Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 nov 2015, 02:28

Ali najjaca se kljusad, sto on nece da igra. Bas zato da otvori prostor odlasku narednih talenata..vi mislite o njemu, a uospste nije toliko stvar o njemu vec o perspektivi reprezentacije.

niste niti zasluzili bolje. toliko ste zasluzili da se bacate pod koljena jednom igracu i niste zasluzili nit da bude reprezentacija nitu 30 najbloljih u Evropi.

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 28 nov 2015, 04:02

Vidjevši veliko interesiranje navijača za saopćenje koje sam jučer objavio te pismo koje sam uputio Upravnom odboru Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, osjećam obavezu da u javnosti objavim još neke detalje na istu temu, jer naši navijači imaju pravo da znaju ko i kako vodi ovaj naš sport i kako se pojedinci ponašaju prema igračima i obmanjuju javnost.
Kao što sam Vas jučer obavijestio, na moje pismo Upravnom odboru svojim pismo je reagirao generalni sekretar Košarkaškog saveza Harun Mahmutović koji, međutim, nije demantirao nijedan moj argument i dokaz, već me je po starom običaju nastavio vrijeđati, između ostalog napisao je da sam „primitivac“.
Veoma mi je drago da je Mahmutović jedno takvo pismo poslao Upravnom odboru, da i njegovi članovi mogu vidjeti s kim imaju posla i osjete samo dio onoga čemu sam ja izložen od avgusta prošle godine.
Da Vas, navijače, ne bih odjednom zamarao svim „mudrolijama“ iz spomenutog pisma, odlučio sam u nekoliko dijelova rastaviti sulude tvrdnje iz tog pisma. Krenut ću od optužbe u kojoj Mahmutović tvrdi da sam bez dozvole napustio pripreme reprezentacije prošlog avgusta i da nisam ispoštovao pravila jer nisam došao na pregled kod doktora reprezentacije.
Citiram dio Mahmutovićevog pisma Upravnom odboru u kojem to tvrdi:
5. Jusuf Nurkić je napustio pripreme reprezentacije bez odobrenja selektora Duška Ivanovića – svjedok Duško Ivanović
6. Kakav je čovjek Jusuf Nurkić pokazuje i podatak da ga Duško Ivanović nikada nije htio nazvati i porazgovarati s njim. Za trenere veličine Duška napuštanje reprezentacije bez odobrenja je kraj priče – svjedok Duško Ivanović
7. Jusuf Nurkić se oglušio o pravila FIBA i nakon tvrdnje da ima problema sa koljenom nije došao na ljekarski pregled doktorima reprezentacije. Kako je bahat i neinformisan on i u ovom pismu šalje da je ispunio svoju obavezu time što mu je menadžer poslao nekakav nalaz nekakvog doktrora. Ne da nije ispoštovao pravila FIBA, već nije ispoštovao ni trenera, ni ljekarsko osoblje, ni savez niti navijače ove države. On je tolika zvijezda da njemu ne valjaju naši doktori već on ima svog u ZG, a onaši doktori valjaju Dušku Ivanoviću, Mirzi Taletoviću i ostalim igračima.

