Prijateljske utakmice Svedska-BiH/Njemacka-BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Elddar
Kontakt:

Re: Prijateljske utakmice Svedska-BiH/Njemacka-BiH

Post Postao/la Elddar » 19 maj 2010, 13:24

Joj vala poželio sam reprezentativni fudbal, već me neka trema hvata :mrgreen:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

bosnad
Kontakt:

Post Postao/la bosnad » 19 maj 2010, 15:52

hordas_Bec je napisao/la:e momci imam pitanje a to je da li ko od vas zna dal ima jos koja karta da se uzme za njemacku? neko od vas gore sto zivi blizu frankfurta, bil mogo nabaviti jos 5 karti (ako ima jos)? nas bi 5 doslo iz beca, nije belaj za pare i sve ostalo, samo mi trebaju karte pod hitno. Hvala unaprijed

nesma brate tesko tribo si se prije raspitati nesnam evo ja zivim u (offenbach) blizu frankfurta kako sam ja cuo mores karte nabaviti samo na nemackoj trebini jer je nas sektor rasprodat.... raspitat cu se jos malo jer jedan bosanac is frankfurta uzo 1000 karata is nemackog sektora (ako im vjerovati ) pozz javi mi se na privatnoj poruci pa cemo vidjeti jer se jos moze nesto organizovati

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 19 maj 2010, 17:25

veteran je napisao/la:Jest vala edo rekao Bekrić UBJEDLJIVO najbolji igrač lige. Edu za selektora Bekrić kapiten.
Bekrić UBJEDLJIVO najbolji igrač lige. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
Ae reci jel to nije najbolji ?
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 19 maj 2010, 18:43

EdinTM87 je napisao/la:
veteran je napisao/la:Jest vala edo rekao Bekrić UBJEDLJIVO najbolji igrač lige. Edu za selektora Bekrić kapiten.
Bekrić UBJEDLJIVO najbolji igrač lige. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
Ae reci jel to nije najbolji ?
pozdrav od alena skore joji je u DUPLO manje utakmica zabio vise golova :S
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 19 maj 2010, 20:57

Ja bi vala da isprobamo nesto poput ovoga za Svedane i Njemce, barem nekoliko utakmica da odigramo na ovaj nacin.

Zanimalo bih me kako bi igrali na jedan duzi period sa ovim sastavom.

-------------------------------------Begovic
------------Mujdza-----------------Spahic-----------------------Jahic
-------------------------Pjanic-------------------Medunjanin----------------
-----Ibricic-----------------------Misimovic----------------------Salihovic-----
----------------------Ibisevic--------------------Dzeko------------------------

mislim da bi ovo bila jedna strasna postava.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 maj 2010, 21:00

Šanse da Medunjanin, Pjanić i Misimović budu zajedno u timu je mizerna. A, kako stvari stoje, neće biti ni Mujdže na desnom beku, barem ne u ovim prijateljskim utakmicama.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 19 maj 2010, 21:13

Monolog je napisao/la:Šanse da Medunjanin, Pjanić i Misimović budu zajedno u timu je mizerna. A, kako stvari stoje, neće biti ni Mujdže na desnom beku, barem ne u ovim prijateljskim utakmicama.
Pjana i Miske će definitivno igrati zajedno i Pape je več rek'o kako su poslije utakmcie sa Ganom dokazali da njih dvojica mogu igrati zajedno i da su ubitačan tandem. A nama je definitivno + imati tako opasna dva igrača koja znaju iskoristiti svaku šansu. Sjetite se prošlih utakmica kad nisu dali Misketu disati i kreativnost naše igre je bila ravna nuli. Kad bi bio Pjanić uz njega sigurno bi bila dinamičnija igra i na nivou na kakvog smo navikli. Zato opet ponavljam - Pjana i Miske moraju obavezno skupa počinjati utakmice...
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 maj 2010, 21:18

kokakolas je napisao/la: Pjana i Miske će definitivno igrati zajedno i Pape je več rek'o kako su poslije utakmcie sa Ganom dokazali da njih dvojica mogu igrati zajedno i da su ubitačan tandem. A nama je definitivno + imati tako opasna dva igrača koja znaju iskoristiti svaku šansu. Sjetite se prošlih utakmica kad nisu dali Misketu disati i kreativnost naše igre je bila ravna nuli. Kad bi bio Pjanić uz njega sigurno bi bila dinamičnija igra i na nivou na kakvog smo navikli. Zato opet ponavljam - Pjana i Miske moraju obavezno skupa počinjati utakmice...
Govorio sam o trolistu Pjana - Miske - Medunjanin. Svi smo se uvjerili da ova prva dvojica mogu igrati skupa, barem je tako izgledalo protiv Gane. Ali Medunjanina ne vidim u prvoj postavi, barem ne trenutno(ako ikada i bude). Pa trebaju nam "razbijači", a ne samo ofanzivno orijentisani igrači, zar ne? Uostalom, Medunjanin je i povrijeđen(koliko je teška povreda, ne znam), tako da su šanse da ga vidimo nikakve.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 19 maj 2010, 21:40

Dosta je naivno igrace smatrati samo kao ofanzivce defanzivce, razbijace i nerazbijace itd..nedovoljno je da je jedan igrac svega razbijac, on mora izvrsiti vise zadataka, Rahimic jeste razbijac ali bukvalno osim toga u napadu nije adekvatan. svi ti igraci pa cak i jedan napadac ima defanzivne zadatke. rezultat njegove igre je njegova klasa i ona zavisi od cinjenice, koliko se on drzi discipline i njegove zadatke izvrsava na najbolji moguci nacin.

