FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Velahalve
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Velahalve » 30 nov 2015, 13:36

Gator je napisao/la:
logme je napisao/la:
Gator je napisao/la:Kad se mogao Hasanovic suspendovati, mora se i Antolovic. Da ne znam ko si ima da stojis pred navijače mirno i da šutiš. Nema ni je i be.
Ako nema transparenta TM na ogradi to ne znači da nas nema na tribini i da ce se moći kako hoće.

Ponoviti ću još jednom. Danas da su igrala djeca umjesto Kokota i Djelmica pobijedili bi 100%. Edis treba prestati sa ovaj onaj, nego početi davati šanse onima koje je on naučio igrati. Od kada smo prestali forsirati djecu mi smo zalutali.
Adzem je imao muda da rizikuje sa djecom i to mu se isplatilo. Oda, Capljic i Edis su bez muda, pic.ke obične
Da sam trener ovo boldirano je prvo što bih zabranio. Otiđi do navijača, pozdravi ih i furaj nazad. Ima trener, Uprava, ljudi iz kluba koji će ih kazniti ako je potrebno.
Po meni je suludo stajati pred navijačima i slušati psovke.
Mislim da neki sebi daju previše važnosti. Šta ćeš ti reći Antoloviću, da brani bolje? Neko ga je doveo u klub, jer je mislio da će biti dobar. Kad shvate da više nije za Želju noga mu je.
Znam da nije lako otići na gostovanje. Trošiš svoje vrijeme, novac, razmišljaš hoćeš li se vratiti razbijene glave, ali sve ima granicu.
Nije tacno, kudio te ili hvalio ti ima da staneš pred navijace i saslusas. Bilo nas 100, 200, 1000, 10000 Niko od njih nije veći od kluba i navijača
Zar ne misliš da neki navijači misle da su veći čak i od kluba i da su u mnogome krivi i za situaciju u kojoj se grupa nalazi pa čak i za rezultate.

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 30 nov 2015, 13:41

Slazem se sa postom da je Mujagic trenutno najbolja opcija u napadu, a to sam primjetio na utakmici protiv Borca kada sam vidio da Joco nikako nije igrac duela, i da je veoma solidan za igru po zemlji, sto smo nekad imali, trenutno igramo na snagu nekakvu tako da Joco tu ne moze nista pokazati.. Kokot u duelu osvoji mozda i najvise lopti, ali onakve fule i onakvo ponasanje nikako ne mogu gledati, pogotovo kad znam da imamo naseg momka 98 godiste, koji ima solidan potencijal.

Pored navedenog, Mulalic po meni def nije za prvog trenera, jer zaista izmjene koje on radi u zadnje tri utakmice, tajming i sve ostalo, katastrofa...
A jos da ne spominjem kako ista postava igra kuci protiv najlosijih i u gostima protiv najboljih, mislim da je to pokazatelj njegove taktike, tj. netaktike.. Da se razumijemo nisam pobornik cestih smjena trenera, dati mu sansu i u ostatku sezone, al bi nama od pocetka sezone najbolje dosao Branko Karacic, da on dovede par igraca po svom ukusu..
Jos da kazem da je na mene bolji utisak ostavio Adzem i sad vidim zasto je Amar postavio Adzema iz kadeta za treneta prvog tima, a preskocio trenera juniora Edisa..
Edis nema mu.da da pokusa nesto sam da skonta, i vecinu stvari kopira od Ode, samo mi nije jasno zasto ta oba trenera toliko forsiraju Kokota, to mi bas ne ide u glavu...
Zadnja izmjena: IvanOsim, dana/u 30 nov 2015, 13:43, ukupno mijenjano 1 put.
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 nov 2015, 13:43

Velahalve je napisao/la:
phily je napisao/la:Protiv Viteza umjesto Kokota u prvu ubaciti Jocu, pa Kokot na svakoj utakmici promasi 2 ili 3 zicera, pa Joco bi dao makar 1 :D
I obavezno kapitensku dati Kosoriću koji pokaziva da je pravi vođa ove ekipe, Hodzurda me je pozitivno iznenadio koliko dobro igra, koliko su ga napadali kad je dosao, a momak nikako nije igrao on i Bogdanovic kad se vrati mogu se boriti za poziciju drugog stopera....
Ima Joco valjda 3 žuta kartona, staviti Mujagu umjesto Kokota onda!
Definitivno :salut:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 30 nov 2015, 13:43

