Engleska premierliga bice zanimljiva i sledece sezone, mozda ko nikad do sad, prema mom misljenju, naravno ako se Arsenal, Liverpool, Totenham, City i mozda jos poneki klub pojacaju i dobro poslože. To bi bilo cool za gledati, a šanse Arsenala su tu negdje opet kao i do sada, vjerujem da će opet biti blizu vrhu, sad da li će napokon imat znanja, srece i muda da budu sampioni, tesko je reci. Ja mislim da Arsenal ovakav kakav je, i sa svim zdravim igracima, opet nema sanse da osvoji, jer fali tu barem jedno 3 vrhunska igraca. Engleska liga ima dosta klubova koji su jaki i koje je tesko pobijediti, barem njih 7-8. Da bi se bilo prvak, mora se imati top tim, isto tako i odlicne zamjene da se imaju. Po meni to samo ima Celzi, a United to nekako nadoknadjuje zahvaljujuci Fergusonu, Runiju ili ne znam ti ni ja cemu. Arsenal nema tu snagu, nema ni srece s povredama, a nema ni mentaliteta onog rutinskog nekog pobjednickog, dosta puta bezveze prokockaju bodove. Po meni, vrhunski igraci Arsenala su Vermalen, Klisi, Fabregas, Arsavin i Van Persi. Dakle, premalo vrhunskih igraca da bi se uzela titula. Možete vi hvaliti sad Nasrija, Valcota, Rosickog, Songa, Diabija ili Bendtnera, ali ja mislim da njima jos uvijek nesto fali. Oni znaju sjajno odigrati, ali kontinuiteta dobrih igara tu jednostavno nema, kad ih krene onda su sjajni, al cesto zakuju i pogube se ili su nedoreceni, i tu se onda gube bodovi. Ili golman pogrijesi, ili se odbrana uspava, ili je igra bezidejna, opustena i sl.
Sve ovo se po meni treba promijeniti i moze se promijeniti naravno, uz nekoliko kvalitetnih pojacanja, uz to naravno da kljucni igraci budu vecinom zdravi. Ja bi reko da tu treba prije svega siguran golman, zatim iskusan jedan stoper, jedan vezni igrac ako ode Fabregas, te isto i jedan vrhunski napadac. Uz sve to, Venger bi morao napokon u igrace usaditi taj sampionski mentalitet, da se lakse utakmice dobijaju rutinski, a u derbijima da se igra maximalno ozbiljno. Samo tako moze se imati kontinuitet, a on je uslov svih uslova da se osvoji liga u kojoj je i konkurencija veoma jaka.
I opet da kazem, a vjerujete nije nista tendeciozno, ostanak ili odlazak Fabregasa ne igra ulogu veliku, neovisno od toga sto bi zelio vidjeti ga u Barci, mislim da za jedan tim puno vrijede tri dobra igraca od jednog extra dobrog, samo naravno da Venger uspije dovesti i ukomponovati te nove igrace.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!