FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zip
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zip » 19 nov 2015, 19:32

Planira li neko raditi stream za subotu? :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

MojGradMojKlub
Kontakt:

Post Postao/la MojGradMojKlub » 19 nov 2015, 19:52

Ješa :tokralju:

Samo deri majstore, hebi i ovim što su ostali sve ako bilo ko zasluži. Igrači, bar dobar dio njih, su blago rečeno 'stoka' i uglavnom razumiju samo ovaj jezik. Nek' trpe i rezultati ako treba, ali budite sigurni da je prosječna ekipa sa zdravom atmosferom bolja od vrhuske ekipe u kojoj niko nikoga ne može.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 19 nov 2015, 20:01

MojGradMojKlub je napisao/la:Ješa :tokralju:

Samo deri majstore, hebi i ovim što su ostali sve ako bilo ko zasluži. Igrači, bar dobar dio njih, su blago rečeno 'stoka' i uglavnom razumiju samo ovaj jezik. Nek' trpe i rezultati ako treba, ali budite sigurni da je prosječna ekipa sa zdravom atmosferom bolja od vrhuske ekipe u kojoj niko nikoga ne može.
:bow: :thumbup:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

pitarlOOk
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la pitarlOOk » 19 nov 2015, 20:07

Zip je napisao/la:Planira li neko raditi stream za subotu? :)

Brate malo me cudi kako ne odete u neki kafic koji ima Moja TV pa fino gledate, zasto rizikovati i patiti se sa linkovima, ovo govorim u mnozini nista licno, ja tako uvijek uradim, bas na puno mjesta u Sarajevu ima to, nikad ti linkovi nisu sugurni
Mosa RajvoSa

MojGradMojKlub
Kontakt:

Post Postao/la MojGradMojKlub » 19 nov 2015, 20:11

pitarlOOk je napisao/la:

Brate malo me cudi kako ne odete u neki kafic koji ima Moja TV pa fino gledate, zasto rizikovati i patiti se sa linkovima, ovo govorim u mnozini nista licno, ja tako uvijek uradim, bas na puno mjesta u Sarajevu ima to, nikad ti linkovi nisu sugurni
Zato što u kafićima ukratko ne možemo udarati glavom u zid, sebi paliti šamare, hodati, psovati od do, udarati sebe po glavi i tako.... :mrgreen:

Arhitekt
Kontakt:

Post Postao/la Arhitekt » 19 nov 2015, 20:12

MojGradMojKlub je napisao/la:
pitarlOOk je napisao/la:

Zato što u kafićima ukratko ne možemo udarati glavom u zid, sebi paliti šamare, hodati, psovati od do, udarati sebe po glavi i tako.... :mrgreen:
Imas Red za to :D

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 nov 2015, 20:13

Ono što je moje mišljenje da nama fali da bi pokrenulo ekipu dalo joj viziju, stabilnost, kreativnost i u konačnici konstantnost, je slijedeće.

U zoni od našeg šesnaesterca do centra dakle 16-45 mi nemamo kreativnog igrača, imamo klasične destruktivce tipa Rustemović pa i Kovačević,Mihojević, Berberović kao četvrta opcija. Eh ovi igrači niko pojedinačno nije motorno i tehnički potkovan da igra u zoni između štopera i centra, jednog od njih treba spariti sa igračem koji zna igrati fudbala i agresivan je te pokriva dosta terena. Parovi između njih nisu mogući jer su svi sličan tip igrača. Nama treba neko poput Cimirota. Upravu ste za zadnjeg veznog. To je broj jedan pojačanje. Zadnji vezni koji nije destruktivac. Koji kreira iz dubine, skida pritisak štoperima, kod kojeg je lopta ko u sefu, ne panični i može ponuditi dodatni ofanzivni kvalitet.

Treba nam Lijevi bek koji je opozit od Bekića, dakle defanzivno orijentisan bek za jače utakmice, Bekić je ofanzivno korektan, defanzivno ne može pogotovo uz ovakva krila, a i krila svakako u našoj ligi nema da je voljan pomoći beku. Dakle jedan bek defanzivnih navika, koji ne mora nužno znat gore. Za rotacije i prilagođavanja taktike protivniku.

Treba nam krilo koje zna igrati jedan na jedan, brzo i koje solidno šuta sa distance, imamo problema kad se odbrana uvuče u 16, niko ne šuta izvan, što nam smanjuje opcije za napad drastično, dakle jedno fino krilo sa finim šutem. Desno ili lijevo svejedno je, drugo je rezervisano za Duljevića i njemu bih dao takozvanu kliznu krilnu poziciju, da on procjeni koji mu bek bolje leži desni ili lijevi i da po toj strani napada, takav je igrač i treba mu dati tu slobodu.

