si bambino, babo NerminChinaglia je napisao/la:čika Nermin
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- Kobe Bryant
- Kontakt:
stari si 4 god , isao sam i ja u pratnji ono sto se sjecam prvo su tekme sa Šibenkom.... ali ono samostalno od 1991 , hele nejse ....nerminh74 je napisao/la:si bambino, babo NerminChinaglia je napisao/la:čika Nermin
mislim da imamo takvu nakaradnu drzavu , da trebamo biti sretni a i Juka sretan sto ima Haruna da nije tamo neki iz RS kome ce neka stvar pucati hoce li biti love ili ko zeli ili ko ne zeli igrati za repku , uzimat ce lovu od menadjera , najbolje se vidi po mladoj reprezentaciji u fudbalu....
Juka nema opravdanja ako bude htio Dusko jos da bude selektor da se ne odazove , nek dokazuje na sudu svoju pravdu ali nek gine za repku , ovako nije dao skoro nista a samo time hoce da stanje bude gore , naravno stalo mi je da takav talenat igra za BiH , ali ako bude trend selektora kao Aco ili Dusko nema razloga da se ne odazove ne mora rijec progovoriti sa Haruniom ili Dinom nek sve kaze na terenu ako hoce da pridobije publiku
Milicic je bio i veci talenat od Rumenka, a slicnih su mentalnih kapaciteta. Samo kazem.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Sad će svaki post van teme JUSUF NURKIĆ koji bude napisan, biti nagrađen... Nije tema niti Harun, niti KSBiH, niti Enes, niti bilo ko drugi... Pa bujrum...
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ma, koga briga ko je za koga zasluzan... !? Mislim, naravno da je bitno, ali nikako u kontekstu Jusufa Nurkica. Da je Harun Hitler glavom i bradom, Nurkic nema s tim nikakve veze i to nije njegova briga. On ne treba da glumi Mariju Terezu, vec da dodje na pripreme, ponasa se profesionalno i igra sto najbolje moze. S kim ce se rukovati ili popricati, to meni kao navijacu uopste nije bitno. Ako je njegov privatni sukob glavni razlog da svojim odsustvom oslabi ovu reprezentaciju za 20-30% i razocara milione navijaca, onda nek' je njemu na obraz.
- storm_raider
- Kontakt:
Da, sjecam se i ja te tekme. Pa vidi sad, da nije bilo rata ne bismo mi vjerovatno ni ovu pricu vodili, niti bi Dino bio tu gdje je tu. Takodjer, da je kosarkaski savez bio normalan, Harun nikad ne bi ni dobio tu priliku koju je dobio. Sve je to - sta bi bilo - kad' bi bilo.lumani je napisao/la:bhsport je napisao/la:Neka je primio i treba da primi, Dino je stavio i njega i Stoju da primaju udarce i jeste privatizirao savez, doveo 2 svoja najbolja jarana i uvalio ih jer su nekad svi igrali kosarku i bili ispodprosjecni igraci, KK Vogosca, Cenex i Cesko, to im je bio domet. Da nije rata nikad Dino ne bi obukao dres KK Bosne.storm_raider je napisao/la:O Konakovicu nimalo lijepo misljenje nemam i on i Enes su ista moralna vertikala, ali Harun je ovdje samo pijun koji je najvise udaraca primio. Takodjer i Jusuf, koliko god kosarkaski bio inteligentan, ne vjerujem da je mimo toga inteligentan. Harun jeste pogrijesio sa onim monolozima na Fejsu i to je uzasno, ali kada bih birao izmedju njih dvojice, uvijek bih Haruna izabrao. Jeste Jusuf veliki talenat, i ako ga zdravlje posluzi (u sto se iskreno nadam) moze biti jedan od najdominantnijih centara NBA lige dugi niz godina, ali ne moze igrac uvjetovati kosarkasku reprezentaciju, pogotovo ne neko na osnovu toga "sto bi trebao biti veliki igrac".
