Postao/la elninho_resTO » 20 maj 2010, 17:11
"Borac je osvojio Kup i treba mu čestitati. Mi iz ovog susreta moramo izvući pouku. Pred nama je još važniji duel i sve misli su nam okrenute istom", rekao je za SportSport.ba dan nakon revanš susreta finala Kupa BiH Amar Osim i dodao:
"U susret uopšte nismo ušli toliko loše. Imali smo pozitivan rezultat, ali već na početku susreta dozvolili smo sebi luksuz i primili 'jeftin' pogodak."
"I nakon ovog pogotka imali smo igru, ali onda je opet uslijedio 'hladan tuš'. Drugi pogodak nas je totalno presjekao i teško je bilo očekivati da ćemo se vratiti".
U igri Željezničara možda i po prvi put u sezoni vidjela se velika rupa u odbrani, a toga je svjestan i menadžer Željezničara.
"Logično je bilo da ćemo imati problema u odbrambenom redu, no ne trebamo tražiti alibi u neigranju nekih igrača. Sve je to sport. Početkom drugog dijela uspjeli smo se vratiti, ali to nas je mnogo istrošilo, što je u krajnjem slučaju i normalno. Postići dva pogotka kvalitetnoj ekipi kao što je Borac, u kratkom vremenskom razdoblju, uopšte nije lako. Ponavljam, to nas je istrošilo i igrači su već u 70. minuti izgledali kao da su odigrali 150. Opet se moram vratiti na početak utakmice. Gledao sam sinoć snimak i nekako sam sebi postavljao pitanje, da li je bilo ko očekivao onakav početak. Pa upitajte mog kolegu na klupi Borca i vidjet ćete šta će vam reći", rekao je Osim.
Menadžer Željezničara nakon pogledanog snimka mišljenja je da je utakmica bila jako kvalitetna i kako sam kaže, dešavanja na terenu ali i na tribinama su ono što ga raduje.
"U miru sam pogledao snimak i mogu vam reći da je utakmica bila i više nego kvalitetna. Tempo igre za naše uslove je bio nevjerovatan, bilo je mnogo prilika sa obje strane, a navijači na Grbavici su nešto posebno. I nakon velikog razočarenja ostali su dostojanstveni i to me doista čini sretnim. Neka sada i nas malo hvale, dosta smo mi hvalili druge nakon naših pobjeda na strani", u svom stilu govori Osim i dodaje:
"Ovo nam je veliko iskustvo i ja se nadam da ćemo u narednim sezonama igrati mnogo ovakvih susreta, odnosno onih koji odlučuju o peharu. Ako ćemo biti realni onda moramo reći da je Borac igrom tokom cijele sezone možda i zaslužio jedan pehar. Još jednom čestitam Banjalučanima, a mi se okrećemo nedjelji i duelu sa Laktašima."
Na kraju razgovora upitali smo menadžera Željezničara o navodnom interesovanju Vojvodine za njegove usluge.
"To čujem od tebe. Mene niko nije kontaktirao, tako da i nemam neki komentar", rekao je Osim.
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE