Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

johnnyyK
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la johnnyyK » 25 nov 2015, 22:46

ima li negdje podatak o prosjeku gostujućih navijača u ovih 16 kola ?

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 25 nov 2015, 22:50

Tema premijer liga a ne....

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 25 nov 2015, 22:51

johnnyyK je napisao/la:ima li negdje podatak o prosjeku gostujućih navijača u ovih 16 kola ?
Danas je vijest izašla na sportsport o tome:
Bordo u modi: Sarajevo najgledanije i kod kuće i na strani
Samo Saraj'vo.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 nov 2015, 22:54

johnnyyK je napisao/la:ima li negdje podatak o prosjeku gostujućih navijača u ovih 16 kola ?
To nitko ne prati, ali za taj podatak trebas jednog covjeka koji ce od prvog kola pratiti svako kolo, gledat slike, snimke i sve ostalo da bi imao pravi podatak. Tesko je to, zato i ne postoji.

I naravno, taj podatak nikad nece biti pravi s obzirom da se medju domacim uvijek nadje gostujucih navijaca, pogotovo ako su to neki klubovi iz susjedstva.

Ako mislis na to, a ne ovo sto je kolega prije mene zalijepio, to se uvijek da izracunat nabrzaka :mrgreen:

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 25 nov 2015, 22:57

Signore je napisao/la:
To nitko ne prati, ali za taj podatak trebas jednog covjeka koji ce od prvog kola pratiti svako kolo, gledat slike, snimke i sve ostalo da bi imao pravi podatak. Tesko je to, zato i ne postoji.

I naravno, taj podatak nikad nece biti pravi s obzirom da se medju domacim uvijek nadje gostujucih navijaca, pogotovo ako su to neki klubovi iz susjedstva.

Ako mislis na to, a ne ovo sto je kolega prije mene zalijepio, to se uvijek da izracunat nabrzaka :mrgreen:
Ali se recimo lako moze odrediti za klub kakav je Olimpik, broj gostujucih navijaca na njihovim domacim utakmicama jednak je broju navijaca opcenito na toj utakmici (sa odstupanjem do 10 navijaca Olimpika ako je nekom igracu slucajno dosla rodbina).
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 25 nov 2015, 22:58

@Signore, da na to sam mislio, vidio sam ovo već bio, zato sam i pitao :mrgreen:

Horde su i u tom segmentu sigurno najbrojnije, a ostali su tu negdje...

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 25 nov 2015, 23:09

Evo da objasnim ukratko gdje je problem na relaciji Azmir - Grad Tuzla.

Dug Slobode prema poreznoj upravi je 2.5 miliona KM. Reprogram potpisan na 10 godina znaci 20000KM mjesecno. Grad Tuzla je prethodnih godina izdvajao izmedju 6000 i 10000 KM mjesecno za FK Slobodu ( prije Azmira ). U sezoni kada je doveden Ciro, transa je povecana na 300000KM godisnje, da bi opet bila vracena na znacajno manji iznos ove godine (trenutno ne znas koliko tacno).

Da bi se dobila licenca za Evropu, potreban je odblokiran racun kluba. Da bi se dobio odblokiran racun, potreban je potpisan reprogram duga sa poreznom.

Azmir ne zeli da vraca dug koji su prethodne uprave pravile, sto je donekle ispravno. On trazi od Grada Tuzle SAMO da se prihvati reprograma duga, tj. tih 20000KM mjesecno, jer su oni donekle dozvolili svih lopovima da godinama kradu iz Slobode. Svi ostali troskovi, plate, treninzi, putovanja, pripreme, tuzbe i sl. snosi on licno, clanovi UO kluba i sponzorski prihodi.

I naravno, trazi da se uprava stadiona prestane ponasati bahato prema FK Sloboda.
Jedan grad, jedna ljubav!

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 25 nov 2015, 23:12

Pa zar se može potpisati sad reprogram duga? Zar nije imao neki rok ?

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 nov 2015, 23:21

Ja mislim da je rok za potpisivanje sporazuma s PU po osnovu ovog zakona bio kraj 2014. ili kraj aprila 2015. godine..

