Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

zrinjevac365
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la zrinjevac365 » 04 dec 2015, 01:44

Zrinjski od grada Mostara dobija 5000 KM godišnje i to za organiziranje derbija protiv Veleža, što znači dogodine neće ni feninga dobit od grada. Pa kako da Zrinjski renovira stadion, a da pri tome bude vrhu bh nogometa odnosno da dovodi skupe igrače.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 04 dec 2015, 02:05

Eh da i nase komsije hoce renovirati nas stadion kao sto vi namjeravate vasim komsijama..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 04 dec 2015, 06:12

Vulture je napisao/la:
RedEvil je napisao/la:Ma nisu uopste trebali Subu prodavati, realno nam bio stub igre, i vodilja ostalim mladim igracima. I eto gdje smo sad. Sa njim bi garant imali jedno 3 remija vise, pa mozda i pobjedu. Znaci najmanje 3+ boda na tebli, ako ne i 6+. Nije to malo. A mozda bi i bili daleko izvan zone ispadanja
@Vulture Mora se zivit od necega,kod nas je to neminovno,prodaja igraca,al kako ti kazes dobijas 200.000,odbijas samo zato sto je to Sarajevo,a uzimas 70.000,pa gdje je tu logika,nezzz samo kako trpite takvu upravu...[/quote]
Ne trpimo... Ma nije što je Sarajevo, nego im to bila premmala cifra. I jeste premala, transfeemarket ga je procjenio na oko 500-600 000 €. Ali eto, vrijeme prolazilo, a njima kao trebala lova... Mada ne vidim svrhu i da su dobili 200 000 sta ce s tim novcem kad nam je dug 13M. Samo smo sad izgubili podosta bodova i kvalitetnog, odnosno NAJKVALITETNIJEG igraca. Za manje od 100K, nije im racunica.[/quote]

Ma vrijedi minimalno tri puta vise od onoga sto ste dobili. Da ste bili u malo boljoj poziciji mogli ste se dobro trgnuti na racun Sube i Grahe a ovako ste uzeli sicu i niste se ni sekunde oporavili ni finansijski ni igracki.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Vulture
Kontakt:

Post Postao/la Vulture » 04 dec 2015, 08:31

Bolanos je napisao/la:
Vulture je napisao/la:
RedEvil je napisao/la:Ma nisu uopste trebali Subu prodavati, realno nam bio stub igre, i vodilja ostalim mladim igracima. I eto gdje smo sad. Sa njim bi garant imali jedno 3 remija vise, pa mozda i pobjedu. Znaci najmanje 3+ boda na tebli, ako ne i 6+. Nije to malo. A mozda bi i bili daleko izvan zone ispadanja
@Vulture Mora se zivit od necega,kod nas je to neminovno,prodaja igraca,al kako ti kazes dobijas 200.000,odbijas samo zato sto je to Sarajevo,a uzimas 70.000,pa gdje je tu logika,nezzz samo kako trpite takvu upravu...
Ne trpimo... Ma nije što je Sarajevo, nego im to bila premmala cifra. I jeste premala, transfeemarket ga je procjenio na oko 500-600 000 €. Ali eto, vrijeme prolazilo, a njima kao trebala lova... Mada ne vidim svrhu i da su dobili 200 000 sta ce s tim novcem kad nam je dug 13M. Samo smo sad izgubili podosta bodova i kvalitetnog, odnosno NAJKVALITETNIJEG igraca. Za manje od 100K, nije im racunica.[/quote]

Ma vrijedi minimalno tri puta vise od onoga sto ste dobili. Da ste bili u malo boljoj poziciji mogli ste se dobro trgnuti na racun Sube i Grahe a ovako ste uzeli sicu i niste se ni sekunde oporavili ni finansijski ni igracki.[/quote]
Igracki smo pali dobrano, a finansijski, pa svaka marka nije na odmet, ali tesko da bi to moglo da nam nesto pomogne u vecoj mjeri
У СРЦУ ' ЈЕ ЦРВЕНО-? "
" $ $ " ЈА - " С ",
ЈЕР ОН ЈЕ " " / $,
& У СРЦУ ' ЈЕ &... ? 87

$ & " & & & '!

