SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

marconato
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la marconato » 21 maj 2010, 15:25

21. maj 2010. | 12:35 | Izvor: B92, Tanjug
Radomir Antić objavio spisak za SP!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Antić saopštio je konačan spisak igrača koji će ići u Južnu Afriku, ostalo je samo da se odluči za trojicu golmana.

Pored sigurnog Vladimira Stojkovića na spisku sa 24 imena ostali su i Brkić, Isailović i Đuričić, a selektor će naknadno odlučiti ko je 'višak'.

Sa prethodnog, preliminarnog spiska, 'otpali' su Jagoš Vuković, Slobodan Rajković, Nemanja Matić, Nemanja Tomić, Dejan Lekić i Miralem Sulejmani.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić saopštio je spisak 24 kandidata za nacionalni tim na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

golmani: Vladimir Stojković (Vigan), Željko Brkić (Vojvodina), Bojan Isailović (Zaglebje), Andjelko Đuričić (Leirija).

odbrambeni fudbaleri: Branislav Ivanović (Čelsi), Antonio Rukavina (Minhen 1860), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Udineze), Ivan Obradović (Saragosa), Aleksandar Kolarov (Lacio).

fudbaleri sredine terena: Dejan Stanković (Inter), Gojko Kačar (Herta), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Zoran Tošić (Keln), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Milan Jovanović (Standard Lijež).

napadači: Nikola Žigić (Valensija), Marko Pantelić (Ajaks), Danko Lazović (Zenit), Dragan Mrdja (Vojvodina).

“Iskoristili smo na najbolji način vreme do početka priprema. Bavili smo se nama, ali i rivalima. Imamo dovoljno informacija o našim protivnicima i najvažnije je da nastavimo kontinuitet u radu”, izjavio je Antić.

Selektor nije želeo detaljnije da obrazlaže izbor šestorice fudbalera koji su otpali sa spiska već je istakao da ima puno poverenje u grupu fudbalera koju je odabrao.

“Naši reprezentativci su u minuloj sezoni imali značajne uloge u svojim ekipama i s ponosom možemo da kažemo da su ostavili dubok trag u više nacionalnih prvenstava”, rekao je Antić i posebno apostrofirao Zorana Tošića, koji je doneo ispravnu odluku kada je iz Mančester Junajteda prešao u nemački Keln da bi obezbedio kontinuitet igara u jednoj od najjačih liga Evrope.

Antić je dodao da je vreme do početka priprema iskorišćeno na najbolji način, jer su sakupljene sve neophodne informacije o protivnicima u Južnoj Africi.

“Problem koji Nemačka ima sa povredama nekih standardnih reprezentativaca, pre svega Mihaela Balaka, neće se previše odraziti na njihovu igru. On više nedostaje kao kapiten i vođa, a uveren sam da će Joakim Lev pronaći pravo resenje na terenu”, rekao je Antić.

Pripreme reprezentacije Srbije počinju u ponedeljak, a već narednog dana ‘orlovi’ putuju u Austriju, gde se obaviti ceo trenažni proces.

U sklopu priprema naš tim će u Austriji odigrati utakmice protiv Novog Zelanda i Poljske, a poslednju proveru će imati u Beogradu protiv Kameruna 5. juna. Dva dana kanije kreće se za Južnu Afriku.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Banjaluka SRB
Kontakt:

Post Postao/la Banjaluka SRB » 21 maj 2010, 15:45

", потпуно се ? с &, ? $ Антара зна / $ нас! 8-)

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 21 maj 2010, 20:11

Ne kontam što svbi vide Njemačku kao "autsajdera".

