Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

let3
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la let3 » 27 nov 2015, 21:42

Mahmutović definitivno napušta reprezentaciju BiH

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović se danas iznenada odlučio povući i napustiti sve košarkaške reprezentacije naše države. Mahmutović će u budućnosti obavljati samo kancelarijski posao i neće imati dodir sa reprezentativnim selekcijama BiH. "Moja odluka je definitivna - Povlačim se iz reprezentacije BiH! U budućnosti ću raditi kancelarijski posao u Savezu te neće više imati veze s reprezentacijama. Prepuštam to nekome drugome kome stojim na raspolaganju ", kratko je za SportSport.ba potvrdio generalni sekretar KSBiH. Mahmutović nije želio dati komentar na pismo kojim se Jusuf Nurkić jutros objavio javnosti. "Nemam komentara na Nurkićevu izjavu. Nikada nisam komentarisao niti jednu izjavu bilo kog našeg igrača, pa tako neću ni ovoga puta", zaključio je Harun Mahmutović.
http://sportsport.ba/bh_kosarka/mahmuto ... bih/177154

Evo ode Harun, sutra ce i Dino dati ostavku...skloniše se Juki i njegovom menageru

Hoce li se sad Juka smilovati i odazvati selekciji :crazy:

Kumar
Kontakt:

Post Postao/la Kumar » 27 nov 2015, 21:46

Zaklat cemo vola zbog kile mesa.

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 27 nov 2015, 21:58

let3 je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Bit ce rep. i poslije Haruna.
Jusuf je dijete jos pa razumijem, ali iz saveza nisu djeca ali se ponasaju kao da jesu.
Igrati ce Juka za BiH!!!
Pa eto, otjera Juka i Dinu i Haruna, oni više nece biti problem....sutra obojica daju ostavke ;) ....znaci, više nema "privatnog Saveza u režiji Konakovića i Mahmutovića" kako ih je Juka prozivao po medijima

sad cemo vidjeti hoce li se Jusuf smilovati pa zaigrati za BiH ili ce mu opet smetati neki "novi Harun i novi Dino".
Nece i ne treba da igra , naci ce on novi razlog . Sad ce mu smetati dresovi, frizura Mirzina, tetovaze Amerikanca i itd. I opet idu pisma. Fuj kakav nesportista i nepatriota.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 nov 2015, 22:02

A dobro mozda ce preci u drugi klub pa nece moci doci na neko okupljanje reprezentacije da bi mogao upoznati grad i saigrace.
Nad tobom sunce najljepše sja

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 nov 2015, 22:07

pinoglavi je napisao/la:A dobro mozda ce preci u drugi klub pa nece moci doci na neko okupljanje reprezentacije da bi mogao upoznati grad i saigrace.
Taj nas je barem nekako zaduzio da moze otici upoznati grad i saigrace(ako nista kvalifikacijama koje su nam obezbjedile zadnji nastup na EP-u).A cime nas je ovaj zaduzio?

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 27 nov 2015, 22:08

Mahmutovic baca šuplju,on nece nikud,umiruje javnost nekim kancelarijskim poslom a u stvari ce i dalje vedriti i oblaciti.
Harune,skroz se trebas povuci iz saveza,pusti šuplju.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 nov 2015, 22:11

Fidelis je napisao/la:Mahmutovic baca šuplju,on nece nikud,umiruje javnost nekim kancelarijskim poslom a u stvari ce i dalje vedriti i oblaciti.
Harune,skroz se trebas povuci iz saveza,pusti šuplju.
Garant su ti to licno saopštili Jusuf i njegov menager Enes :crazy:

šta kažu za Konakovića, hoce li i on ostati predsjednik :?: iako ce sutra otici iz Saveza :mrgreen:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 nov 2015, 22:17

NEZALAGANJE je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:A dobro mozda ce preci u drugi klub pa nece moci doci na neko okupljanje reprezentacije da bi mogao upoznati grad i saigrace.
Taj nas je barem nekako zaduzio da moze otici upoznati grad i saigrace(ako nista kvalifikacijama koje su nam obezbjedile zadnji nastup na EP-u).A cime nas je ovaj zaduzio?
Nije nicim zato je trebao igrati povrijedjen na EP!!!
Jusufe stidi se!!!!

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 27 nov 2015, 22:24

Poslao Juka papire koji se nisu mogli ispinovati pa je bolje pokupiti kofere...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 27 nov 2015, 22:35

Husika je napisao/la:Poslao Juka papire koji se nisu mogli ispinovati pa je bolje pokupiti kofere...
;)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 nov 2015, 22:40

http://sportsport.ba/bh_kosarka/necu-ig ... ica/148152

Juka je davno reko da nece nastupati za "privatni savez".
Sad kad ovi ljudi (koje je ofirao i javno prozivao) odu - više nece biti privatni.
Vidjecemo hoce li se onda odazvati.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 nov 2015, 22:44

pinoglavi je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
Nije nicim zato je trebao igrati povrijedjen na EP!!!
Jusufe stidi se!!!!
To si ti rekao.Ja govorim u kontekstu da ono sto je do sada uradio za nas(a to je jako malo) mu nikako ne daje za pravo da trazi i sto je najgore,dobije smjenu ljudi koju je dobio.Prvenstveno mislim na Haruna,za ostale me boli taki.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 27 nov 2015, 22:46

Eto otišao Harun, sutra će valjda i Konaković. Sada je sve super jel' tako :bih:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 nov 2015, 22:50

NEZALAGANJE je napisao/la: To si ti rekao.Ja govorim u kontekstu da ono sto je do sada uradio za nas(a to je jako malo) mu nikako ne daje za pravo da trazi i sto je najgore,dobije smjenu ljudi koju je dobio.Prvenstveno mislim na Haruna,za ostale me boli taki.
Juka sve argumentovano, sta god se trazi moze dokazati, a odgovor Haruna je dobro evo necu ja vise voditi reprezentacije :hmmmmm:
Da je zahtjevao smjenu, nije, rekao je samo da nece igrati dok su ovi ljudi tu, sto je meni sasvim logicno ako stvarno ima sve potrebne dokaze kao sto tvrdi.
Kako god, nije niko cist u ovoj prici, od mene veci minus za savez ide jer je Harun u pola 3 ujutro, tamo nekad prije dugo vremena, na facebooku poceo sve ovo. A i pored toga u cijeloj ovoj drami strasno djetinjasto i neprofesionalno ponasanje ljudi iz saveza. Na stranu sto su ozivili nasu kosarku i mnoge dobre stvari koje su uradili.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 nov 2015, 22:53

pinoglavi je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: To si ti rekao.Ja govorim u kontekstu da ono sto je do sada uradio za nas(a to je jako malo) mu nikako ne daje za pravo da trazi i sto je najgore,dobije smjenu ljudi koju je dobio.Prvenstveno mislim na Haruna,za ostale me boli taki.
Juka sve argumentovano, sta god se trazi moze dokazati, a odgovor Haruna je dobro evo necu ja vise voditi reprezentacije :hmmmmm:
Da je zahtjevao smjenu, nije, rekao je samo da nece igrati dok su ovi ljudi tu, sto je meni sasvim logicno ako stvarno ima sve potrebne dokaze kao sto tvrdi.
Kako god, nije niko cist u ovoj prici, od mene veci minus za savez ide jer je Harun u pola 3 ujutro, tamo nekad prije dugo vremena, na facebooku poceo sve ovo. A i pored toga u cijeloj ovoj drami strasno djetinjasto i neprofesionalno ponasanje ljudi iz saveza. Na stranu sto su ozivili nasu kosarku i mnoge dobre stvari koje su uradili.
a zapitaš li se ti- kako to da taj "privatni savez" (kako ih proziva Juka javno po medijima), nije smetao npr. Teletoviću, Đedoviću, Kikanoviću, Stipanoviću, Gordiću i ostalim , da ih sad ne nabrajamo sve + kako nije smetao taj "privarni savez" selektoru Dušku Ivanović i Aci Petroviću, prije njega...a svi ti igraci su se odazivali i igrali za BiH - dok su Konaković, Mahmutović i Stojanović bili glavni ljudi u KSBiH