facho je napisao/la:
Velahalve je napisao/la:
facho je napisao/la:Hajde više pojedini što sve znate iskoristite pauzu pa naućite kako se stream pravi a ne svaku gostujuću da kukate i prizivate momka iz Zenice da vam postavlja stream.
Evo tebe zadužujemo da ti naučiš, vidim imaš pametnih ideja pa valjda si i pametan!
Da imam moja tv nebi bio problem.
Isto tako. Da imam moju tv pravio bih stream za svaku tekmu.. Kupio neku listu za vlc i na njoj ima neki kanal arena sport 5 + premijer liga bih.. Ja se ponadao da je onaj telekomov kanal sto prenosi tekme, sve bio pripremio kad sipak to samo bio arena sport 5 kanal.. Onaj ko ima moja web tv i kakav takav upload nam moze za tri minute napraviti stream.. Stvar je samo volje..
BUDI ŽELJO !!!

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 30 nov 2015, 13:45

IvanOsim je napisao/la:Slazem se sa postom da je Mujagic trenutno najbolja opcija u napadu, a to sam primjetio na utakmici protiv Borca kada sam vidio da Joco nikako nije igrac duela, i da je veoma solidan za igru po zemlji, sto smo nekad imali, trenutno igramo na snagu nekakvu tako da Joco tu ne moze nista pokazati.. Kokot u duelu osvoji mozda i najvise lopti, ali onakve fule i onakvo ponasanje nikako ne mogu gledati, pogotovo kad znam da imamo naseg momka 98 godiste, koji ima solidan potencijal.
I Djenis moze dobro odraditi spica.. I njega bezveze yebu na poziciji poluspica..
BUDI ŽELJO !!!

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 30 nov 2015, 13:46

Velahalve je napisao/la:
logme je napisao/la:
Gator je napisao/la:Kad se mogao Hasanovic suspendovati, mora se i Antolovic. Da ne znam ko si ima da stojis pred navijače mirno i da šutiš. Nema ni je i be.
Ako nema transparenta TM na ogradi to ne znači da nas nema na tribini i da ce se moći kako hoće.

Ponoviti ću još jednom. Danas da su igrala djeca umjesto Kokota i Djelmica pobijedili bi 100%. Edis treba prestati sa ovaj onaj, nego početi davati šanse onima koje je on naučio igrati. Od kada smo prestali forsirati djecu mi smo zalutali.
Adzem je imao muda da rizikuje sa djecom i to mu se isplatilo. Oda, Capljic i Edis su bez muda, pic.ke obične
Da sam trener ovo boldirano je prvo što bih zabranio. Otiđi do navijača, pozdravi ih i furaj nazad. Ima trener, Uprava, ljudi iz kluba koji će ih kazniti ako je potrebno.
Po meni je suludo stajati pred navijačima i slušati psovke.
Mislim da neki sebi daju previše važnosti. Šta ćeš ti reći Antoloviću, da brani bolje? Neko ga je doveo u klub, jer je mislio da će biti dobar. Kad shvate da više nije za Želju noga mu je.
Znam da nije lako otići na gostovanje. Trošiš svoje vrijeme, novac, razmišljaš hoćeš li se vratiti razbijene glave, ali sve ima granicu.
Nije tacno, kudio te ili hvalio ti ima da staneš pred navijace i saslusas. Bilo nas 100, 200, 1000, 10000 Niko od njih nije veći od kluba i navijača
Zar ne misliš da neki navijači misle da su veći čak i od kluba i da su u mnogome krivi i za situaciju u kojoj se grupa nalazi pa čak i za rezultate.[/quote]

Ti neki nisu navijači i to je skroz druga prica.

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 30 nov 2015, 13:46

IvanOsim je napisao/la:Slazem se sa postom da je Mujagic trenutno najbolja opcija u napadu, a to sam primjetio na utakmici protiv Borca kada sam vidio da Joco nikako nije igrac duela, i da je veoma solidan za igru po zemlji, sto smo nekad imali, trenutno igramo na snagu nekakvu tako da Joco tu ne moze nista pokazati.. Kokot u duelu osvoji mozda i najvise lopti, ali onakve fule i onakvo ponasanje nikako ne mogu gledati, pogotovo kad znam da imamo naseg momka 98 godiste, koji ima solidan potencijal.

