NoName je napisao/la:Ne mislim uopšte da on ne zna šta radi, samo što to ne zna lijepo da kaže. Treba mu neko da to lijepo upakuje, ono kako narod, mediji i naši vrli forumaši vole. Već je imao par gafova u ovoj kratkoj karijeri selektora, stoga treba malo da poradi na ovom dijelu. Na trenerski posao, za sada, nemam primjedbi.
pa dobro, mozda mozes ti pomoci da se nas trener poboljsa u nacinu prenosenja rijeci u tvoje zadovoljstvo. Mozda da doktorira international relations i diplomatiju da se nama svima svidi kao sto je to nekada znao nas rahmetli predsjednik, njega jednako razumije i nena i pravnik kada prica, ali nam ipak fali pola drzave.
Nas narod isto kao da je malouman i mutav (cast izuzecima), mi i nemozemo bolje jer neznamo bolje. Meni je bas neobicno kako nas narod gleda na odredene stvari. Sa jedne strane je spreman prodati i zadnje moralne principe za malo uspjeha, sa druge strane nemora biti ni uspjeh ako ce biti malo slave i show-a tipa gospodina Blazevic. Mislim da u najmanju ruku nije uredu porediti jednog covijeka ciji temelji baziraju na profesionalizmu i seriozitetu sa covijekom koji se kleo da nikada nece otici i Kinu. Ako je vama stalo do uspjeha onda cete morati prestati gledati stvari iz samo jednog ugla. ako se covjek neizrazava kako je gospoda na forumu mozda navikla (mada neznam na sta su to oni navikli, jer dok smo slusali komentar tipa "**** im mater", je sve bilo udure) mozda ipak radi posao na do sada najvecem mogucem nivou.
Nevalja jer nije nekoga stavio na spisak? Halo, covijek radi svoj posao na vrlo dobar nacin. Informise se o igracima, putuje, isprobava nove igrace, dok je kod zadnjeg ostalog na sarmantnim rijecima.
Ali mi smo zaista specificni u svijetu, ljuti mo se ako covijek ima svoje misljenje i to se mozda nepoklapa sa misljenjem ljudi iz drugih regiona. Sta ako i kaze da nije zadovoljan sa stadionom u Zenici? Eto ja nisam ni iz Sa ni iz Zenice, ali bio sam cesto na utakmicamau Zenici, i nezna se sta je gore, onaj seljakluk u i oko stadiona ili onaj krs oko stadiona.
To nije nikakva uvreda, to je cista realnost, ta ista zna samo da boli ako se sljepo ide kroz svijet. U ostalom dok mi mislimo da smo nepobjedivi na tom stadionu, drugi narodi nam se smiju na kakvim njivama igramo fudbal i predstavljamo nasu drzavu i nas fudbal. Dok smo docekani u glavnom gradu Portugala u stadionu koji prima 65.000 i vise ljubitelja fudbala, kod nas se svelo na 10.000 ljudi, koji pale zastave Portugala i svrsavaju na to, psuju vlastite igrace itd...
Ali...sta je tu je, mi smo takav narod, ja sam se stim vec pomirio, nama je trebalo i godinu dana dok smo shvatili da ce se desiti agresija na nasu drzavu, pa tako da je dobro i da imamo ikakvu drzavu i ikakav fudbalski team.
Gledam evo spisak "orlova", ljudi imaju 2 vrhunska igraca i evo ih na svjetskom trzistu pa mi bude nekako zao. Mi imamo i vise vrhunskih igraca i boljih igraca od Srbije ali nas konstantno nema nigdje pa se covijek jednostavno zapita sta kod nas nije uredu? Ali sve dok trazimo profesionalcima dlaku u jajetu i divimo se seljakluku necemo vidjeti svjetlo na kraju tunela....