Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ajax
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Ajax » 18 nov 2015, 16:08

Smij se ti ne ljutim se ja nista. Bar si dosljedan do kraja svojoj tezi i imas neko svoje misljenje o Pjanicu. Koje je po meni pogresno. Nebi sad objasnjavao i ponavljao zasto.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 nov 2015, 16:36

slika

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 nov 2015, 16:41

FaraonTM je napisao/la:ali je glupost reći da su nas vazda dobijale samo objektivno jače i veće reprezentacije, notorna glupost.
Niko to nije rekao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

travnik
Kontakt:

Post Postao/la travnik » 18 nov 2015, 17:06

Pjanic na utakmici u Irskoj
[youtube][/youtube]

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 nov 2015, 17:11

Chinaglia je napisao/la:slika
ova slika bi mozda imala smisla da nismo imali 1 (rijecima, jedan) udarac u okvir gola za 95 minuta. :kafa:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 18 nov 2015, 17:15

Koliko slijepaca, jos mu se na fb nakačili. :facepalm:
embrace the chaos

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 18 nov 2015, 17:18

chily-rz je napisao/la:
Edol je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la: Mire je odličan igrač i u to nema sumnje, možda već sada bolji igrač nego što je Miske ikada bio, al' to mu u repki ne znači ništa, nema on srce i muda kao Miske, u klubu mu je lakše igrat' jer ima dobre saigrače
Da reduciramo poređenje između njih dvojice na jednu rečenicu, Miske je znao od govana napraviti pitu, izvući maksimum od svojih suigrača, za razliku od Pjanića.
Rekao bi covjek da smo s Mišketom bili redovni sudionici Evropskih prvenstava i ako smo i tada u suštini bili baražni gubitnici kao i danas,.
Mi po "normalnom" sistemu koji je bio sve dosad ovaj put ne bi bili čak ni baražni gubitnici, jer smo bili treći, dakle baraža ne bismo ni vidjeli.
A ovo je prvi put još od kvalifikacija za EP 2008. (koje su dakle se igrale 2006. i 2007.) da nismo zauzeli neku od prve dvije pozicije.
Inače te kvalifikacije za 2008. nisu svakako bile nizašta jer je u to vrijeme bila brutalna smjena generacija između penzionisanja Bolića, Baljića, Barbareza, Konjića, Hasana, Hibića i još ponekih, a prije dolaska Salihovića, Džeke, Ibiševića, pa hajde da spomenem i Rahimića, i drugih, pa je jasno ko je tu sve igrao i da takvoj ekipi ni tri Misketa ne bi pomogla.
Izuzev tog takvog kvalifikacionog ciklusa, ovaj koji je prvi bez Misketa je ujedno i najgori u zadnjih 12-tak godina.

P.S. Nije Miške nego Miske, ne preziva se čovjek Mišimović. :)

Rios

Post Postao/la Rios » 18 nov 2015, 17:18

rope11 je napisao/la:ako je pjanic krivac za sve, koja bi mi tek kar.ina bili bez njega :facepalm: pa mi sredine bez njega NEMAMO, u pravom smislu te rijeci.

Heat map našeg veznog reda sa i bez Pjanića iz utakmica u Zenici (lijevo) i u Dublinu (desno)

slika
Ovo sam jos sinoc vidio.Sve jasno kao dan,ali bitno je pljuvati po Miralemu..A sve kofol neki fudbalski znalci. :kafa:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 18 nov 2015, 17:53

Virtu4l je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:ali je glupost reći da su nas vazda dobijale samo objektivno jače i veće reprezentacije, notorna glupost.
Niko to nije rekao.
Pa rekao si da smo rješavali utakmice sa ekipa koje su trkački jače ali tehnički slabije od nas (u globalu slabije od nas sveukupno gledajući) a da smo gubili od tehnički jačih reprezentacija tipa Argentina, Španija, Belgija, Francuska...

Iz ovoga neko sa strane bi zaključio da slabije od nas rješavamo redovno a od jačih gubimo redovno. Ovo drugo je tačno, ovo prvo baš i ne.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

vozdrica

Post Postao/la vozdrica » 18 nov 2015, 17:58

Chinaglia je napisao/la:slika
:rol: :rol: :rol:
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 nov 2015, 18:05

Pjanic ne zasluzuje da se pljuje, jer su price preglupe da on ne igra srcem, da mu je vise stalo do Rome i tako te standardne price. Uvijek je medju igracima sto najvise pretrci u toku utakmice, i uz to vrsi konstantan pressing i obavlja dio defanzivnih zadataka. Mnogo se trudi, ali jednostavno ne ide.

Ali da u reprezentaciji nije na nivou: nije bogami, ovo je slabo za igraca njegove klase. Sve ja razumijem da on ''nema skim igrati'' da je on nivo vise od Lulica, Visce, Medunjanina, Cocalica, ali ne mozete me ubjediti u to da igrac od 30 Miliona ne moze izvesti kornera/slobodnjaka za repku kako treba.

Kad sumiramo ove kvalifikacije: 12 utakmica / 0 golova / 3 asistencije, brojke sve govore. Premalo za igraca njegovog kalibra.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 nov 2015, 18:10

rope11 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:
slika
ova slika bi mozda imala smisla da nismo imali 1 (rijecima, jedan) udarac u okvir gola za 95 minuta. :kafa:
ne kontaš poentu, al' ajde

inače, drkaš li ga na Mireta :zviz:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 18 nov 2015, 18:46

Edol je napisao/la: Mi po "normalnom" sistemu koji je bio sve dosad ovaj put ne bi bili čak ni baražni gubitnici, jer smo bili treći, dakle baraža ne bismo ni vidjeli.
A ovo je prvi put još od kvalifikacija za EP 2008. (koje su dakle se igrale 2006. i 2007.) da nismo zauzeli neku od prve dvije pozicije.
Inače te kvalifikacije za 2008. nisu svakako bile nizašta jer je u to vrijeme bila brutalna smjena generacija između penzionisanja Bolića, Baljića, Barbareza, Konjića, Hasana, Hibića i još ponekih, a prije dolaska Salihovića, Džeke, Ibiševića, pa hajde da spomenem i Rahimića, i drugih, pa je jasno ko je tu sve igrao i da takvoj ekipi ni tri Misketa ne bi pomogla.
Izuzev tog takvog kvalifikacionog ciklusa, ovaj koji je prvi bez Misketa je ujedno i najgori u zadnjih 12-tak godina.

Vjerovatno bi bolje bilo za nas da nismo ni igrali baraž,manje bi razocarenje bilo..

Šta sad vidiš ? Nije baš smjena generacija ali jeste krpljenje ekipe sa igracima koji mjesecima minute nisu sastavili u svojim klubovima.

Pa taj Barbarez iz tih kvalifikacija je po potrebi igrao i štopera i uvjeren sam da je to bolje radio nego danas Spaha ili bilo koji naš štoper.

To mi kao danas imamo neku širinu u ekpi ? Pa nemamo klasicnog beka u ekipi još od onog loma noge Mujdze u Parizu koja je pomenutog unazadila bar za 30% a realno taj Mujdza je bio jedini koji je i licio na beka u ovih par godina,.Ovo danas što imamo je sve sporo i ofanzivno limitirano osim Lulica kojeg opet forsiramo na krilu jer prakticki drugo lijevo krilo i nemamo,.

Pa jedan Višća nema konkurenciju u ekipi,valjda ti je samim tim sve jasno koliko širok roster imamo,.

Medunjanin koji mjesecima nije minute dobio za Deportivu igra najbitniju utakmicu u kvalifikacijama a defanzivnog veznog igra Cocalic koji je štoper.

To je ta ekipa u kojoj bi Pjanic trebao briljirati a realnost je da lik ne bi lopte vidio da se sam ne vrati po nju na trideset ili cetrdeset metara od našeg gola..I kako da u takvim okolnostima njegova pas igra bude prijetnja za postavljenu odbranu Irske ? Šta to može uraditi ? Nabiti dugu za Dzeku pa ako upali dobro i jeste,.Može dodati loptu do Medunjanina koji je u Dablinu pri svakom prijemu lopte se mucio ili ipak Cocalicu koji je štoper i zna ono što je naucen,da odigra siguran pas za štopera ili beka,.

Šta tacno zamjeriš Pjanicu ? Nece ? Ne zna ? Šta ?

Ovo je kolektivni sport a mi smo na tom polju u debelom qrcu,.Dzeko i Pjanic su ono najbolje što imamo individualno ali to ne znaci ništa ako Dzeko nema lopti u kaznenom ili ako Pjanic nema pristojnog veznjaka s kojim bi igrao ebeni fudbal,.Ima,lažem,Bešić zna,pokazao je to i u Dablinu a njegovim ulaskom je i Pjanic živnuo a samim tim i naša pas igra.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 18 nov 2015, 19:08

chily-rz je napisao/la:
Edol je napisao/la: Mi po "normalnom" sistemu koji je bio sve dosad ovaj put ne bi bili čak ni baražni gubitnici, jer smo bili treći, dakle baraža ne bismo ni vidjeli.

Vjerovatno bi bolje bilo za nas da nismo ni igrali baraž,manje bi razocarenje bilo..

Šta sad vidiš ? Nije baš smjena generacija ali jeste krpljenje ekipe sa igracima koji mjesecima minute nisu sastavili u svojim klubovima.

Pa taj Barbarez iz tih kvalifikacija je po potrebi igrao i štopera i uvjeren sam da je to bolje radio nego danas Spaha ili bilo koji naš štoper.

To mi kao danas imamo neku širinu u ekpi ? Pa nemamo klasicnog beka u ekipi još od onog loma noge Mujdze u Parizu koja je pomenutog unazadila bar za 30% a realno taj Mujdza je bio jedini koji je i licio na beka u ovih par godina,.Ovo danas što imamo je sve sporo i ofanzivno limitirano osim Lulica kojeg opet forsiramo na krilu jer prakticki drugo lijevo krilo i nemamo,.

Pa jedan Višća nema konkurenciju u ekipi,valjda ti je samim tim sve jasno koliko širok roster imamo,.

Medunjanin koji mjesecima nije minute dobio za Deportivu igra najbitniju utakmicu u kvalifikacijama a defanzivnog veznog igra Cocalic koji je štoper.

To je ta ekipa u kojoj bi Pjanic trebao briljirati a realnost je da lik ne bi lopte vidio da se sam ne vrati po nju na trideset ili cetrdeset metara od našeg gola..I kako da u takvim okolnostima njegova pas igra bude prijetnja za postavljenu odbranu Irske ? Šta to može uraditi ? Nabiti dugu za Dzeku pa ako upali dobro i jeste,.Može dodati loptu do Medunjanina koji je u Dablinu pri svakom prijemu lopte se mucio ili ipak Cocalicu koji je štoper i zna ono što je naucen,da odigra siguran pas za štopera ili beka,.

Šta tacno zamjeriš Pjanicu ? Nece ? Ne zna ? Šta ?

Ovo je kolektivni sport a mi smo na tom polju u debelom qrcu,.Dzeko i Pjanic su ono najbolje što imamo individualno ali to ne znaci ništa ako Dzeko nema lopti u kaznenom ili ako Pjanic nema pristojnog veznjaka s kojim bi igrao ebeni fudbal,.Ima,lažem,Bešić zna,pokazao je to i u Dablinu a njegovim ulaskom je i Pjanic živnuo a samim tim i naša pas igra.
Ovo što sam napisao nisam napisao ovako s neba pa u rebra, nego je bilo odgovor na tvoju konstataciju koju nisi citirao da s Misketom nismo bili bogzna kako uspješniji, na šta sam ja doskočio da se s njegovim odlaskom poklapaju i najgore odigrane kvalifikacije u zadnjih 12 godina. Naravno, ima i do pada forme velikog broja ostalih igrača, ali u našoj igri ubjedljivo najviše šteka u onome što je radio Miske - stvarao prilike.
Ako već hoćeš da prokomentarišem i Pjanića, nije on bio prevaga te vrste ni kad je imao "s kim igrati", recimo prošli ciklus kad smo igrali najbolji fudbal u historiji reprezentacije, tako da ne bih njegove blijede igre tek tako uvijek prebacivao na suigrače. Naravno, ne mislim ni da ne zna jer u Romi, pogotovo ove sezone, često pruža briljantne partije. Ne mislim ni da neće jer njegova je želja bila da igra u ovoj reprezentaciji, uostalom niko ga i ne tjera, da baš ne želi može i odbiti poziv. Jednostavno ne znam o čemu se radi. Ali nije ni prvi ni zadnji kojem ne ide podjednako dobro gdje god dođe, eto Messi kao prvi primjer.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 18 nov 2015, 19:27

Pa kad ga je Krista na jedan suptilan nacin prozivao par puta u toku utakmice...
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 nov 2015, 19:36

Chinaglia je napisao/la:
rope11 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:
slika
ne kontaš poentu, al' ajde

inače, drkaš li ga na Mireta :zviz:
predajem se, hajde ti nama chini objasni skrivenu poentu ove slike :njanjanja:

kontam da je ovo trebalo biti kao nesto smijesno, duhovito, bla bla, ali kad imas 1 udarac na gol i kad ti citav kolektiv zakaze, ispada vrlo glupa fora. :kafa:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 18 nov 2015, 19:38

rope11 je napisao/la:ako je pjanic krivac za sve, koja bi mi tek kar.ina bili bez njega :facepalm: pa mi sredine bez njega NEMAMO, u pravom smislu te rijeci.

Heat map našeg veznog reda sa i bez Pjanića iz utakmica u Zenici (lijevo) i u Dublinu (desno)

slika
Nemoj te ulijetati u offside sa ovakvim stvarima...Pisao sam vam vec da nije lako 90 minuta bijezati od igre, nabere su tu kilometraze...
Miske nije imao kretanje ali je kad se pokrene isao je sa loptom praviti visak igraca...
Ova slika prikazuje nacin kretanja balerine za vrijeme utakmice.
slika
Zadnja izmjena: Husika, dana/u 18 nov 2015, 19:41, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 18 nov 2015, 19:40

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

obagol
Kontakt:

Re: RE: Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la obagol » 18 nov 2015, 19:42

Primorac je napisao/la:neznam više što spominjete pjanića lika ništa ne veže za BiH pa ga boli ona stvar za repku nit se rodio ovdje nit odrasto ovdje najbolje bi mu bilo da ide igrati za luxsembur tamo mu je mjesto
Tebi je Pjanic nesto opasno uradio dok imas vec duze vrijeme izljeve mrznje prema njemu. To je nesto licno prema Pjanicu, jer se iz tvojih postova vidi da si operisan od fudbala. Tvrdis da Pjanic pretrci koliko Begovic ali onda vidim da na temi FKS tvrdis kako Hadzic iz kadeta treba u prvi tim umjesto Benke jer Benko zna zabiti samo iz penala. Onda mi bude jasno da ti s fudbalom nisi bas najbolji.

Kad imas u ekipi Dzeku i Pjanica onda taktiku maksimalno prilagodis njima, obezbjedis im okruzenje u kojem mogu dati najvise. To je posao trenera. Bez Pjanica u ekipi nasa reprezentacija bi trenutno bila na nivou seoskih turnira.

Husika
Kontakt:

Re: RE: Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Husika » 18 nov 2015, 19:45

obagol je napisao/la:
Primorac je napisao/la:neznam više što spominjete pjanića lika ništa ne veže za BiH pa ga boli ona stvar za repku nit se rodio ovdje nit odrasto ovdje najbolje bi mu bilo da ide igrati za luxsembur tamo mu je mjesto
Tebi je Pjanic nesto opasno uradio dok imas vec duze vrijeme izljeve mrznje prema njemu. To je nesto licno prema Pjanicu, jer se iz tvojih postova vidi da si operisan od fudbala. Tvrdis da Pjanic pretrci koliko Begovic ali onda vidim da na temi FKS tvrdis kako Hadzic iz kadeta treba u prvi tim umjesto Benke jer Benko zna zabiti samo iz penala. Onda mi bude jasno da ti s fudbalom nisi bas najbolji.

Kad imas u ekipi Dzeku i Pjanica onda taktiku maksimalno prilagodis njima, obezbjedis im okruzenje u kojem mogu dati najvise. To je posao trenera. Bez Pjanica u ekipi nasa reprezentacija bi trenutno bila na nivou seoskih turnira.
Bez uvrede ali vidis li ti dobro :?:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Cwirek, Google Adsense [Bot], Quartararo, RajvoSA03, zastitaIdentiteta i 37 gostiju.