Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Samo sam napisao @amy vezano za Opcinu IlidzaMortemHz je napisao/la:@Zip, ide se na to da se pravi stadion u gradu Sarajevu.
Nema mjesta. Na tom zemljistu se vec od sljedece godine prave nove zgrade, cak je tu planiran i veliki trzi centar BAU il tako nesta... nemam pojma, uglavnom znam da se od sljedece godine grade nove zgrade na tom lokalitetu.PitarBordo je napisao/la:A šta mislite o lokalitet Haliliovići? Tamo kasarna ovo ono? Ima prostora, a u gradu je (i sa sjeverne strane Miljacke)
A dobro onda... To je bilo možda posljednje mjesto "na ravnom" unutar Grada... Slijedeća lokacija je između Šipa i Koševa....Zip je napisao/la:Nema mjesta. Na tom zemljistu se vec od sljedece godine prave nove zgrade, cak je tu planiran i veliki trzi centar BAU il tako nesta... nemam pojma, uglavnom znam da se od sljedece godine grade nove zgrade na tom lokalitetu.
SnijegMortemHz je napisao/la:Ko ce sa mnom da srusi Skenderiju da tu smjestimo jedan, ne postoji bolja lokacija u gradu za stadion
Ima opcija na mjestu GRAS-a, jer se planira izmjestanje istog u Famos.PitarBordo je napisao/la:A dobro onda... To je bilo možda posljednje mjesto "na ravnom" unutar Grada... Slijedeća lokacija je između Šipa i Koševa....Zip je napisao/la:Nema mjesta. Na tom zemljistu se vec od sljedece godine prave nove zgrade, cak je tu planiran i veliki trzi centar BAU il tako nesta... nemam pojma, uglavnom znam da se od sljedece godine grade nove zgrade na tom lokalitetu.
A Remizu realno za našeg života neće pomjeriti...Zip je napisao/la:Ima opcija na mjestu GRAS-a, jer se planira izmjestanje istog u Famos.PitarBordo je napisao/la:A dobro onda... To je bilo možda posljednje mjesto "na ravnom" unutar Grada... Slijedeća lokacija je između Šipa i Koševa....Zip je napisao/la:Nema mjesta. Na tom zemljistu se vec od sljedece godine prave nove zgrade, cak je tu planiran i veliki trzi centar BAU il tako nesta... nemam pojma, uglavnom znam da se od sljedece godine grade nove zgrade na tom lokalitetu.
Al to ako budemo cekali, nacekat cemo se
Ima, samo što u takvoj rekonstrukciji onda se moraju barem tri tribine potpuno rušiti... Mislim da u tom slučaju ostaje samo Istok, a Sjever, Zapad i Jug bi se rušili...ajdohordas je napisao/la:jel postoji mogućnost da ako se bude Koševo renoviralo ukloni ona atletska staza, jer ono zaista nije potrebno, kvari idilu, ugodjaj a i ona boja potpuno odbija i bode u oči...
Nije nerealno, ponudi dobar stadion UEFA-i i ljudi pristaju, to budi siguran, ali valja ga izgraditi prvo...MortemHz je napisao/la:U buducnosti ce u Sarajevu biti odrzano finale EL po ovom jednom planu e sad koliko je to realno...
To je jedan plan a drugi da je stadion samo za nas ali onda nece niko drugi imati koristi i samim tim slabi mogucnost za nekim novim investitorima. Za odigravanje finala EL ti treba 40.000 sjedecih mjesta. A onaj superkup izmedju pobjednika CL i EL se moze igrati na dosta manjem stadionu pa ce mozda i to ganjati, sve zavisi od para naravno..PitarBordo je napisao/la:Nije nerealno, ponudi dobar stadion UEFA-i i ljudi pristaju, to budi siguran, ali valja ga izgraditi prvo...MortemHz je napisao/la:U buducnosti ce u Sarajevu biti odrzano finale EL po ovom jednom planu e sad koliko je to realno...
Tu je već regulacioni plan rasparčao to iza što je trebalo da bude šatro koncertna dvorana i to...Zip je napisao/la:
![]()
Ima li mjesta iza SCC???
Ustvari, grad se uopšte ne širi... Granice su mu iste od 1995... Jedino je dobio ova naselja unutar svojih granica tipa Šip, Miljacka, itd.. Ovo što se gradi na Stupu (ne pripada gradu nego Ilidži), dok Ilidža barem djelom ne postane ponovo gradska općina, ostajemo unutar granica... Zato nam je i kamp "van grada"amypitar je napisao/la:Kako se brzo grad širi ,zali cemo mi i za periferiom sto nismo zemlju kupili.
Kad smo mogli do sad,mozemo i dalje ko mu hebe materPitarBordo je napisao/la:Ustvari, grad se uopšte ne širi... Granice su mu iste od 1995... Jedino je dobio ova naselja unutar svojih granica tipa Šip, Miljacka, itd.. Ovo što se gradi na Stupu (ne pripada gradu nego Ilidži), dok Ilidža barem djelom ne postane ponovo gradska općina, ostajemo unutar granica... Zato nam je i kamp "van grada"amypitar je napisao/la:Kako se brzo grad širi ,zali cemo mi i za periferiom sto nismo zemlju kupili.
Ma ja ba, a nas na zapadu ko je8e je l'?ade43 je napisao/la:Ja bih bio zadovoljan i da samo krov kakav metnu na istok ,dosta vala