Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

emirzlaTu
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la emirzlaTu » 02 dec 2015, 21:24

miden je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:Samo se triput desilo (u 13 izdanja) da lider nakon 17.kola Premijer lige na kraju nije bio prvak (23,1%). To znaci, da trenutni lider Sloboda ima sansu da bude prvak 76,9 posto. Naravno ovo je sve hipoteticki. Ipak u posljednih 6 sezona, cak 3 puta se desilo da lider poslije 17.kola ne bude prvak (50,0%). U sezoni 2009/10, Borac je bio lider nakon 17 kola ali na kraju je pao na trece mjesto. Prvak je postao Zeljeznicar, koji je poslije 17.kola bio tek treci na tabeli. U sezoni 2013/14 je takodjer Borac bio lider u ovom trenutku, ali je na kraju sezone cak zavrsio tek na 6. mjestu. Prvak je postao Zrinjski, koji je bio tek petu poslije 17.kola. I na kraju posljednja sezona, u kojoj je Sarajevo postalo prvak, ali je nakon 17.kola bio drugi. Vodeci u tom momentu je bio Siroki Brijeg.

*Statistika obuhvaca samo takmicenja sa 16 timova (tj. sezone 2000/01 i 2002/03 su iskljucene)
Kad smo vec kod Slobode, titula i ostalog...
jovanmaksimovic je napisao/la:gotovo je... cim su tuzlaci nakon jedne godine premijer lige poceli mastati i sanjati o nekim trofejima i konstantnom uspjehu i evropskkim takmicenjima, znaci samo jedno... neko dobro prodaje drogu u tuzli... i ne znam kakvu, ali neku jos nevidjenu...

da sumiram, klub sa tradicijom koji u 96 godina postojanja nije osvojio ni jedan trofej (doduse bili su cak 6 puta u finalu kupa) i koji u posljednih 15 godina samo jednom izborio evropu (mada nisu dobili licencu), zeli da odjednom postane jedan od bitnih faktora u bh premijer ligi... dobri ste vi za max. 4. ili 5. mjesto, ali nizasta vise... budite realni...
Vrijeme ce pokazati koliko griješiš. Zašto ne bi kako ti kažeš maštali i nadali se Evropi, trofejima i konstantnom uspijehu? Kakve veze ima što nikada nisu bili prvaci, osvojili kup ili izborili Evropu sa onim što njihova uprava trenutno radi? Eto nikad nisu osvojili titulu, a vec sada mogu dovesti boljeg, skupljeg i kvalitetnijeg igraca od vas. Misliš da Zebu ili Ordagica boli briga koliko vi imate titula? Ljudi idu tamo gdje im je bolje, a cinjenica je da su po tom pitanju odmakli od vas, iako imate više titula od Slobode.

Jesi promijenio mišljenje?
Svaka ti dala :D
Zlatan Nalić sin tuzlanski

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 02 dec 2015, 21:29

Derdiyok je napisao/la:Kakva nigerija, kakve picke materine, vidis da je kontra antine strane. Bezbeli ukrali nekog omladinca iz veleza.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Da znaš da mi je naumpalo to danas :lol:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 02 dec 2015, 21:55

"Tuzlanska Sloboda u subotu na svom stadionu dočekuje Slaviju i eventualnom pobjedom dočekat će proljeće kao vodeća momčad Premijer lige BiH.

Da i u proljeće namjeravaju ući s ambicijama govore i planirana pojačanja, barem ona koja se spominju neslužbeno. Kako piše Tuzlanski list trener Husref Musemić, između ostalog, želi Slobodu pojačati jednim iskusnim veznim igračem, a izbor je pao na Senijada Ibričića, bivšeg reprezentativca BiH.

Sloboda želi ovog nogometaša koji je branio boje Podgrmeča, Zagreba, Hajduka, moskovske Lokomotive, više klubova u Turskoj, koji je trenutno na posudbi u skopskom Vardaru.

Ibričić je i sam za isti izvor potvrdio da se razgovara o dolasku na Tušanj, ali da još ništa nije dogovoreno. Svi čekaju kraj ovog dijela sezone.

(****) "

Seno
NK Široki Brijeg

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 02 dec 2015, 22:11

Derdiyok je napisao/la:Kakva nigerija, kakve picke materine, vidis da je kontra antine strane. Bezbeli ukrali nekog omladinca iz veleza.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Konačno dobra :thumbup: :lol:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 dec 2015, 22:13

Kod nas crnci kad dodju smore se... Mislim da bi se i ovaj Ibricic nakon svih velegrada smorio kod nas

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 02 dec 2015, 22:21

jovanmaksimovic je napisao/la:pa jesam promjenio sam misljenje malo... mislim da su ozibljni kandidati za titulu, pogotovo nakon sto se asmir vratio na celo kluba... da li ce biti prvaci, ne znam, ali definitivno mogu biti prvaci ;)
Mislim da ce titula ici malo teže, jer još uvijek nemaju pritisak. Kako sezona bude odmicala, vidjet cemo da li ce se moci nositi s tim. Siguran sam da ce ove sezone u Europu, a i sigurno bi sad vecina njih to potpisala. Vrijeme polako pokazuje kako sam u pravu, ali ima još jedna polusezona. Drago mi je što je Azmir ostao, jer nam treba što jaca konkurencija i što više uređenih klubova.
Das Ist Walter

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 02 dec 2015, 23:31

miden je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:pa jesam promjenio sam misljenje malo... mislim da su ozibljni kandidati za titulu, pogotovo nakon sto se asmir vratio na celo kluba... da li ce biti prvaci, ne znam, ali definitivno mogu biti prvaci ;)
Mislim da ce titula ici malo teže, jer još uvijek nemaju pritisak. Kako sezona bude odmicala, vidjet cemo da li ce se moci nositi s tim. Siguran sam da ce ove sezone u Europu, a i sigurno bi sad vecina njih to potpisala. Vrijeme polako pokazuje kako sam u pravu, ali ima još jedna polusezona. Drago mi je što je Azmir ostao, jer nam treba što jaca konkurencija i što više uređenih klubova.
Maske su pale, nema vise lazne price o opstanku, najavio je Azmir duplu. Postujem sto otvoreno kaze, za razliku od nekih koji su se "borili za evropu", a guzice bi dali za titulu prosle godine. Sad ce i Sloboda biti pod pritiskom, ali mislim da ce opet veci pritisak biti na nama. Oni i ako ne osvoje i naprave par kikseva sumnjam da ce imati pritisak i negodovanje navijaca, kao sto to bude kod nas nazalost.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 02 dec 2015, 23:34

@joker jesi se to nesto kladio u avatar?
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 02 dec 2015, 23:35

Bolanos je napisao/la:@joker jesi se to nesto kladio u avatar?
Ne kladim se u takve stvari..
Bahati, bahati Željkan!
1946

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 02 dec 2015, 23:55

:twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 03 dec 2015, 00:01

joker90 je napisao/la:Maske su pale, nema vise lazne price o opstanku, najavio je Azmir duplu. Postujem sto otvoreno kaze, za razliku od nekih koji su se "borili za evropu", a guzice bi dali za titulu prosle godine. Sad ce i Sloboda biti pod pritiskom, ali mislim da ce opet veci pritisak biti na nama. Oni i ako ne osvoje i naprave par kikseva sumnjam da ce imati pritisak i negodovanje navijaca, kao sto to bude kod nas nazalost.
Dopuni rečenicu, jedno je "najaviti titulu" a savim drugo "najaviti borbu za titulu". Da ne bi bilo kasnije Azmir najavio titulu a nije uzeo :D

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 03 dec 2015, 00:21

Treba biti realan i reci da je Sloboda najozbiljniji kandidat za titulu,ostao im Azmir,najava ovih velikih pojacanja,Ibricic nije lose,imaju raspored najbolji,7od12 kuci nije malo,i manji odmah prostor za kiks,jer smo jos uvijek domacinska liga,slozio se neko il ne,sve je ovo dobro kad se cita da nije tu Saraj'va i ja bi iskreno vjerovao u ovo,iskreno i sama borba sa Sarajevom je velika cast,zadovoljite se vi i drugim mjestom,pozzz za Tz
grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 03 dec 2015, 01:43

Odakle sad to da se moze do titule...da nisi kakvog tuzlanskog dilera zbavio :urnebes:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

zrinjevac365
Kontakt:

Post Postao/la zrinjevac365 » 03 dec 2015, 02:10

Nisam bio prisutan na forumu jedan određen period pa vjerovatno kasnim sa analizom, ali znate kako kažu nikad nije kasno. Ovih dana samo čitam Ješić preporodio Sarajevo, Sarajevo najveći kandidat za prvaka, Sarajevo povezalo četiri pobjede i takve stvari. Što se tiče Sarajeva i njihove četiri pobjede, treba naglasiti da su u "gostima" dobili Olimpic(svi znamo gdje se igrala ta utakmica) i Drinu koja nema ni kvalitet, a još manje spreme. Kući su veoma jaki pa tako da ne čude ove dvije pobjede kući, ali sada ćemo vidjeti snagu Sarajevo na pravom gostovanju i ako tu dobiju ili izvuku bod onda se može pričati o nekoj formi Sarajeva i najavljivati titula. Što se tiče Slobode, oni igraju baš onako šampionski, kući melju, a u gostima lagano na malo golova i pobjeđuju. Široki, koji po meni ima najjaču ekipu u ligi, njima fali taj neki pobjednički mentalitet, a mislim da im fali i veća podrška sa tribina. Zrinjski da bi osvojio mora pojačati ofenzivni dio ekipe. Radnik je jedna ekipa koju niko ne shvaća ozbiljno, ali to je ekipa sa odličnim pojedincima(Avdukić,Žižović,Lazić i Obradović) i sa jednim iskusnim i vrlo taktički potkovanim trenerom. Oni sigurno neće osvojiti ali ako dobiju licencu mogli bi ući Europu. Što se tiče ostanka u ligi tu je više manje jasno. Velež i Drina sigurno u drugu ligu, pa poslije njih Rudar i Borac koji imaju malu šansu ali vrlo vrlo teško, Travniku je kud i kamo lakša situacija ali također teška, sada imaju imperativ pobjede protiv Zrinjskog i mislim ukoliko tu izgube da lagano mogu "pakirati kofere". Za kraj sam namjerno ostavio Olimpica koji mi je ne jasna ekipa skroz, pa ljudi imaju Muharemovića jednog od najboljih igrača lige, odigrali su odlično u Europi protiv Trnave, ali opet vrlo vjerovatno ispadaju iz lige.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Elcor
Kontakt:

Post Postao/la Elcor » 03 dec 2015, 08:55

zrinjevac365 je napisao/la:Nisam bio prisutan na forumu jedan određen period pa vjerovatno kasnim sa analizom, ali znate kako kažu nikad nije kasno. Ovih dana samo čitam Ješić preporodio Sarajevo, Sarajevo najveći kandidat za prvaka, Sarajevo povezalo četiri pobjede i takve stvari. Što se tiče Sarajeva i njihove četiri pobjede, treba naglasiti da su u "gostima" dobili Olimpic(svi znamo gdje se igrala ta utakmica) i Drinu koja nema ni kvalitet, a još manje spreme. Kući su veoma jaki pa tako da ne čude ove dvije pobjede kući, ali sada ćemo vidjeti snagu Sarajevo na pravom gostovanju i ako tu dobiju ili izvuku bod onda se može pričati o nekoj formi Sarajeva i najavljivati titula. Što se tiče Slobode, oni igraju baš onako šampionski, kući melju, a u gostima lagano na malo golova i pobjeđuju. Široki, koji po meni ima najjaču ekipu u ligi, njima fali taj neki pobjednički mentalitet, a mislim da im fali i veća podrška sa tribina. Zrinjski da bi osvojio mora pojačati ofenzivni dio ekipe. Radnik je jedna ekipa koju niko ne shvaća ozbiljno, ali to je ekipa sa odličnim pojedincima(Avdukić,Žižović,Lazić i Obradović) i sa jednim iskusnim i vrlo taktički potkovanim trenerom. Oni sigurno neće osvojiti ali ako dobiju licencu mogli bi ući Europu. Što se tiče ostanka u ligi tu je više manje jasno. Velež i Drina sigurno u drugu ligu, pa poslije njih Rudar i Borac koji imaju malu šansu ali vrlo vrlo teško, Travniku je kud i kamo lakša situacija ali također teška, sada imaju imperativ pobjede protiv Zrinjskog i mislim ukoliko tu izgube da lagano mogu "pakirati kofere". Za kraj sam namjerno ostavio Olimpica koji mi je ne jasna ekipa skroz, pa ljudi imaju Muharemovića jednog od najboljih igrača lige, odigrali su odlično u Europi protiv Trnave, ali opet vrlo vjerovatno ispadaju iz lige.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
+1

Mislim da će slijedeća 2 kola odlučiti puno toga. Definitivno najzanimljivije prvenstvo ikad. Ko ce dočekati proljeće...

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 03 dec 2015, 09:00

Sarajevo je prvi favorit Bez obzira na sve.imaju jako dobru ekipu,kontinuitet i Sto je najvaznije iskustvo.
Sigurno ce se dodatno pojacati,i pored ove dvojice brazilaca,tako da na proljece mozemo ocekivati pravi juris na oba fronta.jedinu pravu mogucnost kiksa vidim sada protiv sirokog,na proljece vrlo tesko.

Zrinjski je uvjek tu,u vrhu vecinom,najjaca odbrana lige,uz strahovit napadacki potencijal,garantuje da ce se boriti do samog kraja.pomalo osciliraju u igri,izgubili su finih bodova kuci,remijima,ako misle ostati gdje jesu,na proljece greske svesti moraju na minimum,sezona je takva,svaki kiks,skupo ce se placati.

