FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

teteac8684
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la teteac8684 » 30 nov 2015, 21:26

Ajzea je napisao/la:Meni Mailson baca na Neymara, eto imamo tog kanibala Suareza, nek Zoran bude Messi.. Svakako su bare bare..
Leo Koksi

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 30 nov 2015, 21:28

jaludovolimte je napisao/la:Interesuje me ko se slaže da je najkonstantniji igrač u našoj ekipi Kosorić, a ne Đelmić?
Ne moze se to mjeriti ko je najkonstatniji ali Kosoric i Djelmic su igrali dobro kad niko nije, a to je malo da imas samo dva igraca a hoces u evropu.

Djelmic je napravio sranje ali ko zna sta mu je rekao, iako ne treba to biti opravdanje ali kad se uzme od kad je dosao uvijek je bio vise nego korektan, a to sto nema s kim da igra je druga prica.

Isto mislim da arsini nisi isti za sve igrace i za njihovo kritikovanje. Memija i Mladenovic su tanki, a samo se pise o Mladenovicu jer je ovaj kao nase dijete, a u biti jedan i drugi su samo solidni.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 30 nov 2015, 21:54

milanribar je napisao/la:
Argentina je napisao/la:Meni ide na zivce trljenje nase djece, pa jebote ne moze svaki igrati ako je nase dijete. Bilo je i bit, kako kod nas tako i kod sviju igraca koji ce se vise zalagati i biti bolji od domach igraca. Treba nam igrac sa objednickim mentalitetom i igrac koji ce dovesti u svlacionicu nesta sto sad nema. Takav igrac je Zeba-Bekric-Tomic. Spominjem ih, pogotovo dvojicu zadnjih jer nemaju minute odigrane vani, a za nasu ligu su Ronaldo. Moramo shvatiti da je nasa liga trecerazredna u Evropi i da smo mi 9ti, zamislite koliko smo losi i da se nista ama bas nista nije uradilo, tako da su svi nula bodova. Garnitura sa Osimom, kakva god bila je kao fol nesta i uradila, donijela nesta novo, uspjeha i osmjehe. Moje misljenje, dati godinu-godinu i pol sansu svakome, od igraca do trenera do uprave, ako nema pomaka ili nema stvorenog potencijala za pomak, odmah mijenjati. Za mene Kokot, Mulalic, i slicni nisu da igraju i vode Zelju ni na play stationu, kao i mnogi nakon rata koji su bil u klubu i oko kluba.
To je istina ali kad je vec neko doveo Kokota onda ga moras staviti na mjesto na kojem pruza najbolje partije a to je do sad lijevo krilo, ovo sto igra na spicu je blago receno uzasno.
Mulalic kad je dosao najavio je neku borbu, trku, i sta vec a Bogme ja to nisam vidio da imamo, iako smo utakmicu u Bijeljini odigrali solidno i da se nije nakupilo nezadovoljstvo ovaj bod niko ne bi prepisao kao neuspjeh nego kao splet losih okolnosti. Mulalic je bio pomocni sa tri trenera i opet nista nije uradio da bi se pokazao kao uspjesan trener. Ista taktika, isto sve.

Isto kao sto se pisalo na pocetku sezone da nam pojacanja ne mogu biti iz ekipa koje su ispale iz lige, isto tako dzaba nama novi igraci ako ti nemas trenera. Nemamo sad izbora ali to je odraz rada u upravi jbga
Slažem se s tobom. Ja sam kad su djeca u pitanju da se dovede tipa Bekric i Zeba, das im 10 milja platu i djecu gurnes s njima, a Kokote, Tiaga, Djelmice, Joce i ostale zamjenis djecurlijom. Od 5-6 malac, neka jedan bude kao ova dvojica, za nas predobro, a parama ti ga isto dodje.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 30 nov 2015, 22:08

Argentina je napisao/la:
milanribar je napisao/la:
Argentina je napisao/la:Meni ide na zivce trljenje nase djece, pa jebote ne moze svaki igrati ako je nase dijete. Bilo je i bit, kako kod nas tako i kod sviju igraca koji ce se vise zalagati i biti bolji od domach igraca. Treba nam igrac sa objednickim mentalitetom i igrac koji ce dovesti u svlacionicu nesta sto sad nema. Takav igrac je Zeba-Bekric-Tomic. Spominjem ih, pogotovo dvojicu zadnjih jer nemaju minute odigrane vani, a za nasu ligu su Ronaldo. Moramo shvatiti da je nasa liga trecerazredna u Evropi i da smo mi 9ti, zamislite koliko smo losi i da se nista ama bas nista nije uradilo, tako da su svi nula bodova. Garnitura sa Osimom, kakva god bila je kao fol nesta i uradila, donijela nesta novo, uspjeha i osmjehe. Moje misljenje, dati godinu-godinu i pol sansu svakome, od igraca do trenera do uprave, ako nema pomaka ili nema stvorenog potencijala za pomak, odmah mijenjati. Za mene Kokot, Mulalic, i slicni nisu da igraju i vode Zelju ni na play stationu, kao i mnogi nakon rata koji su bil u klubu i oko kluba.
To je istina ali kad je vec neko doveo Kokota onda ga moras staviti na mjesto na kojem pruza najbolje partije a to je do sad lijevo krilo, ovo sto igra na spicu je blago receno uzasno.
Mulalic kad je dosao najavio je neku borbu, trku, i sta vec a Bogme ja to nisam vidio da imamo, iako smo utakmicu u Bijeljini odigrali solidno i da se nije nakupilo nezadovoljstvo ovaj bod niko ne bi prepisao kao neuspjeh nego kao splet losih okolnosti. Mulalic je bio pomocni sa tri trenera i opet nista nije uradio da bi se pokazao kao uspjesan trener. Ista taktika, isto sve.

Isto kao sto se pisalo na pocetku sezone da nam pojacanja ne mogu biti iz ekipa koje su ispale iz lige, isto tako dzaba nama novi igraci ako ti nemas trenera. Nemamo sad izbora ali to je odraz rada u upravi jbga
Slažem se s tobom. Ja sam kad su djeca u pitanju da se dovede tipa Bekric i Zeba, das im 10 milja platu i djecu gurnes s njima, a Kokote, Tiaga, Djelmice, Joce i ostale zamjenis djecurlijom. Od 5-6 malac, neka jedan bude kao ova dvojica, za nas predobro, a parama ti ga isto dodje.
Kakva djeca evo dokle su nas dovela ta razmisljanja do borbe za opstanak. Po meni samo ce Amir napraviti nesto od svoje karijere a Memija, Sadikovici i sl.vrlo tesko da ista uspiju vise od PLBiH. Daj boze da grijesim ali.....

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 30 nov 2015, 22:09

cruz40 je napisao/la:Kakva djeca evo dokle su nas dovela ta razmisljanja do borbe za opstanak. Po meni samo ce Amir napraviti nesto od svoje karijere a Memija, Sadikovici i sl.vrlo tesko da ista uspiju vise od PLBiH. Daj boze da grijesim ali.....
Za Memiju je klub imao ponudu vec ove godine i to vecu od Bajiceve samo ih nisu mogli tek tako sve rasporodati.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

adnan6595
Kontakt:

Post Postao/la adnan6595 » 30 nov 2015, 22:11

Gojak najbolji u juniorima,a Hodzic u prvom timu Dinama među boljima,zabija golove,eh da smo mi neki stabilan klub poput Dinama,Maribora,zamislite koliko bi naplacivali takve igrace.Uslovi za trening,treneri mnogo znace i sve ostalo sto dolazi.Mi smo pogodno tlo za talente,u repki ima dosta nasih.Slusamo pricu igraju "nasa djeca" a od toga imas samo 2~3 igraca ,neki izgleda samo popunjavaju spisak ekipe.Sta ce dobiti od mladog igraca koji je konstantno na klupi,zar nemamo lijevog beka u juniorima da je bolji od Mladenovica.Ako nema minutazu u Zelji daj ga na posudbu negdje inace njegova karijera propada.Uvijek smo dovodili iz drugih gradova mlađe igrace npr.Visca,danas je jedan od najboljih u repki,ima u nasoj drzavi jos talenata,treba ih na vrijeme pronaci.Joco,Kokot su pri kraju karijere ,nemaju se kome dokazivati,imaju sigurno mjesto u timu a za njihovu platu se mogu dovesti 2 mlađa igraca.Treba na vrijeme pokupiti ovih talenata sto obecavaju tako smo uvijek radili,i dobijali dobre igrace,a sad kad nam pricaju o mladoj ekipi vise "staraca" imamo (evo svega pomalo,pa vi se nadovezite ako imate,ili me ispravite)
The Maniacs 1987
FK Željezničar