Pa bolan Njemci će ih pomesti sve sa i bez Balaka
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 maj 2010, 00:13

Ključ je prva utakmica sa Ganom! Ja lično ne bih bio nezadovoljan ni bodom iz te utakmice, kao ni bodom protiv švaba i onda u zadnjem kolu odlučivati protiv Australaca.Sa 5 bodova bi bili sigurno u drugoj fazi. Ako se desi, ne daj Bože, poraz protiv Gane, onda mi sa njemcima nemamo šta tražiti, u to sam 100% siguran, a najbolji primjer je SP 2006. Što je još bitno je da nam ne treba nikakva euforija. Očekujem peolazaka Srbije i njemačke, iako će biti mnogo vatre u ovoj grupi.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Ljuka
Kontakt:

Post Postao/la Ljuka » 22 maj 2010, 18:43

Srbija je sigurno u drugom krugu i iće kao prvoplasirana,e sad za drugo mjesto pretpostvaljam da će boriti Njemačka i Gana. Naravno,mislim da će Nijemci proći,ne zbog bolje ekipe. Već,Nijemci imaju više iskustav na SP,imaju pobjednički mentalitet...itd...itd...

Evo,kako će to da izgleda:

Serbia-Ghana 1:0 (Vidić '67)
Germany-Australia 2:1
Germany-Serbia 1:1 (Krasić '34)
Ghana-Australia 2:2
Australia-Serbia 1:3 (Krasić '30,Ivanović '61,Neil '87 a.g.)
Ghana-Germany 1:1

1. Serbia 7
2. Germany 5
3. Ghana 2
4. Australia 1
Neeeee bih jaaaaa ovdje ništa pisao...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 22 maj 2010, 18:56

izbacene kvote za tekme Srbije(bar sam to uprateo)

Ghana-Serbia 2.30
Nemacka-Srbija 3.60
Austalija-Srbija 2.10
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 23 maj 2010, 00:30

Devil je napisao/la:izbacene kvote za tekme Srbije(bar sam to uprateo)

Ghana-Serbia 2.30
Nemacka-Srbija 3.60
Austalija-Srbija 2.10
Dobre kvote na Srbiju, nikakvih šansi nemaju ni Gana ni Australija. Ja ću po 50Eur na obje da stavim (pojedinačno) i mislim da bi se moglo i za pive šta zaraditi ovdje :mrgreen:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 23 maj 2010, 00:34

NoName je napisao/la:

Ghana-Serbia 2.30
Nemacka-Srbija 3.60
Austalija-Srbija 2.10
Dobre kvote na Srbiju, nikakvih šansi nemaju ni Gana ni Australija. Ja ću po 50Eur na obje da stavim (pojedinačno) i mislim da bi se moglo i za pive šta zaraditi ovdje :mrgreen:
Bit će dobra kvota na Ganu, valja oprobat
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 maj 2010, 11:56

NoName je napisao/la:

Ghana-Serbia 2.30
Nemacka-Srbija 3.60
Austalija-Srbija 2.10
Eh sad da nemaju sanse...Protiv Gane ce se sigurno namucit, a i hrvati su mislili 2006. da ce lako sa Australijom, pa su ih ljudi poslali kuci. Precjenjujete Srbiju. Istina imaju sjajnu odbranu i solidan vezni, ali golman im je katastrofa, a isto vazi i za napadace. Zigic, Pantelic? Pa to su klocevi. Znam da je Pantelic davo dosta golova u Holandiji ove sezone, ali to je radio i Kezman, pa vidi ga sad.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 23 maj 2010, 16:31

@ Cartman

Dzeko je mashina i 'dijamant' jer je prosle sezone postigao 26 golova za citavu sezonu, a Zigic je za jednu polusezonu(Januar 2009-kraj sezone) u Primeri(koja je jaca od Bundeslige) za Racing postigao 13 golova, i on je 'kloc' !? :? Kakvo je to rezonovanje!? :roll: Objasni mi...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 23 maj 2010, 16:50

marconato je napisao/la:@ Cartman

Dzeko je mashina i 'dijamant' jer je prosle sezone postigao 26 golova za citavu sezonu, a Zigic je za jednu polusezonu(Januar 2009-kraj sezone) u Primeri(koja je jaca od Bundeslige) za Racing postigao 13 golova, i on je 'kloc' !? :? Kakvo je to rezonovanje!? :roll: Objasni mi...
Porediti Džeku i Žigića=neprocjenjivo :lol:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 23 maj 2010, 17:06

