa metar. Taj vise ne moze prevesti igraca. Messi je najbolji asistent, najvise driblinga, vrlo bolji u slobodnim udarcima. Ne sjecam se kad je Kiki zabio neki slobodnjak. Jedino u cemu je Portugalac bolji je udarac glavom, ali razumljivo zbog cega je to tako.
Takodjer dobiti ce i nagradu za najbolji gol prosle sezone. Jer zabih i ja na terminu sa 30 m gol kao Florenzi, udje frljaka nekad. Ali onaj Messijev gol su kroz postojanje nogometa mogli samo najveci, samo 2-3 nogometasa.
A oni koji misle da je Portugalac kompletniji igrac

Takodjer dobiti ce i nagradu za najbolji gol prosle sezone. Jer zabih i ja na terminu sa 30 m gol kao Florenzi, udje frljaka nekad. Ali onaj Messijev gol su kroz postojanje nogometa mogli samo najveci, samo 2-3 nogometasa.
27.10.2020
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ajde, u 90% slucajeva pobjednik je zasluzeno odnese... ali ovi sastavi, najbolje ekipe, skracene liste kandidata. 

Slazem se sa osvajanjem zlatne lopte donekle,ali ono najbolji sastav je najveca smijurija,neznam da je ijednom bilo pravedno i Realno
Sto se tice Snaidera,to je najveca nepravda odkad postoji ovo sranje za najboljeg igraca sezone,pa frajer je vuko sam Inter do osvajanja lige prvaka,zabio kljucne golove u osvajanju klempe,Na sp doveo Nizozemsku do finala jos je bio najbolji strijelac kao vezni igac i to je za osvajanje zlatne lopte,a on nije bio ni u Top 3 sto je za mene skandalozno i od tada me boli krc za ovo nagradu
Ovo za Ronalda prethodni postovi je sve tocno,taj igrac odkad je dobio korpu od Irine je kapacitet Premier lige,s obzirom kakav je prije bio
Od njegovih tri zlatne lopte mislim da nije zasluzio samo onu 2013.produzili su glasovanje samo radi njega i na osnovu toga je uzeo loptu,tada je Messi bio miljama ispred njega,a da ne govorim o Riberyu
Ovo za Ronalda prethodni postovi je sve tocno,taj igrac odkad je dobio korpu od Irine je kapacitet Premier lige,s obzirom kakav je prije bio
Od njegovih tri zlatne lopte mislim da nije zasluzio samo onu 2013.produzili su glasovanje samo radi njega i na osnovu toga je uzeo loptu,tada je Messi bio miljama ispred njega,a da ne govorim o Riberyu
Re: Odg: Ballon d'Or 2015
Cuj Sneijder zabio kljucne golove, a zabio 8 golova u sezoni. Ajde svega ti, Milito prekuco sezonu i bio najbolji igrac Intera. Da nije Nizozemska otisla u finale SPa niko Sneijdera ne bi ni spomenuo. Di je bio ostatak godine?
Tada su vjerojatno trebali uzet Xavi/Iniesta, cuj Sneijder...
Tada su vjerojatno trebali uzet Xavi/Iniesta, cuj Sneijder...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Đerizi sve.
KpbKaka22 je napisao/la:Sto se tice Snaidera,to je najveca nepravda odkad postoji ovo sranje za najboljeg igraca sezone,pa frajer je vuko sam Inter do osvajanja lige prvaka,zabio kljucne golove u osvajanju klempe,Na sp doveo Nizozemsku do finala jos je bio najbolji strijelac kao vezni igac i to je za osvajanje zlatne lopte,a on nije bio ni u Top 3 sto je za mene skandalozno i od tada me boli krc za ovo nagradu
Snaider zabio gol u polufinalu Barci,prije toga Cska koliko se sjecam ,dvi asistencije u finalu,a za Sp pa decko moj zabio u skupini u nokoaut fazi sve sam uradio,izbacio slovacku,brazil,ako to nije guranje do finala ,onda neznam sta je
Davno ustanovljeni fakti, izuzmemo li prosjecnog navijaca/ simpatizera katalonskog ponosa kojem je nepravda sto se u posljednjih 10 sezona Xavi, Iniesta i Messi nisu rotirali sa ovom nagradom.

░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Steta sto kapetani/treneri/novinari nisu tako misliliPogba je napisao/la:Davno ustanovljeni fakti, izuzmemo li prosjecnog navijaca/ simpatizera katalonskog ponosa kojem je nepravda sto se u posljednjih 10 sezona Xavi, Inisesta i Messi nisu rotirali sa ovom nagradom.

Neka, meni je dovoljno sto ce Messi imat 5, a Neymar ceka

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Jedna od najvecih mitomanija ikada: Sneijder sam nosio Inter do triplete.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.