Tako je pisao Mahmutović, a to što on piše demantiraju sljedeći dokumenti - komunikacija koju su putem e-maila vodili moj agent i direktor reprezentacije Igor Stojanović pokazuje da je Stojanović u svom zahtjevu potvrdio da mi je stručni štab dao dozvolu da odem u Zagreb na pregled, kao i to da sam ispoštovao Stojanovićev zahtjev da do 20. avgusta dođem na pregled kod reprezentativnih liječnika ili dostavim nalaz.
Bio sam spreman doći na pregled, ali pošto je već počela medijska kampanja protiv mene, odlučio sam da je bolje da ne dolazim da bi se izbjegle još veće tenzije, već sam iskoristio mogućnost koju mi je ostavio Stojanović, a to je da dostavim nalaz. Kao što možete vidjeti iz e-mailova, Stojanović je ostavio rok do 20. avgusta, a nalaz je dobio 16. avgusta, znači četiri dana ranije.
Međutim, taj nalaz nikad nisu smjeli zvanično objaviti u javnosti, jer bi pokazao da sam povrijeđen i da je to razlog zbog kojeg nisam mogao igrati za reprezentaciju. Nudili smo čak i nalaz magnetne rezonance ozlijeđenog koljena, bili smo spremni javno ga objaviti, ali ni to nisu htjeli prihvatiti. Mnogo je lakše bilo objavljivati u medijima saopćenja protiv mene i prijetiti sankcijama.
Naravno, ove e-mailove ja i agent posjedujemo i spremni smo ih dati javnosti na uvid, kao i nalaz koji je Stojanoviću upućen u prilogu e-maila koji mu je uputio moj agent. Jednom članu Upravnog odbnora na njegov smo zahtjev poslali također ove dokumente, kao i nalaz.
Evo šta je direktor reprezentacije Igor Stojanović napisao u mailu upućenom mom agentu:
ZAHTJEV
Poštovani Gospodine Trnovčević,
Naš reprezentativac Jusuf Nurkić, koji je bio prisutan na pripremama A košarkaške reprezentacije BiH, nakon prijateljske utakmice sa Švedskom 27.07.2014 je zatražio 2 dana odsustva radi odlaska u Zagreb na medicinske pretrage. To je dopuštenje dobio od strane Stručnog štaba Košarkaške Reprezentacije BiH I u skladu sa tim je bio dužan pojaviti se u kampu Košarkaške Reprezentacije BiH 30.07.2014. Jusuf Nurkić se nije pojavio 30.07.2014., niti je dostavio bilo kakvo opravdanje za svoj izostanak. S toga Vas molim, da kao zastupnik Jusufa Nurkića dostavite nalaze, za koje usmeno tvrdite da ih posjedujete I koje ujedno opravdavaju izostanak Jusufa Nurkića sa priprema košarkaške reprezentacije BiH, kao I da upoznate Jusufa Nurkića da je dužan doći na pregled kod doktorskog tima Košarkaške Reprezentacije BiH. U slučaju da ne dostavite nalaze ili da se Jusuf Nurkić ne pojavi do 20.08.2014 na ljekarskom pregledu, bićemo prinuđeni donijeti određene mjere o kojima ćemo Vas pravovremeno obavijestiti.
S poštovanjem
DIREKTOR KOŠARKAŠKIH REPREZENTACIJA BiH
IGOR STOJANOVIĆ 09.08.2014
Sarajevo
Moj agent je potom odgovorio i priložio odgovarajući nalaz sa pregleda u Zagrebu:
Salje: enes trnovcevic
Datum: 16. kolovoza 2014. u 00:10
Predmet: Nalaz
Prima: [email protected]
Postovani g. Stojanovic,
Zahvaljujem Vam, sto i Vi zelite, da se ova neprijatna situacija rijesi na najbolji moguci nacin.
U prilogu Vam dostavljam trazeni dokument. Ako trebate dodatnu dokumentaciju, ili bilo sta drugo povezano saovim slucajem, mozete me slobodno kontaktirati.
Pozdrav Enes
U narednim danima objavit ću još neke dijelove Mahmutovićevog pisma i demantirati ih dokazima, iako mislim da je i iz ovoga jasno ko laže, a ko govori istinu. Još jednom ću ponoviti, uvijek sam srcem igrao za reprezentaciju, želim igrati i dalje, ali neću dozvoliti da me pojedinci zarad ličnih interesa pokušavaju napraviti izdajnikom i uništiti moju sportsku i osobnu reputaciju, što rade već duže vrijeme.
Zbog toga očekujem da Upravni odbor Košarkaškog saveza uvede red i učini da reprezentacija bude reprezentacije Bosne i Hercegovine, a ne privatna reprezentacija – ne samo zbog mene, nego i zbog drugih momaka koji su igrali ili će igrati u reprezentaciji i, naravno, zbog Vas navijača.