Neko napisa da je Bosna i Hercegovina puna Haruna a da je jedan Jusuf. Ako je puna Haruna, gdje su ti "Haruni" da povedu ove ostale reprezentacije i na ko zna vise koje nacine se bore za nasu djecu. Evo u zadnjih 20 godina ja vidim samo jednog Haruna koji je to uradio. Nadam se da ce mladic skontati ko mu je menadzer, a i da ce Harun pokazati malo vise takticnosti.
Sto se tice Dine, grobara kosarke u Sarajevu, daleko mu kuca bila.
Harunu svaka cast jer je osigurao 3,4 igraca Nurkica, Polutka i dobio borbu sa Slovencima, a sa druge strane imao je takodjer i dosta fula, od ovog Preldzica kojeg je pustio Turcima, Sulejmanovica, Karahodzica, Salica, Darke Baje i ostalih.
Treba KS vratiti kosarkasima, daj Nenu, Firketa, Dzevdu Alihodzica, sta je sa Mujezinovicem, Ovcinom? Nije moguce da smo spali da nam KS vode Dinini jarani.
Ovo sto Lumani govori je istina, sjecam se tekme protiv Dite 2007 ili 2008 u maloj skenderiji, ljuti se Dino na Sehovica sto ga trpa zaboravio sam ime, i dere se standardno ispod kosa, Sehaaaaaaaaa cuvaj ga. Ustaje lik sa tribine i odgovara: ''Ti suti, nisi ni zenu znao cuvat''.![]()
Suad Sehovic...Firke je mozda najbolji za tu ulogu ..
Eh koliko bih ja volio vidjetu Nenu, Firketa, i ekipu ali daj Boze. Naravno da je imao fula, imamo ih svi mi i nicim ja ne amnestiram Haruna, ali da je moljakao za novac na razne stvari - i to je radio.
Niko tu nije nevin ni 100% kriv, ali interes ovakve jadne bh. kosarke je i Harun i Nurkic.
@CashMan, tesko da mozes Haruna zaobici, kada je Nurkic u pitanju. Ja bih volio vjeruj mi to vise od vecine. Ali postovacu. Iskreno se nadam da ce Juka biti simbol ove reprezentacije u sljedecih 10-15 godina.
Sport je lijek za tijelo i duh.
ima jedna velika razlika izmedju dvojice, a to je da nurkic ima izvrsne radne navikeGreivis je napisao/la:Milicic je bio i veci talenat od Rumenka, a slicnih su mentalnih kapaciteta. Samo kazem.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Izvini, ali kako misliš da ne pišemo o KSBIH, Harunu kad je to povezano sa Jusufom Nurkićem? Govorimo o njegovom ne igranju i njegovim pismima u kojim želi da Harun & co napuste funkcije. O svemu što pišemo se lično tiče Jusufa Nurkića i ni 1% nismo van teme.CashMan je napisao/la:Sad će svaki post van teme JUSUF NURKIĆ koji bude napisan, biti nagrađen... Nije tema niti Harun, niti KSBiH, niti Enes, niti bilo ko drugi... Pa bujrum...
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
-
- Kontakt:
Milicic je sirovina JUKA ima finu tehniku ,ma igracki on je extrra samo mu je glupa ova prica oko repke ,nije mu ovo trebalo .nerminh74 je napisao/la:ima jedna velika razlika izmedju dvojice, a to je da nurkic ima izvrsne radne navikeGreivis je napisao/la:Milicic je bio i veci talenat od Rumenka, a slicnih su mentalnih kapaciteta. Samo kazem.
-
- Kontakt:
Ako mu je 16 nije glup niti naivan kao stariji klipan Mr Rumenko.nerminh74 je napisao/la:On je dijete od 16 godina, a njegove igre ne bi bile ništa boljim niti lošijim bez te jeftinije samo reklameVirtu4l je napisao/la:Džananu Musi nije patetično.nerminh74 je napisao/la:Dok ovo sa pedagogijom pogotovo od strane Haruna mi je patetično isto kao njegovi tekstovi na fb-u
daaaa rumenko je glup i svojom gluposcu zaradzuje miloneDeepPurple je napisao/la:Ako mu je 16 nije glup niti naivan kao stariji klipan Mr Rumenko.nerminh74 je napisao/la:On je dijete od 16 godina, a njegove igre ne bi bile ništa boljim niti lošijim bez te jeftinije samo reklameVirtu4l je napisao/la:
Džananu Musi nije patetično.

