Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Fidelis
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Fidelis » 18 nov 2015, 13:38

Bazdarevic formalno vise nije selektor,on je imao ugovor do kraja kvalifikacija ili do kraja Eura ako se plasiramo.Njegov ugovor je istekao onog momenta kad je Kuipers oznacio kraj utakmice u Dablinu.
Ne smije mu se ni u ludilu ponuditi novi ugovor,ako se to desi slijedi nam totalni raspad sistema,u perspektivi bicemo prezadovoljni kad nekad,tu i tamo pobjedimo reprezentaciju tipa Makedonija,Estonija,Litvanija.

Situacija za savez je cista,sve sto treba da urade je da saopste da nece ponuditi novi ugovor Bazdarevicu.Znaci nema kao sa Amidzom nikakvih klauzula i natezanja.Ako mu daju novi ugovor onda oni definitivno vode reprezentaciju u propast.
Sa Amidzom su napravili takvu katastrofalnu gresku koja nas je skupo kostala a bogami mogla bi skupo kostati i njih.

U sustini Mesa nije donio nista novo,osim sto je malo hodao po Evropi i gledao uglavnom standardne igrace i sto je elokventniji,kulturniji od Amidze.Ali sve to nama na terenu u nasoj igri nije donijelo nista,cak mislim da igramo jos gore nego sto je to bilo kod Amidze Papketa.I najvaznije,nije ostvaren rezultat.

Nacin rada je bio isti,Papke je gurao Anela,Avdiju i Tina Svena a Mehmed je gurao Vranjesa,Cocalica i Medunjanina.Plus,pitari su ovdje upravu,covjek je ocigledno bio klupski nastrojen i posebno gomilao bivse igrace Zelje.
Imao je uvijek bar jednog,dva igraca koje mu je birao neko iz saveza,jednog,dva menadzeri i novinari i jednog,dva je gurao on.
Nema od takve prakse drugovi nista,tu je nemoguce napravit rezultate.

U sustini,razlika moze stati u ovu recenicu,Papke je gledao kasete a Meša je gledao cd-ove.

Dobro se sjecam kad je Mesa preuzeo reprezentaciju,jasno je receno,cilj je plasman na evropsko prvenstvo,ako ne direktno onda bar kroz baraza,cak je i on sam to rekao.Cilj nije ispunjen i zna se sta slijedi u takvim situacijama.
Kad cemo se vise nauciti da stvari mjerimo rezultatima,pa ljudi moji nije ovo Merhamet pa da bude,ma zao mi covjeka,de ba neka ga.A mi tonemo li tonemo.
Dosta je toga bilo.
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 18 nov 2015, 13:43, ukupno mijenjano 3 puta.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 nov 2015, 13:38

Prvi covjek koji je bacio Dzeku u vatru je bio Muzurovic, ne treba to zaboraviti...Koga je to Safet napravio u ovih 5 godina? Doslo nam do toga da protiv Izraela nemamo napadaca...

Hrvatska ubacivanjem te djece kroz reprezentaciju godisnje dize igracima cijene i gura ih u vece ekipe..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 18 nov 2015, 13:39, ukupno mijenjano 1 put.

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 18 nov 2015, 13:39

Ajzea je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ovo prerasta u komplekse grada Sarajeva i fudbalskih klubova Sarajevo i Zeljeznicar vec i tako se uvijek zavrsi nazalost. Sarajevo vs Zeljeznicar.

Sto je najjace te Sarajlije najvise pljuju Ciru. Bar se u tome sloze vecinom.. jer ih boli to da je jedan covjek sa strane digao ovu reprezentaciju na visi nivo
Ćiro je udario temelj reprezentaciji koja je otišla na SP. Iz Sarajeva sam ;)
Kakvi kompleksi grada Sarajeva, šta tebe lupa?
Ekipu je selektirao Meho Kodro, a njegovim stopama je kren'o Ćiro i uradio odličan posao. Kajmak je skin'o Pape. Mislim da je ovo početak kraja (ili kraj) jedne sjajne generacije, koja se zadugo još neće ponoviti.

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 18 nov 2015, 13:46

Fidelis je napisao/la:Bazdarevic formalno vise nije selektor,on je imao ugovor do kraja kvalifikacija ili do kraja Eura ako se plasiramo.Njegov ugovor je istekao onog momenta kad je Kuipers oznacio kraj utakmice u Dablinu.
Ne smije mu se ni u ludilu ponuditi novi ugovor,ako se to desi slijedi nam totalni raspad sistema,u perspektivi bicemo prezadovoljni kad nekad,tu i tamo pobjedimo reprezentaciju tipa Makedonija,Estonija,Litvanija.