Jusuf Nurkić

RealnoGledano
Kontakt:

Post Postao/la RealnoGledano » 28 nov 2015, 04:20

Juka uz tebe su PRAVI navijaci,iskoristi svaki dokaz koji imas i rastjeraj ove lopove i lazove :bih:

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 28 nov 2015, 05:58

E cuj ode Harun i Odma propada reperezentacija.
Covjek se zakacio sa najvecim poslijeratnim talentom, reperezentacija u raspadu i on povrh svega ode u kancelariju u savezu. :bow:
Momcino dugo si tu, sad ohladi malo, nadzi si neki klub pa tamo prosipaj svoj raskosni talenat I placi na presicama.
Haruna je puna Bosna samo sto se Jusuf izrodi jednom u 20 god.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 nov 2015, 07:34

Admir_Sa je napisao/la:ja opet ne kontam razlog ovog jukinog saopštenja, umjesto da se što bolje pripremi za prve nastupe on opet počinje ispočetka :roll: on je seniorski reprezentativac, reprezentativne akcije nema još za 8-9mjeseci, nemamo ni selektora...tako da fakat ne kontam
ne budi naivan to je bilo planirano. znaš da sad izbjegne smaranje za sledeće ljeto. neće da igra a hoće to **** da miriše. Šta i kako? zamota ga u ukrasni papir i namiriše, pa zapakuje u paket. paket pošalje savezu. oni ga otvore u pohlepi i umažu se **** opletu po njemu i on ispadne žrtva a ne čkapi što jeste. međutim mahmutović mu poklon vrati neotvoren. sad **** smrdi pa smrdi, izlapio parfem u putu
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 28 nov 2015, 08:08

Je8o ga Enes da ga je8o!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 nov 2015, 08:39

let3 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la: ne znam zasto mene citiras jer nisam na nurkicevoj strani. tacnije nisam ni na cijoj strani jer znam premalo o slucaju kao i 99% nas ovdje, i ne zelim unaprijed zauzimati stranu kao 90% vas ovdje.

niko u ovom haosu nije cist, ni juka, ni njegov menadzer, a bgm nije ni harun ma koliko neki od vas zeljeli da to nije istina.
OK, poštujem...ali ne treba ni biti Tesla, pa da svaki covjek sam skonta - kako jedino Juka (i niti jedan drugi igrac) proziva Savez, naziva ih javno lopovima i privatlukom, prica o USAID parama, šalje neka saopštenja, p. materine....valjda je sama ta njegova izolirana pojava dovoljno sumnjiva.
Zašto npr. kapiten Teletović - ne bježi sa priprema, ne proziva Savez , ne naziva ih lopovima, kako to njemu (i njegovom menageru) valjaju, a Juki i njegovom ne valjaju ;) ...ili evo, selektori (Petrović ili Ivanović), zašto oni rade za "privatni savez" :?: a oni nisu bezveze imena ;)

Samo Juki i njegovom menadžerčiću Enesu vazda nešto smeta oko Saveza :!: da to nije malo ofirno kume jbg :mrgreen:

Opet on ponavlja isto..Da je Harun imao novac za osiguranje igrao bi Mirza a da je Nihadu stalo do Haruna javio bi mu sta radi...Petrovic se zakacio sa Harunom...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 28 nov 2015, 10:03

Juka da sve argmunetovano i moze dokazati, a ako Harun vec kaze da je upravu sto to ne dokaze? Nego na Jukino pismo kaze nije upravu, al odo ja :rol: i sad placete za njim :rol:
Cuj sto se Jusuf bahato ponasa, pa sta su mu uradili jos je i kulturan.
Nad tobom sunce najljepše sja

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 nov 2015, 10:07

A da je Mirza htio igrat mogao je igrat, šta mu fali da i sam sebi plati osiguranje, njemu to nije neki problem. Njemu je to dati k'o nama 20-30KM :mrgreen:

To je samo pokazatelj koliko je našim igračima stalo do države, previše olako kažu ne mogu igrat. Sama činjenica da su igrači Argentine sami sebi plačali cijele pripreme jednom za OI a drugi put čini mi se za SP.