Pored navedenog, Mulalic po meni def nije za prvog trenera, jer zaista izmjene koje on radi u zadnje tri utakmice, tajming i sve ostalo, katastrofa...
A jos da ne spominjem kako ista postava igra kuci protiv najlosijih i u gostima protiv najboljih, mislim da je to pokazatelj njegove taktike, tj. netaktike.. Da se razumijemo nisam pobornik cestih smjena trenera, dati mu sansu i u ostatku sezone, al bi nama od pocetka sezone najbolje dosao Branko Karacic, da on dovede par igraca po svom ukusu..
Jos da kazem da je na mene bolji utisak ostavio Adzem i sad vidim zasto je Amar postavio Adzema iz kadeta za treneta prvog tima, a preskocio trenera juniora Edisa..
Edis nema mu.da da pokusa nesto sam da skonta, i vecinu stvari radi kopira od Ode, samo mi nije jasno zasto ta oba trenera toliko forsiraju Kokota, to mi bas ne ide u glavu...
Ja se slažem da su trenutno Kokot I Joco katastrofa, ali isto tako moram reći da se ne možemo pouzdati u Mujagu sljedeću polusezonu previše je rizično

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 30 nov 2015, 14:00

Gator

Dok se ne bude čula pjesma s južne tribine igrači nemaju potrebu da dolaze pred istu, nemaju podršku, a i to će se promjeniti kako stvari stoje, od proljeća će Jug biti onaj stari ako si upućen u neke stvari.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 30 nov 2015, 14:17

Velahalve je napisao/la:

Edis nema mu.da da pokusa nesto sam da skonta, i vecinu stvari radi kopira od Ode, samo mi nije jasno zasto ta oba trenera toliko forsiraju Kokota, to mi bas ne ide u glavu...
Ja se slažem da su trenutno Kokot I Joco katastrofa, ali isto tako moram reći da se ne možemo pouzdati u Mujagu sljedeću polusezonu previše je rizično
ne može svako znati kako sa mladim igračima
doduše nije ni svaki igrač isti da ima šablon
nekad moraš dozirati minute na kapaljku, nekad ga moraš (is)forsirati
jasno je da su trenutno i joco a bgm i zoran veća imena i da je za očekivati da oni bljesnu prije, bolje nego mujagić
ali kad ih ne ide 1,2,5 utakmica onda nema razloga da ih se nazor gura, daj momku jednu utakmicu, njima daj "odmor" da se presaberu...pa ako on bude lošiji nego što su oni u tim ranijim utakmicama onda opet rotacija, ako isti ili bolji neka ga još malo
ne moraju ova dvojica znati/misliti da su Bogom dani da budu prvotimci niti on da je klupa bez obzira na rejting
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 30 nov 2015, 14:17

Velahalve je napisao/la:Gator

Dok se ne bude čula pjesma s južne tribine igrači nemaju potrebu da dolaze pred istu, nemaju podršku, a i to će se promjeniti kako stvari stoje, od proljeća će Jug biti onaj stari ako si upućen u neke stvari.
Ne moraju pred juznu, ali treba otici pred onu odakle je i zovu. Nekad je istocna, nekad je zapadna, nekad je skela ili livada ispod krana. Igraci MORAJU postovati klub i navijace.

SvePlavo
Kontakt:

Post Postao/la SvePlavo » 30 nov 2015, 14:36

Ko hoće da nauči praviti stream, da ne bude uvijek ista priča pred utakmicu, nek' se javi u pp.
Imam word dokument o tome, pa ću ga rado poslati na mail.

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 30 nov 2015, 14:41

Hadzijalagic je napisao/la:
I Djenis moze dobro odraditi spica.. I njega bezveze yebu na poziciji poluspica..
Bravo il Dzenisa na spica, malog Hasanovica zadnjeg veznog, centralni Jovan ispred Amir, posto je Dado bio povrijedjen... Al iskreno nema Edis nikakvih taktickih zamisli, ja mislim da bi isti sastav izveo da igramo protiv Man. UTD ili protiv Famosa..
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 30 nov 2015, 14:47

Velahalve je napisao/la:

Naravno da nisam mislio na sljedecu polusezonu da se oslonimo na njeg, ali protiv Slavije, Borca i Radnika bi bilo odlicno da je dobio vise sanse, kao i sljedecu protiv Viteza.

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 30 nov 2015, 14:52

IvanOsim je napisao/la:
Velahalve je napisao/la:

Naravno da nisam mislio na sljedecu polusezonu da se oslonimo na njeg, ali protiv Slavije, Borca i Radnika bi bilo odlicno da je dobio vise sanse, kao i sljedecu protiv Viteza.
Slažem se ja s tobom, obavezno Mujagu staviti od prve minute protiv Viteza, Kokot na klupu.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 30 nov 2015, 14:55

Opet ce isti satav poceti protiv Viteza, s tim da jedinno moze doci do izmjene D. Sadikovic - Dzelmic ili da krene s Mujagicem u napadu, kokot lijevo, Tiago desno..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

damirc
Kontakt:

Post Postao/la damirc » 30 nov 2015, 15:02

Đelmić je zaradio crveni protiv Radnika i sada ce ga opaliti minimalno 3-4 utakmice, a ionako nam je igracki kadar oskudan. Kako sam maloprije cuo i Bogdanovic se je povrijedio na treningu i cini se da su u pitanju ligamenti i njega nema sigurno par mjeseci.

