FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Mislim da nije ništa ozbiljno u vezi Robbena, bar se nadam.U drugom očekujem da Lewa i Muller poprave skor 5 od 5. 

1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Bayern@heart
- Kontakt:
Truba kakva glupost
mogao si pustiti gol a ne crveni fasofat

- Nerminovic
- Kontakt:
a zabi ga normalno majko draga
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
-
- Kontakt:
Na kraju 4:0 završi a mogao im je Bayo zabiti barem 7 komada da nije bilo pretjerane nonšalancije u situacijama 1 na 1.
Pogotovo se to odnosi na Costu i Kimmicha.
Badstuber se vratio i vidjelo se da nije još uvijek dovoljno spreman. I prije je bio spor, ali je sada izgubio i na brzini i na startnosti.
Valjda sve dođe na svoje jer je on kada je potpuno spreman vjerovatno naš najbolji stoper.
Sve u svemo lijepa noć za Bavarce jer se osigurala osmina finala i prvo mjesto u grupi.
I da sve čestitke Mulleru za rekord
Pogotovo se to odnosi na Costu i Kimmicha.
Badstuber se vratio i vidjelo se da nije još uvijek dovoljno spreman. I prije je bio spor, ali je sada izgubio i na brzini i na startnosti.
Valjda sve dođe na svoje jer je on kada je potpuno spreman vjerovatno naš najbolji stoper.
Sve u svemo lijepa noć za Bavarce jer se osigurala osmina finala i prvo mjesto u grupi.
I da sve čestitke Mulleru za rekord

Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 24 nov 2015, 22:49, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Ovo nocas je bilo tako dobro
koja nadmoc! Sad polako ligu privoditi kraju, i cekati polusezonu. Poslije pauze krecu prave stvari
))
P.S. Po meni Holgi nije napravio faul, kontakt ok, ali faul nidje veze..ali nebitno

P.S. Po meni Holgi nije napravio faul, kontakt ok, ali faul nidje veze..ali nebitno

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Koliko smo samo dobili sa Comanom to je nevjerovatno.
Momak je trcao kao navijen svih 90 minuta.
Pobjeda sa pola snage a izostanak jednog igraca se nije ni primijetio.
Djelujemo bas dominantno i to na svakom polju i samo se nadam da se ovakva forma moze zadrzati i i drugom dijelu sezone kada ce biti puno tezih i vaznijih utakmica.

Momak je trcao kao navijen svih 90 minuta.
Pobjeda sa pola snage a izostanak jednog igraca se nije ni primijetio.
Djelujemo bas dominantno i to na svakom polju i samo se nadam da se ovakva forma moze zadrzati i i drugom dijelu sezone kada ce biti puno tezih i vaznijih utakmica.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Dobro je ovo bilo, kući smo jako dominantni, samo još da se određeni dio prenese i na gostujuće utakmice, ali izgleda kao da svima gaće spanu kad na našu arenu istrče, izgleda kao da je to neoboriva činjenica.
Miler gigant, Vidal na svojoj poziciji radi ono što najbolje zna - trči, a evo izgleda da je i Lahm konačno konstantan na svom mjestu.
Badstuber još nije spreman, ali nek je okusio teren.
Bilo je nesretnih okolnosti koje su nas pratile večeras, ali pobjeda jako lijepa.

Miler gigant, Vidal na svojoj poziciji radi ono što najbolje zna - trči, a evo izgleda da je i Lahm konačno konstantan na svom mjestu.

Badstuber još nije spreman, ali nek je okusio teren.
Bilo je nesretnih okolnosti koje su nas pratile večeras, ali pobjeda jako lijepa.
Bundesliga je napisao/la: Badstuber se vratio i vidjelo se da nije još uvijek dovoljno spreman. I prije je bio spor, ali je sada izgubio i na brzini i na startnosti.

Bundesliga je napisao/la: Valjda sve dođe na svoje jer je on kada je potpuno spreman vjerovatno naš najbolji stoper.

