FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

drop
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la drop » 21 maj 2010, 01:57

gollum je napisao/la:Ne mogu da vjerujem kakve "argumente" iznose ovi koji misle da je prodana, pustena utakmica ili sta vec.

Npr. @drop kaze nesto kao: 90 minuta nisu mogli zabiti gol Travniku kod kuce, a nama zabiju dva.
Pa covjece, ovo je nogomet, logika ti je "nidje veze". Eto, Barcelona Rubinu u dvije utakmice zabila jedan gol, a Realu u jednoj utakmici dva. Sram bilo Realovih igraca, prodali su utakmicu!
Sram bilo i onog Gerrarda sto je protiv Chelsea dao onakvu loptu Drogbi za prvi gol, ono ne moze biti slucajno, pa jos prije utakmice se znalo da je prodano, dva covjeka iz kluba su mi to rekla na kafi!

Onda kazu, gdje je nestala ona fizicka sprema?
Pa, kao da nikad utakmicu niste pogledali, a igrali je niste vjerovatno, jer bi znali da se puno vise snage trosi ganjajuci rezultat. Pa, koliko su samo nasi igraci zurili, koliko su bili pozrtvovni, koliko puta je Beslija uklizao i nerijetko uzimao loptu (na kraju se to moglo i primijetiti, jer je on totalno pao). Istrosili su se dosta u prvom poluvremenu, pa jos u drugom do i 20-tak minuta poslije izjednacenja, a onda je sasvim normalno da uslijedi odredjeni pad. Tad je Borac i istrcao one dvije kontre.

Kod prvog gola je Bajic kriv ne zato sto je prodao, nego zato sto nema potrebni kvalitet! I, nije 6 mjeseci igrao stopera, a ko je ikad igrao veliki nogomet, zna sta to znaci.

A, Zeljovac i drop, ako mislite da je utakmica prodana, ostanite u nedjelju kod kuce, zasto bi vise dolazili na utakmice.
I, kad budete iduci put znali da je prodano, javite i meni da uzmem ista para na kladionici.
Hajd ne seri decko ko dorat :twisted: :twisted: pizdo jedna, ja na svaku utakmicu idem,bez ikakve rezerve dajem podršku Želji, nikad mu nisam okrenuo leđa ni kad mu je najteže bilo...i ti se sad našao mene prozivati :evil: :evil: fujjj
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 21 maj 2010, 02:01

drop je napisao/la:
gollum je napisao/la:Ne mogu da vjerujem kakve "argumente" iznose ovi koji misle da je prodana, pustena utakmica ili sta vec.

Npr. @drop kaze nesto kao: 90 minuta nisu mogli zabiti gol Travniku kod kuce, a nama zabiju dva.
Pa covjece, ovo je nogomet, logika ti je "nidje veze". Eto, Barcelona Rubinu u dvije utakmice zabila jedan gol, a Realu u jednoj utakmici dva. Sram bilo Realovih igraca, prodali su utakmicu!
Sram bilo i onog Gerrarda sto je protiv Chelsea dao onakvu loptu Drogbi za prvi gol, ono ne moze biti slucajno, pa jos prije utakmice se znalo da je prodano, dva covjeka iz kluba su mi to rekla na kafi!

Onda kazu, gdje je nestala ona fizicka sprema?
Pa, kao da nikad utakmicu niste pogledali, a igrali je niste vjerovatno, jer bi znali da se puno vise snage trosi ganjajuci rezultat. Pa, koliko su samo nasi igraci zurili, koliko su bili pozrtvovni, koliko puta je Beslija uklizao i nerijetko uzimao loptu (na kraju se to moglo i primijetiti, jer je on totalno pao). Istrosili su se dosta u prvom poluvremenu, pa jos u drugom do i 20-tak minuta poslije izjednacenja, a onda je sasvim normalno da uslijedi odredjeni pad. Tad je Borac i istrcao one dvije kontre.

Kod prvog gola je Bajic kriv ne zato sto je prodao, nego zato sto nema potrebni kvalitet! I, nije 6 mjeseci igrao stopera, a ko je ikad igrao veliki nogomet, zna sta to znaci.

A, Zeljovac i drop, ako mislite da je utakmica prodana, ostanite u nedjelju kod kuce, zasto bi vise dolazili na utakmice.
I, kad budete iduci put znali da je prodano, javite i meni da uzmem ista para na kladionici.
Hajd ne seri decko ko dorat :twisted: :twisted: pizdo jedna, ja na svaku utakmicu idem,bez ikakve rezerve dajem podršku Želji, nikad mu nisam okrenuo leđa ni kad mu je najteže bilo...i ti se sad nešao mene prozivati :evil: :evil: fujjj
Hvala.
I, izvinjavam se, nisam znao da je ovo forum, da se ne smiju komentirati postovi koje drugi napisu.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 21 maj 2010, 02:04

Ovo nije komentar vec preseravanje i pljuvanje po meni kao navijacu Želje :twisted: :twisted:
Ja sam i sa upalom pluca išao kad je bilo minus ispod nule i kad je bilo samo 1500 bolesnika za Željom :twisted: :twisted:
E ti se našo meni porucivati da ostanem kuci u nedjelju,da ne dolazim na utakmicu,da se kladim i da tebi nešto javljam :evil: :evil:
Yebem ti život, šta covjek mora trpiti po forumu.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 21 maj 2010, 02:18

drop je napisao/la:Yebem ti život, šta covjek mora trpiti po forumu.
Tu si u pravu. Malo sam pretjerao s onim "dorat" i "pizdo jedna".

Sto se tice utakmice u nedjelju, na mjestu Radovanovica bi mogao zaigrati i Visca, jer je on tu poziciju igrao u Buducnosti i u U-19 reprezentaciji. To mi se cak cini kao najbolje rjesenje.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 21 maj 2010, 02:46

gollum je napisao/la:
drop je napisao/la:Yebem ti život, šta covjek mora trpiti po forumu.
Tu si u pravu. Malo sam pretjerao s onim "dorat" i "pizdo jedna".

Sto se tice utakmice u nedjelju, na mjestu Radovanovica bi mogao zaigrati i Visca, jer je on tu poziciju igrao u Buducnosti i u U-19 reprezentaciji. To mi se cak cini kao najbolje rjesenje.
To se neće dogoditi. Tu je Osim stavljao jednom Stanića ove sezone i vjerovatno će opet tako biti, ako Farić u međuvremenu nije pokazao nešto više na treninzima. Mada sumnjam da će mu dati šansu nakon njegovog debija u derbiju.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 21 maj 2010, 02:50

Amara zadržati i potpisati sa njim ugovor na još 10 godina.
Kakva crna Vojvodina i gluposti.

cera1
Kontakt:

Post Postao/la cera1 » 21 maj 2010, 04:23

ja vas stvarno ne razumijem prepucavate se tu nesto sto smo jednu utakmicu ove sezone kiksali halo jednu????!!!!!!na svim utakmicama(u 2010) sem na tusnju smo dobili bar jedan bod a vi tu kukate radi kupa!!!!koji klub je jos to uradiju u evropi sem Barce cini mi se????zato decki manite se svadjanja,sto je kakvih prodavanja utakmica i uzivajte u ljepoti igre naseg nam voljenog kluba jer Osim i compani nam nisu obecavali ono sto cemo osvojit u nedelju zato uzivajte u tome jer ŽELJO JE OPET ŠAMPION BOSNE I HERCEGOVINE !!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 maj 2010, 09:31

Teško da se one suze mogu odglumiti...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 21 maj 2010, 09:33

