Skinuli ga sa YT, a ovde je bilo http://www.blic.rs/Vesti/Svet/609859/SM ... ndni-videoMomciluk je napisao/la:Nisam, daj da vidim
Dex je napisao/la:
Kisela voda nije alkohol
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Skinuli ga sa YT, a ovde je bilo http://www.blic.rs/Vesti/Svet/609859/SM ... ndni-videoMomciluk je napisao/la:Nisam, daj da vidim
Dex je napisao/la:
Kisela voda nije alkohol
Dex je napisao/la:
Kisela voda nije alkohol
Nasao sam, al ne vidi se nista posebno u ovom trenutku je ispario sa zamljeTribalian je napisao/la:Skinuli ga sa YT, a ovde je bilo http://www.blic.rs/Vesti/Svet/609859/SM ... ndni-videoMomciluk je napisao/la:Nisam, daj da vidim
Sve je moguce, ali ako se to desi ovi ce samo qrvinski da ih najure iz NATo-a. Varijanta 2- Ako udju i ne izbace ih iz NATO-a , mislim da se Rusi nece cimati sa njima vec Asadave trupe i Kurdi , i naravno ako udju to ce znaciti otvoreno saveznistvo sa ISIL-om i momentalno nastaje potpuno druga situacija.Momciluk je napisao/la:
Nego sta ti mislis, ulaze li Turci u Siriju uskoro?
Kontam metaforu u pjesmi, nego onako govorimsamo_lijevo je napisao/la:Dex je napisao/la:
Kisela voda nije alkohol
Dex je napisao/la:
Kontam metaforu u pjesmi, nego onako govorim
Hmm ne vidim zasto bi ih izbacili iz NATOa, oni ako udju u Tursku borit ce se direktno protiv ISILa na ovoj teritoriji zapadno od Eufrata da bi napravili tampon zonu i bili sigurni da kurdi nece spojiti svoje teritorije sa ovim odvojenim kantonom skroz ovamo na zapadu.. e sad Rusi komplikuju situaciju i ni bog ne zna sta ce se desiti u buducnosti ali mislim da Turcima nakon suradjivanja sa teroristima dole nema povratka i morat ce sada direktno da se ukljuce u borbe inace su donji u citavoj ovoj situaciji..Tribalian je napisao/la:Sve je moguce, ali ako se to desi ovi ce samo qrvinski da ih najure iz NATo-a. Varijanta 2- Ako udju i ne izbace ih iz NATO-a , mislim da se Rusi nece cimati sa njima vec Asadavo trupe i Kurdi , i naravno ako udju to ce znaciti otvoreno saveznistvo sa ISIL-om i momentalno nastaje potpuno druga situacija.Momciluk je napisao/la:
Nego sta ti mislis, ulaze li Turci u Siriju uskoro?
Krofnice nasha, klizes se na bananu koju si sama bacila.uschtipak je napisao/la: Sad kad dodje Runi i zalijepi post od dvije A4 stranice.![]()
Momcino kako to Turska pomaze Kurde ulaskom u Siriju?Rooney88 je napisao/la:
@Trib
Sto se tice ulaska Turaka u Siriju to se sigurno nece jos dugo desiti. Strateski kopneno ne mogu uci bez da pomognu direktno Kurdima, kreiranjem tampon zone sto svi podrzavaju dosta bi se uticalo na preduslove za kvalitetnu kopnenu ofanzivu ali to se direktno sukobljava sa interesima koalicije i Turske, eh sada koliko interesa zapadne sile, KSA i Turska imaju od toga... ja je, iskreno, jos ne vidim jer tako pomazu Asada i Kurde. Paralelno, nazalost, ISIl kopneno profitira.
Bas tako, radio je.Gunner4 je napisao/la:Turci su vec uveliko u Siriji. Sverc-komerc radi punom parom... Mislim radio je...
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Kako ne?Momciluk je napisao/la:Momcino kako to Turska pomaze Kurde ulaskom u Siriju?Rooney88 je napisao/la:
@Trib
Sto se tice ulaska Turaka u Siriju to se sigurno nece jos dugo desiti. Strateski kopneno ne mogu uci bez da pomognu direktno Kurdima, kreiranjem tampon zone sto svi podrzavaju dosta bi se uticalo na preduslove za kvalitetnu kopnenu ofanzivu ali to se direktno sukobljava sa interesima koalicije i Turske, eh sada koliko interesa zapadne sile, KSA i Turska imaju od toga... ja je, iskreno, jos ne vidim jer tako pomazu Asada i Kurde. Paralelno, nazalost, ISIl kopneno profitira.
Prethodni post je bio moj update na novonastalu situaciju pa me mozda nisi skapirao oko Turaka i ISIL-a , juce je jedan od ovih britanskih tabloida objavio da iza islamista stoji niko drugi do George W Bush , cak su i neki od nasih portala preneli a sve to uvezano uz Erdoganovog ( valjda) sina koji trguje naftom preko isilovaca i pravi i sebi i njima milione, zato sam i napisao ovo gore. Satro, teroristicka organizacija a valjaju naftu svima .Momciluk je napisao/la: Hmm ne vidim zasto bi ih izbacili iz NATOa, oni ako udju u Tursku borit ce se direktno protiv ISILa na ovoj teritoriji zapadno od Eufrata da bi napravili tampon zonu i bili sigurni da kurdi nece spojiti svoje teritorije sa ovim odvojenim kantonom skroz ovamo na zapadu.. e sad Rusi komplikuju situaciju i ni bog ne zna sta ce se desiti u buducnosti ali mislim da Turcima nakon suradjivanja sa teroristima dole nema povratka i morat ce sada direktno da se ukljuce u borbe inace su donji u citavoj ovoj situaciji..
To i ja mislim, narocito u ovakvoj podeli karata.Rooney88 je napisao/la:
@Trib
Sto se tice ulaska Turaka u Siriju to se sigurno nece jos dugo desiti.
Prevideo si cinjenicu da je USA vojska odyebala odozdo i da generali te armije rade na svoju ruku u interesu svoje zemlje , a to za Tursku i Izrael je tacno.Momciluk je napisao/la:@gunner
Radi on i sad ne brinite vi.. ne mogu i ne smiju Rusi tek tako da unistavaju Tursko-Izraelsko-Americke poslove.. ovako su samo malo im to otezali i pokazali svijetu sta Turci i Židovi zapravo rade dole a vidjeli smo i Turski odgovor na to sve, e sad koliko je taj odgovor pametan(glup) pokazat ce vrijeme..
Pa nece ISIL sigurno nestati ako ih Turci na ovom dijelu izmedju Kurdskih teritorija istrijebe, taj dio je ionako vec odredjen za deratizaciju sad ko ce to uciniti i kako pitanje je.. I Turci i Kurdi bi davno ocistili taj dio da imaju politicku dozvolu Amerike i ostalih, i moguce da su je Turci i dobili nakon ovog incidenta sa avionom jer su vec rasporedili 55.000 vojnika na tom dijelu granice i stotine tenkova se transportuju dol na granicu.. uskoro ocekujem da udju u Siriju.Rooney88 je napisao/la:Kako ne?Momciluk je napisao/la:Momcino kako to Turska pomaze Kurde ulaskom u Siriju?Rooney88 je napisao/la:
@Trib
Kurdi su direktan protivnik ISILa, to prvo moramo razumjeti u ovoj diskusiji. Ustvari ajmo ovako laicki malo. Asad i Kurdi su protivnici Turske, kao i ISIL ali je suludo ocekivati da je ISIL Turskoj ozbiljnija prijetnja od KUrda. Kurdi sigurno mogu imati drzavu i trebaju da je imaju ali ISIL nikada to ne moze imati! U toj kalkulaciji Turska ce uvijek slabije tuci po ISILu jer postojanje ISILa garantuje Kurdima sukob na vise frontova.
Zamisli scenu da Turska kopneno udje u Siriju, ako sam dobro razumio o tome pricamo. ISIL je aktivan na pogranicnoj teritoriji i ulazak Turske u Siriju kopneno bi bukvalno znacio totalni krah i poraz ISILa sto svi prizeljkujemo ali i poraz Kurdskog protivnika koji bi, paradoksalno, izazvala Turska ulaskom u Siriju. S te strabne razumijem Turske, iako ih u tome nimalo ne podrzavamm ali moramo razumjeti da drzava brani svoje strateske interese a prvi cilj Turske je da Kurdi ne dobiju drzavu sto Turska posmatrajuci sukob sa strane i dobija.
Kako mislis odyebala.. pa nece tek tako prepustit cijelu situaciju Rusima.Tribalian je napisao/la:Prevideo si cinjenicu da je USA vojska odyebala odozdo i da generali te armije rade na svoju ruku u interesu svoje zemlje , a to za Tursku i Izrael je tacno.Momciluk je napisao/la:@gunner
Radi on i sad ne brinite vi.. ne mogu i ne smiju Rusi tek tako da unistavaju Tursko-Izraelsko-Americke poslove.. ovako su samo malo im to otezali i pokazali svijetu sta Turci i Židovi zapravo rade dole a vidjeli smo i Turski odgovor na to sve, e sad koliko je taj odgovor pametan(glup) pokazat ce vrijeme..
Tako sto Rusi i USA ARMY trenutno rade zajedno ako si primetio.Momciluk je napisao/la: Kako mislis odyebala.. pa nece tek tako prepustit cijelu situaciju Rusima.
Sve je zanimljivije od tvojih gluposti.uschtipak je napisao/la:O, evo i Runija. E sad kad ste svi na okupu, mozete se poceti praviti pametni. Hajmo, 3 4 sad.![]()
Pisete jednu te istu stvar mjesec dana, sta i kome tu moze biti zanimljivo? Nista novo ne mozes misliti niti reci u odnosu na ono sto si rekao prije mjesec dana glede ove teme.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.