FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

X31987
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la X31987 » 21 nov 2015, 17:32

hayden je napisao/la:Čestitke.

Rustemovića da nije zadesila povreda u NS-u prije par godina, sigurno da bi bio jedan od najboljih igrača u ligi. A i danas je momak bio najbolji igrač.Doduše navikao na stadion, jbg ipak je on naš.
Nemate razloga vrijedjati Zvornik, stadion tu postoji 70 godina i ne premješta se. Za to nisu krivi ni Srbi ni Bošnjaci, već nekolicina onih koji ne shvataju da je 21. vijek i da jednostavno je neminovnost izmjestiti stadion. Da je bio jači pljusak, vjerovatno bi se meč morao prekinuti.
:thumbup:
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !

Vedran Puljić ...

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 21 nov 2015, 17:33

Ozbiljno shvatiti sledece dvije utakmice i ako je moguce zavrsiti ovaj dio na prvom ili drugom mjestu. Protiv Travnika bez kalkulacija, a onda aBd u listicu po bodove za titulu i konacno od proljeca malo raju vratiti na tribine. Idemo jako
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 21 nov 2015, 17:40

Rinuka je napisao/la:
muhamedhulk je napisao/la:Sarajevo se prenosi u 90% slucajeva na tv, bilo na bht, areni ili mojatv. Ako nema linka, uvijek ima opcija da se malo izadje na kafu u kafic koji ima arenu/mojatv i pogleda tekma na miru. Ali lakse je ovdje moliti za link, pa onda kritikovati sto nisi dobio link na pp...
Inace, danas odradjen posao, novi bodovi tu. Jos da ih potvrdimo aBda protiv Tra..pa onda za prvo/drugo mjesto u siroki.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ima ljudi vani, nabijem i tebe i link
Iz inostranstva mozes gledati moju tv , pretplata je 20 KM.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 21 nov 2015, 17:43

K'o da gledam pomjeriti će početak prvenstva za tri hefte jer nismo otišli na Euro...
Samo Saraj'vo.

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 21 nov 2015, 17:44

Miden ne pravi se pametan niko nije rekao da rustemovic ne zna lopte nego lik odigra 2 od 10 kako treba,o kakvom pracenju rustemovica ti pises bolan nebio u vecini tekmi je bio balvan to ce ti svako reci,ja kazem niko sretniji od mene ako on postane igracina ali nisam lud da sudim o igracu posle tekme sa drinom.Vidjet cemo sad protiv travnika i sirokog kako ce odigrati i moze li zaredati par dobrih tekmi pa cemo neki sud onda donositi.

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 21 nov 2015, 17:51

Rustemovic je tu da prekida napade,ganja,udara i cupa.
Nije tu da petama proigrava,zabija i kreira.
Prvo nauci koje pozicije sluze za sta u ekipi pa onda sudi o igracima

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 21 nov 2015, 17:53

Orton je napisao/la:Rustemovic je tu da prekida napade,ganja,udara i cupa.
Iako mi je Dino drag, moramo biti objektivni da je prodao šleper lopti u zadnjih desetak utakmica... Na našoj polovici.
Samo Saraj'vo.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 21 nov 2015, 17:54

tenpenny je napisao/la:Miden ne pravi se pametan niko nije rekao da rustemovic ne zna lopte nego lik odigra 2 od 10 kako treba,o kakvom pracenju rustemovica ti pises bolan nebio u vecini tekmi je bio balvan to ce ti svako reci,ja kazem niko sretniji od mene ako on postane igracina ali nisam lud da sudim o igracu posle tekme sa drinom.Vidjet cemo sad protiv travnika i sirokog kako ce odigrati i moze li zaredati par dobrih tekmi pa cemo neki sud onda donositi.
oj majko cuj balvann... covjek igra poziciju DESTRUKTIVCA... to sto od njega neko trazi da bude i destruktivac i ofanzivac jer da igra jednako dobro obje stvari bio bi VIDAL a ne RUSTEMOVIC...
sta je on to lose radio u defanzivnom dijelu igre?
navedi te lose stvari OSIM gola protiv galate koji smo primili....
Npr KOVACEVIC je pocetnicki kriv za gol protiv olimpica ;) pa mu niko to pomenuo nije... ali kada vi nekoga na zub uzmete to je BOLESNO citati..