? ", $ $ " "!

zrinjevac365
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la zrinjevac365 » 04 dec 2015, 12:34

Ajzea je napisao/la:Eh da i nase komsije hoce renovirati nas stadion kao sto vi namjeravate vasim komsijama..
Da li ste vi ljudi glupi ili šta. Nećete da poslušate da to nije Veležov stadion već gradski stadion grada Mostara koji trenutno iznajmljuje ekipa Zrinjskog. Veležu je bio ponuđen stadion, da skupa sa Zrinjskim igra pod BB, ali su to odbili u više navrata. Pa tako gluposti pričaš prijatelju, isto kao sto je Koševo gradski stadion pa igra Olimpic skupa sa Sarajevom, tako je mogao Velež skupa sa Zrinjskim. Pozdrav tebi i nadam se da ćeš jednom objektivno sagledati stvari, a ne poput pravog primitivca.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 04 dec 2015, 12:57

Ako je istina da se nisu htjeli vratiti pod BB, a cuo sam da je bila prica o tome, msm pricali su i sa jedne i sa druge strane o tome, onda uopste ne zalim Veleza, radi ljudi koji su bili u klubu a nisu se htjeli vratiti. Svi moramo prihvatiti da je Zrinjski klub koji se pojavio od rata u Mostaru i on ce postojati i postojati svidjelo se to nama ili ne. Politika je jedna velika k.u.r.v.e.t.i.n.a i ona je kriva za sve. Ona je kriva jer u Banja Luci, Prijedoru, Bijeljini i dr.gradovima nema Bosnjaka kao sto ih je bilo do rata ili sto u Sarajevu nema hrvata i srba kao sto ih je bilo. Izvinite na off-u al ova zadnje sto sam naveo je razlog zasto nema Veleza na suprotnoj strani neretve
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

tamburica
Kontakt:

Post Postao/la tamburica » 04 dec 2015, 13:12

Gdje ste jaja sta ima? Pozdrav iz africke zemlje safari !! Nego kakvo je stanje na nasim zelenim terenima nije bilo padavina trebalo bi da bude ok.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 04 dec 2015, 13:25

esprit24 je napisao/la:Ako je istina da se nisu htjeli vratiti pod BB, a cuo sam da je bila prica o tome, msm pricali su i sa jedne i sa druge strane o tome, onda uopste ne zalim Veleza, radi ljudi koji su bili u klubu a nisu se htjeli vratiti. Svi moramo prihvatiti da je Zrinjski klub koji se pojavio od rata u Mostaru i on ce postojati i postojati svidjelo se to nama ili ne. Politika je jedna velika k.u.r.v.e.t.i.n.a i ona je kriva za sve. Ona je kriva jer u Banja Luci, Prijedoru, Bijeljini i dr.gradovima nema Bosnjaka kao sto ih je bilo do rata ili sto u Sarajevu nema hrvata i srba kao sto ih je bilo. Izvinite na off-u al ova zadnje sto sam naveo je razlog zasto nema Veleza na suprotnoj strani neretve
cuj ne zalis veleza, ti bi pristao da se vratis u dio grada koji nije ni nalik na ono sto je bio i poslije svega sto je uradjeno jednom klubu i jednom narodu, ne budi smijesan.. to isto da nije bilo reintegracije grbavice pa da srpska fk slavija nudi i zelji da igra na grbavici, ti bi ocekivao da se prihvati to jel tako ?
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 dec 2015, 13:28

