FK Sarajevo (opšte diskusije)

FK Sarajevo ove sezone?

Anketa je završila: 16 jul 2017, 14:28.

Prvak
11
25%
Osvajač kupa
4
9%
Dupla kruna
12
27%
Izlazak u Europu
17
39%

Ukupno glasova: 44

Evander
Kontakt:

Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la Evander » 17 nov 2015, 23:52

Od 2000 hiljade tih koji dolaze 1990 ih vise voli Sarajevo negovreprezentaciju.
Ubijedjen sam da je isto tako i sa onih 2000 sto dolaze na Grbavicu.
Neko od komsija moze to potvrditi ili negirati.
Isto tako ti garantujem da u Splitu, Zagrebu i Beogradu ljudi vise vole klubove nego nacionalne timove.
Klub je nesto sa cim se rodis i sto zivis svaki dan.

Sent from my LG-H635 using Tapatalk

High

Post Postao/la High » 17 nov 2015, 23:54

Što nekome može biti i reprezentacija. Dakle, to je do odabira prioriteta. Čista subjektivnost.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 18 nov 2015, 00:21

Ja mentolaa mati mila, pa @ajzea isto napisao da vise voli Zelju od repke, on se uhvatio nekih postova ko pijan plota... Ali ja ga i razumijem, reprezentacija zadnje 2-3 godine napreduje, a klub za koji navija konstatno nazaduje, tako da ga stid, sta li vec...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Bolanos
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la Bolanos » 18 nov 2015, 00:34

SlevinKelevra je napisao/la:
Evander je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Odavno vecu glupost nisam procitao.
Odakle si?

Cuj odakle sam? Kakve to veze ima? To, ako kazem iz Sarajeva moram voljeti Zelju/Sarajevo vise od repke? Pa, jarane, ako je vasa ljubav bas tako jaka, gdje vam je pun stadion svaku tekmu....
Eto, nisam iz Sarajeva, al navijam za Zelju od kad znam za loptu. Pratim, gledam utakmice koliko mi vrijeme dozvoljava, ponekad i odem na Grbavicu... Drago mi je kad pobjede, kad osvoje sta, normalno...
S druge strane, u isto vrijeme sam poceo pratiti i repku. Sjecam se kad smo 96-97 igrali sa Makedonijom prijateljsku, da sam se rasplakao od straha da nam Makedonci ne zabiju gol u zadnjem napadu. Od tada, pa evo do sada propustio sam samo jednu tekmu reprezentacije, poraz od Ceske na Kosevu, bio na nekom glupom izletu u Hrvatskoj. Zadnji zvizduk protiv Litvanije mi je vjerovatno najsretniji trenutak u zivotu.

Vas pitare je izgleda uhvatila euforija pa pisete svakakve gluposti. Mislim da ste umisli da vam Tan pravi tim za Ligu Prvaka pa malo poletili.... Spustite se malo, lakse cete podnijeti pad. ;)
Polako, niko nije rekao "volimo" nego "volim" FKS vise nego repku. Dakle, ja sam recimo bio lud za repkom al' su mi se zgadili, smeta mi puno stvari. FKS je nesto za sta jos postoji nada i zelim da budem uz njih kao i prije, jednostavno stvar je i navike, za Sarajevo se konstantno nerviramo a za repku svako par mjeseci. ;) :)
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 18 nov 2015, 00:56

Mene i repka nervira kada izgubi, samo što to nekako lakše "istrpim" nego kada je FKS u pitanju! :urnebes:

I ne bih mu mahao onom VARTA reklamom ni za Dunjaluk cijeli! :stop:

RN87
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la RN87 » 18 nov 2015, 07:26

Evander je napisao/la:
Odakle si?

Cuj odakle sam? Kakve to veze ima? To, ako kazem iz Sarajeva moram voljeti Zelju/Sarajevo vise od repke? Pa, jarane, ako je vasa ljubav bas tako jaka, gdje vam je pun stadion svaku tekmu....
Eto, nisam iz Sarajeva, al navijam za Zelju od kad znam za loptu. Pratim, gledam utakmice koliko mi vrijeme dozvoljava, ponekad i odem na Grbavicu... Drago mi je kad pobjede, kad osvoje sta, normalno...
S druge strane, u isto vrijeme sam poceo pratiti i repku. Sjecam se kad smo 96-97 igrali sa Makedonijom prijateljsku, da sam se rasplakao od straha da nam Makedonci ne zabiju gol u zadnjem napadu. Od tada, pa evo do sada propustio sam samo jednu tekmu reprezentacije, poraz od Ceske na Kosevu, bio na nekom glupom izletu u Hrvatskoj. Zadnji zvizduk protiv Litvanije mi je vjerovatno najsretniji trenutak u zivotu.

