FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

nasborik
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la nasborik » 20 maj 2010, 02:51

? 2 - ? je napisao/la:Ова " $ у " " " се $ " ? ' $ јер је $ $, $. " $ с " на све ? " $ ? $, тренер & ' " $ " & " " $ сцену, & " &. ? & ? ¥ је " $ ", " се " ? & у првој & 60 " & % " " су $ ' ", $ & по " ? " на ? ", & " $ ¥ & $. ? &, ? " " 10.
Slazem se, cak mislim da ce se u buducnosti i vise pricati nego o onoj '88 protiv Zvezde, pored toga sto je svijezija, vec i puno, puno kvalitetnija, ali **** fudbal je napredovao dosta po kvalitetu i samoj taktici i postavci igre zadnjih 20 god.
BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....

nasborik
Kontakt:

Post Postao/la nasborik » 20 maj 2010, 03:06

BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,

Valerenga
Kontakt:

Post Postao/la Valerenga » 20 maj 2010, 03:13

Sad s Rambovog koncerta u Oslo
Koncert genijalan a ovo jos genijalnije

P.S Bio na JNA `88

P.S 2 pozdrav svim banjalucanima ma gdje bili

AJ BORAC AJ BABJALUCKI BORAC
Zadnja izmjena: Valerenga, dana/u 20 maj 2010, 03:19, ukupno mijenjano 1 put.

ЛАЗАРЕВО 2 - БЛ

Post Postao/la ЛАЗАРЕВО 2 - БЛ » 20 maj 2010, 03:14

Уз нпр. $ $ " $ " " $ ове " се ' " & 20% " а & " ? $ 2 - 3 % ? ¥ за % ? $ ' " " у 2. ? & $ $ $ - се " ", а " $ сезоне $ - " $. ? нас је ? ? & ? ? ' $ - & овог " " $ се ? & " $
Прва & јутарња " " & ја " $, " " те ? " свега ? ? о ", %... % ?!!! $ ' ' " ? не ' " $ &...

ЛАЗАРЕВО 2 - БЛ

Post Postao/la ЛАЗАРЕВО 2 - БЛ » 20 maj 2010, 03:18

Valerenga je napisao/la:Sad s Rambovog koncerta u Oslo

P.S Bio na Marakani `88

% " $ на " 88, " се ' ? ? & & на то $
Прва & јутарња " " & ја " $, " " те ? " свега ? ? о ", %... % ?!!! $ ' ' " ? не ' " $ &...

Valerenga
Kontakt:

Post Postao/la Valerenga » 20 maj 2010, 03:23

? 2 - ? je napisao/la:
Valerenga je napisao/la:Sad s Rambovog koncerta u Oslo

P.S Bio na Marakani `88

% " $ на " 88, " се ' ? ? & & на то $
Popravljeno. popilo se malo :-)

odoh sad da te nebih pito di lazarevovo 2 :-P

nekvari noc abidati :-)

nasborik
Kontakt:

Post Postao/la nasborik » 20 maj 2010, 03:24

Kada Nezavisne prije objavise :D

Borac osvojio Kup BiH!

SARAJEVO – Fudbaleri banjalučkog Borca su u srijedu naveče postali pobjednici fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su na sarajevskom stadionu na Grbavici odigrali neriješeno sa domaćinom Željezničarem
2-2.

Plavi su zaprijetili dva puta u prve dvije minute, te najavili mogućnost postizanja gola. Gol je, međutim, postignut na drugoj strani. Igrala se šesta minuta kada je Borac poveo. Nakon jedne "svijeće" u kazneni prostor Željezničara, statična odbrana domaćih nije reagovala, a lopta dolazi do Miroslava Stevanovića, kojem nije bilo teško pogoditi mrežu iza Ibrahima Šehića za muk na prepunoj Grbavici.

Već u narednom napadu Željo je pokušao izjednačiti, ali Bučan pogađa stativu. Borac se nakon postignutog gola povukao više na svoju polovinu, strpljivo čekajući grešku domaćih, dok domaći napadači nisu imali koncentracije pred golom Banjalučana.

Kapiten gostiju Oliver Jandrić mogao je u 16. minuti povisiti na 2:0, ali šutira visoko preko gola. Saša Kajkut je u 24. minuti dobro istrčao kontranapad, ali njegova lopta nije došla do Vukelje. Međutim, dvije minute kasnije, Kajkut se iskupio. Nakon još jedne neshvatljive greške domaće odbrane Kajkut je pogodio na veliko oduševljenje oko 300 gostujućih navijača na stadionu Grbavica.