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 25 nov 2015, 23:24

Pa mozda su potpisali reprogram, samo ne uplacuju redovno ili nesto tako.
I logicno je da Azmir ne zeli da ulaze lovu vise ako zna da nece uspjeti uganjati licencu od UEFA. Pa nije idiot jbt.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 nov 2015, 23:28

johnnyyK je napisao/la:@Signore, da na to sam mislio, vidio sam ovo već bio, zato sam i pitao :mrgreen:

Da, ubjedljivo..pratio sam ja jedno vrijeme ali odustao jer ne mozes nikada sa sigurnoscu reci tako da
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 nov 2015, 23:34

MortemHz je napisao/la:
johnnyyK je napisao/la:@Signore, da na to sam mislio, vidio sam ovo već bio, zato sam i pitao :mrgreen:

Da, ubjedljivo..pratio sam ja jedno vrijeme ali odustao jer ne mozes nikada sa sigurnoscu reci tako da
Ma Ultrasi i Horde Zla se i mogu mjeriti po tome ove sezone jer drugi niko haman ni ne ide na gostovanja u nekim velikim brojkama.

Al' mislim da Hz prednjači jer su imali veliko gostovanje na Grbavici i u Kaknju.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 25 nov 2015, 23:35

Gifron je napisao/la:Evo da objasnim ukratko gdje je problem na relaciji Azmir - Grad Tuzla.

Dug Slobode prema poreznoj upravi je 2.5 miliona KM. Reprogram potpisan na 10 godina znaci 20000KM mjesecno. Grad Tuzla je prethodnih godina izdvajao izmedju 6000 i 10000 KM mjesecno za FK Slobodu ( prije Azmira ). U sezoni kada je doveden Ciro, transa je povecana na 300000KM godisnje, da bi opet bila vracena na znacajno manji iznos ove godine (trenutno ne znas koliko tacno).

Da bi se dobila licenca za Evropu, potreban je odblokiran racun kluba. Da bi se dobio odblokiran racun, potreban je potpisan reprogram duga sa poreznom.

Azmir ne zeli da vraca dug koji su prethodne uprave pravile, sto je donekle ispravno. On trazi od Grada Tuzle SAMO da se prihvati reprograma duga, tj. tih 20000KM mjesecno, jer su oni donekle dozvolili svih lopovima da godinama kradu iz Slobode. Svi ostali troskovi, plate, treninzi, putovanja, pripreme, tuzbe i sl. snosi on licno, clanovi UO kluba i sponzorski prihodi.

I naravno, trazi da se uprava stadiona prestane ponasati bahato prema FK Sloboda.
Pa jel nisu potpisali reprogram?
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 nov 2015, 23:37

AdiFKS je napisao/la:Pa mozda su potpisali reprogram, samo ne uplacuju redovno ili nesto tako.
I logicno je da Azmir ne zeli da ulaze lovu vise ako zna da nece uspjeti uganjati licencu od UEFA. Pa nije idiot jbt.
Ma haj ga znaj, ovaj gore kaže potpisan na 10 godina, ali da bi se dobila licenca treba odblokirati račun a da bi se odblokirao rečun treba potpisati reprogram :crazy: :crazy:

Zakon po pitanju otplate je jasan, da bi na kraju dobio otpis kamate potrebno je da sve tekuće obaveze izmiruješ i da poštuješ potpisani sporazum.

Ma Azmir je na početku pogriješio, trebao je odmah nakon dolaska promijeniti statut, prepisati naš, i sam otplaćivati dug i na kraju sam profitirati.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 nov 2015, 23:38

FaraonTM je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

Ma Ultrasi i Horde Zla se i mogu mjeriti po tome ove sezone jer drugi niko haman ni ne ide na gostovanja u nekim velikim brojkama.

Al' mislim da Hz prednjači jer su imali veliko gostovanje na Grbavici i u Kaknju.
Da mnogo vise, Ultrasi su u vrhu po gruboj procjeni sa Fukarama i Robijasima, Horde Zla - 1.100 prosjecno gostovanje dok je ostalima oko 300 prosjek
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 25 nov 2015, 23:48

hilmo je napisao/la:Ja mislim da je rok za potpisivanje sporazuma s PU po osnovu ovog zakona bio kraj 2014. ili kraj aprila 2015. godine..
Prošle godine je to bilo i koliko se sjecam da je bio rok 60 ili 90 dana od usvajanja zakona.
@AdiFks nevjerujem da se može potpisati reprogram, a da ne uplacujes rate. Jedino da ne vraćaju i kamate

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 nov 2015, 00:05

Gator je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Ja mislim da je rok za potpisivanje sporazuma s PU po osnovu ovog zakona bio kraj 2014. ili kraj aprila 2015. godine..
Prošle godine je to bilo i koliko se sjecam da je bio rok 60 ili 90 dana od usvajanja zakona.
@AdiFks nevjerujem da se može potpisati reprogram, a da ne uplacujes rate. Jedino da ne vraćaju i kamate
Mislim da je Gator u pravu, ako me dobro služi pamćenje.