Bijeljinac je napisao/la:
Elddar je napisao/la:

Porediti Džeku i Žigića=neprocjenjivo :lol:
Dzeko je daleko bolji napadac od Zigica bez daljnjeg, ali ekipu ne cini 1 igrac, nego njih 11! I tim donosi rezultat a ne pojedinac. Da je obrnuto i Bosna bi se spremala za SP, ali sam Dzeko nije dovoljan. Tako da ishod ucinka jednog tima ne ovisi samo o Zigicu ili Dzeki, gleda se timski, a pojedinac je bitan, ali nije kljucan faktor.

U pravu si ali nisi u pravu. Džeko je sigurno bolji od Žigića i sigurno je da tim donosi rezultat a ne pojedinac. Bosna isto ima dobar tim ali je imala i puno goru grupu nego Srbija, moraš priznati. Pa Francuzi su rasipali bodove na sve strane dok je Španija mljela sve redom. Drugo, nismo imali sreće u baražu jer smo dobili super jaki Portugal. Treće, nismo imali sreće u Portugalu, dovoljno je reči da smo tri puta pogađali prečku/stativu.

Možda bi i BiH bila prva da je imala grupu poput Srbije ili možda Srbija ne bi ni do baraža dogurala da je imala grupu kao BiH. Ali, šta bi bilo kad bi bilo to je sad samo teoretisanje. Stoga, navijači Srbije, uživajte na SP al' naše rane ne dirajte, još bole.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 23 maj 2010, 17:23

Nisi me shvatio za zadnju rečenicu: Samo spominjanje da se ni ovaj put nismo plasirali je dovoljno bolno :cry: Ne zamjeram ja nikom ništa, ali jedva čekam da krenu nove kvalifikacije kako bismo što prije zaboravili stare.

Portugal je ekipa koju je teško proći, pogotovo sa minusom od 1:0 iz prve utakmice, pravo težak rezultat za nadoknaditi. Francuska je, po meni, u rangu sa Portugalom ali su igrali u dosta lošijoj formi, osim gupe to pokazuju i utakmice baraža, gdje su jedva prošli i to znamo na koji način.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 23 maj 2010, 17:39

Saglasan. Sve su to sigurno dobri igrači, na kraju krajeva u ovom dijelu Evrope se uvijek igrao dobar fudbal. Ja samo neću nikada prežaliti činjenicu da se raspala EX Yu upravo zbog reprezentacije. Kad bismo sada složili reprezentaciju od svih igrača iz bivše države mislim da bismo ravnopravno konkurisali za osvajanje prvenstva sa Španijom ili Brazilom. Ali eto, i to je na nivou "Šta bi bilo kad bi bilo" pa neću previše o tome ;)

Ne želim da vam kvarim temu daljom diskusijom oko nebitnih stvari za grupu D, pozdrav.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 23 maj 2010, 18:01

Ja to rezonujem jednostavno: Kada bi od današnjih igrača, koji igraju za bivše republike, napravili 1 reprezentaciju, to bi stvarno bila jedna fantastična reprezentacija. A sad, da je ostao komunizam ili da je sve ovo išlo u nekom drugom pravcu, veliko je pitanje šta bi danas bilo. Ali, recimo, da postoji neka konfederacija bivših republika, gdje je sve odvojeno a sport zajedno :mrgreen: to bi onda ovako izgledalo.