Ovo sad što Juka radi je presipanje iz šupljeg u prazno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 nov 2015, 10:28

Odlican igrac i veliki potencijal. Sta se je desavalo, desavalo se je. Vjerovatno ima krivice na svim stranama. Sada naravno Nurkic treba zaigrati za reprezentaciju a ne da trazi neke izgovore. Jer ako bude tako onda je ovo sve nekorektno od njega. Sto se tice reprezentacije i Teletovic i Nurkic i Djedovic kao i dobar trener su (PRE)potrebni. Svaki od ovih igraca donosi jedan ekstra kvalitet na svojoj poziciji i njih se ne moze zamjeniti a posebno ne sa ovim potencijalnim igracima. To je nesto slicno kao sto se ne mogu zamjeniti Dzeko, Pjanic i Besic nikako. Jer je velika razlika u kvalitetu. Sa ovom trojicom igraca i trenerom kvaliteta kao sto su bila prosla dvojica ova reprezentacije ima sasvim solidne sanse da se bori za taj drugi krug na prvenstvu. I pitanje je kada ce opet imati jer ne postoji adekvatna zamjena za Teletovica i to treba iskoristiti dok on jos igra. Da je u proslom prvenstvu ( ne ovom sada zavrsenom ) ova selekcija imala sadasnjeg Nurkica mogli smo dogurati jako daleko pa i do top8. Svega je bilo osim mozda igraca kao sto je Nurkic i malo srece.

Bez jednog od ove trojice se isto moze nekako proci grupa ako budemo imali puno srece. Bez dvojice od ove trojice sanse za drugi krug prvenstva su minimalne ako i toliko. Samo da se nam se ne desi ovaj put da budemo imali sve igrace na okupu a ne bude kvalitetan trener. Jer malo je trenera kvaliteta ove dvojice a da su spremni to raditi. Jer bez ovako kvalitetnog trenera i sa svom trojicom ovih igraca opet bi bio veliki upitnik oko prolaska grupe i nebi nista uradili.

Musa se je pokazao u ovim nekim partijama u svom klubu iznad ocekivanja mnogih nas i igrac koji je vec sada i fizicki dovoljno spreman da vec sada igra bar jedan dio utakmica ABA lige ravnopravno. Sto vecina igraca u njegovim godinama nisu. I on ce biti sigurno lider reprezentacije mozda ne u ovom prvenstvu a poslje toga sigurno.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 nov 2015, 12:23

Unofficialpage je napisao/la:A da je Mirza htio igrat mogao je igrat, šta mu fali da i sam sebi plati osiguranje, njemu to nije neki problem. Njemu je to dati k'o nama 20-30KM :mrgreen:

To je samo pokazatelj koliko je našim igračima stalo do države, previše olako kažu ne mogu igrat. Sama činjenica da su igrači Argentine sami sebi plačali cijele pripreme jednom za OI a drugi put čini mi se za SP.

20,30 hiljada je placao sam prije povrede,sada je bilo vise i nije lud...Kod nas godinama igraci sami sebi placaju troskove a Savez se dize u nebesa..Nije ovdje problem samo Jusuf ima tu mnogo toga a sve je pocelu sa lazima Haruna kada je nas sve lagao kako je nagovorio Acu da radi onako bez plate a posle smo vidjeli pravu istinu.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 nov 2015, 12:25

Napadat Mirzu jer nije htio platiti sam sebi osiguranje :roll:
Ali ova prepucavanja preko FBa su seljakluk kojeg nema nigdje na svijetu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 28 nov 2015, 12:27

Opet ostaje nejasno zasto Nurkic nije htio da ga pregledaju nasi doktori. Da li ce Enes nakon odlaska Haruna moci odvoditi najbolju djecu iz BiH.
Posao sto je Harun radio, radit ce nadzorni odbor. Dakle, vise ljude vise plata za posao koji moze obavljati jedan covjek. Znamo da nismo u najboljoj finansijskoj situaciji. Na silu zelimo da bude Spanija ili Francuska, ali ne ide to tako.
Jusufa ocekujem na svakoj buducoj utakmici reprezentacije. Dobio je sta je htio. Ne samo da ga ocekujem na utakmici, vec ocekujem da bude na prosjeku 20+10...inace uzalud vam trud sviraci.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 nov 2015, 12:32

mercurial je napisao/la:Jusufa ocekujem na svakoj buducoj utakmici reprezentacije. Dobio je sta je htio. Ne samo da ga ocekujem na utakmici, vec ocekujem da bude na prosjeku 20+10...inace uzalud vam trud sviraci.
Zar ne vidiš da je njegov tim već počeo na pripremama alibija za neodazivanje na naredna okupljanja? Harun više nije problem, Harun se povukao za dobrobit naše košarke. Dakle, ako je bilo ili Harun ili Jusuf, eto, čovjek je svima olakšao posao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 nov 2015, 12:38