Menadzer ga nasamario.
rudygobert7 je napisao/la:Pozdrav svima, novi sam na forumu. Dugo vas citam, ali evo posto vidim da ima ljudi koji ignorisu cinjenice odlucih se registrovati. Lumani trazi igrace koje je Harun doveo u BiH reprezentaciju, e pa evo ja cu mu pokusati staviti spisak samo nekih i objasniti njihovu situaciju:
Seniorska reprezentacija
Sinanovic - prije Haruna nije igrao za BiH, cim je pokazao neke znakove zivota Harun je otisao s njim na razgovor u Zagreb.
Stipanovic, Masic - kosarkasi koji su se odlucili za Hrvatsku i prije dolaska Haruna, tamo nisu imali mjesta i to je Harun iskoristio. Naravno svjedoci smo da ovakvih igraca uvijek ima, ali im se nije poklanjala dovoljna paznja.
Todic, Sutalo - jos dva kosarkasa kod kojih je Harun lobirao da zaigraju za nasu reprezentaciju
Mitrovic + jos jedan iz USA (ne mogu se sjetiti kako se zove)
Obavljeni su razgovori i sa Savovicem, Omicem i Jacksonom. Savovic nije htio, Omic nije mogao zbog administrativnih problema, a za Jacksona nije bilo novca. Harunu kapa dole jer je makar pokusao.
Omladinske reprezentacije
Sikiras - ubjedljivo najtalentovaniji Srbin koji je ikad zaigrao za reprezentaciju BiH u bilo kojem ekipnom sportu. Porediti njega s Gordicem je krajnje bezobrazno, posto Gordic nikad nije imao kvaliteta da igra za Srbiju. Gordica bi mogli porediti s igracima poput Aleksica, Lazica, Glogovca i Lakica.
Djedovic, Gacic - dva igraca o kojima su mnogi ovdje mastali da ce biti ubojit tandem za seniorsku reprezentaciju. Nazalost, to se na kraju vjerovatno nece desiti, ali niko ne moze osporiti da su u trenucima Harunovog lobija bili veliki talenti.
Antunovic, Loncar - jos dva kosarkasa kojima je Hrvatska bila prva opcija, ali je Harun i ovu situaciju pretvorio u nasu prednost
Nurkic, Polutak - znamo svi za interes Slovenije, ali su na kraju zavrsili pod zastavom BiH. Ne sporim njihov patriotizam, ali je i u proslosti bilo slicnih situacija, a Dezela je po pravilu izlazila kao pobjednik u tim "duelima".
Alibegovic - otac je igrao za Sloveniju, a on ipak za BiH
Sulejmanovic, Karahodzic - iako jos nisu zaigrali za BiH, oba imaju samo rijeci hvale za Haruna. Da nema Haruna koji jos uvijek odrzava kontakt s njima, vjerovatno bi i ovim momcima doslo svega preko glave i poslali sve u mp3. Naravno kapa dole i njima za patriotizam i strpljenje.
Tu je i zenska reprezentacija, na celu sa Maricom Gajic. Postoji i tu par kosarkasica koje su mogle igrati za druge reprezentacije ali je Harun na vrijeme reagovao. Ipak, ovdje nisam dovoljno upucen pa ce prepustiti nekom drugom da objasni situaciju. Summa Summarum vjerujem da postoji nekih 20-tak igraca za koje je Harun manje ili vise zasluzan sto igraju za nasu reprezentaciju.
E sad malo vezano za selektore i pripreme. Svjedoci smo izjava kosarkasa, od kapitena Teletovica pa do svih ostalih da reprezentacija nikad nije imala bolje uslove za treninge. Elvir Bijedic je to odlicno objasnio, tako da se tu ne bi imalo sta dodati. Za selektora smo imali jedno od najvecih imena evropske kosarke, sto je opet ogromna stvar uzevsi u obzir nasu finansijsku situaciju. Svi znamo kakva su nekad bila okupljanja, par dana prije pocetka prvenstva, beskonacne prijateljske utakmice s Crnom Gorom itd. Sad je situacija potpuno drugacija, reprezentacija se okuplja na vrijeme, a prijateljske utakmice igramo sirom Evrope. Kadeti nisu slucajno osvojili zlato, uz njihov veliki talenat tu je itekako igralo ulogu i veliki broj zajednickih utakmica. Od ep u16 2014. godine, preko nekih manjih turnira gdje su se birali "pomagaci" Musi i Sikirasu, pa sve do super jakog turnira u Turskoj. Za trenere su postavljeni Pandza, nas vjerovatno najtalentovaniji trener, te Numanovic, covjek koji je vec radio s Musom, i koji ga jako dobro poznaje.
Vezano za finansije, ako vi mislitite da se sa 50.000 KM od drzave moze odrzavati 7 reprezentativnih kategorija onda ste u debeloj zabludi. Dakle, Harun je doveo i neke sponzore koji su itekako pomogli, ali opet je falilo nesto novca. Ovo je situacija kao da neko od vas zahtjeva da se zaposlite i donosete u kuci 2000 KM mjesecno, a vi u ovakvoj banani od drzave donosete npr. 1500 i on nezadovaljan.
Izvinjavam se na duzem postu.
Gdje si ba Neno,sta ima..Znas ti jako dobro koga je Lumani predlozio...Masic igrao prije Haruna.Alibegovic je davno rekao za koga ce mali igrati..Shutalu treba biti cast sto igra za nas..Kapelan,Mitrovic su ok momci i odmah su pristali.Savovic,Kuzmic,Preldzic,Salic,Bajo,Cooper,Omic nista od njih..Ehh sada koga je Harun doveo ,Andriju,Todica a ovaj drugi nije ni igrao.
Mlade necu spominjati Musa,Nurkic,Atic ,Polutak,Buza,Sikiras djeca vole i igraju za BIH.
Spominjes Selektore,opisi pocetak i kraj sa Acom...
Najveci projekat u BIH su Sparsi a Savez i Harun bili u ratu sa njima zasto

