Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

vivaILchelik
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la vivaILchelik » 25 nov 2015, 12:39

pasica je napisao/la:
FranckRibery je napisao/la:@pitarbordo govorim ti samo to iz razloga sto se i kod vas ovo lagano moze desiti. Fudbal nam je na klimavim nogama. Bez jace Slobode nema ni jace lige. Bolje da igrate sa nama derbije nego po listici. Jel sad prica ok ?
Zao mi je sto vam se ovo desava, i nadam se nekom pozitivnom zaokretu. Al ne lupaj gluposti, ne mozemo se mi porediti. Sve da Tan digne ruke mi smo opet klub bez dugova, sa statutom koji je nastrojen prema ulagacima. To kad isposlujete nece vam se Husic vise morati natezati sa ovim uhljupima, nego ce imati sve u svojim rukama bez da ga neko moze kociti. Bar sto se rada kluba tice.
Stvarno, imali ste predobru priliku da i vi promjenite statut. Pozitivna klima, ovako ako vam ode bicete u sranju kao i mi. Tanka nit nas djeli. Mi smo skontali gdje je problem i uhvatili smo se u kostac sa problemom. Morate i vi to regulisati
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 25 nov 2015, 12:56

Moze li mi ko ako se moze u kracim crtama objasnit problem sa statutom u Celiku? Sta je konkretno problem?
NK Široki Brijeg

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 25 nov 2015, 13:33

Evolve je napisao/la:Moze li mi ko ako se moze u kracim crtama objasnit problem sa statutom u Celiku? Sta je konkretno problem?
Neformalna grupa građana “Za Čelik”, uz podršku i saradnju sa navijačkom grupom “Robijaši 1988 Zenica”, odnosno Udruženjem “Robijaši 1988” iz Zenice pokreće inicijativu za promjenu statuta NK Čelik Zenica. Zvanična izjava podrške se može pogledati na OVOM LINKU.
Prijedlog novog statuta se temelji na principu „jedan član – jedan glas“ i na taj način želimo uključiti u rad kluba sve one koji ga iskreno vole, da na određen način mogu učestvovati u njegovoj organizaciji i dati svoj doprinos.
S obzirom da građani Zenice njeguju vrijednosti radničke klase i posebnu ljubav za svoj grad, tako se i Čelik treba otvarati prema svojoj lokalnoj zajednici. Pristupom na ovaj način, klub će postati dostupan svima koji ga vole i njegov rad će takođe morati postati transparentan. Ovo je temelj za oporavak kluba, stoga se trenutno i podrazumijeva kao primarni cilj.
Ovaj način reorganizacije kluba je sasvim realan i veliki je broj uspješnih primjera koje ćemo svakako prezentovati u našem radu.
Sada imamo vjerovatno posljednju šansu za korjenite promjene i ako je ne iskoristimo, pitanje je hoće li nam se opet pružiti, jer opstanak kluba je u pitanju. Sve što se čini je za njegovu dobrobit i nadamo se da će svi oni koji vole ovaj klub prihvatiti inicijativu kao svoju.
Svaki građanin može postati član kluba pri čemu oni punoljetni imaju pravo glasa. Svi članovi kluba čine Skupštinu kluba koja se sastaje svake godine a svake 4 godine bira Predsjednika kluba i Nadzorni odbor.
Svako ko želi postati Predsjednik kluba, dužan je predočiti svoj razvojni plan kluba. Predsjednik kluba bira svoj tim, tj. Upravni odbor sa kojim će voditi klub naprijed a cijeli proces se kontrolira putem Nadzornog odbora kojeg su izabrali članovi kluba. U slučaju malverzacija, članovi kluba na sjednici Skupštine imaju pravo da pozovu na odgovornost Predsjednika kluba i kompletan Upravni odbor te da ih smijene ukoliko smatraju da je to potrebno.
Klub bi poslovao transparentnije i ne bi bio zatvoren za uski krug ljudi kao što je to danas slučaj. Svi podaci o klubu, koji ne ulaze u domen poslovne tajne, bili bi dostupni zainteresovanim licima te bi klub djelovao kao fokalna tačka svoje zajednice. Svako ko želi da doprinese klubu je dobrodošao, no ukoliko pokaže da zloupotrebljava tu poziciju ili da nije dovoljno sposoban, bio bi pozvan na odgovornost i smijenjen. Istovremeno, klub bi dobio finansijsku podršku lokalne zajednice s obzirom da bi ostvario prihode iz članarina ali i sponzorskih ugovora od strane subjekata koji trenutno nisu spremni da sarađuju sa klubom u ovom stanju.
Itd itd