Jusuf ako se ne pojavi,popusio je u BIH..Harunu se treba zahvaliti nije sve bilo lose ,a papci pored njega su :thumbdown:
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 28 nov 2015, 12:42, ukupno mijenjano 2 puta.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 nov 2015, 12:40

jasmin10 je napisao/la:Napadat Mirzu jer nije htio platiti sam sebi osiguranje :roll:
Ej, ajde sto napadu Mirzu, vec ga porede sa yebenim Nurkicem koji jos treba da odigra ozbiljnu utakmicu za nas a ne doprinese kao sto je to Mirza godinama radio. :roll: :puke:

ontopic: sve ovo zakuhavanje i prepucavanje po meni ima samo jedan cilj, a to je da ce Nurkic sam sebi prakticno sabotira igranje za nacionalni tim... Nadam se i volio bi da sam u krivu, ali sve mi se cini da je tako... :roll:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 nov 2015, 12:46

Odlaskom Haruna najviše dobijaju Enes i onaj albion jel tako :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 nov 2015, 12:57

SlevinKelevra je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Napadat Mirzu jer nije htio platiti sam sebi osiguranje :roll:
Ej, ajde sto napadu Mirzu, vec ga porede sa yebenim Nurkicem koji jos treba da odigra ozbiljnu utakmicu za nas a ne doprinese kao sto je to Mirza godinama radio. :roll: :puke:

ontopic: sve ovo zakuhavanje i prepucavanje po meni ima samo jedan cilj, a to je da ce Nurkic sam sebi prakticno sabotira igranje za nacionalni tim... Nadam se i volio bi da sam u krivu, ali sve mi se cini da je tako... :roll:
tačno. i još je htio da on bude žrtva, da bi to narod popušio
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 nov 2015, 13:16

lumani je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:A da je Mirza htio igrat mogao je igrat, šta mu fali da i sam sebi plati osiguranje, njemu to nije neki problem. Njemu je to dati k'o nama 20-30KM :mrgreen:

20,30 hiljada je placao sam prije povrede,sada je bilo vise i nije lud...Kod nas godinama igraci sami sebi placaju troskove a Savez se dize u nebesa..Nije ovdje problem samo Jusuf ima tu mnogo toga a sve je pocelu sa lazima Haruna kada je nas sve lagao kako je nagovorio Acu da radi onako bez plate a posle smo vidjeli pravu istinu.
'ta mu fali, neće se osiromašit :mrgreen: Znam da je Nihad posuđivao pare Savezu ali sve mu je vračeno. Jasno k'o dan da Harun nije zlatan ali najbolji radnik kojeg smo ikad imali u bilo kojem Savezu i glupo mi je da ga jedan balavac tek tako otjera.

Samo da se zna, ne napadam Mirzu, jest da to više nije to ali dao je mnogo repci, da je mogao više, mogao je. I Juka i Mirza se ne mogu poredit ni po jednom parametru. :bih:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 nov 2015, 13:37

Jusuf je sa svim ovim potezima indirektno stavio sebi veliki teret na ledja. Ne bude li davao 100% na svakoj utakmici za reprezentaciju, gnjev navijaca ce biti duplo veci. Zamislite sad nakon cijele frke dodje Juka na okupljanje i odigra preko neke stvari, mislim da bi to kod dosta ljudi izazvalo bijes. "Jak na rijecima kada treba preko medija voditi rat protiv saveza a na parketu zabusava." A zabusavanje ce se smatrati sve ispod Stipanovicevog nivoa, a znamo da se on bori do zadnje kapi.
let3 je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_kosarka/necu-ig ... ica/148152

Juka je davno reko da nece nastupati za "privatni savez".
Sad kad ovi ljudi (koje je ofirao i javno prozivao) odu - više nece biti privatni.
Vidjecemo hoce li se onda odazvati.
Na njihovo mjesto ce doci 10x gori. Nadam se da nisam u pravu...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Kajkutenjoyer i 21 gost.