Borac je u prvom poluvremenu lako došao do dva gola, znalački iskoristivši greške domaće odbrane. Trener plavih Amar Osim je u 30. minuti iz igre izveo Delimira Bajića, a umjesto njega uveo mladog napadača Edina Višću, želeći pojačati napad, ali do odlaska na odmor domaći nisu uspjeli pogoditi mrežu, pa se na odmor otišlo sa velikom i pomalo neočekivanom prednošću Borca od 2:0.

I onda, u nastavku, atomski početak domaćih.

Željo je smanjio već u drugoj minuti nastavka. Šimić je centrirao u kazneni prostor, Bućan glavom spustio za Višću koji hvata sjajan volej i smanjuje na 1:2. Samo šest minuta kasnije, u 54. minuti, plavi su došli do izjednačenja. Sjajni Mirsad Bešlija je pogodio, a Grbavica je proključala. Osim je potpuno pogodio kada je u igru uveo sjajnog Višću, nakon čijeg je ulaska igra domaćih dobila jednu potpuno drugu dimenziju.

Borca je u drugom poluvremenu prkatično nestalo sa terena. Banjalučani su tek petnaestak minuta prije kraja susreta opasnije zaprijetili golu Šehića. Međutim, do kraja susreta Borac je imao dvije velike prilike, a Željo je također u više navrata zaprijetio golu Kneževića. Mreže se više nisu tresle, završilo je 2:2, što znači da trofej namijenjen osvajaču Kupa Bosne i Hercegovine odlazi u Banja Luku.

Željezničar - Borac 2:2
Stadion Grbavica. Gledalaca: 15.000. Žuti kartoni: Šimić, Popović (Željezničar), Sakan, Kajkut, Jandrić (Borac). Strijelci: 0:1 - Stevanović (6), 0:2 - Kajkut (26), 1:2 - Višća (49), 2:2 - Bešlija (55).

Željezničar: Šehić, Šimić (od 72. Rovčanin), Radovanović, Bajić (30. Višća), Mešić, Svraka, Čulum, Bešlija, Bekrić, Popović (od 72. Mešanović), Bučan. Trener: Amar Osim.

Borac: Knežević, Stupar, Žarić, Petrić (od 17. Damjanović), Trivunović, Sakan, Jandrić (od 90. Ćorić), Stančeski, Stevanović, Vukelja, Kajkut (83. Vukobratović). Trener: Zoran Marić.

Banjaluka SRB
Kontakt:

Post Postao/la Banjaluka SRB » 20 maj 2010, 03:54

" ' ". & " " на "....? & % " ? 0:5...не ' " $ је & $ " ?...& $ ' $ ?....све је ? на ".....а & % / % $ & $ $,,," ? '...? " сутра ' $ се '......? '...

zimbabwe
Kontakt:

Post Postao/la zimbabwe » 20 maj 2010, 05:17

UFFFFFF !!!!! MA NEK SMO GA UZELI !!!! VJERUJ U CUDO,MOZDA SE DESI !!!!

AKO BOG DA PA LAKTASI OTKINU BOD..... SEBI,A I NAMA .... !!!!!

subzero81
Kontakt:

Post Postao/la subzero81 » 20 maj 2010, 07:56

moze reci ko sta hoce, ali veceras je DZIMI nadmudrio Amara

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 20 maj 2010, 08:14

subzero81 je napisao/la:moze reci ko sta hoce, ali veceras je DZIMI nadmudrio Amara
Ovo je gola istina!

Zaista moze zvucati kao jeres, ali Maric je takticki dobio Osima u ovoj utakmici!

Prvo poluvrijeme je bilo gotovo besprijekorno sto se tice postavke igre, isto vazi i za drugi dio 2. poluvremena. Jedini minus je onih 15 minuta, tako da kazem "crne rupe". Amar je svojim igracima vjerovatno "j.bao" sve po spisku i naredio totalnu ofanzivu pa sta bude, a nasi su se, da oprostite, ukakili. Mogu da ih razumijem, ali moram priznati da sam mislio da nece izdrzati.
Medjutim, ono sto je, vjerovali ili ne, presudilo je to sto smo, poslije 15-20 minuta Zeljinog pritiska, MI VISE TRCALI NA TERENU! Da budem precizniji, korisnije smo trcali.

Ipak, sve ovo bi palo u vodu da mi u veznom redu nismo imali Stanceskog. Kapa dole momku. Bio je ponajbolji nas igrac i u BL a i sinoc. I to je razlika. On nije igrao onda kada smo popili 4 komada. Cim je tu neko ko zna zadrzati loptu druga se pjesma pjeva! Bice jos analiza, ovo je samo za pocetak.

