Ma ne mozes progurati tezu o nekvalitetu igraca koji igraju u Celziju,Romi,Salkeu,Evertonu,Hofenhajmu.Stutgartu,HSV-u,Sampdoriji,Herti,Laciu....ne mozes ni ti ni niko ko to pokusava.Yebena Irska sa dva igraca Evertona i dva Stoke Citya,ostalo West Bromwicha,Burtona,Burnlya ima kvalitetne igrace a mi imamo nekvalitetne,ma nemoj.DonCorleone je napisao/la:Presudio je nekvalitet!, kombinovan sa pogresnim taktickim odlukama rukovodstva.Fidelis je napisao/la:Jos mi je gore nego sinoc i nece popustiti dugo.Milion postova ovdja sam napisao da ne smijemo dozvoliti da nam se ovo desi ali desilo se.
Mi smo sinoc izgubili jedino vrijedno sto smo imali i u sta smo sa ponosom gledali,fudbalsku reprezentaciju.
Presudili su ipak talovi,licni interesi,lobiji.Presudili i pobijedili.Zbog njih ni u jednoj utakmici nismo izveli najbolju ekipu koju smo mogli,zbog njih smo izgubili svaki sistem igre zato sto su se stalno mijenjali igraci,zbog njih smo izgledali kao rastimani orkestar....
Slijedi nam zestoka borba da reprezentaciju izvucemo iz ralja taldzija i mesetara i vratimo je navijacima i narodu,nece biti lako ali to moramo uraditi po svaku cijenu,taj brend je nas nacionalni brend,nas ponos i dika.Ne dozvolimo im da to uniste i da postanemo Srbija 2.
Jedno je biti kvalitetan a drugo je umisliti da si kvaliten, kao sto mi cinimo redovno, nakon sto odigramo jedan X protiv iole ozbiljne reprezentacije.
Nas prime smo dozivjeli pod Safetom za vrijeme pripremnih utakmica za SP, sve nakon toga je bilo bolno i evidentan pad u svakom smislu.
Ne vrijedi ovde nista sire analizirati osim a) nekvaliteta vecine nasih igraca i b) izuzetno lose takticke pripreme i c) smijesne fizicke spreme, barem pola nase reprezentacije.
Upravo je to dokaz da nije problem kvalitet igraca nego nacin na koji se ti igraci vode.
Svi vidimo u cemu je problem,nema potrebe da se pravimo mutavi.
A i to da fali muda,fizicke spreme,zelje,volje,borbenosti,zara pa i za sve to je kriv selektor,njegov zadatak je da sve to ugradi u svoju ekipu,to mu posao.A i tu nije uradio nista.