Situacija za savez je cista,sve sto treba da urade je da saopste da nece ponuditi novi ugovor Bazdarevicu.Znaci nema kao sa Amidzom nikakvih klauzula i natezanja.Ako mu daju novi ugovor onda oni definitivno vode reprezentaciju u propast.
Sa Amidzom su napravili takvu katastrofalnu gresku koja nas je skupo kostala a bogami mogla bi skupo kostati i njih.

U sustini Mesa nije donio nista novo,osim sto je malo hodao po Evropi i gledao uglavnom standardne igrace i sto je elokventniji,kulturniji od Amidze.Ali sve to nama na terenu u nasoj igri nije donijelo nista,cak mislim da igramo jos gore nego sto je to bilo kod Amidze Papketa.I najvaznije,nije ostvaren rezultat.

Nacin rada je bio isti,Papke je gurao Anela,Avdiju i Tina Svena a Mehmed je gurao Vranjesa,Cocalica i Medunjanina.Plus,pitari su ovdje upravu,covjek je ocigledno bio klupski nastrojen i posebno gomilao bivse igrace Zelje.
Imao je uvijek bar jednog,dva igraca koje mu je birao neko iz saveza,jednog,dva menadzeri i novinari i jednog,dva je gurao on.

U sustini,razlika moze stati u ovu recenicu,Papke je gledao kasete a Meša je gledao cd-eve.

Dobro se sjecam kad je Mesa preuzeo reprezentaciju,jasno je receno,cilj je plasman na evropsko prvenstvo,ako ne direktno onda bar kroz baraza,cak je i on sam to rekao.Cilj nije ispunjen i zna se sta slijedi u takvim situacijama.
Kad cemo se vise nauciti da stvari mjerimo rezultatima,pa ljudi moji nije ovo Merhamet pa da bude,ma zao mi covjeka,de ba neka ga.A mi tonemo li tonemo.
Dosta je toga bilo.
Safetu Sušiću je produžen ugovor nakon neuspjelih kvalifikacija za EP. Nakon toga nas je odveo na SP. Nakon neuspjeha na SP mu je opet produžen ugovor.

Meša da ima pameti ne bi nastavio raditi više sa reprezentacijom. Podnio bi ostavku, bez obzira što je prethodni selektor iz 4 kv. utakmice za EP imao 0 pobjeda.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 nov 2015, 13:49

Kod Susica je debitovalo mnogo igraca, ne pretjerujte. Ciro je iza sebe ostavio ekipu sa Muratovicem, Ibricicem, Jahicem.... Uporedite tu ekipu sa onom sa kojom je najcesce igrao Susic pa cete viditi da nije "pokupio kajmak" nego je fakat napravio dobar remont u ekipi. Naravno, glavni igraci su bili i ostali isti (Miske, Dzeko, Spaha) ali ostatak ekipe je totalno promjenjen. Pape je dao sansu mnogim igracima, od Mujdze, Lulica, do Besica, Cimirota itd. Pape je promjenio nas cijeli sistem igre.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 nov 2015, 13:50

Definitniva smjena generacije koja ce se tesko ponoviti, ovi momci iz mlađih kategorija tanki skroz.

Mesa sad ima posla da ove razne igrace po europi dovede ili primora / zamoli da nastupaju za BiH. Ruku na srce i u moru ovih igraca u europi i svijetu njih mozda par ima kvalitete za A tim !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 18 nov 2015, 13:56

Che,apsolutno se slazem,posten izlaz za Mehmeda je da kaze,ljudi hvala vam,nisam uspio i neka pokusa neko drugi.Ostao bi upamcen kao gospodin i moralan covjek i u buducnosti se o njemu ne bi pricale pogrdne stvari.
Izbjegao bi ruzne stvari koje su se desile Safetu koji i dan danas kod prilicnog broja ljudi izaziva negativne emocije.

Koliko god se neki pravili naivni,ovo je tezak debakl sa potencijalno nesagledivim posljedicama.U takvim situacijama se jednostavno moraju praviti temeljite promjene da bi se uopste govorilo o vracanju na pravi put.A uvijek je prva promjena struka a onda i preispitivanje igrackog kadra a bogami i celnih ljudi saveza i njihovog nacina rada.Ostavljanje stvari istima neminovno vodi u jos vecu provaliju,pa svjedocili smo tome bezbroj puta,u svim nasim sportovima.