fedeltafrotta je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:Ako je istina da se nisu htjeli vratiti pod BB, a cuo sam da je bila prica o tome, msm pricali su i sa jedne i sa druge strane o tome, onda uopste ne zalim Veleza, radi ljudi koji su bili u klubu a nisu se htjeli vratiti. Svi moramo prihvatiti da je Zrinjski klub koji se pojavio od rata u Mostaru i on ce postojati i postojati svidjelo se to nama ili ne. Politika je jedna velika k.u.r.v.e.t.i.n.a i ona je kriva za sve. Ona je kriva jer u Banja Luci, Prijedoru, Bijeljini i dr.gradovima nema Bosnjaka kao sto ih je bilo do rata ili sto u Sarajevu nema hrvata i srba kao sto ih je bilo. Izvinite na off-u al ova zadnje sto sam naveo je razlog zasto nema Veleza na suprotnoj strani neretve
cuj ne zalis veleza, ti bi pristao da se vratis u dio grada koji nije ni nalik na ono sto je bio i poslije svega sto je uradjeno jednom klubu i jednom narodu, ne budi smijesan.. to isto da nije bilo reintegracije grbavice pa da srpska fk slavija nudi i zelji da igra na grbavici, ti bi ocekivao da se prihvati to jel tako ?
Bi on to mu je san :urnebes:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 04 dec 2015, 13:29

Ako si pratio 1999 sezonu kad ste vi proglaseni prvacima one godine kad se nije odigrao playoff onda znas da su im nudili tad da se vrate pod BB... dobro svima nama vamo sa nase strane nije to odgovarali svi smo zeljeli da se Velez vrati pod BB i onda smo digli glas da necemo igrati protiv njih playoff ako se Velez ne vrati pod BB... ovi su im nudili tad da jedni i drugi koriste stadion jer ovi tvrde da je gradski stadion ebiga ...ovi su odbili i ostali su u Vrapcicima... ja bi volio da Velez igra pod BB ili im neko napravi bolji od istog
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 04 dec 2015, 13:32

druze iskreno bi se vratio zasto ne ?.. ti kad to odbijes onda si im predao to i dozvolio da ti uzmu pola grada... jednostavno ne treba dati da ti neko uzme pravo na ono na cemu si ti igrao godinama..**** se njih tamo njima godi sto ti odbijas uzimaju ti ono sto tebi pripada ..jednostano trebali su prihvatiti to
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la esprit24 » 04 dec 2015, 13:35

Covjece budi realan malo i gledaj sa strane, istrazuj , googlaj pa vidi. Velezu je ucinjena nepravda nevidjenih razmjera. Milion put sam na ovom forumu napisao da mi je poslije FKS-a, Velez najdrazi klub. Al velez su unistile politicke struje koje su vladale klubom. Pa pogledaj samo jednu i drugu obalu neretve, jedna las vegas, druga hirosima. Ljudi koji su u to vrijeme vladali velezom, imali su u glavi kao svijet ce im pomoci da naprave stadion, i pare su sigurno dolazile a gdje su zavrsavale pitaj dragog Boga.. Ako im se taj dio grada ne svidja nek jasno kazu odustajemo od BB-a i to je to a ne kmecati 20 godina. Njihove legende kad je pametovati tu su najaci. Vahid kolko ima para mogao je odvajati po milion godisnje za Velez. Pusti tu pricu Velez ovo Velez ono. On, Dusko, Enver Maric mogli su naci hiljade investitora koji bi napravili Vrapcice. Uostalom Vaha je pokazao koliki je covjek kada je odbio nasu repku.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 04 dec 2015, 13:37

Ko je god zivio u Mostaru zna da je ideja da Velez igra pod bijelim brijegom utopijska. Kome treba da na domace utakmice dolazi pod policijskom pratnjom? A ni to nije dokaz da ne bi bilo belaja. Da se razumijemo, isto bi bilo i da ovi drugi moraju ici na drugu stranu. Jednostavno nemoguce izvesti.
#divovi

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 04 dec 2015, 13:38

ne kazem ja za lopovluk na gradskom i klupskom nivou, u to ne ulazim, govorim samo za ovo za stadion i to je ispravno uradjeno, a druga stvar sam stav navijaca veleza o bb dovoljno govori, to je gotova prica