Nama trebaju u prvom smislu vrhunski igraci (disciplina, kvalitet igraca (stamina, pas, sut, brzina, pregred igre idt), psiha idt..) na svim pozicijama i onda treba karte poslagati na osnovi koliko igraca imamo dje viska a dje imamo manjka snage i kvaliteta.
Mi nemamo dva dobra odbrambena igraca, tako da je tesko igrati 4-4-2, to je cinjenica.

Dok sa druge strane imamo jako dobrih veznih igraca, sto bi onda realno trebalo rezultirati da tezinu taktike i igre oslanjamo na istu.

Sto se tice Medunjunina, mene licno cudi kako se taj momak malo spominje na nasem forumu, jednostavno nije mi jasno? Sta ljudima na ovom momku smeta ja neznam, mozda je razlog sto nije htio igrati iz prve, mozda neki licni razlozi, ali ja igraca gledam po njegovom kvalitetu. Ovaj momak igra protiv Barselone, Real Madrida, Seville, Atletico Madrida, i Seville...to je vrhunski igrac, tacka

Moje misljenje je da ako ne nademo mjesto za jednog takvog igraca da nesto nemoze upravo kod nas da odgovara, jer je to jednostavno vrhunski igrac. zasto? momak igra u najboljog ligi na svijetu, kada igra, igra vrlo dobro i nije ni ralno da uvijek moze da igra, jer konkurencija u takvim timovima je ogromna, ali i cesto zabija i to preljepe golove, znaci momak je po mom misljenju nasa buducnost i nikako nesto drugo.

Rahimic je jednostavno rezerva u svim utakmicama vec od prosle sezone i on je jedino zamjena jednom takvom igracu i nista drugo.

Muratovic nije za A tim. Stim da bi Medunjaninu jedino Zlatan Bajramovic mogao biti konkurencija i nijedan drugi a posto je Zlatan povrjeden nevidim razloga zasto jedan vrhunski fudbaler nebi igrao u prvoj postavi.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 19 maj 2010, 21:55

Po meni u ovim tekmama igrati 442 i privikavati igrace ovoj formaciji .
-------------------Hasagic-------------------
----------Nadar------------Spaha-----------
Mujdza--------------------------------Jahic
---------Pjanic------------------------------
------------------------Miske----------------
--Ibričić--------------------------Salihovic-
---------------------------Ibisevic----------
-----------Dzeko-----------------------------

Rezervna varijanta bi bila ova ,sa kojom bi igrali sa boljim repkama , i stim da se Bajram oporavi do kvalifikacija.
---------------------Hasagic-----------------
--------------Nadar---------Spaha----------
Mujdza--------------------------------Jahic
----------Bajram--------Pjana--------------
-Ibricic--------------Miske------------Salih-
---------------------Dzeko--------------------

fantom
Kontakt:

Post Postao/la fantom » 19 maj 2010, 22:21

hordas_Bec je napisao/la:e momci imam pitanje a to je da li ko od vas zna dal ima jos koja karta da se uzme za njemacku? neko od vas gore sto zivi blizu frankfurta, bil mogo nabaviti jos 5 karti (ako ima jos)? nas bi 5 doslo iz beca, nije belaj za pare i sve ostalo, samo mi trebaju karte pod hitno. Hvala unaprijed
Jedino jos sto se mogu uzeti na ebay ali su pomasne,jarane kasno si se sjetio da trazis.Ja sam drugi dan uzeo preko internet stranice njemackog saveza i jedva da sam nasao 3 komada da su jedna do druge.Zato su sad ustekane pod jastuk,hehheheh.Moj komsija mi nudio prije par dana dvije karte po 35 eura koliko je i on platio a meni nisu trebale,al cuda covjek se skonto pa sad hoce da zaradi.Sta ces!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 20 maj 2010, 11:55

Evo nasao sam odlican klip sa nasim navijacima u portugalu, pa da se malo zagrijemo...

[youtube][/youtube]
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 20 maj 2010, 12:30

MOZAK je napisao/la:Evo nasao sam odlican klip sa nasim navijacima u portugalu, pa da se malo zagrijemo...