Evo mene opet nakon što me administrator ohladio.Zgadilo mi se prije svega ono provociranje anamo njih,nadalje ljudi moji kakvi ste vi ljudi kada govorite o šteli gledam ovog jednog bisera čak je video postavio i on analizira greške igrača koje su mu sumnjive i mirišu mu na namještanje.Zar vam nije dosta vidjeti ona lica igrača na raju utakmice ono se NEMOŽE ODGLUMITI,zatim onaj seljakluk kada prozivaju Ćuluma i mene je iznerviro svojim greškama,ali u mene se javio poriv da mu skandiram ime i na taj način čovjeku pomognem da se smiri i da krene igrati onako kako on zna da igra,a ne papci mu viču sve i svašta.Igrači su cijelu utakmicu igrali SRCEM i Šime mi je postao samo tako drag nakon utakmice.Zanima me kakvu je ono majcu imao ispod dresa ugledao sam ljiljane :?:Zato raja molim vas samo sabur i biće dobro mene je administrator ohladio i hvala mu.RECITE SVAKA ČAST NAŠIM MOMCIMA BORILI SU SE JUNAČKI,ALI NISU USPJELI DA ODU DO SAMOG KRAJA :!: JUG je također bio odličan nakraju što je igrače pozdravio i zahvalio im se na svemu.VIVA ŽELjO VIVA MANIJACI :ugeek:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 21 maj 2010, 09:52

Evo jos dva dana nas dijele do historijske utakmice a mi se ovdje ubijamo "porazom" od borca. Jbe.s kup. Kome je taj trofej bitan. U cijelom svijetu jedino engleski FA cup (jedan od dva trofeja pobjednika kupa) je trofej koji se cijeni. U svim ostalim ligama kup je nebitan, ili malo bitan. Je li mislite da je navijacima barcelone bitno sto nisu osvojili, jedan od cjenjenijih kupova u evropi, i sto je je isti, kup kralja, pripao sevilji ove godine. Kup je bitan malim ili manjim klubovima da pokusaju izaci na evropsku scenu preko njega. Vecim i velikim je cista statistika. Ono da se kaze osvojili duplu, troduplu itd. Ne omalovazavam, naravno, trofej koji je borac osvojio. Normalno da bi mi bilo drago da je zeljo pobijedio. Ali ako pobjedimo u nedjelju i ako osvojimo titulu, ovog "poraza" cu se sjecati cisto radi statistike. Glavu gore i napunimo grbavicu u nedjelju. Napravimo nevidjen spektakl u nedjelju. I zamolio bih vas sve da pocnemo razmisljati o laktasima. Zaboravimo borac. LP i vidimo se u nedjelju.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 21 maj 2010, 10:03

ako me dobro sjecanje sluzi, zeljo nije niejdnom porazen u kupu, ali eto, na njegovu, ali i moju zalsot nije ga uspio osvojiti.. u svakom slucaju, cestitike borcu, a zelji sretno sutra u osavajanju sampionske titule..mozda je tako i najpostenije ;)
Volim te Bosno!!!

titula2010
Kontakt:

Post Postao/la titula2010 » 21 maj 2010, 10:30

i da gubis 10:0 s juga bi se pjesma cula mi te volimo mi te volimo

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 21 maj 2010, 10:39

Ima li neko ko treba zvanicno da reaguje na onaj tekst u Avazu nekog novinarcica (F.Fočo).

Strasno je sta neki polupismeni ljudi daju sebi za pravo.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 21 maj 2010, 10:39

Hamo je napisao/la:Evo mene opet nakon što me administrator ohladio.Zgadilo mi se prije svega ono provociranje anamo njih,nadalje ljudi moji kakvi ste vi ljudi kada govorite o šteli gledam ovog jednog bisera čak je video postavio i on analizira greške igrača koje su mu sumnjive i mirišu mu na namještanje.Zar vam nije dosta vidjeti ona lica igrača na raju utakmice ono se NEMOŽE ODGLUMITI,zatim onaj seljakluk kada prozivaju Ćuluma i mene je iznerviro svojim greškama,ali u mene se javio poriv da mu skandiram ime i na taj način čovjeku pomognem da se smiri i da krene igrati onako kako on zna da igra,a ne papci mu viču sve i svašta.Igrači su cijelu utakmicu igrali SRCEM i Šime mi je postao samo tako drag nakon utakmice.Zanima me kakvu je ono majcu imao ispod dresa ugledao sam ljiljane :?:Zato raja molim vas samo sabur i biće dobro mene je administrator ohladio i hvala mu.RECITE SVAKA ČAST NAŠIM MOMCIMA BORILI SU SE JUNAČKI,ALI NISU USPJELI DA ODU DO SAMOG KRAJA :!: JUG je također bio odličan nakraju što je igrače pozdravio i zahvalio im se na svemu.VIVA ŽELjO VIVA MANIJACI :ugeek:
hamo majka mu stara ne moze se pise odvojeno
u nasem jeziku rjecca ne se pise odvojeno od svih glagola(ne znati ne raditi...)sem glagola(nedostajeti necu nisam nemami jos dva ne mogu se sjetiti
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 21 maj 2010, 10:43

tax je napisao/la:
Hamo je napisao/la:Evo mene opet nakon što me administrator ohladio.Zgadilo mi se prije svega ono provociranje anamo njih,nadalje ljudi moji kakvi ste vi ljudi kada govorite o šteli gledam ovog jednog bisera čak je video postavio i on analizira greške igrača koje su mu sumnjive i mirišu mu na namještanje.Zar vam nije dosta vidjeti ona lica igrača na raju utakmice ono se NEMOŽE ODGLUMITI,zatim onaj seljakluk kada prozivaju Ćuluma i mene je iznerviro svojim greškama,ali u mene se javio poriv da mu skandiram ime i na taj način čovjeku pomognem da se smiri i da krene igrati onako kako on zna da igra,a ne papci mu viču sve i svašta.Igrači su cijelu utakmicu igrali SRCEM i Šime mi je postao samo tako drag nakon utakmice.Zanima me kakvu je ono majcu imao ispod dresa ugledao sam ljiljane :?:Zato raja molim vas samo sabur i biće dobro mene je administrator ohladio i hvala mu.RECITE SVAKA ČAST NAŠIM MOMCIMA BORILI SU SE JUNAČKI,ALI NISU USPJELI DA ODU DO SAMOG KRAJA :!: JUG je također bio odličan nakraju što je igrače pozdravio i zahvalio im se na svemu.VIVA ŽELjO VIVA MANIJACI :ugeek:
hamo majka mu stara ne moze se pise odvojeno
u nasem jeziku rjecca ne se pise odvojeno od svih glagola(ne znati ne raditi...)sem glagola(nedostajeti necu nisam nemami jos dva ne mogu se sjetiti
To mi je prof. Hrvatskog nedavno rekla,ali drug SPACE mi je u k*** treba uprat:) kao i slovo E
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 21 maj 2010, 10:45

Do mene je taj nepismeni nije Fočo on je slikao, autor je: A. ČULIĆ

"Novac i samo novac

Aplauzom Borcu i skandiranjem igračima Želje navijači su pokazali dostajanstvo i veličinu, što ih razlikuje od uprave njihovog kluba, koja je, u stilu nezasitih turističkih radnika iz Dalmacije, povećala cijene ulaznica da bi došla do sitnog šićara.

Došli su do sitnog šićara, ali nisu uzeli titulu pobjednika Kupa. Nekada su na utakmice Želje ljudi išli jer nisu imali novca za nešto više, a kako vrijeme dolazi, jeftinije će biti otići u pozorište nego na utakmicu.

Novac postaje sve dominantniji u glavama čelnih ljudi Želje i to je uredu, ali na kakav način žele doći do novca, to je drugo. Željo je ove godine mnogo toga uradio, između ostalog i zahvaljući navijačima, kojima se, eto, odužio tako što je poskupio ulaznice sa 5 na 7 KM za jug, sa 8 na 10 za sjever te sa 15 na 20 za zapad.

Da su se sjetili, možda bi naplaćivali i ulaz na trening prije utakmice sa Sarajevom, ali nisu. Da ne govorimo kako bi trebali vratiti novac svakom onom nesretniku koji je kupio majicu sa natpisom "Osvajači Kupa BiH 2009/2010" koje su prodavane prije utakmice po cijeni od 10 KM...

Iako je odlično sredstvo liječenja kompleksa, postoji nešto više od tako zarađenog novca. Poštovanje! A novac će kad-tad uništiti i tradiciju i emociju, ali tada će već biti kraj."
Zadnja izmjena: Avanes, dana/u 21 maj 2010, 10:47, ukupno mijenjano 2 puta.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 21 maj 2010, 10:46

Avanes je napisao/la:Ima li neko ko treba zvanicno da reaguje na onaj tekst u Avazu nekog novinarcica (F.Fočo).