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 04 dec 2015, 13:45

Misljenja sam da su prihvatili da igraju pod BB da ne bi bilo tolikih problema, bilo ispocetka malo nereda al vjerovatno bi se to vremenom smirilo. Pa samo politicari stvaraju od Mostara ovo sto jeste. Mnogi ljudi rade zajedno u firmama i normalizuje se polako. Ja sam tebi @fedelta pokusao docarati da nesto sto je u ratu dogovoreno izmedju ljudi koji su predstavljali jednu drugu ili trecu stranu, to ostaje do momenta dok ne dodju bolja vremena da se to promjeni. Hvala Bogu pa je grbavica ostala u sastavu grada Sarajeva
Edit: @pile stvarno nisi normalan :o :o :o
Zadnja izmjena: esprit24, dana/u 04 dec 2015, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 04 dec 2015, 13:48

kad ce doci bolja vremena ? bojim se da nece jos za 50-100 godina, nejse...

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 04 dec 2015, 13:51

esprit24 je napisao/la:Misljenja sam da su prihvatili da igraju pod BB da ne bi bilo tolikih problema, bilo ispocetka malo nereda al vjerovatno bi se to vremenom smirilo. Pa samo politicari stvaraju od Mostara ovo sto jeste. Mnogi ljudi rade zajedno u firmama i normalizuje se polako. Ja sam tebi @fedelta pokusao docarati da nesto sto je u ratu dogovoreno izmedju ljudi koji su predstavljali jednu drugu ili trecu stranu, to ostaje do momenta dok ne dodju bolja vremena da se to promjeni. Hvala Bogu pa je grbavica ostala u sastavu grada Sarajeva
Edit: @pile stvarno nisi normalan :o :o :o
Zato sam ja napisao, ko nije dole zivio ne razumije taj problem u potpunosti. I ovo nema veze sa politicarima.
#divovi

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 04 dec 2015, 13:53

Da se to nama desilo i da nam je kojim slučajem nuđeno ovo što @zrinjevac govori, tj. da i Velež igra pod Bijelim Brijegom, nikada se ne bih osjećao kao svoj na svom. Znao bih da svaki moj dolazak na "moje" uzrokuje sijaset negativnih komentara od istih onih koji su oteli to moje, a eventualni incidenti me također ne bi začudili. Nadam se da shvataš šta želim reći ;)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

zrinjevac365
Kontakt:

Post Postao/la zrinjevac365 » 04 dec 2015, 14:19

Možda je Velež žrtva politike, ali je i Zrinjski. Klubu kojem je zabranjeno igrati u bivšoj Jugi, to je tako. Ko imalo prati Mostarske derbije zna da je sve manje nereda(ako izuzmemo kup gostovanje Red Army-a), a u Mostaru je sve plod politike i velike medijske manipulacije. Svaki derby napušu situaciju kao da je neko ratno stanje,a na tribinama se navija za svoj klub i bude verbalnog sukoba što je i normalno. Inače volio bi da Velež ojača i vrati se što prije u Premier ligu i da Mostarski derbi bude kvalitetan kao Sarajevski. A slažem se gore sa komentarima, svim legendama Veleža puna Veleža a niko im ne pomaže. Niko neće ni da marke da, a ne daj Bože da bi ih neko došao trenirat poput Vahe,Envera,Bake itd.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 04 dec 2015, 14:20

zrinjevac365 je napisao/la:Možda je Velež žrtva politike, ali je i Zrinjski. Klubu kojem je zabranjeno igrati u bivšoj Jugi, to je tako. Ko imalo prati Mostarske derbije zna da je sve manje nereda(ako izuzmemo kup gostovanje Red Army-a), a u Mostaru je sve plod politike i velike medijske manipulacije. Svaki derby napušu situaciju kao da je neko ratno stanje,a na tribinama se navija za svoj klub i bude verbalnog sukoba što je i normalno. Inače volio bi da Velež ojača i vrati se što prije u Premier ligu i da Mostarski derbi bude kvalitetan kao Sarajevski. A slažem se gore sa komentarima, svim legendama Veleža puna Veleža a niko im ne pomaže. Niko neće ni da marke da, a ne daj Bože da bi ih neko došao trenirat poput Vahe,Envera,Bake itd.

:thumbup:
Samo Saraj'vo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.