FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

jovanmaksimovic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jovanmaksimovic » 24 nov 2015, 12:36

Hadzijalagic je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:[youtube][/youtube]
Dođi Bojane samo da ti ih otkinemo :pray:
I zamisli ova ekipa se borila za opstanak haman do zadnjeg kola.. Danas bi guzice dali za neke igrace iz tog vremena..

Stilic, Dialiba, Cocalic, Kamber, Mulalic, Jahic, itd., itd.. :crazy:

Kad bi mogli bar Kambera dovesti.. Jes da su mu 32 kuke ali je boli glava zadnji vezni..
za stilica iz te sezone, malo ko bi dao guzice... bio je jos uvijek rovit tada... tek je sezonu kasnije zablisao... dialiba se slazem, sjecam se onog gola na kosevu i bakljade nase (mislim najvece poslije rata, ima youtube)... coca, kamber i jahic, to su bila imena :D mulalic vec tada nastupao sporadicno za nas... ali u odnosu na ove igrace koje imamo sada... ovi su svjetski prvaci...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 24 nov 2015, 12:40

Šta ja znam, ima ova ekipa nekoliko rupa o kojima je ovdje bilo govora i koje uprava, čini mi se, pokušava da sanira. Ako uspiju tih 3-4 pozicije pojačat mogli bi mi uhvatiti fin zamah. Svako od svakog gubi, nema se tu šta filozifirat.
Recimo, u evropu ni najmanje ne sumnjam, a ni titula, što se mene tiče nije izgubljena.
Kad smo 2010 stigli 8 bodova dva kola prije kraja, ne vidim što sad ne bi mogli stic 10.
Doduše, mislim da bi i manijaci trebali riješit nešto da bi se dobila stara konstanta na Grbavici, ali što da ne?
Željo je to, bolan!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 24 nov 2015, 12:45

neroazzuro je napisao/la:Kad smo 2010 stigli 8 bodova dva kola prije kraja, ne vidim što sad ne bi mogli stic 10.
kako je ovo moguće drug moj ?
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 24 nov 2015, 12:48

.
Zadnja izmjena: Transfer1312, dana/u 11 nov 2017, 13:41, ukupno mijenjano 2 puta.

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 24 nov 2015, 12:53

neroazzuro je napisao/la:Šta ja znam, ima ova ekipa nekoliko rupa o kojima je ovdje bilo govora i koje uprava, čini mi se, pokušava da sanira. Ako uspiju tih 3-4 pozicije pojačat mogli bi mi uhvatiti fin zamah. Svako od svakog gubi, nema se tu šta filozifirat.
Recimo, u evropu ni najmanje ne sumnjam, a ni titula, što se mene tiče nije izgubljena.
Kad smo 2010 stigli 8 bodova dva kola prije kraja, ne vidim što sad ne bi mogli stic 10.
Doduše, mislim da bi i manijaci trebali riješit nešto da bi se dobila stara konstanta na Grbavici, ali što da ne?
Željo je to, bolan!
Imao si Amara na klupi i dosta bolju"logistiku", ovi danas ne mogu ocistiti teren i upaliti reflektore a kamoli da sta drugo srede. :(

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 24 nov 2015, 12:56

salle86 je napisao/la:
neroazzuro je napisao/la:Kad smo 2010 stigli 8 bodova dva kola prije kraja, ne vidim što sad ne bi mogli stic 10.
:urnebes: :rol:
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

Brkoo
Kontakt:

Post Postao/la Brkoo » 24 nov 2015, 12:58

salle86 je napisao/la:
Babo Osim namjestio :mrgreen: :rol:
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!

kenante
Kontakt:

Post Postao/la kenante » 24 nov 2015, 13:01

salle86 je napisao/la:
Vjerovatno je mislio na to da smo na polusezoni imali zaostatak od 8 bodova, a da smo na kraju osigurali titulu 2 kola prije kraja.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 24 nov 2015, 13:11

neroazzuro je napisao/la:Šta ja znam, ima ova ekipa nekoliko rupa o kojima je ovdje bilo govora i koje uprava, čini mi se, pokušava da sanira. Ako uspiju tih 3-4 pozicije pojačat mogli bi mi uhvatiti fin zamah. Svako od svakog gubi, nema se tu šta filozifirat.
Željo je to, bolan!
Nažalost nije baš ista situacija. Trenutno je isprad nas 7 ekipa, i nerealno je očekivati da mi uđemo u neku ekstra seriju, a da svih 7 ekipa ispadne iz forme, ili da odigraju prosječno. Da smo tu negdje bodovno, ili da nam samo jedna ekipa bježi 10ak bodova, ok. Ovako kada nam pet ekipa bježi 6-10 boba, realno vrlo teško. Teško će biti i ugurati se među četiri ekipe. Trenutno mislim da najviše šanse za evropu imamo kroz kup.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 24 nov 2015, 13:16