Misliš na ovaj tekst "Navijači plavih ipak trebaju biti ponosni" ?
F.Fočo je fotograf, a tekst je napisao A. ČULIĆ. Ne znam što te išta iznenađuje od Avaza, mada su u par rečenica uboli, što je strašan uspjeh za njih.
Stvarno je dosta priča o namještaljkama, sve one koji govore da je tekma namještena tek onako, a nemaju nikakve dokaze, treba kazniti isto kao i krimose koji fakat namještaju utakmice. Kleveta je gadna stvar.
p.s. tek toliko da ne psujemo majku pogrešnom čovjeku :D
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 21 maj 2010, 10:48

Lično nisam pristalica te priče o prodaji jer vidim da je najviše plasiraju pitari (i mimo foruma i to oni tzv. upučeni) jer to je njihov stil od nastanka. U njih je uvijek sve naštimano jer im je nastanak naštiman. Genetika jbg. Tu se krije jedna njihova podmuklost. Kao fol oni nas tješe a ustvari nam se se.ru na titulu jer sa takvim "deal-om" ona je namještena, a ne zasluženo osvojena.
Opet ovi što pristaju na teorije prodaje moraju znati da se utakmice vrlo rijetko namještaju džuture. Je li vi mislite da neko uđe u svlačionicu i svima kaže puštaj. To se uvijek radilo preko par igraća koji zaj.ebu. stvar, a ostali ginu ko ludi. Sjetite se Nikićeve priče kad je tako sj.eb.o namještenu utakmicu. Zna i Dželo kako se to radi jer je bio učesnik one namještene bruke od Litex-a (radi tjeranja Faruka u prvom mandatu) za koju nas sad mnogi već godinama provociraju. Ko hoće da vidi prodaju može je vidjeti u čudnim golovima i lošem nastupu pojedinaca.
Po meni ako je ova prodana onda je i derbi 1:2 pogotovo prodan. Sarajevo je od jedne šanse dalo dva gola. Prvi go im je poklonio Šeha sa dvije vezane greške. Prvo ne odbrani udarac iz daljine, a onda struši frajera koji je pritrč'o, a lopta haman na sjeveru. Nidže veze. To nam je jedini zijan na Grbavici, a jedan od gorih gostiju koje smo imali. Više su sto puta pokazali Široki i Zrinjski pa ne pobjediše. Hoću da kažem ako neko želi da vidi prodaju vidjeće je u svakoj izgubljenoj utakmici. Pa onda kad se na to navežu kladionice itd. Po meni je najjednostavnije bilo zijaniti u BL laganih 2:0, Grbavica bi opet bila puna (dakle opet bi se uzela lova na kartama), uzeti 1:0 ili 3:1 uz nadljusku pogibiju na terenu i niko ne bi ništa rek'o osim kladioničara.
Ako je nama dogovorena titula onda u paketu mora da ide bod Laktašima i neriješeno Borca sa Olimpikom da bi se pokazalo da je dogovor ozbiljan. E ako se ovo desi onda se fakat treba zapitati.
Mislim da Amar ne bi nikad pristao na takve stari. On bi prije umro nego to dopustio. Ivica je isti takav bio. E sad da li ima neko moćan u klubu da to mimo njega odradi ne znam. Ne sviđa mi se ona Žujina prića u "istinitom" Sanu tipa ako ode Amar ima Meša. Ta mi se priča ne džasvi jer Žujo je puz'o po Amaru da ga dovede, a sad već ima zamjenu. Ja od samog početka ove nove-stare uprave jedino vjerujem Amaru, a za ostale sam na stand-by-u dok se ne dokažu i pokažu.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 21 maj 2010, 10:50

odlican tekst u avazu
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 21 maj 2010, 10:50

Avanes je napisao/la:Ima li neko ko treba zvanicno da reaguje na onaj tekst u Avazu nekog novinarcica (F.Fočo).