Vas pitare je izgleda uhvatila euforija pa pisete svakakve gluposti. Mislim da ste umisli da vam Tan pravi tim za Ligu Prvaka pa malo poletili.... Spustite se malo, lakse cete podnijeti pad. ;)

Vices palestina po utakmicama
A evropu si vidio kad si iso na taj izlet
Nemoj nas ucit moralnim vrijednostima
Ti ne znas ni sta je lotpa
Kako se racuna povrsina lopte?
Sta ti znas kako je odrasti u bordo mahali
Zato ti i navijas za zelju
Zato sto nemas pojma
Obrazuj se pacemo te primit
Mislim bez uvrede papakoglou
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic

eracinzeljez mebej et aj

pitarlOOk
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la pitarlOOk » 18 nov 2015, 08:27

Evander je napisao/la:
Odakle si?

Ja imam nekoliko prijatelja na plavoj strani i svi oni zive za svoj klub, tek par stepenika iza je repka, naravno da volimo repku ali nikako kao klub, nama je to normalno, tebi mozda smijesno. Nemamo se mi sta spustati, mi prezivljavamo dio navijackog zivota o kojem smo mogli samo sanjati. Mastali smo da idemo na pregovore sa Celzijem za nekog igraca, da nam bundesligas posudi reprezentarivca da igra kod nas(Jajalo), da imamo svoj trening kamp, da poslujemo bez dugova, taj brate mi film gledamo i idemo dalje
Mosa RajvoSa

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 18 nov 2015, 10:45

E čuj plakao od straha, konta uvaliće ga Makedonija u 90 min. :urnebes: Kakav je tek horor bio protiv Irske... :urnebes:
F.K.SARAJEVO

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 18 nov 2015, 10:47

Uredu je reci da ti je klub drazi, ali reci nesto tipa "samo Sarajevo ili samo, Zeljo, samo Sloboda, je*o reprezentaciju" je glupost nevidjena. To te ne cini vecim navijacem svog kluba. To ce cini retardiranim glupanom koji ne zasluzuje da zivi.

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 18 nov 2015, 10:54

Tako je treba reci

SAMO SARAJ'VO, SAMO KOSEVO, GRMI STADION, TI SI SAMPION
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic

eracinzeljez mebej et aj

belosevic28
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la belosevic28 » 18 nov 2015, 11:11

RN87 je napisao/la:Tako je treba reci

...za preCjenika
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 nov 2015, 11:22

RN87 je napisao/la:Tako je treba reci

:opaopa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 18 nov 2015, 11:24

ultrasegamega je napisao/la:Uredu je reci da ti je klub drazi, ali reci nesto tipa "samo Sarajevo ili samo, Zeljo, samo Sloboda, je*o reprezentaciju" je glupost nevidjena. To te ne cini vecim navijacem svog kluba. To ce cini retardiranim glupanom koji ne zasluzuje da zivi.
Vidis ja opet mislim da onaj ko pratu OVU reprezentaciju, i kida zivce oko nje, je glupan, retard, al eto pustiti cemo ga da zivi! Nisam je pratio na sp, nisam prije 10 godina, ne pratim sad, i kako stvari stoje necu jos dugo. I to nema nikakve veze sa mojim klubom. I kad nekad dodje vrijeme da je pratim, pratiti cu je svim srcem, al mi nikad nece biti ispred kluba to je normalno!
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 18 nov 2015, 12:13

molotovljev je napisao/la:E čuj plakao od straha, konta uvaliće ga Makedonija u 90 min. :urnebes: Kakav je tek horor bio protiv Irske... :urnebes:
Jeste, druze. Ne znam koliko imas godina, i koliko se sjecas, ali ovo sto mi sada gledamo sa reprezentacijom je Hollywood kako je to izgledalo u tom periodu... Nije bilo prvenstava, baraza, sminke, tada ti se radi svakog prelaska centra ili dobrog duplog pasa ustajalo sa stolice a golovi su bili malo cudo. ;) Remi protiv Makedonije je bio dobar rezultat tada. Rahmetli Suad Katana dao gol za nas, Zeljino dijete... Dakle, neke stvari se mjenjaju, a neke su ostale iste. ;)

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 18 nov 2015, 12:19

Ne pracenje reprezentacije i ne navijanje za istu vas izjednacava sa onim iz Republike Srpske, mrziteljima BiH, a nijedan od vas koji kao ne pratite ne voli FK Sarajevo vise od mene, niti ga prati duze od mene.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 18 nov 2015, 12:24

ultrasegamega je napisao/la:Ne pracenje reprezentacije vas izjednacava sa onim iz Republike Srpske, mrziteljima BiH, a nijedan od vas ne voli FK Sarajevo vise od mene niti ga prati duze od mene.
Ja npr nikad nisam rekao da je ne pratim već da je volim do neba a Zelju i više od toga, to je prva stvar.. Druga stvar je da ovaj post ulazi vjerovatno u uzi krug najglupljih postova na forumu :facepalm:
Komšo mi sport uopšte ne prati, operisan je od toga, a ratni vojni invalid je. Što su BHF veće patriote od njega? Jel to znači da je on mrzitelj BiH i jel to znači da je on jednak onima iz RSa :facepalm:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 18 nov 2015, 12:28

Ukljuci mozak malo. Naravno da se ne odnosi na njega, na zene koje ne preate fudbal, na **** koje ne zanima.
Ali pratiyi i voliyi fudbal, a reci da te repka ne zanima. Yo je bolest.
Ali svakom svoje. Boli me **** ba

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 18 nov 2015, 12:36

ultrasegamega je napisao/la:Ne pracenje reprezentacije i ne navijanje za istu vas izjednacava sa onim iz Republike Srpske, mrziteljima BiH, a nijedan od vas koji kao ne pratite ne voli FK Sarajevo vise od mene, niti ga prati duze od mene.
Navijanje za reprezentaciju je dokaz patriotizma?

Koliko hoces pobjegulja iz rata sad prati reprezentaciju na svakoj utakmici.
Je li ga to cini patriotom i ako je bio ratni dezerter kad se ratovalo ovdje?

Reprezentacija i patriotizam nikakve veze nemaju.

Ovo je prije svega privatna prcija par mocnika iz saveza i par nedodirljivih igraca.
Kao takva, nikad mi nece biti ispre kluba za koji navijam.

A da se sutra ratuje, ratovao bih.
Da li bi i oni dijasporci koji idu na svaku utakmicu dosli ratovati ovdje ili ostaju na onoj "i krv svoju..." ali iz njedara sigurne Europe?

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 18 nov 2015, 12:42

Ajzea je napisao/la:
ultrasegamega je napisao/la:Ne pracenje reprezentacije vas izjednacava sa onim iz Republike Srpske, mrziteljima BiH, a nijedan od vas ne voli FK Sarajevo vise od mene niti ga prati duze od mene.
Ja npr nikad nisam rekao da je ne pratim već da je volim do neba a Zelju i više od toga, to je prva stvar.. Druga stvar je da ovaj post ulazi vjerovatno u uzi krug najglupljih postova na forumu :facepalm:
Komšo mi sport uopšte ne prati, operisan je od toga, a ratni vojni invalid je. Što su BHF veće patriote od njega? Jel to znači da je on mrzitelj BiH i jel to znači da je on jednak onima iz RSa :facepalm:
Svaka cast!I uporedba je 100% na mjestu,ali hajde ti dokazi "derbi" navijacima sta je bolest zvana FK Sarajevo ili u tvom slucaju Zeljo.Nikad ja ne mogu dozivjeti utakmicu reprezentacije kao Sarajeva.Da igraju polufinale evropskog prvenstva,meni se ne moze porediti recimo sa utakmicom Sarajevo-Levski,a da ne govorim o utakmici tipa one Sarajevo-Zeljo 1998 godine :D
Jednostavno nema te emocije,drazi,ali daleko od toga da ne volim reprezentaciju
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 18 nov 2015, 12:47

Ado76 je napisao/la:gu dozivjeti utakmicu reprezentacije kao Sarajeva.Da igraju polufinale evropskog prvenstva,meni se ne moze porediti recimo sa utakmicom Sarajevo-Levski,a da ne govorim o utakmici tipa one Sarajevo-Zeljo 1998 godine :D
Jednostavno nema te emocije,drazi,ali daleko od toga da ne volim reprezentaciju
O tome ja i govorim. Naravno da mi je drazi uspjeh moga Sarajeva, ali nikad necu moci da ne pratim reprezentaciju da slavim ili tugujem ovisno o rezultatima iste.
Neshvatljivo je da nekog ne zanima repka, pa neka prica ko sta hoce.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP i 51 gost.