Fudbalska reprezentacija je nesto rijetko dobro sto mi uopste imamo i u sta svi gledamo.Moramo se boriti da se vrati na pravi put.I dalje imamo respektabilan igracki kadar,treba ih samo ispravno usmjeriti i voditi.

pingpong
Kontakt:

Post Postao/la pingpong » 18 nov 2015, 14:00

tuzlak1987 je napisao/la:Prvi covjek koji je bacio Dzeku u vatru je bio Muzurovic, ne treba to zaboraviti...Koga je to Safet napravio u ovih 5 godina? Doslo nam do toga da protiv Izraela nemamo napadaca...

Hrvatska ubacivanjem te djece kroz reprezentaciju godisnje dize igracima cijene i gura ih u vece ekipe..
Kod Safeta su počeli igrati: begovic, sunjic, Vranjes,Mujdza , kolasinac, besic, medunjanin, Lulic, visca... Da ne nabrajam dalje... okosnicu repkee je otkrio Pape. Opet sebe obmanjujes samo. Smiješan si koliko se provaljuješ.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 nov 2015, 14:03

Fidelis je napisao/la:Bazdarevic formalno vise nije selektor,on je imao ugovor do kraja kvalifikacija ili do kraja Eura ako se plasiramo.Njegov ugovor je istekao onog momenta kad je Kuipers oznacio kraj utakmice u Dablinu.

U sustini,razlika moze stati u ovu recenicu,Papke je gledao kasete a Meša je gledao cd-ove.

Dosta je toga bilo.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
=\_1921_/=

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 18 nov 2015, 14:05

Zasto mu ne pruziti sansu? Vec je pokazao dobar rad sa igracima, nagovorit ce on jos neke sigurno da igraju za Bosnu. Mesa je moralan covjek prije svega, dajte mu da odradi ovu godinu, ako prvi rezultati budu losi, covjek ce sam od sebe dati otkaz vjerovatno. ;)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

pingpong
Kontakt:

Post Postao/la pingpong » 18 nov 2015, 14:15

pingpong je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Prvi covjek koji je bacio Dzeku u vatru je bio Muzurovic, ne treba to zaboraviti...Koga je to Safet napravio u ovih 5 godina? Doslo nam do toga da protiv Izraela nemamo napadaca...

Kod Safeta su počeli igrati: begovic, sunjic, Vranjes,Mujdza , kolasinac, besic, medunjanin, Lulic, visca... Da ne nabrajam dalje... okosnicu repkee je otkrio Pape. Opet sebe obmanjujes samo. Smiješan si koliko se provaljuješ.
I jos povrh svega da dodam da je pjanic kod čire bio zamjena misketu, da bi u prvoj safetovoj utakmici repkee protiv Gane pjanic dao svoj prvi gol i postao ključni igrač naše reprezentacije u narednim godinama i glavni faktor plasmana na SP.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 nov 2015, 14:16

Fidelis je napisao/la:Fudbalska reprezentacija je nesto rijetko dobro sto mi uopste imamo i u sta svi gledamo.Moramo se boriti da se vrati na pravi put.I dalje imamo respektabilan igracki kadar,treba ih samo ispravno usmjeriti i voditi.
Napises ovako nesto sto je ispravno i potpuno tacno, a onda par stranica iza kad sam te ja pitao "ko treba to da nas vodi" kaze treba da nas vodi Barbarez, ne samo ti nego i jos mnogi na foumu.

A kako ce covjek koji nema aspsolutno nikakvo trenrsko iskustvo da nas okrene na pravi put, dovede nove igrace, i ne znam ti sta vec promjeni da bude bolje. Zayebi ti to legenda, bog, kralj, nacija ga voli (boli naciju qurac) kao i njega za nacijom i slicne gluposti.

Znaci u startu smo donji, hocemo da pravimo kucu mi pocinjemo od krova, a niko od nas nije građevinac nego smo agronomi. Eto ti kontkretan primje naseg stanja i problema.