Ima sve na

http://www.zacelik.org/

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 25 nov 2015, 13:55

Evolve je napisao/la:Moze li mi ko ako se moze u kracim crtama objasnit problem sa statutom u Celiku? Sta je konkretno problem?
Javi se na temi NK Čelik, @Eborg ce ti to najbolje objasniti

tuzla87
Kontakt:

Post Postao/la tuzla87 » 25 nov 2015, 16:03

vivaILchelik je napisao/la:
pasica je napisao/la:
FranckRibery je napisao/la:@pitarbordo govorim ti samo to iz razloga sto se i kod vas ovo lagano moze desiti. Fudbal nam je na klimavim nogama. Bez jace Slobode nema ni jace lige. Bolje da igrate sa nama derbije nego po listici. Jel sad prica ok ?
Zao mi je sto vam se ovo desava, i nadam se nekom pozitivnom zaokretu. Al ne lupaj gluposti, ne mozemo se mi porediti. Sve da Tan digne ruke mi smo opet klub bez dugova, sa statutom koji je nastrojen prema ulagacima. To kad isposlujete nece vam se Husic vise morati natezati sa ovim uhljupima, nego ce imati sve u svojim rukama bez da ga neko moze kociti. Bar sto se rada kluba tice.
Stvarno, imali ste predobru priliku da i vi promjenite statut. Pozitivna klima, ovako ako vam ode bicete u sranju kao i mi. Tanka nit nas djeli. Mi smo skontali gdje je problem i uhvatili smo se u kostac sa problemom. Morate i vi to regulisati
Azmir ne zeli da privatizuje Slobodu, zeli da to bude klub svih nas ! Po meni bi bilo bolje da privatizuje, al cojvek nece jednostavno.
Njega muce prijasnji dugovi, dugovi 20 godina unazad. U intervju je rekao od grada zeli pomoc da se rijese ti dugovi sve ostalo je na njemu.
Nadam se da cemo izaci iz ovog jaci nego ikad :bih:

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 25 nov 2015, 16:12

Sloboda ce biti jaca nego ikad ;)
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

LUTVO
Kontakt:

Post Postao/la LUTVO » 25 nov 2015, 16:27

Ko je prvi
Mustafa Hukić
1951-1999

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 nov 2015, 16:31

3 kluba sa najboljom posjetom:

1. Sarajevo 3.625
2. Željezničar 3.500
3. Sloboda 2.600

Treba dodati i da se najveci BH derbi igrao na stadionu Grbavica.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 25 nov 2015, 17:01

Citam zadnjih par stranica i ne vjerujem sta se sve pise. Navijac sm zelje, od rodjenja, i bit cu do smrti. Ovo da ne budem pogrešno shvaćen.
Ako ovo sto se desava sa tim azmirom nije samo neki spin da "uvuce" u klub i vlasti, da i od njih dobije neku podrsku, onda je to fakat sramota za tuzlu i cijeli kanton. Covjek je zamalo vremena cudo napravio, a ostavljen je sam da se nosi sa starim problemima. Iskreno mi je zao ako je stvarno odlucio odustati. Ne kontam ove sto se time nasladjuju, ali samo potvrđuju onu : "nek komsiji crkne krava"...
Kao sto ne kontam ni one koji mrze zelju zato sto su ispali iz lige.
A jos manje one koji u negativnom smislu koriste imenicu "listica".
Ta " listica" je za 90% klubova nase lige pojam dobrog funkcionisanja, pa se opet vracamo na onu staru : "nek komsiji crkne krava". Dobro i zivimo i dobru ligu imamo kakav smo narod.
Bez obzira, sretan Dan drzavnosti svima, cak i ovim ultrasima koji kazu da ne slave petokraku i kokardu.
Iako ne znam koje to veze ima, a vjerujem da ni on ne zna, mozda mu onaj ante prisapnuo...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 25 nov 2015, 17:19

MortemHz je napisao/la:3 kluba sa najboljom posjetom:

1. Sarajevo 3.625
2. Željezničar 3.500
3. Sloboda 2.600

'Ta ce derbi navijači :lol:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 25 nov 2015, 17:20

1. Sarajevo 3.625
2. Željezničar 3.500
3. Sloboda 2.600

Posjeta u Srbiji i Hrvatskoj,tek tako radi usporedbe:

1. Crvena Zvezda 17352
2. Partizan 3811
3. Novi Pazar 3667

1. Hajduk 10760
2. Rijeka 4654
3. Dinamo 4488

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 25 nov 2015, 17:27

Bordo je u modi. :cool:
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 25 nov 2015, 17:30

virtuoz je napisao/la:

1. Sarajevo 3.625
2. Željezničar 3.500
3. Sloboda 2.600

1. Crvena Zvezda 17352
2. Partizan 3811
3. Novi Pazar 3667

1. Hajduk 10760
2. Rijeka 4654
3. Dinamo 4488
:tokralju: :tokralju: :tokralju:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 25 nov 2015, 17:35

virtuoz je napisao/la:

1. Sarajevo 3.625
2. Željezničar 3.500
3. Sloboda 2.600

1. Crvena Zvezda 17352
2. Partizan 3811
3. Novi Pazar 3667

1. Hajduk 10760
2. Rijeka 4654
3. Dinamo 4488
Imajuci u vidu sve okolnosti i koliko je losa smjena generacija, i ove posjete su dobre.. Na proljece ocekujem da se popravi sve.. Mnogo utjece sto Celikovi navijaci bojkotuju, sto Mladost nije kuci igrala od pocetka sezone..Primjera radi Mladost - Zeljo u Zenici pratilo 500 ljudi, dok sam siguran da se igralo u Doboju kod Kaknja da bi bilo sigurno 2000 ljudi...
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 nov 2015, 17:38

virtuoz je napisao/la:

1. Sarajevo 3.625
2. Željezničar 3.500
3. Sloboda 2.600

1. Crvena Zvezda 17352
2. Partizan 3811
3. Novi Pazar 3667

1. Hajduk 10760
2. Rijeka 4654
3. Dinamo 4488
Stavi manje drzave od nase i da te samo pitam gdje si ove podatke nasao?
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 25 nov 2015, 18:06, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 25 nov 2015, 17:58

Ne mora to da znači. Mislim, logično jeste da je broj stanovnika direktno proporcionalan broju stanovnika, ali to kod nas nije slučaj. Recimo, imaš jednu Norvešku, koja ima nekih 300 000 više stanovnika nego mi, pa im sve ekipe imaju preko 3000 prosjek. A recimo ta Norveška je za neka 3-4 miliona (otrpilike) manja od Srbije. Opet, imaš Mađarsku, koja ima gotovo 10 miliona stanovnika, a prosjek im nije nešto pretjerano veći nego naš, ako pogledamo broj stanovnika.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 25 nov 2015, 18:07

A i primjer ti uvijek trebaju biti bolji od tebe, a ne gori ili jednako loši.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 25 nov 2015, 18:25

quote="tuzla87"]
vivaILchelik je napisao/la:
pasica je napisao/la:
Azmir ne zeli da privatizuje Slobodu, zeli da to bude klub svih nas ! Po meni bi bilo bolje da privatizuje, al cojvek nece jednostavno.
Njega muce prijasnji dugovi, dugovi 20 godina unazad. U intervju je rekao od grada zeli pomoc da se rijese ti dugovi sve ostalo je na njemu.
Nadam se da cemo izaci iz ovog jaci nego ikad :bih:[/quote]
Ne govorim o statutu kao kod sarajeva, nego kao kod nas, gdje bi clanovi skupstine odlucivali ko ce biti u upravnom odboru a clanovi skupstine bi bili svi koji plate clanarinu tj. navijaci i sve dok azmir ima vasu podrsu da ga izglasate on bi vodio klub i mesetari ne bi tu mogli nista

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 25 nov 2015, 18:27

Zvedzda ima vise navijaca nego BiH stanovnika, to se ne može poredit.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

lupus
Kontakt:

Post Postao/la lupus » 25 nov 2015, 19:36

Citam i nista mi nije jasno ovo sa Slobodom.Ovo mi dodje kao serija lud,zbunjen...
Prvo grad izdvaja ozbiljne pare za klub oko 400 K godisnje i jos se trazi da ucestvuje u otpisu duga.To ni u ludilu ne samo TZ nego niko zivi u ovoj drzavi ne bi smio uraditi.Kod reprograma poreza ne trazi se nicija garancija vec da ispunjavas redovno uslove koje od tebe trazi drzava.Majstore hoces da ulozis,otplacuj u narednih deset godina porezni dug,ovako bi svako privatizirao ove nase klubove bez ijedne KM duga.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.