Sarajevo je prvi favorit Bez obzira na sve.imaju jako dobru ekipu,kontinuitet i Sto je najvaznije iskustvo.
Sigurno ce se dodatno pojacati,i pored ove dvojice brazilaca,tako da na proljece mozemo ocekivati pravi juris na oba fronta.jedinu pravu mogucnost kiksa vidim sada protiv sirokog,na proljece vrlo tesko.
Zrinjski je uvjek tu,u vrhu vecinom,najjaca odbrana lige,uz strahovit napadacki potencijal,garantuje da ce se boriti do samog kraja.pomalo osciliraju u igri,izgubili su finih bodova kuci,remijima,ako misle ostati gdje jesu,na proljece greske svesti moraju na minimum,sezona je takva,svaki kiks,skupo ce se placati.
Za Siroki utakmica protiv Sarajeva je prekretnica sezone.
I sigurno ce odrediti u kome pravcu idu u ligaskom dijelu.
Uvjek jaki,opasni,Ali fali im to nesto,po mom misljenju pod hitno moraju dovesti svjezu krv na klupu,njihova boljka je trener.sve drugo imaju na zavidnom nivou,öd igrackog kadra do infrastrukture.finansijski strasno Jaki,i sigurno spadaju u red najjacih ekipa ove lige,iako su medju favoritima za naslov,mislim da ove sezone nemaju taj kapacitet.
I na kraju Sloboda...sta reci a biti objektivan.
Sa trenutnom ekipom,harmonijom u istoj,vodjeni najboljim strategom lige,Husrefom Musemicem,evropa je izvjesna.nepostoji ekipa u ovoj ligi koja nas je nadigrala igramo napadacki,lijepo za oko,i trenutno ekipa izgleda stvarno mocno.
Iako je predsjednik kluba otvoreno najavio titulu,ja sam ipak malo suzdrzaniji,mnogo toga ce pokazati prelazni rok,imamo najbolji raspored,i sigurno sansu da ispisemo klupsku istoriju.da li ce majstorima poput Zebe,Ahmetovica,Ordagica,Pirica prikljuciti se Jos neko ime ostaje nam da vidimo.najmanji pritisak je na nama,i to je sigurno prednost.u klubu su se mnoge stvari poslozile,tako da najbolje öd Slobode mozemo tek ocekivati u narednim sezonama.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.