Ne radi se o Barabrezu, nego o tome da mi hocemo nesto SUPER, a nemamo advekvatna sredstva da se to ostvari, svi kukamo za nekim strucnjakom a opet pogresne ljude dovodimo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 18 nov 2015, 14:17

AsharaK je napisao/la:Zasto mu ne pruziti sansu? Vec je pokazao dobar rad sa igracima, nagovorit ce on jos neke sigurno da igraju za Bosnu. Mesa je moralan covjek prije svega, dajte mu da odradi ovu godinu, ako prvi rezultati budu losi, covjek ce sam od sebe dati otkaz vjerovatno. ;)
Ali tada je druze kasno,yebo ostavku kad nakon pola kvalifikacija izgubimo sanse za plasman i pocnemo racunati,ako ovaj ovoga i ako onaj onoga mozda mi mozemo ovo.Yebes to,propustamo Euro na kojem igra pola Evrope i nemao luksuz da se zaebajemo u kvalifikacijma za Rusiju.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 nov 2015, 14:20

Po meni ako vec ne moze Vaha, Bajevic ili kvalitetan stranac ja bi dao sansu Osimu. Nije uopste jer navijam za zelju nego je dosta puta pokazo i fakinluk koji treba da se radi na nasim prostorima kao i kvalitetu u radu. Sad ce mi neko napisat jest osvjao je titule, ali sa zeljom. Pa sto onda drugi ne osovoje u nasoj ligi? Isto ko da je to najnormalnija stvar biti prvak u BiH....

Na kraju krajeva ne vidim po kom osnovu Barbarez ili ostali treneri koji nemaju haman nikakvog iskustva (sto je obicno slucaj sa selektorima nase repke) imaju prednost u odnosu na njega....
=\_1921_/=

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 18 nov 2015, 14:21

Barbarez je legenda i jedan od najdražih igrača ali brate nemoj da priđe savezu u svojstvu kao kandidata za selektora.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 18 nov 2015, 14:26

Elegant je napisao/la:
Fidelis je napisao/la:Fudbalska reprezentacija je nesto rijetko dobro sto mi uopste imamo i u sta svi gledamo.Moramo se boriti da se vrati na pravi put.I dalje imamo respektabilan igracki kadar,treba ih samo ispravno usmjeriti i voditi.
Napises ovako nesto sto je ispravno i potpuno tacno, a onda par stranica iza kad sam te ja pitao "ko treba to da nas vodi" kaze treba da nas vodi Barbarez, ne samo ti nego i jos mnogi na foumu.

A kako ce covjek koji nema aspsolutno nikakvo trenrsko iskustvo da nas okrene na pravi put, dovede nove igrace, i ne znam ti sta vec promjeni da bude bolje. Zayebi ti to legenda, bog, kralj, nacija ga voli (boli naciju qurac) kao i njega za nacijom i slicne gluposti.

Znaci u startu smo donji, hocemo da pravimo kucu mi pocinjemo od krova, a niko od nas nije građevinac nego smo agronomi. Eto ti kontkretan primje naseg stanja i problema.

Ne radi se o Barabrezu, nego o tome da mi hocemo nesto SUPER, a nemamo advekvatna sredstva da se to ostvari, svi kukamo za nekim strucnjakom a opet pogresne ljude dovodimo.
Ja nisam rekao da mora biti Barbarez,naveo sam ga kao jednog od kandidata.A sta je strasno u tome da bude Barbarez?Ja sam recimo siguran da nema teoretske sanse da bi njemu kasnili igraci,da bi se po hotelima slikali sa navijcima,ubijedjen sam milion posto da je za uvodjenje reda i discipline najbolje rjesenje.Ne znam ko i zbog cega satanizira Barbareza,on je legenda,vole ga ljudi,imao bi najvecu podrsku javnosti a samim tim i autoritet kod igraca.To sto nema iskustva,nije imao ni Bilic pa eno ga sad u Premiershipu kao najboljeg trenera sa ovih prostora.To sto nekim tal novinarima i menadzerima ne pase Barbarez jer ne bi mogli razvijati biznis preko reprezentacije pa ga sataniziraju to je njihov problem.

Ali ne mora biti Barbarez,samo mora biti promjena.Slovenci Katanec,Kek sta im fali,ubijedjen sam da bi jedan od ta dva Slovenca od nase reprezentacije napravio pravi tim.Slovenacka radisnost i disciplina i bosanski talenat.Zasto ne Bajevic, Amar,Kodro.....?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 nov 2015, 14:56

Sramotno je ne otići sa ovom ekipom na EP, na koje ide skoro pola Europe. Snosit posljedice moraju svi. Meša nije donio nikakav igrački napredak, mučimo se, nema borbe. To je zasluga trenera, njegov je posao da igračima da motiv, iako sam mišljenja da je glupost ovakim utakmica davati nekome motiv pa valjda imaju sami od sebe motiv.

Lako je sad bilo u pola kvala dati otkaz jer ne ide ali u sljedećim kvalama nema se taj luksuz. Mora se ranije djelovat. To će, možda, biti zadnja šansa da negdje odemo jer ove nove generacije ne daju optimizam. Ja bih volio kad bi Amar došao, mislim da bi on mogao nešto više. A bit' će ih još koji će se prijavit.

Ali ako i Meša ostane, on će imati moju podršku, imao je svaki pa imat će i on. :bih:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 nov 2015, 15:00

Virtu4l je napisao/la:Vrhunac ti je ona sezona koja ti je statistički najuspješnija, čista matematika. Edin Džeko se nikad više statistički nije ni približio takvoj sezoni, a Misimovićevih 20 asistencija su posebna priča.
Ne mozes porediti Bundesligu i EPL. Wolfsburg i City. Dzeko je sada bolji igrac nego sto je bio prije sedam godina.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 nov 2015, 15:04

Unofficialpage je napisao/la:Sramotno je ne otići sa ovom ekipom na EP, na koje ide skoro pola Europe. Snosit posljedice moraju svi. Meša nije donio nikakav igrački napredak, mučimo se, nema borbe. To je zasluga trenera, njegov je posao da igračima da motiv, iako sam mišljenja da je glupost ovakim utakmica davati nekome motiv pa valjda imaju sami od sebe motiv.
Nije sramotno. Belgija, Vels i Irska imaju bolje igrace od BiH i zbog toga su na prvenstvu.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 nov 2015, 15:05

Fidelis je napisao/la:
Elegant je napisao/la:

Ja nisam rekao da mora biti Barbarez,naveo sam ga kao jednog od kandidata.A sta je strasno u tome da bude Barbarez?Ja sam recimo siguran da nema teoretske sanse da bi njemu kasnili igraci,da bi se po hotelima slikali sa navijcima,ubijedjen sam milion posto da je za uvodjenje reda i discipline najbolje rjesenje.Ne znam ko i zbog cega satanizira Barbareza,on je legenda,vole ga ljudi,imao bi najvecu podrsku javnosti a samim tim i autoritet kod igraca.To sto nema iskustva,nije imao ni Bilic pa eno ga sad u Premiershipu kao najboljeg trenera sa ovih prostora.To sto nekim tal novinarima i menadzerima ne pase Barbarez jer ne bi mogli razvijati biznis preko reprezentacije pa ga sataniziraju to je njihov problem.

Ali ne mora biti Barbarez,samo mora biti promjena.Slovenci Katanec,Kek sta im fali,ubijedjen sam da bi jedan od ta dva Slovenca od nase reprezentacije napravio pravi tim.Slovenacka radisnost i disciplina i bosanski talenat.Zasto ne Bajevic, Amar,Kodro.....?
Fidelis ja potpuno razumijem tvoju zelju za novim trenerom I tvojim argumentima, vecini njih je tesko protivrijeciti. Tokom izbora Bazdarevica moji favoriti su bili Vaha I Zuti. Mislim da bi strasno pogodili da smo uzeli Robija jer sama pojava takvog covjeka na nasoj klupi bi bila jako poticajna za prilazak neodlucnih igraca nasem timu. Legenda jugoslavenskog, srpskog I hrvatskog nogometa u jednoj osobi. Igrac Reala I Barce a usput visoko moralan I posten covjek kojemu pripisuju kljucnu ulogu u Bilicevom timu na klupi Hrvatske kada je reprezentacija podmladjena I vise nego uspijesno. Cak mi je dijelom on bio bolji kandidat od uvijek nedostupnog Vahe. Mozda I ne bolji ali puno realniji. Savez je izabrao skoro najvecu nepoznanicu I nazalost nismo uspijeli postici rezultat sa njom.
Siguran sam da boljeg od Mese ni sada ne bi dobili pa bi ja radije istrpio I njega koji je ako nista radisan I voli ovu ekipu za razliku od mogucih akvizicija koje bi realno mogle I biti gore od njega. Da se ja pitam radije bi promijenio celnistvo saveza I mladih reprezentacija u koje bi postavio trenere pocetnike tipa Barbarez, Rahimic, Bajramovic isl.
Njih bi pripremao kao nasljednike Bazdarevica I buduce perjanice nasih trenera u Evropi. Tako sve male nogometne nacije rade a to smo naravno I mi. Vec ovaj put je Mesa mogao imati za pomocnika nekog ozbiljnijeg nego Perica ali vidis I sam da to ne ide u nas tako. Zato bi ja poceo bolest lijeciti od vrha a Mehmed Bazdarevic nije vrh nego gospodin Begic, Jaha I ostali polusvijet u NS. Pozdrav!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.