Azmir je ovdje sebi u startu zabio autogol tako što je ubacivao pare do te neke brojke za koju kaže da je 2.000.000 KM, umjesto da je u startu tražio promjenu statuta i preuzeo većinu upravljačkih prava i sada bi možda umjesto 2 milke u klub "ubacio" 5 milki, ali bi imao čist klub, njegov klub, spreman za licence i potpuno neovisan od Grada Tuzle.
Samo Saraj'vo.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 26 nov 2015, 00:14

PitarBordo je napisao/la:
Gator je napisao/la:
Mislim da je Gator u pravu, ako me dobro služi pamćenje.

Azmir je ovdje sebi u startu zabio autogol tako što je ubacivao pare do te neke brojke za koju kaže da je 2.000.000 KM, umjesto da je u startu tražio promjenu statuta i preuzeo većinu upravljačkih prava i sada bi možda umjesto 2 milke u klub "ubacio" 5 milki, ali bi imao čist klub, njegov klub, spreman za licence i potpuno neovisan od Grada Tuzle.
stari,objasnjeno je milion puta...covjek nije zainteresovan za upravljacka prava i da privatizira SLOBODU...mrsko mi sad detaljno objasnjavat al to je njemu na skupstini nudzeno..covjek je rekao da ne zeli privatizovat klub jer vec ima jedan koji je njegov..Sloga-simin han...
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 nov 2015, 00:17

staragarda je napisao/la:stari,objasnjeno je milion puta...covjek nije zainteresovan za upravljacka prava i da privatizira SLOBODU...mrsko mi sad detaljno objasnjavat al to je njemu na skupstini nudzeno..covjek je rekao da ne zeli privatizovat klub jer vec ima jedan koji je njegov..Sloga-simin han...
Ako mu je bio cilj da natjera Gradsku upravu da stavi klub na zdrave osnove, onda je realno da failovao, a i da je ispao naivan u očekivanju toga. Kod nas lokalne vlasti izgorenu bolnicu neće da ponovo izgrade, a kamoli fudbalski klub. Uostalom jedini način da se stvori zdrav klub, ne samo kod nas nego u cijelom regionu, jeste "privatizacija" tj. sponzor jak i kapitalac koji će preuzeti klub... To je bar svima jasno.
Samo Saraj'vo.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 26 nov 2015, 00:28

PitarBordo je napisao/la:
staragarda je napisao/la:stari,objasnjeno je milion puta...covjek nije zainteresovan za upravljacka prava i da privatizira SLOBODU...mrsko mi sad detaljno objasnjavat al to je njemu na skupstini nudzeno..covjek je rekao da ne zeli privatizovat klub jer vec ima jedan koji je njegov..Sloga-simin han...
Ako mu je bio cilj da natjera Gradsku upravu da stavi klub na zdrave osnove, onda je realno da failovao, a i da je ispao naivan u očekivanju toga. Kod nas lokalne vlasti izgorenu bolnicu neće da ponovo izgrade, a kamoli fudbalski klub. Uostalom jedini način da se stvori zdrav klub, ne samo kod nas nego u cijelom regionu, jeste "privatizacija" tj. sponzor jak i kapitalac koji će preuzeti klub... To je bar svima jasno.
Azmir je taj kapitalac Slobode a veliki sponzor je bio pred potpisom al su gradski uhljupi kao i obicno sve z a j e b a l i u zadnjoj minuti..sad kad bi ti napisao o kome se radilo vecina bi vas popadala od smijeha misleci da je to nemoguce...nebitno sad....SLOBODA bi pod njegovom palicom uz vas narednih godina bila al 1000% najjaci klub u svakom segmentu..nesto poput rijeke sad ili maribora posto imamo odlicne odnose sa njima..
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.