Za Siroki utakmica protiv Sarajeva je prekretnica sezone.
I sigurno ce odrediti u kome pravcu idu u ligaskom dijelu.
Uvjek jaki,opasni,Ali fali im to nesto,po mom misljenju pod hitno moraju dovesti svjezu krv na klupu,njihova boljka je trener.sve drugo imaju na zavidnom nivou,öd igrackog kadra do infrastrukture.finansijski strasno Jaki,i sigurno spadaju u red najjacih ekipa ove lige,iako su medju favoritima za naslov,mislim da ove sezone nemaju taj kapacitet.

I na kraju Sloboda...sta reci a biti objektivan.
Sa trenutnom ekipom,harmonijom u istoj,vodjeni najboljim strategom lige,Husrefom Musemicem,evropa je izvjesna.nepostoji ekipa u ovoj ligi koja nas je nadigrala igramo napadacki,lijepo za oko,i trenutno ekipa izgleda stvarno mocno.
Iako je predsjednik kluba otvoreno najavio titulu,ja sam ipak malo suzdrzaniji,mnogo toga ce pokazati prelazni rok,imamo najbolji raspored,i sigurno sansu da ispisemo klupsku istoriju.da li ce majstorima poput Zebe,Ahmetovica,Ordagica,Pirica prikljuciti se Jos neko ime ostaje nam da vidimo.najmanji pritisak je na nama,i to je sigurno prednost.u klubu su se mnoge stvari poslozile,tako da najbolje öd Slobode mozemo tek ocekivati u narednim sezonama.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Elcor
Kontakt:

Post Postao/la Elcor » 03 dec 2015, 09:09

solinas je napisao/la: Za Siroki utakmica protiv Sarajeva je prekretnica sezone.
Uvjek jaki,opasni,Ali fali im to nesto,po mom misljenju pod hitno moraju dovesti svjezu krv na klupu,njihova boljka je trener.sve drugo imaju na zavidnom nivou,öd igrackog kadra do infrastrukture.finansijski strasno Jaki,i sigurno spadaju u red najjacih ekipa ove lige,iako su medju favoritima za naslov,mislim da ove sezone nemaju taj kapacitet.
Zašto vraćaju istog čovjeka drugi-treći put? Je li zato sto im je podoban? Ili ga stvarno drže tako visoko?

Ima ovih par forumasa koji pobliže prate Široki, možda mogu reci koliko se uprava kluba upliće u rad stručnog štaba?

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 03 dec 2015, 09:10

Elcor je napisao/la:
solinas je napisao/la: Za Siroki utakmica protiv Sarajeva je prekretnica sezone.
Zašto vraćaju istog čovjeka drugi-treći put? Je li zato sto im je podoban? Ili ga stvarno drže tako visoko?

Ima ovih par forumasa koji pobliže prate Široki, možda mogu reci koliko se uprava kluba upliće u rad stručnog štaba?
Al' brat bratu onog što su doveli nakon Slavena... onog izblajhanog... Kakva je ono karikatura bila hahahaha...
Samo Saraj'vo.

ljutinar
Kontakt:

Post Postao/la ljutinar » 03 dec 2015, 09:19

PitarBordo je napisao/la:
Elcor je napisao/la:

Al' brat bratu onog što su doveli nakon Slavena... onog izblajhanog... Kakva je ono karikatura bila hahahaha...
Ta vam je karikatura bila najveće pojačanje svima (Sarajevu, Slobodi, Zrinjskom...) da nije njega bilo Široki bi imao + x/y bodova više od sviju ;) :bih:

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 03 dec 2015, 09:27

Rano je jos za ista prognozirat. Puno utakmica je do kraja,iako ova za nas puno moze donijet a i odnijet. Sto se tice trenera, Musa je zajeb napravio prosle sezone, a i pretprosle po meni, pa su doveli Mladinu, koji po meni je nikakav trener, sto je i vrijeme pokazalo. Musa je vracen jer u kratkom roku nismo imali bolje opcije. I moram priznat da se vidi pomak kod njega. Nakraju krajeva nismo jos utakmice izgubili pod njegovim vodstvom iako ove zadnje dvije bole ko porazi.

Inace, ovo ce bit znaci 18kolo gdje smo konacno kompletni. Treba znat da smo mi strasnih problema u obrani imali citavu sezonu, sa ozljedama. I bili prisiljeni igrat sa igracima koji su losiji od ovih sto su nam se ozljedili,al eto. Sve karte u nedjelju bacit i po pobjedu nadam se.
NK Široki Brijeg

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.