Pošto sam mor'o kontaktirati google da vidim ko je melun onda se ohrabrih da kažem da se ne slažem sa tvojom konstatacijom.muamerc je napisao/la:U Bayern bi se uklopio i Melunović jer je sistem dobar, a to je sistem u kome svak zna šta treba da radi i u kome ti svak pomaže. Čak je i jedan tinejdžer Gaudino dominirao sredinom terena protiv Citija ili Rode protiv Wolsburga ili Dortmunda.
Götze lässt grüßen.
Vom Jäger zum Gejagten
- BavaracZenica
- Kontakt:
Lijepo je to nas Bayo sinoc apsolvirao, vec se zapocinje prica Barca vs Bayern, sta kako, koga, gdje !!
Druga dimenzija za ostale, ali ipak treba ici postepeno, korak po korak, bitno je da su igraci zdravi i citavi, a rezultati ce doci u to nema sumnje.
Trenutno igramo odlicno i samo da ovako nastave, sinoc pobjeda i potvrda prvog mjesta u grupi
Druga dimenzija za ostale, ali ipak treba ici postepeno, korak po korak, bitno je da su igraci zdravi i citavi, a rezultati ce doci u to nema sumnje.
Trenutno igramo odlicno i samo da ovako nastave, sinoc pobjeda i potvrda prvog mjesta u grupi

FC Bayern !!!!!
Jako dobra utakmica jučer, ono čega sam se bojao su kontre i polukontre grka, jer su na takav način dobili Arsenal u Londonu, ali sinoć su pali bez ispaljenog metka. Comanom sam svaku utakmicu zadvoljniji i njega bih onako istakao, ostalo standardno dobro, nema šta.
Crveni za Badstubera je, bar meni, možda malo prestrog, ali eto.
Robben izveden zbog bola koji je osjetio u mišiću, ništa ozbiljno za sada.
Kad si ga spomenuo, mislio sam da ga vidiš kao veznjaka koji može igrati umjesto Thiaga, čak možda i Alonsa. Ono što je igrao u Palermu i što igra za reprezenetaciju. Kreativnog veznjaka sa dobrom vizijom i dobrom igrom sa loptom. Neki mali upgrade u odnosu na Thiaga prvenstveno zbog povreda, ali i igrača koji je onako podcijenjen i koji ne bi trebao biti skup, a u isto vrijeme saglasan da nije uvijek prvi izbor.
Crveni za Badstubera je, bar meni, možda malo prestrog, ali eto.
Robben izveden zbog bola koji je osjetio u mišiću, ništa ozbiljno za sada.
Ja na to gledam kao na korekcije u sistemu koji se sad igra, a ne kao nešto što za što je potrebno dovesti nekoga namjenski. Tu ulogu mogu pod nekim određenim uslovima igrati Thiago i Gotze.rikimo je napisao/la:Pastore bi igrao u Bayernu klasično krilo, širio zadnju liniju i koristio skupljanje obrana oko Coste, kad Lewa veže stopere.
Kad si ga spomenuo, mislio sam da ga vidiš kao veznjaka koji može igrati umjesto Thiaga, čak možda i Alonsa. Ono što je igrao u Palermu i što igra za reprezenetaciju. Kreativnog veznjaka sa dobrom vizijom i dobrom igrom sa loptom. Neki mali upgrade u odnosu na Thiaga prvenstveno zbog povreda, ali i igrača koji je onako podcijenjen i koji ne bi trebao biti skup, a u isto vrijeme saglasan da nije uvijek prvi izbor.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Novi sistem i formacija (inače korištena prije dosta godina) od Pepa (instalirana protiv Olimpiakosa) - zovem je dupla "žaga" 