Npr rustemovic je imao i asistencije, odlicne dijagonale koje su prethodile golovima, tonu presjecenih lopti... JESIC da ne vidi u njegmu VELIKI potencijal ne bi igrao 100%
Igrao bi tu Mihojevic, igrao bi na silu ikande, igrao bi kovacevic ili neko treci, kao sto je otjerao puzigacu pa stavio bekica, kao sto je skinuo barica i ostale a stavio malog iz akademije, pa i kallasija koji je bio zadnja opcija a sada dijeli minutazu i pocinje utakmice..
Jesic je , ako hoces vec, kad je shvatio da je blizu klupe upratio par tekmi , poslao pomocnika, i prvo sta je uradio je da je ZACEMENTIRAO mjesto Dini u ekipi...
toliko od mene, a koliko vidim i od ješića koji ga IZUZETNO CIJENI jer mu svaku tekmu igra 90+ , jer je dino igrac koji radi mnogo a to obicni ljudi ne vide, to je igrac koji je slomio slobodu na sredini terena, olimpic isto tako... momak koji moze dvije utakmice odigrati koji u 80 i nekoj minuti ima daleko NAJBZI trk u prostor od svih nasih igraca... i koji mmoze nositi na ledjima pola igraca u ligi i igrati....
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 21 nov 2015, 17:55

tenpenny je napisao/la:Miden ne pravi se pametan niko nije rekao da rustemovic ne zna lopte nego lik odigra 2 od 10 kako treba,o kakvom pracenju rustemovica ti pises bolan nebio u vecini tekmi je bio balvan to ce ti svako reci,ja kazem niko sretniji od mene ako on postane igracina ali nisam lud da sudim o igracu posle tekme sa drinom.Vidjet cemo sad protiv travnika i sirokog kako ce odigrati i moze li zaredati par dobrih tekmi pa cemo neki sud onda donositi.
Sve si mi rekao.
Das Ist Walter

Orton
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Orton » 21 nov 2015, 17:56

PitarBordo je napisao/la:
Iako mi je Dino drag, moramo biti objektivni da je prodao šleper lopti u zadnjih desetak utakmica... Na našoj polovici.
Kao i svakom igracu tako i njemu treba utakmica i vremena.
Relativno je mlad i radije neka nam on igra nego neki polovnjak od 28 godina.
Smatram da nam je kadar dovoljno jak da moze pokriti slabije odigranu partiju jednog ili dva igraca.

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 21 nov 2015, 17:57

Halo ba niko ne sudi o njemu nego kazem kako lik igra toplo hladno,a ako mora da udara,ganja po terenu ne mora znaciti da ne mora povuci loptu,dodati dobar pas.I nije tacno da je on tu da se udara samo od njega dosta stvari krece tako da ti nauci sta je nejgova uloga. Vezni igrac mora znati lopte igrati i ja ne sporim da on to ne zna nego ne bi da zakljucujem posle danasnje utakmice.

PitarBordo
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PitarBordo » 21 nov 2015, 18:00

Orton je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:
Kao i svakom igracu tako i njemu treba utakmica i vremena.
Relativno je mlad i radije neka nam on igra nego neki polovnjak od 28 godina.
Smatram da nam je kadar dovoljno jak da moze pokriti slabije odigranu partiju jednog ili dva igraca.
Sve to stoji, samo da ga ne kucamo u zvijezde jer je daleko od svog potencijala, samo to kažem.
Zadnja izmjena: PitarBordo, dana/u 21 nov 2015, 18:02, ukupno mijenjano 2 puta.
Samo Saraj'vo.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 21 nov 2015, 18:01

Odlican je bio danas, ali necemo sad praviti od njega Essiena. Polako ba ljudi, mora on jos more ovakvih utakmica odraditi da bi dokazao da je igrac za Sarajevo.
Bahati, bahati Željkan!
1946

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 21 nov 2015, 18:02

Za ono sto je zaduzen Rustem igra odlicno. Da ima prostora za napredak ima sigurno i iz tog razloga ga Jesic forsira i forsirat ce ga ubuduce na toj poziciji. On iz utakmice u utakmicu napreduje.
Zadnje kolo bi moglo vrlo lako biti prebaceno na proljece. Sve zavisi od vremena. Ako padne snijeg one tamo sedmice sigurno ce biti odgodjeno sto u neku ruku sad ne bih ni volio jer je ekipa u naletu.
S Travnikom ne bi trebalo biti problema, sto zbog nase forme a posebno nakon sto su uzeli bod Sirokom, bod kojem se realno ni u snu nisu nadali. Njima je puno bitnje to zadnje kolo i 3 boda kod kuce. Lagano 2-0 moja prognoza.

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 21 nov 2015, 18:04

joker90 je napisao/la:Odlican je bio danas, ali necemo sad praviti od njega Essiena. Polako ba ljudi, mora on jos more ovakvih utakmica odraditi da bi dokazao da je igrac za Sarajevo.

