Po pitanju Guardiole u zadnje vrijeme , u periodu od 1-2 zadnja mjeseca se činilo da bi mogao produžiti i dosta toga je na to ukazivalo. Prije toga je bio taj period kada je dosta toga ukazivalo da na kraju sezone sigurno ide. Tu nekad oko Božića, pred Novu godinu će se znati više, moguće će čak da tada padne i konačna odluka.
Svakako da ova sezona za sada dobro ide, a koliko su neke stvari u našem timu ispravljene, poboljšane pokazao bi drugi dio sezone (to sam i prije govorio). Dost toga se i sada već čini boljim, a jedan od razloga može biti što se proširio kadar i što se na škakljivim pozicijama doveli pravi igrač poput Coste i Comana. S Vidalom smo dobili jednu drugu dimenziju, koja će se još više vremenom pokazati. Ali određene alternative su nam trebale na krilima i to smo dobili i to je bilo presudno.
Ako je Pep tražio više ovlasti, pogotovo kod dovođenja novih igrača, onda mu i želim da ode. Ako se može uklopiti u određene šablone, karakteristične za Bayern decenijama, onda može ostati.
Zamjena se može pronaći, iako to neće biti skroz lak zadatak. Više je pitanje, šta se želi i kakva vizija postoji? Ancelotti bi npr bio poželjan pretežno za Ligu prvaka, siguran sam da bi u periodu od 2-3 godine istu s njim osvojili (bar su velike šanse, poznavajući Talijana). S njim ne znači da bi toliko bili ubjedljivi u prvenstvu (iako i to nije isključeno), ali i s njim bi sigurno uzeli određeni broj titula. Ali kažem samo da mi je Carlo više majstor za ova K.O. natjecanja.
Klopp i Tuchel će se uvijek spominjati kao kandidati i interesantni su za Bayern i vrlo je vjerovatno da bi s njima imali dosta uspjeha...Uklopili bi se oni vjerovatno. Zbog taktičkih sposobnosti je meni prije bio Tuchel čak i poželjniji od Kloppa (ali obojica su interesantna). Oni imaju trenutno klubove, ali ne znači da zovu zvanom Bayern bi odoljeli.
Mislim da bi čak poželjan bio i Roger Schmidt. On ne igra samo na posjed, s njim bi imali opet tu fantastičnu transformaciju, a čovjek forsira jedan jako interesantan fudbal, dosta napadački i s puno trke. U Bayernu bi mogao doći do svog konačnog i pravog bljeska kao trener, jer iza sebe bi imao sposobnu i winnersku upravu, što u Leverkusenu uvijek nije slučaj (zato im sada i ima pijeska u motoru).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland