Postao/la sergejevic » 29 nov 2015, 16:42
Svaka cast Kosoricu i Hodzurdi, te Jovanu i Amiru. Hodzurda u kontinuitetu igra odlicno, i danas je bio sjajan, borio se, iznosio lopte, razigravao ekipu. Svaka cast momku. Kosoric, kao i uvijek odradi svoj posao korektno i nema mu se sta prigovoriti. Amir i Jovan se trude maksimalno, igraju i naprijed i nazad, ali fali jednostavno igrac ispred njih koji ce napraviti nesto s loptom koju im donesu. Ne smije se dozvoliti da udjemo u drugi dio sezone bez prave desetke. Djaba i krila i napadaci, i bekovi, i Jovan i Amir kada nemas igraca s vizijom, nekoga ko ce praviti sanse, koji ce davati lopte na prava mjesta i u pravom trenutku. Jednostavno nemamo srce ekipe i zato sve izgleda jadno, i nikako mi nije jasno kako mi uopste napravimo neke sanse, koje logicno na kraju i ne zabijemo. Fakat za neku duboku analizu.
Djelmicu se nije igralo od samog pocetka i poceo je vec glumiti nekog superstara. Dati mu odrijesene ruke, neka ide gdje misli da ce mu biti bolje, a ja garantujem da to nije Ferencvaros, niti klub takvog renomea. Svabo trener mu nece dati da igra jer je covjek totalni duh na kojeg ne mozes racunati. Nek on zabije sto golova u sezoni, jednostavno covjek ne radi ono sto treba raditi na terenu, i niko to nece tolerisati. **** ti igraca i njegove golove kada ne moze takticki odgovoriti zadatku. Ode sve u **** zbog njegova 4 gola. Bilo koja ekipa s kojom smo igrali, a da ima dobrog trenra, nas je napadala po desnoj strani. Memija uopste nije los nazad, ali svi vide da Djelmic ne moze pokriti svoj dio terena, pa Memija ostane sam na velikom prostoru, a prava ekipa to kaznjava. Krilo odradi jedan dupli pas s nekim iz sredine i Memije nema nigdje.
Mladenovic je danas ispadao u svakom drugom napadu. Hodzurda je uspjevao zatvarati u nekoliko navrata, ali sramota za beka. Kramaric kakav god da bude ne moze biti losije od ovoga. Nadam se da nikada niko nije naveo da je Mladenovic zamjena za Kvesica jer bi to bilo za zatvora. Ovaj je samo lijevi bek koji je dosao da popuni broj igraca u ekipi, nikako zamjena za igraca poput Kvesica. Nismo doveli adekvatnu zamjenu i mora igrati Mladenovic. To mogu shvatiti. A ako je nekad neko rekao da je ovaj parmak zamjena za Josipa treba ga odmah udaljiti od ovog sporta.
Nikako mi nije jasno sta je Kokot pokusavao igrati danas. Taj covjek ne treba biti dio ovog kluba. Razumijem ja da ne ide, da nece lopta, i neka fula. **** desava se, ali na svaku odluku on ima neki prigovor. Prigovara sudijama, protivnickim igracima, svojim igracima, pa cak kreten i sam sebi prigovara. Nesto se udara po glavi, siri ruke, prica sam sa sobom. Slucaj za ispitivanje. Vjerujem da je plan bio da Kokot i Dzenis prime koju loptu i guraju Tiaga u prostor, ali simpaticni Zoran stoji negdje u ofsajdu, umjesto da skoci i spusti loptu Dzenisu ili Tiagu, on se nesto uvaljuje stoperima Radnika, fata zjale iza odbrane Radnika. Ne treba ni pisati o onome sto covjek moze promasiti tokom utakmice.
Antolovic uopste ne treba biti na golu. Kraj price. Primjer Avdukica na drugoj strani i njegova odbrana nakon suta Kokota, covjek donio bod svojoj ekipi. Na drugoj strani jednini opasan udarac zavrsio iza ledja Antolovica. Sreca sudija nesto svirao. **** ti golmana koji nije sposban da ti donese barem jedan bod u polusezoni, a itekako sposban da ih oduzme svojim glupostima. Vedrana odmah na gol, barem znas da imas mladog golmana kojeg treba i istrpiti, a ne ovo drvo na golu koje ne zna ispucati loptu.
Stvarno prava steta jer ova ekipa ima mnogo potencijala, ali jednostavno jos uvijek nisu pravi tim, s glavom i repom. Ovih nekoliko parazita u timu nas konstantno vuku dole, sto svojim promasajima, sto glupostima, sto mangupisanjem i imas ovo sto imas. Na kraju ne znas ni koga okriviti za ovo. Nek nam je Bog na pomoci da ovi uvide sta nam to nedostaje i da postoji neko s pravom vizijom. Ne moze se nazor nista, treba znati kojim putem idemo i sta zelimo. Nama treba 80 minuta utakmice da uvidimo na koji nacin treba igrati i sta zelimo na terenu. Ovi bi se sad dodavali, sad bi igrali na kontre, pa nesto izmijesaju. Onda imas Tiaga koji je strasan u tim direktnim i brzim napadima, ali trazimo neki posjed kroz dodavanje stopera, imas Kokota koji je opasan u petercu, koji moze nesto iseprkati kada stisnes i ubacujes lopte unutra, a mi to ne radimo. Bukvalno se ne zna ko pije, a ko placa i to nas totalno ubi.