Uglavnom nama sada u ovom prelaznom roku treba 6-7 kvalitetnih igraca koji mogu odmah uskociti u prvi tim.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 nov 2015, 15:03

pa eto nek' kod nas odradi prvu.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 30 nov 2015, 15:18

Ne slažem se sa kritikama na Edisov račun. Mislim da radi rezonski, čekajući da se ova pol.sezona završi i da krene iz početka.
Prva postava...evo napisao sam svoje mišljenje oko napadača...Ali kad se stavite u poziciju trenera, većina ih je bliža opciji da čeka iskusnijeg igrača nego da rizikuje s mladim (u slučaju Mujage, čak i premladim). Kad je dilema Kokot-Joco u pitanju,teška dilema. Ne zabija ni jedan ni drugi...Ovaj nekad i pogodi,od njega možeš očekivati malo više trke i agresije,malo hampe koja ti nekad treba,u određenom momentu i u određenoj mjeri.
Od Joce nemaš ništa osim da moliš boga da podje zabijati. I to prevagne na Kokotovu stranu. I ima logike. Jučerašnja utakmica je bila specifična. Bolji si,imaš utakmicu u rukama,napravio si dobar pritisak,dvije šanse zaredom, vidiš da ovi u odbrani nemaju kvalitet i koncentraciju...I desi se crveni. Nakon njega razmišljaš da ti treba više trke. Joco ti se tu ne uklapa. Dobro se preslozis, napraviš dva zicera,ne za bijes i logično da te podje loviti strah da ćeš ga primiti.U toj situaciji ti je i bod puno bolji od poraza. Baška to što ti bod nominalno me donosi puno, ali je sve bolje od poraza. I zadnjih desetak minuta se postavljaš tako da ne izgubiš. Zato ne treba čuditi ni ona izmjena u 90.min.
Ovakvo privođenje utakmice kraju, u ovakvoj situaciji,uradilo bi 95%trenera.
Ja vjerujem da Edis može i zna.

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 30 nov 2015, 15:30

Prelazni rok se mora uraditi vrhunski ako zelimo evropu igrati na ljeto, bice jako jako tesko to izboriti kroz ligu.

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 30 nov 2015, 15:47

Bezveze mi je priča pojedinih da ne možemo Edisa kriviti jer nije "njegova ekipa"! Nama treba trener koji će od trenutne ekipe stvoriti tim koji će biti produktivan, odnosno tim koji će donositi bodove. Nismo mi finansijski jak kolektiv koji će trenerima svake sezone dovoditi novi tim, čak i da jesmo, to se tako ne radi ako želimo rezultat jer bez kontinuiteta nema rezultata. Prema tome, Edis također snosi dio krivice za ove rezultate, kako sam čuo i dio uprave ga krivi za to. Koliko god mi mislili da je ova ekipa "loša" sigurno nije loša toliko da gubi od ekipa koje se bore za opstanak ... Pored toga, Edis nikad neće imati "svoju ekipu" jer on ne dovodi igrače, igrače dovode dva člana uprave bez iskustva u tom poslu. Očito da pojedini klub doživljavaju kao igricu, umjesto da dovedu nekog iskusnog stručnjaka koji će odgovarati za transfere. Odmah da kažem i da, kako sam čuo, sam Edis ismijava to i krivi upravu za trenutno stanje jer nisu održali obećanja u kojim su obećali dovođenje provjerenih igrača koji su nekad sa mnogo uspjeha igrali u našem klubu.

Možda se ispostavi dobro što ova dvojica dovode igrače pa od Želje naprave dobar tim, ali isto tako mogu ponoviti prošli prelazni rok (koji je, po meni, isto njihovo djelo) i dovedu klub u još veću dubiozu, što je veća mogućnost da se desi. Prema tome, Edis ako sa ovom ekipom nije mogao pobjediti raspali Rudar, Slaviju koja se nudila i koja je kako sam trener Vojvodić kaže očekivala poraz, zatim Radnik bez pola tima onda nisam optimista ni da će mnogo bolja situacija biti poslije prelaznog roka.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, AvantiBL i 48 gostiju.