Smatram da je problem ranijih reprezentacija bio upravo to što igrači nisu mogli na vrijeme da idu vani, iako me nastup u Italiji 1990 ili osvajanje Kupa šampiona od strane CZ demantuju. Naši ljudi, kako god se zvali, gdje god odu u svijet, su u principu najvrijedniji i iskoriste svoj potencijal do kraja. Pa eto, pošto smo govorili o Džeki, on je u Želji bio maltene ismijavan a čim je iskoracio napolje, u Češku, postao je najbolji igrač te lige pa evo sada i Bundes Lige. Bogzna šta bi bilo s njim da je ostao negdje na Balkanu, kao i sa drugim klasnim igračima kojih stvarno ima mnogo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 maj 2010, 19:07

Izvinjavam se, Zigic je na nivou Messia a golman vam je bolji od Buffona.

Srbija leti u grupi.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 23 maj 2010, 20:18

@ Elddar

Niko ne poredi Dzeku i Zigica! Ja samo poredim njihove ucinke, pa mi nije jasno zasto se Zigic osporava i ismijava, ako znamo da je prosle sezone postigao duplo manje golova od Dzeke, ali uz isto tako duplo manje odigranih utakmica!? Dzeko je neuporedivo bolji igrac, ali mi nije jasno zasto su Zigic ili Pantelic 'klocevi'!?

Bijeljinac je to dobro 'rekao'! To je isto k'o kad bih ja sad ismijavao Spahica i dodjeljivao mu razne nadimke i epitete, samo zato sto je on kvalitetom slabiji od Vidica ili Ivanovica! Jos ja imam vise prava na to, s obzirom da je odbrana Srbije daleko bolja od Bosnine, nego sto je Bosnin napad od Srbijinog!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 maj 2010, 21:46

marconato je napisao/la:@ Elddar

Niko ne poredi Dzeku i Zigica! Ja samo poredim njihove ucinke, pa mi nije jasno zasto se Zigic osporava i ismijava, ako znamo da je prosle sezone postigao duplo manje golova od Dzeke, ali uz isto tako duplo manje odigranih utakmica!? Dzeko je neuporedivo bolji igrac, ali mi nije jasno zasto su Zigic ili Pantelic 'klocevi'!?

Bijeljinac je to dobro 'rekao'! To je isto k'o kad bih ja sad ismijavao Spahica i dodjeljivao mu razne nadimke i epitete, samo zato sto je on kvalitetom slabiji od Vidica ili Ivanovica! Jos ja imam vise prava na to, s obzirom da je odbrana Srbije daleko bolja od Bosnine, nego sto je Bosnin napad od Srbijinog!
Al u gujci.
Zigic ima umjetnicno ime La banderas vazda bilo.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Bily Piton
Kontakt:

Post Postao/la Bily Piton » 23 maj 2010, 21:48

Cartman je napisao/la:

Srbija leti u grupi.
Jedini kloc ovde si ti,jer ne razumiješ ništa.Čovjek je lijepo rekao da je Džeko kvalitetniji igrač,ali da ne možeš reći za jednog Žigića i Pantelića reći da su klocevi,da su Klocevi ne bi igrali za Valensiju i Ajax...uostalom i neka su "klocevi",kako ti kažeš,ali za razliku od nekih igraće na SR pa ti sad vidi...
PFC Forever!!!

Ponosan što sam Srbin!

Jedan je CLEO 9 !!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 maj 2010, 21:56

Bily Piton je napisao/la:
Cartman je napisao/la:

Srbija leti u grupi.
Jedini kloc ovde si ti,jer ne razumiješ ništa.Čovjek je lijepo rekao da je Džeko kvalitetniji igrač,ali da ne možeš reći za jednog Žigića i Pantelića reći da su klocevi,da su Klocevi ne bi igrali za Valensiju i Ajax...uostalom i neka su "klocevi",kako ti kažeš,ali za razliku od nekih igraće na SR pa ti sad vidi...
Neka igraju u Realu obojica, klocevi kakvih nema i sa takvim napadacima nista ozbiljno ne mogu napravit.

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.