Upravo tako ne donositi nikakve zakljucke da ne bi u sljedecem kolu kao posle slobode ovdje bilo rustem krampa,balvan itd.Sacekajmo jos al da ima potencijala ima.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 21 nov 2015, 18:08

joker90 je napisao/la:Odlican je bio danas, ali necemo sad praviti od njega Essiena. Polako ba ljudi, mora on jos more ovakvih utakmica odraditi da bi dokazao da je igrac za Sarajevo.
Upravo tako, većinu puta pišeš ono što ja mislim.
Samo Saraj'vo.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 21 nov 2015, 18:25

Ljudi dragi kakav Rustemovic :facepalm: Meni on do sada apsolutno nije nista sigurno pokazao, osim ove utakmice danas u blatu gdje se upravo i najbolje snalazi. Znam ja dobro sta je njegov posao na terenu, ali on osim te borbenosti nema nista drugo. On je starter kod nas jedino iz razloga sto vise nema Cimirota i Stojceva, i sto nemamo trenutno drugo bolje rijesenje. Mesa, Radovac i Ikande povredjeni. Rustemovic svake utakmice mnogo grijesi i usporava stalno nasu igru. Ako zelimo unaprijediti nas klub i igru, Rustemovic ne smije biti u pocetnom sastavu kao ni Berberovic.

Rustemovic aka Iniesta.
http://videochart.net/video/51754.5f96a ... c357b45ea8
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 21 nov 2015, 18:29

Mislim da si se malo za..ebo. Vidjet ces na proljece. I sa pojacanjima Rustem ce biti tu gdje jeste, jer radi upravo onos sto treba da radi. Drugi igrac dolazi tu da bude pored njega i da odradi dio posla koji Rustem obavlja lose a radi to samo zato sto nema ko drugi..

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 21 nov 2015, 18:29

Kada Okić trči za Kallasia, kada Duljević pokriva prostor Bekića, Džemo trči za Rustema itd onda se za rezultate ne trebamo brinuti. Jadan za drugog i jedan uz drugog do cilja.
Dobro je ono danas bilo, po onakvom terenu uspjeh je bilo hodati a ne igrati lopte...
Čestitke momcima, čestitke navijačima.

NIje današnji protivnik nikakvo mjerilo. Narednu isto tako shvatiti ozbiljno, vidjeli smo kako im je danas maalo falilo da dođu do pobjede.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 21 nov 2015, 18:36

MCMXLVI je napisao/la:Ljudi dragi kakav Rustemovic :facepalm: Meni on do sada apsolutno nije nista sigurno pokazao, osim ove utakmice danas u blatu gdje se upravo i najbolje snalazi. Znam ja dobro sta je njegov posao na terenu, ali on osim te borbenosti nema nista drugo. On je starter kod nas jedino iz razloga sto vise nema Cimirota i Stojceva, i sto nemamo trenutno drugo bolje rijesenje. Mesa, Radovac i Ikande povredjeni. Rustemovic svake utakmice mnogo grijesi i usporava stalno nasu igru. Ako zelimo unaprijediti nas klub i igru, Rustemovic ne smije biti u pocetnom sastavu kao ni Berberovic.

Rustemovic aka Iniesta.
http://videochart.net/video/51754.5f96a ... c357b45ea8
i sta si ovim htio pokaazati?
hoces video gdje kovačević gubi loptu i gubimo 1-0 od olimpica?
ili gdje benko protiv zrinjskog promasuje prazan gol?
hoces li situaciju gdje barbaric prodaje cistu loptu?
hoces li situaciju gdje spalevic daje gol protiv stepanova?
Ili da vidis kako amer bekic promasuje prazan gol?

Mogu ovako da ti nadjem od svakog igraca tonu situacija....
A mogu ti pokauzati bezbroj situacija gdje rustemovic "kriv" bude za gol koji postignemo, gdje spašava gol...

KOVAČEVIĆ, MIHOJEVIĆ, BERBEROVIĆ, IKANDE, RADOVAC itd sve su t vezni igraci a vidi cuda kod jesica UVIJEK ALI UVIJEK JEDINI 100% STANDARDNI JE rustemovic :)

cUDNO, JESIC po 50 puta u toku utakmice kaze "tako je dino tako se zatvara " ; "bravo dino, pratis pratis"

izgubiti loptu nije nikkakva "tona lopti" ... to sto ti kazes Tona moze biti JEDNA ili 20 ... a ja gledam svaku utakmicu i to budu svije, tri lopte ali smao zato jer upravo ON daje lopte kroz sredinu rizicne koje drugi vezni ne zele da daju .... nego vracaju stoperima
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bing [Bot], bosnas_, Dave, hase73, Lokomotifa, perodeformero, propoklopac i 35 gostiju.