Sad sam pročitao ovo iz slinanovog sporta, ma niđe veze piše se kako je igračima odbijeno 80 % od plate zbog rezultata, trenizima se priključio Midžić, definitivno odustali od dovođenja Gavrića iz Novog Travnika, Antolović ide a oni iz pouzdanih izvora znaju da se mi interesujemo za golmana Slavije Mladena Lučića, neki igrači će ići na posudbe (Hasanović, Hiroš...), kao moguća pojačanja spominju se Stefan Barić, Mahir Karić, IVAN TATOMIROVIĆ :urnebes: , Marin Popović i to je to. Uglavnom otvorio frajer forum, pročitao šta se piše i napisao članak. :lol:

I još pukne naslov haotično stanje na Grbavici, ako je ovo haotično onda su svi klubovi na svijetu u dubiozi žestokoj...
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 24 nov 2015, 13:20

Hocel bit ata od pojacanja?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 24 nov 2015, 13:22

cruz40 je napisao/la:
Željo je to, bolan!
Imao si Amara na klupi i dosta bolju"logistiku", ovi danas ne mogu ocistiti teren i upaliti reflektore a kamoli da sta drugo srede. :(
Samo djelomično si u pravu,po mom mišljenju.
U pravu si da smo imali Amara,i to ti je velika prednost.
Ali da je Amar imao ovu logistiku,da se bavio isključivo strukom tj.svojim poslom,kao što to rade naši treneri posljednjih godinu,godinu ipo,Amar bi napravio ono čemu se težilo dugo,a to je prolazak drugog predkola lige prvaka.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 24 nov 2015, 13:32

Kiša i snijeg proteklog vikenda pravili su velike probleme premijerligaškim klubovima, a dva nedjeljna susreta prolongirana su za 24 sata.

Željezničar – Borac i Sloboda – Čelik mečeve 16. kola odigrali su tek jučer, nakon što su se stekli uslovi za to, odnosno nakon što je snijeg očišćen sa terena stadiona Grbavica i Tušanj.

Savez prati situaciju

Prema prognozama ništa bolje vrijeme neće biti ni predstojećih dana, a kako je ranije odlučeno do kraja godine na rasporedu su još dva kola elitnog razreda našeg fudbala.

Ipak, postoji mogućnost da premijerligaši budu na terenu samo predstojećeg vikenda, odnosno da se 18. kolo prolongira za proljeće.
– Još nije bilo zvaničnih zahtjeva za odgodu, ali postoji mogućnost da se odigra još jedno kolo, a da se ostalih 13 kola igra na proljeće – rekao je za Faktor Elmir Pilav, direktor Odjela za takmičenje N/FSBiH.

S obzirom na to da je kalendar takmičenja usvojio Izvršni odbor N/FSBiH za njegovu promjenu također je potrebna odluka fudbalske vlade, ili Komiteta za hitnost N/FSBiH.

– Pratimo situaciju i ukoliko bude opravdanih zahtjeva za odgodu kola, Takmičarska komisija će dati prijedlog Izvršnom odboru ili Komitetu za hitnost koji mogu donijeti odluku o prolongiranju – kazao je Pilav.

Kraj do sredine maja

Kalendar takmičenja usvojen je prije početka sezone, a prema nalogu UEFA-e takmičenja u svim zemljama moraju biti završena do sredine maja naredne godine i to zbog Evropskog prvenstva koje će se igrati u Francuskoj.

S obzirom na to da BiH nije izborila EURO naši premijerligaši će imati dodatnih termina, te bi odgoda susreta 18. kola svakako išla u korist klubova, jer nehumani uslovi kakvi su vladali proteklih dana ne doprinose napretku fudbala u našoj zemlji.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 24 nov 2015, 13:36

kenante je napisao/la:
salle86 je napisao/la:
Vjerovatno je mislio na to da smo na polusezoni imali zaostatak od 8 bodova, a da smo na kraju osigurali titulu 2 kola prije kraja.
Jest sve to ali sad imaju "samo" 2 malo drugačije stvarčice
U drugom dijelu sezone ima 12 kola, ne 15.
i govorimo o razlici 10 bodova ne za prvim, drugim...već petim timom na tabeli.
Teško je očekivati da 5 timova "nestanu" u drugom dijelu sezone
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 24 nov 2015, 13:36

ublehas je napisao/la:Drug, sve je ovo fino. Pošto ti vjerovatno znaš i možeš bolje, sad ćeš moći da se prijaviš za skupštinu, te da krojiš politiku kluba :thumbup:
Možda sam lud, ali nisam glup! Vjeruj, da mogu i u upravu ja ne bih da čistim njihova g... i uzimao vruć krompir. Ako ne izborimo Evropu bićemo u ogromnom minusu i Željo će opet u dugove. U sljedećoj sezoni plate će kasniti ili ih uopšte neće biti a "sponzori" koje su oni našli neće moći pokriti ni osnovne troškove kluba. Svjesni su oni toga, vjerovatno će i sami hvatati maglu poslije skupštine!