- muhamedhulk
- Kontakt:
Ovaj sistem se igra otkako je Pep u Bayernu; sa jednim DM, dvojicom ispred, dva krila i napadacem.
Samo, ja sam sinoc vidio ono sto se 'novo' - LB ulazi u sredinu kad se napada, tako povlaci protivnickog RB u sredinu, i onda nase lijevo krilo sam (Coman) cijelo vrijeme. Za Lahma nisam primijetio da je ulazio u sredinu nikako...plus ovo sto je Costa odigrao sinoc, kao neki lutajuci AM, je bilo ekstra. Naravno, ne moze se uvijek onako igrati, ali ono samo znaci da skauting protivnika i citanje protivnika od strane Pepa i Co. fantastican.
I za kraj, Vidal je prekuc'o na DM, i jedva cekam da Alonso ode i da se ovaj ustali na njegovo mjesto. Usudicu se i reci da je on upgrade Bastiana, jer su igracki tu negdje, ali Vidal je borbeniji i bolji trkac.
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Samo, ja sam sinoc vidio ono sto se 'novo' - LB ulazi u sredinu kad se napada, tako povlaci protivnickog RB u sredinu, i onda nase lijevo krilo sam (Coman) cijelo vrijeme. Za Lahma nisam primijetio da je ulazio u sredinu nikako...plus ovo sto je Costa odigrao sinoc, kao neki lutajuci AM, je bilo ekstra. Naravno, ne moze se uvijek onako igrati, ali ono samo znaci da skauting protivnika i citanje protivnika od strane Pepa i Co. fantastican.
I za kraj, Vidal je prekuc'o na DM, i jedva cekam da Alonso ode i da se ovaj ustali na njegovo mjesto. Usudicu se i reci da je on upgrade Bastiana, jer su igracki tu negdje, ali Vidal je borbeniji i bolji trkac.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Bayern će prodisat kad Alonso napusti prvu postavu .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Valjalo bi pogledat nekad utakmicu Bayerna.Besic je napisao/la:Bayern će prodisat kad Alonso napusti prvu postavu .
I ja sam to uočio, u onoj utakmici protiv Arsenala se to baš dobro vidjelo kad je Alaba ulazio u sredinu.muhamedhulk je napisao/la:Ovaj sistem se igra otkako je Pep u Bayernu; sa jednim DM, dvojicom ispred, dva krila i napadacem.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Alonsova inteligencija i dobro pokrivanje terena jos mogu pomoci Bayernu u utakmicama nizeg fizickog opterecenja sa tempiranjem minutaze kao sto i radi Pep.Naravno Alonsu kao i svima se moze desiti kiks i nije vise u cvijetu mladosti ali do kraja godine moze pomoci.Iskreno meni Alkantara ne lici na igraca koji moze imati kontinuitet kvalitetnih utakmica i za tu se poziciju u timu bojim,jer decko nije uspio da pokaze koliko moze,a mozda je ovo i vrhunac njegov.Ozljede ga sputavaju, nisam bas optimista kad je on u pitanju tako da nam je neophodan taj razigravac na sredini taj motor koji ce da bude kvalitet i za napad i defanzivu.Pored Martina i Vidala te Rodea ne treba nam destruktivaca i trkaca.
Duglas i Coman su jackpot,nesto sto nam je lani falilo u Lp,nadam se da ce ove godine finale igrati.Moliti visu silu da nas ozljede zaobidju i da se ne desi pad na proljece.
Duglas i Coman su jackpot,nesto sto nam je lani falilo u Lp,nadam se da ce ove godine finale igrati.Moliti visu silu da nas ozljede zaobidju i da se ne desi pad na proljece.
VOLIM BAYERN
Costa pravi baš veliku razliku na terenu, i ovo je zamjena za Roberija koja je došla u najbolji mogući trenutak, a da će jedan od nasljednika biti ovoliko kvalitetan sigurno nismo vjerovali.
Vidal na svojoj poziciji defanzivnog priča o kakvom se igraču zapravo radi, ono što ga Gvardo često ofanzivno miješao je gubljenje vremena i prostora.
Ohrabruje što Lahm više ne ide u vezu čak i kad ima povoda za to, izgleda da je i ta fula njegova riješena, ili se neko od nadređenih sjetio da kaže kako tako više ne može.
Također i Alaba više nije vezni fudbaler, nema više mahnitih formacija, tačno se zna 2 stopera i 2 beka, to traje čini mi se čitav novembar, ne ureklo se.
Tijago u prve dvije sezone ono što je igrao zadovoljava, često su to znale biti odlične utakmice, a znao je i pasti kao protiv Barce, a sigurno da je siguran dok je Gvardiola tu, a onda i nešto malo duže, čak je nedavno i ugovor produžio.
I meni smeta što se u pojedinim utakmicama krije, kao da nema tu potrebnu dozu bezobrazluka, a ako ćemo o promašajima onda je Gece sigurno najveći, on se nikako nije uklopio, bude tu povremeno koja čarolija, ali nezainteresovanost i slava u glavi.
Pogledajte čovjeka u tangama se kupa.
Nije on definitivno promašaj, ali više jeste nego što nije.
Alonso može još dati na najvećem nivou, takvi srčani igrači sa osobinama lidera uvijek dobro dođu, a 34 godine nije to puno za takav tip igrača, brzina tu ne igra veliku ulogu, Gigs je sa 37 igrao finale LP, a evo i Pirlo je tu bio sa 36, ne zaboravimo Zanetija 37. To su primjeri koji mi prvi na pamet došli, a Alonso pokazuje da je jedan od takvih velikana, preciznije te godine što vi stalno napominjete ja uopšte ne mogu osjetiti na njegovim igrama, je li do mene?
Vidal na svojoj poziciji defanzivnog priča o kakvom se igraču zapravo radi, ono što ga Gvardo često ofanzivno miješao je gubljenje vremena i prostora.
Ohrabruje što Lahm više ne ide u vezu čak i kad ima povoda za to, izgleda da je i ta fula njegova riješena, ili se neko od nadređenih sjetio da kaže kako tako više ne može.