Foco je slikao, a Culic napisao :
Fudbaleri Željezničara nisu uspjeli protiv Borca na Grbavici osvojiti Kup BiH iako su imali odlične preduvjete za to. Dobar rezultat iz prve utakmice (1:1, iako bi im, možda, bilo bolje da su izgubili pa da uspjeh u revanšu nije bio toliko očekivan), meč pred domaćim navijačima, iskustvo prethodnog uvjerljivog trijumfa nad istim protivnikom u prvenstvu (4:2)...

Ali, bilo je samo 2:2. Željo čak nije ni izgubio, daleko od toga da nije igrao dobro, ali nije uspio.

Najbitnija utakmica

A nije, jer je stvorena atmosfera da se uspjeti mora, da je osvajanje Kupa neupitno potencirajući da je ovo najbitnija utakmica još "od prošlog stoljeća", zaboravljajući pri tome gdje je Željo bio prošlih sedam sezona i da treba biti zadovoljan i sretan i sa ovim što je ekipa do sada ostvarila.

Željezničar nije pobijedio, kao što mnogi naši kolektivi nisu onda kada se to mora, kada jedna utakmica odlučuje o svemu i kada se pobjeda očekuje više nego ikad. Nije, jer igrači nisu bili psihološki spremni da im se, i pored dobre igre, ne potkradu pacerske greške.

Menadžer Željezničara Amar Osim, međutim, ne slaže se sa tom konstatacijom.

- Čak ne bih rekao da su im se odsjekle noge. Ipak smo dominirali, igrali atraktivno, stvarali prilike, a golove smo primili isključivo iz naših grešaka, i to kroz sredinu preko Bajića, koji nije šest mjeseci igrao na poziciji stopera.

Ne kažem da ne bismo primili golove da su igrali Bogičević ili Kerla, ali je činjenica da u ovome sastavu nismo igrali dugo. Iz susreta sa Borcem moramo nešto naučiti i napeti se protiv Laktaša kako bismo uzeli titulu prvaka - kaže Osim negirajući da je barem šest njegovih igrača iskazalo dozu straha čineći kardinalne greške koje u običnim utakmicama možda i ne bi.

Jedna od stanica

Ipak, ako ima nešto dobro, Željezničaru neuspjeh može poslužiti možda i više nego da je Kup osvojen, ali samo ako budu pametni i nauče iz grešaka kojih je, realno, bilo.

Navijači koji su u srijedu bili maestralni u svakom pogledu, također, moraju biti ponosni i znati da je ovaj neuspjeh samo jedna od stanica dugotrajnijeg uspjeha. Nekada i neuspjeh čini klub većim.

Novac i samo novac

Aplauzom Borcu i skandiranjem igračima Želje navijači su pokazali dostajanstvo i veličinu, što ih razlikuje od uprave njihovog kluba, koja je, u stilu nezasitih turističkih radnika iz Dalmacije, povećala cijene ulaznica da bi došla do sitnog šićara.

Došli su do sitnog šićara, ali nisu uzeli titulu pobjednika Kupa. Nekada su na utakmice Želje ljudi išli jer nisu imali novca za nešto više, a kako vrijeme dolazi, jeftinije će biti otići u pozorište nego na utakmicu.

Novac postaje sve dominantniji u glavama čelnih ljudi Želje i to je uredu, ali na kakav način žele doći do novca, to je drugo. Željo je ove godine mnogo toga uradio, između ostalog i zahvaljući navijačima, kojima se, eto, odužio tako što je poskupio ulaznice sa 5 na 7 KM za jug, sa 8 na 10 za sjever te sa 15 na 20 za zapad.

Da su se sjetili, možda bi naplaćivali i ulaz na trening prije utakmice sa Sarajevom, ali nisu. Da ne govorimo kako bi trebali vratiti novac svakom onom nesretniku koji je kupio majicu sa natpisom "Osvajači Kupa BiH 2009/2010" koje su prodavane prije utakmice po cijeni od 10 KM...

Iako je odlično sredstvo liječenja kompleksa, postoji nešto više od tako zarađenog novca. Poštovanje! A novac će kad-tad uništiti i tradiciju i emociju, ali tada će već biti kraj.
Zadnja izmjena: suntu jeu, dana/u 21 maj 2010, 10:52, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: riki46 i 21 gost.