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 30 nov 2015, 22:15

pile87 je napisao/la:
cruz40 je napisao/la:Kakva djeca evo dokle su nas dovela ta razmisljanja do borbe za opstanak. Po meni samo ce Amir napraviti nesto od svoje karijere a Memija, Sadikovici i sl.vrlo tesko da ista uspiju vise od PLBiH. Daj boze da grijesim ali.....
Za Memiju je klub imao ponudu vec ove godine i to vecu od Bajiceve samo ih nisu mogli tek tako sve rasporodati.
Ma proslu sezonu je i igrao kako treba ovu polusezonu nije centrirao kako treba nijednu loptu, niti se trudi nazalost. Valjda ce na proljece biti bolji.

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 30 nov 2015, 22:19

pile87 je napisao/la:
Naši imaju problem da svi koji dobiju iole dobru ponudu a klub ne bude zadovoljan ili ih ne pusti iz nekih drugih razloga padnu malo u formi, igraju preko qrca, baš se vidi na terenu. Bajića smo na vrijeme prodali, već je dobro počeo pokazivati znakove nervoze na terenu. Da nije otišao ko zna šta bi sada sa njim bilo.
Jbg, mladi su to ljudi, još u glavi nezreli a znamo kakva je situacija u ligi pa i državi. Ne možeš im to uzeti za zlo.
Imam utisak da je i sa Memijom taj isti slučaj, još kada se tu uključe razni menadžeri to tek onda bude folklor.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 30 nov 2015, 22:23

Dolina je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Naši imaju problem da svi koji dobiju iole dobru ponudu a klub ne bude zadovoljan ili ih ne pusti iz nekih drugih razloga padnu malo u formi, igraju preko qrca, baš se vidi na terenu. Bajića smo na vrijeme prodali, već je dobro počeo pokazivati znakove nervoze na terenu. Da nije otišao ko zna šta bi sada sa njim bilo.
Jbg, mladi su to ljudi, još u glavi nezreli a znamo kakva je situacija u ligi pa i državi. Ne možeš im to uzeti za zlo.
Imam utisak da je i sa Memijom taj isti slučaj, još kada se tu uključe razni menadžeri to tek onda bude folklor.
U pravu si pogotovo za Bajica zadnje utakmice je bio katastrofa los, nervozan i otisao je u pravo vrijeme. Ali i takav je bio Ronaldo za Jocu, Kokota i slicne.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 30 nov 2015, 22:26

Bajić bi natrpao i Radnika i mnoge klubove prije Radnika..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 30 nov 2015, 22:28

Podhitno napadaca kupiti a ovo sto imamo od napadaca dati dzaba.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 nov 2015, 22:29

ma da je ostao ne bi bilo ni igre kako umije ni para. on u konji ima 250 hiljada eura godišnje, a porodica mu baš i nije dobrostojeća. dođe takva ponuda, dobra i za klub i za tebe, i neko ti kaže, hajd' ti sačekaj ipak sa nama još jednu godinu sa 10-15 puta manje para. gdje se možeš i povrijediti, i ispasti iz forme u najboljoj namjeri...

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 30 nov 2015, 22:33

Vi ko da te pisete o igracima koji su prosli Ajaxovu skolu jbt. Memija je dobar igrac ali ne moze konstatno igrati dobro, jer da moze bio bi u Bayernu. Oscililacije su normalne, imao je povredu, ima zasicenosti, a ima Bogme losu ekipu i nije lahko igrati kad imas los tim, loseg trenera i sve sto ide uz to.