Također i Alaba više nije vezni fudbaler, nema više mahnitih formacija, tačno se zna 2 stopera i 2 beka, to traje čini mi se čitav novembar, ne ureklo se.
Tijago u prve dvije sezone ono što je igrao zadovoljava, često su to znale biti odlične utakmice, a znao je i pasti kao protiv Barce, a sigurno da je siguran dok je Gvardiola tu, a onda i nešto malo duže, čak je nedavno i ugovor produžio.
I meni smeta što se u pojedinim utakmicama krije, kao da nema tu potrebnu dozu bezobrazluka, a ako ćemo o promašajima onda je Gece sigurno najveći, on se nikako nije uklopio, bude tu povremeno koja čarolija, ali nezainteresovanost i slava u glavi.
Pogledajte čovjeka u tangama se kupa.

Alonso može još dati na najvećem nivou, takvi srčani igrači sa osobinama lidera uvijek dobro dođu, a 34 godine nije to puno za takav tip igrača, brzina tu ne igra veliku ulogu, Gigs je sa 37 igrao finale LP, a evo i Pirlo je tu bio sa 36, ne zaboravimo Zanetija 37. To su primjeri koji mi prvi na pamet došli, a Alonso pokazuje da je jedan od takvih velikana, preciznije te godine što vi stalno napominjete ja uopšte ne mogu osjetiti na njegovim igrama, je li do mene?