Pored toga, lud je svako ko misli da će neko koga predloži neki obični član biti uopšte uzet u razmatranje, tu priču neka djeci prosipaju. Trebali su članovima dati da glasaju, kao što su i govorili/lagali, ovako oni sami sebi biraju skupštinu.
Član 31.

Izbor delegata u skupštinu, provodi komisija za izbor delegata, koju čine Predsjednik i Podpredsjednik Skupštine Kluba, Predsjednik Upravnog odbora, te dva delegata iz postojećeg saziva skupštine.
http://media.fkzeljeznicar.ba/2015/04/S ... VI-PDF.pdf
Predsjednika nema (Dautbašić), Predsjednika UO također (Gredić), skupštine isto tako nema ... Skupštinu će birati privremeni predsjednik Bajramović (član UO) i ostali ...

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 24 nov 2015, 13:44

Aldine, jelde da pišeš i sa nickova salle(nesto) , perodeformero, leo messi I sl? Ako grijesim izvinjavam se unaprijed.
Kasnili smo u Amarovroj povratnickoj sezoni 8 za vodećim na polusezoni pa smo prije kraja nekoliko kola bili prvi. Ne znam šta je nejasno. Na kraju krajeva shvatate poentu. Jest tad manja konkurencija bila, al i za opstanak je bila manja borba. Sad svi i gube i pobjeđuju svakoga. A Željo je poznat po serijama
Više ja, onako, naglas razmišljam. :cool:
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 24 nov 2015, 13:44

FKZ1921 je napisao/la: Samo djelomično si u pravu,po mom mišljenju.
U pravu si da smo imali Amara,i to ti je velika prednost.
Ali da je Amar imao ovu logistiku,da se bavio isključivo strukom tj.svojim poslom,kao što to rade naši treneri posljednjih godinu,godinu ipo,Amar bi napravio ono čemu se težilo dugo,a to je prolazak drugog predkola lige prvaka.
Pa Amar je od prvog dana povratka htio da bude taramata za sve.Da se pita i odlucuje o svemu.Zato je i insistirao na poziciji menadjera kluba koja do tada nije postijala.Tako da se desavalo da je sam vrsio procjene vrijednisti igraca ili sam odlucivao ko je za nas a ko nije.Tako da su nam se desavale stvari poput Stancevskog ili recimo svjeziji primjer Yoside za kojeg se na kraju ispostavilo da u stvari i nije fudbaler.jer nije uopste bio registrovan u maticnom savezu pa nismo mogli dobiti papire za njega.A uredno je vise od pola godine primao platu kod nas.Imao je tada vjeruj mi puno bolju logistiku nego sto je ovi sada imaju.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 24 nov 2015, 13:48

@genie E vidiš drug ja neke stvari ne zaboravljam, a rijetko ko bi ih uradio pa ni ti sam, kao što reče sad. Greda je uzao taj vruć krompir i to kad je bio mnogo vrući nego sada. On je čistio vnago i to gomile. Isto tako i taj Misimović i još neki. Znači mi nebi vidjeli Evrope, s obzirom na te tužbe što smo imali. Čisti dokaz da su se čistili dugovi je to što si otišao u Evropu. Mi bi bili u nekoj stvari da ti neki koje mi sada spominjemo nisu uzeli ta vnago. Dovela su se i pojačanja. Možemo mi pričati kakva su, ali ćemo se svi ovdje složiti da smo i sa ovom ekipom trebali uzati dvije od pet tekmi protiv Rudara, Mladosti, Slavije, Radnika i Travnika. Ko je za to kriv? Struka sto posto. Kriva je uprava što ih je postavila ali da je bio Braco trener mi bi rekli da smo trebali pobijediti jel tako? SA dvije pobjede od ovih pet mi bi se sada borili za titulu.
POnavljam, daj prijedlog boljih od ovih koji su sada tu u upravi i ja idem sa tobom da se borim da ti bolji uskoče umjesto najgorih od ovih što su sada tu. JEl pošteno?

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 24 nov 2015, 13:58

Sve to što su uradili do sada im pada u vodu ako klub ne izbori Evropu i ostane bez pola godišnjeg budžeta te se opet počne zaduživati.

Samo sam odgovorio njemu na post, nisam uopšte pominjao nikakve smjene, nemoj mi bezveze to trpati, niti bi na tu temu uopšte da polemišem.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 24 nov 2015, 14:01

neroazzuro je napisao/la:Aldine, jelde da pišeš i sa nickova salle(nesto) , perodeformero, leo messi I sl? Ako grijesim izvinjavam se unaprijed.
Kasnili smo u Amarovroj povratnickoj sezoni 8 za vodećim na polusezoni pa smo prije kraja nekoliko kola bili prvi. Ne znam šta je nejasno. Na kraju krajeva shvatate poentu. Jest tad manja konkurencija bila, al i za opstanak je bila manja borba. Sad svi i gube i pobjeđuju svakoga. A Željo je poznat po serijama
Više ja, onako, naglas razmišljam. :cool:
salle86 nije aldin ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.