Treba nam klasična desetka, koja ne zna ništa u odbrani, koja isključivo ide naprijed s loptom i nikad u životu ne vraća štoperima. Dakle neko sa mudima da podvali, da preuzme rizik da naniže dva tri igrača, nešto slično ko Katai u Zvezdi, baš taj tip, mudonja, to bi bilo moguće uz ovog veznog gore navedenog koji će zajedno sa destruktivcem pokriti njegove pogreške, ali taj igrač jednostavno mora rizikovati. Lijepo bi bilo da zna prekid izvesti.

Treba nam napadač koji zna igrati fudbal, ne gol igrač, nego napadač koji zna i podvaliti i odigrati sa ofanzivnim veznim, koji zna izigrati odbranu solidne realizacije, igrač zone 20-25 metara do gola, da se zna ponuditi, izvući, dodati, opaliti, ne mora to biti na nekom nivou, samo se mora razlikovati od Benke, znati 1 na 1, znati sa distance.

Golman, nadam se da možemo do europe bez Delača, a ostanak njegov bi bio pun pogodak. Sigurno će se on vratiti pred kraj i odigrati Europu takav mu je ugovor. Tako da tu mislim da se neće niko dovoditi.

Svaki od ovih igrača mora biti top i ne smije biti prosječan. Nadam se da smo u Cezaru dobili ovog napadača, brazilac je zna lopte, dobar šut, drugi tip od Benke, mislim da će biti dobro, Emerson mi miriše na tu desetku, vidjet ćemo. Stefan Babović bi bio savršen, kao i Toni Silva za krilo. To je taj tip. Bek bi mogao biti Letić ili igrač sličan njemu.

Mislim da je ješić svjestan ovog svega i da će tako reagovati, uglavnom najviše nam škripi ta veza, tu nam trebaju pravi igrači, Cimirot je vrijedio ko tri sad što nam igraju.

Biće ovo dobro, pravi se polako prava selekcija, dobri igrači + djeca odlično. Biće sve dobro.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 19 nov 2015, 20:18

hzkg je napisao/la:slika

Predpostavljam da cemo istricati u ovom sastavu ..
Sad se postavlja pitanje da li je ova ekipa sposobna nešto napraviti dole. Ne da je sposobna napraviti nego ej sposobna uništiti protivnika ako pokaže onu ozbiljnost koju su imali u posljednjih nekoliko utakmica.
Čvrstinu kroz sredinu u vidu ove četvorice igrača (Dženo, Rustem, Barba i Kova), brzinu po krilima sa Duljevićem, Okićem i ovom dvojicom bekova. A napad u formi.
Mala je ta nesigurnost u vidu neiskusnog golmana, ali iz utakmice u utakmicu dolazi na svoje.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 19 nov 2015, 20:21

Duška od riječi do riječi do riječi lajk , pogotovo ovaj dio za kreativca iz dubine . Mislilo se jel da će Radovac preuzet taj kreativni dio na našoj polovini odlaskom Cimirota , al on izgleda ne može meda na našoj polovini i ofanzivno i defanzivno bez nekog igrača tipa Jajalo . Uprava ili koje već nadležan za transfere treba na tu poziciju DMF dovest stvarno neku klasu .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

MojGradMojKlub
Kontakt:

Post Postao/la MojGradMojKlub » 19 nov 2015, 20:23

Nadam se da će Pavlović braniti. Meni baš fino izgledao protiv Galate, primjeti se da je iskusan, ne paniči kao Plakalo, koji realno unosi nervozu i navijačima i odbrani na terenu svojom nesigurnošću. Sa Pavlovićem mi se odbrana čini dosta sigurnija.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 19 nov 2015, 20:23

@duska
Zašto ja na toj poziciji koju si prvu pomenuo vidim upravo Kovačevića? Možda mi još nismo upoznali njegov puni potencijal?

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 19 nov 2015, 20:26

slika

Ooooh, Jammal is magic, he wears a magic hat, :cool:
He could have signed for Arsenal, but he said no fuck that. :nene:
He passes with his left foot, he passes with his right! :tokralju:
And when we win the league, we'll sing this song all night! :zviz:

Zagotivljen je :mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 nov 2015, 20:27

hilmo je napisao/la:@duska
Zašto ja na toj poziciji koju si prvu pomenuo vidim upravo Kovačevića? Možda mi još nismo upoznali njegov puni potencijal?
Mislim de je grehota ga sa štopera dirati. On uz Stepanova mora izrasti u top klasu, nekako tu od njeg najviše očekujem. Impresivno iznosi loptu, dueli, skok, brz, sve na mjestu. Mislim da puno veći potencijal ima za štopera nego za tog veznog. Duga lopta,dribling nisu njegovi kvaliteti. On je štoper i po već, ne treba ga premještati. Nema on baš onaj mekani okret, oko sebe, pa promjenu ritma, taj igrač mora dirigovati timom, taj igrač je arhitekta igre naše i on jednostavno mora biti najbolji u ligi. Naravno to je moje mišljenje, ne mora značiti. On je više za par sa tim igračem, nikako taj igrač. Kovačević i taj bi bili vrh kombinacija.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

MojGradMojKlub
Kontakt:

Post Postao/la MojGradMojKlub » 19 nov 2015, 20:29

Kova Ball Playing Defender, ako se izražavamo stručnim izrazima epskog FM-a :mrgreen:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 19 nov 2015, 20:33

jurisicduska je napisao/la:
hilmo je napisao/la:@duska
Mislim de je grehota ga sa štopera dirati. On uz Stepanova mora izrasti u top klasu, nekako tu od njeg najviše očekujem. Impresivno iznosi loptu, dueli, skok, brz, sve na mjestu. Mislim da puno veći potencijal ima za štopera nego za tog veznog. Duga lopta,dribling nisu njegovi kvaliteti. On je štoper i po već, ne treba ga premještati. Nema on baš onaj mekani okret, oko sebe, pa promjenu ritma, taj igrač mora dirigovati timom, taj igrač je arhitekta igre naše i on jednostavno mora biti najbolji u ligi. Naravno to je moje mišljenje, ne mora značiti. On je više za par sa tim igračem, nikako taj igrač. Kovačević i taj bi bili vrh kombinacija.
I to su činjenice.
Uz pravilnu nadogradnju ima, i veliki profesionalizam unutar samog, mnogo mi možemo napraviti.

Jedino ja što ne bih volio da trner sad nabaca nekih svojih igrača koji će dobiti malo prilike ili ni malo. Rastereti tim, dovedi ono što valja i napadaj. Ne zaboravimo da je veliki broj naših igrača na posudbama, sve mi se nešto čini da na njih nećemo nikako računati, a u svemu mi je najžalivije Nemanje. Ali nadati se da će se i te posudbe u narednom periodu raditi kako razum zapovjeda.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 19 nov 2015, 20:39

Kako mi je drago sto iduce sezone nece biti Drine, Rudara i slicnih divljih timova, gdje moras vise strahovati od njihovog izoranog terena nego od njihove ekipe! Ako misle ovi iz saveza postavljati neke uslove sa natkrivenim tribinama i slicno za naredne sezone, nek prvo postave uslove za travnjak. Kad budu svi imali normalne terene, moci cemo ocekivati da kvalitet fudbala raste. Ako ne mozes obezbjediti normalan teren, nemoj ni igrati PL i cao. Yebo te Drina, vec znam kakva ce utakmica biti i kako cu gubiti zivce kad bude lopta skakutala pri normalnom pasu od igraca do igraca.
Bahati, bahati Željkan!
1946

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 19 nov 2015, 20:43

DZEMO :bow: :)
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 19 nov 2015, 20:48

Šteta što neće i Slavija ispast kako stvari stoje , da bude barem 10 od 12 normalnih terena .

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 19 nov 2015, 20:55

mislim da ce poostriti kriterij za licencu, za premijerligu, pa ce svi morati teren 'srediti' da valja. ;)
sto se tice drine, sastav koji je zapoceo protiv galate je najrealniji, uz izmjene osmanovic-krste i kallasi-kadusic..dakle:
plakalo, kadusic, barbaric, kovacevic, bekic, okic, berberovic, rustemovic, duljevic, krste, bekic.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 19 nov 2015, 20:57

Pregledah sad ovaj Cezarov video od 20min. Vise mi se u njemu igracki svidio ovaj mali debeljuca sto nam dolazi sa njim, nego on. :mrgreen: Ne izgleda mi Cezar kao neki upgrade u odnosu na Bekica npr. koji je jos mlađi dosta, ali eto vidjet cemo. Ovaj mali Reis ili kako se vec zove bi nam mogao valjati kao ta desetka o kojoj pricamo, izgleda da je fakin kao onaj sto je otisao nedavno iz FKS. :P
Bahati, bahati Željkan!
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Arnelv52, Proximic i 34 gosta.