Kad smo kod Lahma, danas sam na Bildu pročitao, pa ako sam dobro to skontao, jedan od uslova za produženje ugovora kod Pepa su i veće ovlasti kada je dovođenje igrača u pitanju. Jer kako kažu ove godine umjesto desnog beka neko je odlučio da je ipak bolje dovesti VidalaKlare je napisao/la: Vidal na svojoj poziciji defanzivnog priča o kakvom se igraču zapravo radi, ono što ga Gvardo često ofanzivno miješao je gubljenje vremena i prostora.
Ohrabruje što Lahm više ne ide u vezu čak i kad ima povoda za to, izgleda da je i ta fula njegova riješena, ili se neko od nadređenih sjetio da kaže kako tako više ne može.![]()
, a ako ćemo o promašajima onda je Gece sigurno najveći, on se nikako nije uklopio, bude tu povremeno koja čarolija, ali nezainteresovanost i slava u glavi.
Pogledajte čovjeka u tangama se kupa.![]()
Alonso može još dati na najvećem nivou, takvi srčani igrači sa osobinama lidera uvijek dobro dođu, a 34 godine nije to puno za takav tip igrača, brzina tu ne igra veliku ulogu, Alonso pokazuje da je jedan od takvih velikana, preciznije te godine što vi stalno napominjete ja uopšte ne mogu osjetiti na njegovim igrama, je li do mene?

Gotze što se mene tiče je od starta promašaj, nisam bio za dovođenje nekog od žutalja ni pod razno. A za kupaljke je suvišno išta i napisati

Morao je da ga miješa jer Vidal nema šta da traži (ne da ne zna, već da ne treba) na poziciji zadnjeg veznog bar kad je Alonso tu. Jedino protiv Barse Vidal treba da igra na DM a protiv ostalih ne. Slično kao i Martinez. Vidal je fenomen za presing igru i zbog toga je i doveden. On je jednostavno igračina bez obzira šta mi mislili i kako to izgledalo na terenu. Pokazat će to on kad bude trebalo.Klare je napisao/la:Vidal na svojoj poziciji defanzivnog priča o kakvom se igraču zapravo radi, ono što ga Gvardo često ofanzivno miješao je gubljenje vremena i prostora.
Ne ide jer Pep ima dovoljno opcija za pokrit formaciju tamo gdje ga je stavljao prije. Lahm iako je zvanično na beku on više igra naprijed i tu je negdje između sredine i krilne pozicije. Tako slično i lijeva strana sa Alabom. Ona slika gore prije sa formacijom WW najbolje prikazuje kako to izgleda.Klare je napisao/la: Ohrabruje što Lahm više ne ide u vezu čak i kad ima povoda za to, izgleda da je i ta fula njegova riješena, ili se neko od nadređenih sjetio da kaže kako tako više ne može.![]()
Alaba nije ni bek ni vezni igrač već nešto novo što smo govorili, a to je pozicija tkz " attacking defender". To je tako jer je Pep prešao na nešto novo a što nije prije radio. To je ova 4-1-4-1 koju je u prvoj godini htio da implementira. Ova formacija daje bezbroj mogućnosti jer se može formirati u dosta drugih i to bezbolno. Sad može to da uradi jer ima toliko opcija u napadu koje prije zbog raznih razloga nije imao što zbog povreda a najčešće što zbog manjka igrača inače. Ukoliko bi se Costa npr povrijedio naša igra u napadu bi u dosta oslabila ne što je on Messi već što otvara formaciju i opcije za druge.Klare je napisao/la: Također i Alaba više nije vezni fudbaler, nema više mahnitih formacija, tačno se zna 2 stopera i 2 beka, to traje čini mi se čitav novembar, ne ureklo se.
Ovo gore što radi Costa je trebao bar donekle da radi Gotze ali on to nije radio, nije bio višak u napadu, ne znam jel to što nije shvatao igru ili je loša forma. Pep je govorio da je Gotze igračina i da Gotze-a daje tu neku dimenziju u napadu, ja mu vjerujem a što ovaj nije to pokazao kako treba ne znam.
Edit: Evo i članak koji govori kako smo igrali bez Comana i Coste i kako igramo sa njima.
http://www.bayerncentral.com/2015/11/ho ... -analysis/
- Bayern@heart
- Kontakt:
Gledam ovu utakmicu liverpool bordo kad Cotento haj svi smo ga zaboravi bilo je tu i solidnih partija u našem dresu
kad se sjetim stoperski tandem u prvoj sezoni Pepa Cotento Dante u nekim utakmicama 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.