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 nov 2015, 22:57

L-Train je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Zaista ovo sve postaje degutantno i apsolutno je nebitno vise ko je upravu!?Ovaj decko ,OCIGLEDNO,ne zeli da igra za nas,dok mu sve ne bude potaman.E Jusufe Nurkicu,ebo li te i Dino i Harun i Igor!!!Oni nisu reprezentacija BiH!! Navijaci su njen najbitniji dio i valjda zbog njih i zbog svog nacionalnog ponosa treba da igras za istu! Sam si napisao da strucni stab i saigraci nisu imali nikakve primjedbe na tebe i ako je tako,sta te ista drugo ima zanimati!??Tvoj je teren,zacepi vec jednom tu svoju gubicu i igraj,ako stvarno to zelis,kao sto stalno izjavljujes.Niko te mjesecima nije pomenuo u negativnom kontekstu i svi cekamo da pocnes igrati za DEN,ali joookkk tii,bitno je da kopas gdje ne treba.Ako se i otjeraju ovi ljudi(daleko su od idealnih,ali trenutno najbolji za nas,posebno Harun),hoces li nam ti voditi repku iz Amerike,moljakati za dinar kod ovdasnjih lesinara i nastaviti kurs sa mladim selekcijama koji je Harun odlicno uspostavio!??
sve lijepo napisano,decko svakim novim pismom vec unaprijed trazi razloge da ne igra za repku previse je to simptomaticno da bi bilo slucajno.Kao sto @kinder napisa kakva je mafija vladala u fudbalu dok su Barbarez i co. igrali pa su opet zbog nas navijaca redovno dolazili na okupljanje,kada je tome trebalo stati u kraj svi zajedno su bojkotirali savez a ne ovako pojedinacko kao Juka.U kosarkaskom savezu nije ni izbliza takva situacija kao sto je nekada bila u fudbalskom,jedino Konakovic bas onako smrdi.

i jos nesto da dodam u vezi njegove povrede koja se na kraju i ispostavila da je bila,ne moze mu dokumentacija o povredi sad biti argument da su ga bez razloga napadali ako postoji pravilo da prije nego sto napustis repku moras doci da te pregledaju reprezentativni ljekari.Sta je on mislio da ce ga neko zadrzavati bez razloga da ide ako je zaista povrijedjen?,ko god ga je savjetovao da ide bez da se ikome javi ne misli mu dobro,a to je vjerovatno onaj uhljup Trnovcevic (ili kako se vec preziva ne znam) zasluzan za to.Jos vidim da se i spominje kao neke kradje u savezu da mi je samo znati sta iz ovog saveza mozes ukrasti kada ti drzava za kosarku daje nula(0) maraka mozda stolice i stolovi iz kancelarija jedno to :urnebes:

Sumnjam da je ovo Juka iz vedra neba napisao,nesto je bilo zadnjih dana.Dobio je sto je trazio sada je na njemu da dokaze tu ljubav ka repki.Lopove ne zalim ni sekunde,nije cijela repka bila iza Haruna,Dine...m

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 nov 2015, 22:58

@pino Izvini,ali ne mozes nikako na stranu staviti ozivljavanje nase kosarke i uspjehe mladih selekcija.Meni je to primarno,a njihovi aferimi su mi sekundarni.Bilo kako bilo,po meni je Jusuf trebao da suti i da dodje da igra(naravno kad je zdrav),jer niko od ove prozvane trojke nije reprezentacija BiH,niti se igra za njih.Zasto smo uopste i stavljeni u situaciju da biramo??

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 nov 2015, 23:01

let3 je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
a zapitaš li se ti- kako to da taj "privatni savez" (kako ih proziva Juka javno po medijima), nije smetao npr. Teletoviću, Đedoviću, Kikanoviću, Stipanoviću, Gordiću i ostalim , da ih sad ne nabrajamo sve + kako nije smetao taj "privarni savez" selektoru Dušku Ivanović i Aci Petroviću, prije njega...a svi ti igraci su se odazivali i igrali za BiH - dok su Konaković, Mahmutović i Stojanović bili glavni ljudi u KSBiH

Slucaj Petrovic nam je poznat,Harun se zakacio sa njim..Slucaj Dedovic je jasan,davao pare a Harun tvrdi da nije,ovaj izvadio Pasos nije ni rekao Harunu..Slucaj Nurkic je Jasan...Slucaj Cooper je jasan..Slucaj Kuzmic je jasan...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 nov 2015, 23:06

NEZALAGANJE je napisao/la:@pino Izvini,ali ne mozes nikako na stranu staviti ozivljavanje nase kosarke i uspjehe mladih selekcija.Meni je to primarno,a njihovi aferimi su mi sekundarni.Bilo kako bilo,po meni je Jusuf trebao da suti i da dodje da igra(naravno kad je zdrav),jer niko od ove prozvane trojke nije reprezentacija BiH,niti se igra za njih.Zasto smo uopste i stavljeni u situaciju da biramo??
Ti uzeo sta ti je bitno i izvlacis iz konteksta. :facepalm: Kazem da su uradili puno toga za kosarku ali da su u ovoj drami sa Jusufom veci krivac nego on. Moglo se to uraditi puno profesionalnije.
U situaciju da biras si stavljen jer se savez spustio na nivo tinejdzera i onda imas situaciju gdje se 2 tinejdzera prepiru sto svakako nece izaci na dobro.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 27 nov 2015, 23:07, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 nov 2015, 23:07

Veliki gubitak: Povlači se čovjek koji je najzaslužniji za ekspanziju košarke u BiH

Harun Mahmutović, čovjek koji je najzaslužniji za ekspanziju košarke u Bosni i Hercegovini, najavio je povlačenje, te će u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine obavljati samo kancelarijski posao, te neće imati doticaja sa reprezentacijama.

Nakon što se Jusuf Nurkić obratio javnosti i tražio da se kazne pojedini ljudi iz Saveza, koji su ga prema njegovim riječima diskreditirali i vodili kampanju protiv njega, neočekivanu odluku donio je generalni sekretar Bosne i Hercegovine, Harun Mahmutović.

"Istina je, povlačim se. Samo ću se baviti kancelarijskim poslom i neću imati dodira sa reprezentacijama. Nemam više snage da objašnjavam javnosti, vrijeme je za povlačenje", rekao je Mahmutović za ****.ba.

Nurkić je u obraćanju javnosti rekao da su ga čelnici Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine vrijeđali i da su pokrenuli hajku protiv njega, međutim prvi čovjek KS BiH, Elmedin Konaković, objavio je poruke koje je poslao Nurkiću, gdje se vidi da ga je na lijep način pozvao da se vrati u reprezentaciju.

Nurkić ničim izazvan napustio pripreme reprezentacije s obrazloženjem da odlazi u Zagreb na ljekarski pregled nakon kojeg se više nikad nije pojavio na reprezentativnom okupljanju, niti je odgovarao na poruke čelnicima Saveza.

No. vratimo se Mahmutoviću, čovjeku koji je najzaslužniji za ekspanziju košarke u našoj državi. Mahmutović upravo za Nurkića lavovski borio da bi ga doveo u naš nacionalni tim, kao i druge velike talente, poput Emira Sulejmanovića.

U pogonu imamo sedam košarkaških reprezentacija koje ostvaruju fenomenalne reuzultate. Imamo zlatne momke, koji su ispisali historiju. Imamu Ligu mladih za košarkaše i košarkašice, što je jako bitna stvar i na šta treba da budemo ponosni.

Za sve to su zaslužni trenutni čelnici Košarkaškog saveza BiH, a najveći teret na leđima iznio je upravo Mahmutović. I sada, gubimo jednog takvog čovjeka zbog lažnih patriota, koji vode mlade igrače iz Bosne i Hercegovine u druge reprezentacije.
Aferim Jusufe :thumbup: dobio si šta si htio
Zadnja izmjena: let3, dana/u 27 nov 2015, 23:08, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”