[youtube][/youtube]
uh najezih se sav.....volim te bosnoo....jos 9 dana....ko ce nacekatt....
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 20 maj 2010, 13:06

Bekrić je sinoc pokazo da nije ni za Želje a kamoli reprezentacije,kakvi su mu ono centaršuti sta je ba ono,pa kad je takav majstor sto ne rijesi sinošnju utakmicu,bekan obićni..................ćuj poredit Štilića i Bekrića ma daj :!:

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 20 maj 2010, 14:24

bogami i Sehic je sinoc kiksao, jeste da je odbrana sjebala, al on je trebao ici na obije lopte..
BLUE NATION.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 maj 2010, 14:29

Jaydoo82 je napisao/la:bogami i Sehic je sinoc kiksao, jeste da je odbrana sjebala, al on je trebao ici na obije lopte..
Slazem se da je trebo bolje reagovat kod prvog gola. Kad je vec kreno po loptu, nije se trebo vracat na pola puta. A to je inace bio specijalitet njegovog trenera Guse. Ali ima potencijal bez sumnje.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 maj 2010, 14:44

Monolog je napisao/la:
kokakolas je napisao/la: Pjana i Miske će definitivno igrati zajedno i Pape je več rek'o kako su poslije utakmcie sa Ganom dokazali da njih dvojica mogu igrati zajedno i da su ubitačan tandem. A nama je definitivno + imati tako opasna dva igrača koja znaju iskoristiti svaku šansu. Sjetite se prošlih utakmica kad nisu dali Misketu disati i kreativnost naše igre je bila ravna nuli. Kad bi bio Pjanić uz njega sigurno bi bila dinamičnija igra i na nivou na kakvog smo navikli. Zato opet ponavljam - Pjana i Miske moraju obavezno skupa počinjati utakmice...
Govorio sam o trolistu Pjana - Miske - Medunjanin. Svi smo se uvjerili da ova prva dvojica mogu igrati skupa, barem je tako izgledalo protiv Gane. Ali Medunjanina ne vidim u prvoj postavi, barem ne trenutno(ako ikada i bude). Pa trebaju nam "razbijači", a ne samo ofanzivno orijentisani igrači, zar ne? Uostalom, Medunjanin je i povrijeđen(koliko je teška povreda, ne znam), tako da su šanse da ga vidimo nikakve.
Zar Pape sam nije rekao da prilikom poziva Medunjanina u vezi povrede mu je rekao da je zdrav i da je spreman igrati.A onaj bivsi ga selektor Srbije u mecu koja im sve odlucivala nije stavio Medu ni u prvih 18.
Znaci nesto ne stima :roll:
Tri trenera su se promijenila u Valladolidu i kod nijednog nije uspio osigurati vise minuta u klubu koji je i ispao iz lige.
Medunjaninu je jedina prava pozicija gdje igra Miske i gdje isto tako mogu i Pjana kao i Stilic.Ovo ostalo je sijedi i placi.
Ako je tako onda je Stilic kudikamo vise zasluzio poziv od ovoga.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 20 maj 2010, 15:43

harishp je napisao/la:
Monolog je napisao/la:
Zar Pape sam nije rekao da prilikom poziva Medunjanina u vezi povrede mu je rekao da je zdrav i da je spreman igrati.A onaj bivsi ga selektor Srbije u mecu koja im sve odlucivala nije stavio Medu ni u prvih 18.
Znaci nesto ne stima :roll:
Tri trenera su se promijenila u Valladolidu i kod nijednog nije uspio osigurati vise minuta u klubu koji je i ispao iz lige.
Medunjaninu je jedina prava pozicija gdje igra Miske i gdje isto tako mogu i Pjana kao i Stilic.Ovo ostalo je sijedi i placi.
Ako je tako onda je Stilic kudikamo vise zasluzio poziv od ovoga.
Ma on je sigurno dobar ali treneri ga ne vole :mrgreen:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 maj 2010, 15:54

Da, i ja mislim da nije mogao pronaći zajednički jezik sa trenerima :mrgreen: . Ne znam do koga je, gledao sam 2 njegove utakmice(jednu je ušao sa klupe, drugu je igrao od početka), ali moram priznati da je bio dosta agilan i jedan od boljih. E sad, haman je Pape samo gledao te dvije utakmice(bile na Hayatu), pa ga je pozvao, jer u posljednjih nekoliko kola nije bio standardan(što zbog povrede, to zbog loše forme i još nekih stvari). Iskreno bih volio da griješim kada je on u pitanju, no činjenica je da on nije materijal za prvu postavu. Naravno, ima dovoljno vremena da me demantuje, tako da...

bosnad
Kontakt:

Post Postao/la bosnad » 20 maj 2010, 21:48

Postovani clanovi, simpatizeri i prijatelji,

okupljanje BHFanaticos-a prije utakmice sa Njemackom ce biti u:
Cafe TIME, Waldstrasse, Offenbach
Ispred kafica se nalazi velika terasa i iza je manji park. Sto znaci da ima dovoljno mjesta za nas.
Tu ce te svi imati i priliku da kupite robu iz naseg shop-a!
Korteo do tramvaja (voza) je nekih 10tak minuta. Tramvaj vozi svakih 30 minuta direkt na stadion. Voznja traje oko 20 minuta.

Budite nam pozdravljeni

nemojte nositi klagije i turske sastave...hvala

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.