- Donnie Darko
- Kontakt:
Jel to idemo opet, talentovani visoki bijelac iz europe, mora da je nova reinkarnacija Milicica. 
Tek sad vidim da je greivis napisao to, šokiran sam

Tek sad vidim da je greivis napisao to, šokiran sam

lumani je napisao/la: Najveci projekat u BIH su Sparsi a Savez i Harun bili u ratu sa njima zastoNa kraju krajeva meni Harun ne smeta toliko ,ali mi smeta savjetnik Konakovic.

-
- Kontakt:
Mjesas talent i IQ ocigledno.nerminh74 je napisao/la:daaaa rumenko je glup i svojom gluposcu zaradzuje miloneDeepPurple je napisao/la:Ako mu je 16 nije glup niti naivan kao stariji klipan Mr Rumenko.nerminh74 je napisao/la:
On je dijete od 16 godina, a njegove igre ne bi bile ništa boljim niti lošijim bez te jeftinije samo reklame
E ajmo redom
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!
milicic nikada nije bio dominantan ni u jednom dresu, i ni u jednom uzrastu. mozete to provjeriti...stavise, to i srbi priznaju. pratio sam jednom diskusiju o njemu na njihovom najozbiljnijem forumu, daleko je on bio od talenta jednog aleksandrova (prije povreda)
glupsoni nesto lupe bez provjere, jer tako su culi.
draftovan je uglavnom zbog fizicikih predispozicja, a bio je izuzetno limitiran igrac. koristio samo jednu ruku, bio los u odbrani i nije imao nikakvu tehniku...ovako je prangijao s poludistance kao vucevic, i to mu je sve bilo (a vucevic ima igru i na niskom postu).
problemi s glavom i radnim navikama su dodatni limiti. sigurno je mogao vise, ali ne previse...
nastavite se nadat da ce juka propasti. a i sta ce nam...rumeni konakovic ce nas povest u pobjede, ima opasnu tricu
a i mali mahmutovic puno obecava...
glupsoni nesto lupe bez provjere, jer tako su culi.
draftovan je uglavnom zbog fizicikih predispozicja, a bio je izuzetno limitiran igrac. koristio samo jednu ruku, bio los u odbrani i nije imao nikakvu tehniku...ovako je prangijao s poludistance kao vucevic, i to mu je sve bilo (a vucevic ima igru i na niskom postu).
problemi s glavom i radnim navikama su dodatni limiti. sigurno je mogao vise, ali ne previse...
nastavite se nadat da ce juka propasti. a i sta ce nam...rumeni konakovic ce nas povest u pobjede, ima opasnu tricu

a i mali mahmutovic puno obecava...
Stvarno se svasta ima procitat na ovom forumu.
Nakon nekih 100 i vise komentara i dalje se nije maklo sekunde.
Hoce li juka igrat i ako hoce, pod kojim uslovima?
Ja mislim da ne zeli. i mislim i ako se udovolji njegovim zahtjevima, da od toga nece biti nista.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nakon nekih 100 i vise komentara i dalje se nije maklo sekunde.
Hoce li juka igrat i ako hoce, pod kojim uslovima?
Ja mislim da ne zeli. i mislim i ako se udovolji njegovim zahtjevima, da od toga nece biti nista.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: Sapce, dana/u 02 dec 2015, 14:12, ukupno mijenjano 1 put.
- akisarajevo92
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Juka imao trojku (ne mislim na koš)
#respect
Juka imao trojku (ne mislim na koš)

#respect
Don't believe the hype.