Vidim da su napokon doveli ljevaka ono sto nemamo godinama, a sad kakve su krampe vidjet cemo.

Zaboravite uspjeha ako ce ti napadac biti djecak od 17 godina, onda si bas propo ko kauc. Napadac se mora dovesti a da Joco bude poluspic.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 30 nov 2015, 22:35

Al obukao Jocin dres u školu i profulio školu :urnebes: :urnebes: :urnebes: :tokralju:

Sagnite se hejteri, Joco se samo zagrijava

slika

Historijski dan

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Zadnja izmjena: shzna, dana/u 30 nov 2015, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 30 nov 2015, 22:39

shzna je napisao/la:Al obukao Jocin dres u školu i profulio školu :urnebes: :urnebes: :urnebes: :tokralju:

TO SAM NA ORGU VIDIO ČINI MI SE, PLAKO :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Bila je i ona.. Joco da sa Zlatišta gađa Skenderiju pogodio bi Hotonj :lol: :lol:

Pa Brkoo legendo, ko te to nagrdi :rol:
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u 30 nov 2015, 22:41, ukupno mijenjano 1 put.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Brkoo
Kontakt:

Post Postao/la Brkoo » 30 nov 2015, 22:39

Ma ima i rješenje za to igranje preko neke stvari, lijepa klupa ili tribine i drakonsko oduzimanje od plate, u krajnjem slucaju ako treba i otkaz, da si mi po hiljadu puta rođeni brat u Želji nećeš izigravati manekena i balerinu i igrati preko qrca. Treba sjesti sa svim igračima a pogotovo sa našom djecom i lijepo im objasniti neke stvari, da li radom i odnosom prema klubu želite da izgradite karijeru kao Džeko, Višća, Šehić, Zukanović itd, ili želite da uživate u alkoholu, nargili itd i da svoj hljeb zarađujete na sasvim drugačiji način, sve je do vas. Da li želite da vam razni mešetari uništavaju karijere jer ste glupi i naivni i potrcite na te obecane milione kamione itd. Stvarno je mnogo igrača koji su bili talenti, i veći talenti od Hadžiahmetovića, Memije, Bajića itd ali koji su u sekundi propali zbog nekih stvari koje sam gore naveo. Što se tice Bajića na vrijeme smo ga prodali, mislim da je ostao još godinu dana kod nas da bi propao jer nije pokazivao psihičku stabilnost, mada u Turskoj ima i odličnu platu za naše uslove i liga je jaca. Nadam se da ce napraviti dobru karijeru jer je Manijak pravi i nije ispao supak prema klubu kad su dolazile razne ponude za njega tipa one Lechove od 200 hiljada eura, nego je klub njegovom prodajom zaradio milion KM..
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 nov 2015, 22:42

al' ja se tačno sjećam kako mi je bilo drago kad je potpisao...ko je ovo mogao predvidjeti.

Brkoo
Kontakt:

Post Postao/la Brkoo » 30 nov 2015, 22:43

Ajzea je napisao/la:
shzna je napisao/la:Al obukao Jocin dres u školu i profulio školu :urnebes: :urnebes: :urnebes: :tokralju:

TO SAM NA ORGU VIDIO ČINI MI SE, PLAKO :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Bila je i ona.. Joco da sa Zlatišta gađa Skenderiju pogodio bi Hotonj :lol: :lol:
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 30 nov 2015, 22:44

Sta si mogao predvidjeti kad nije igrao kako treba pet utakmica...za 15 minuta Neymar ne moze dati, ako uzmes u obzir da u vezi imas Blagojevica koji nema pojma. Ko ce mu dati loptu osim Amira ...

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 30 nov 2015, 22:44

milanribar je napisao/la:Sta si mogao predvidjeti kad nije igrao kako treba pet utakmica...za 15 minuta Neymar ne moze dati, ako uzmes u obzir da u vezi imas Blagojevica koji nema pojma. Ko ce mu dati loptu osim Amira ...
Tako je majstore, našem Joci trebaju bolji saigrači ! UPRAVA NAPOLJE
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, theKuPuS i 28 gostiju.