EDIT: Takodje, ne treba zaboraviti da smo sinoc imali velikih problema sa stoperima zbog njihovih povreda. Coric usao tek pred kraj, a Petric se rano povrijedio. Kada je usao Damjanovic pao mi je mrak na oci. Mada, on je bio jedina opcija koju smo imali u tom trenutku. Vule je igrao i za njega. Svaka mu cast, drzao je cijelu odbranu!
Uz to, ne treba zaboraviti da je sinoc nas mladi golman debitovao. Imao je gresaka pri degaziranju, ali je zato kupio gotovo sve visoke lopte. Momak bi se trebao zadrzati!

Glava me jos boli od sinoc, jedva sam se dovukao na posao. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Simpatizer, dana/u 20 maj 2010, 08:17, ukupno mijenjano 1 put.
HAJ FAJV

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 20 maj 2010, 08:16

[i]Banjaluka SRB je napisao/la:" ' ". & " " на "....? & % " ? 0:5..[/i].не ' " $ је & $ " ?...& $ ' $ ?....све је ? на ".....а & % / % $ & $ $,,," ? '...? " сутра ' $ се '......? '...
Cestitke na osvojenom Kupu Bosne i Hercegovine...
Ovaj boldirani dio posta - ovo "unistio" mi bas i nije po volji, jer ne mislim da je iko unisten, ali...
Ipak, sportske cestitke... :(
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 20 maj 2010, 08:55

Jutros na putu do posla prosao sam pored trga krajine, bina je montirana. Mislim da je to za igrace Borca, jer ne sjecam se da je nesto drugo najavljeno za veceras... Javite vrijeme 8-)

zli mrkvić
Kontakt:

Post Postao/la zli mrkvić » 20 maj 2010, 09:14

Simpatizer je napisao/la:
Glava me jos boli od sinoc, jedva sam se dovukao na posao. :mrgreen:

Isti problem sam imao jutros, ali sad evo analiziram sa kolegama tekmu pa polako popušta.

Možeš misliti kako je Sarajlijama natopili majicu ladnom vodom pa na glavu da maja izvuče bol a i da posluži nečemu. :D :D :D
GRB GRADA GRB KLUBA- B-anjalučki S-portski K-lub

subzero81
Kontakt:

Post Postao/la subzero81 » 20 maj 2010, 09:18

Sad kad im Laktasi otkinu bod, i onda mi ni krivi ni duzni uzmemo duplu krunu

Amar14
Kontakt:

Post Postao/la Amar14 » 20 maj 2010, 09:24

Cestitam na Pobjedi i osvajanju kupa.Fair igra je bila i sve Super .Ovakve utakmice ocekivam U Premijer Ligi.

bomber
Kontakt:

Post Postao/la bomber » 20 maj 2010, 09:33

Sve cestitke Borcu na osvojenom kupu. I ja sam bio siguran da cemo mi sigurno pobijediti ali sam se prevario. Iskoristili ste ono sto smo vam poklonili i to je to. Bilo se tesko vratiti a vi ste znalacki sacuvali 2:2. Odlicna utakmica u kojoj su svi mogli uzivati a sto se tice navijaca i atmosfere mislim da smo zadali svima zadacu kako treba navijati za svoj klub i uprkos poraza naseg tima cestitati protivniku koji je zasluzeno osvojio kup i to na nasoj Grbavici.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 20 maj 2010, 09:40

Cestitke Borcu na osvojenom kupu BiH, a Grbavici na fantasticnoj atmosferi. Sve najbolje u buducim utakmicama, a navijacima Borca da nastave ovako fer, korektno i vatreno navijanje za svoj klub. Respekt za ponasanje na Grbavici - zelim da vas takve vidim i u Zenici aBogda. pozdrav - robijas Zenica
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

God's hand
Kontakt:

Post Postao/la God's hand » 20 maj 2010, 09:53

Prije svega cestitke!!!
Mislim da je bina na Trgu montirana za zurku Pressa, Fokusa ili nekih slicnih ndnevnih ovina, a ne za Borac... ipak u nedjelju je utakmica protiv Olimpika, idealna prilika da se pozdrave fudbaleri Borca.
Nazalost nisam bio u mogucnosti odgledati citavu utakmicu vec samo posljednjih 15 minuta prvog i prvih 15 minuta drugog poluvremena i moram reci da mi se nije dopalo ono sto sam vidio, tacnije, cinilo mi se da nismo izlazili iz svojih 16 metara i da je bilo pitanje vremena kada i koliko golova cemo primiti. sreca da smo na poluvreme otisli sa 2 gola prednosti. Ipak, utakmica se igra 90 min,a prema izvjestajima i rijecima komentatora utakmice Borac je mogao postici jos neki pogodak.
Od srca jos jednom cestitam igracima Borca, cestitam i strucnom timu i iskreno se nadam da je Maric shvatio da treba otici.
Kao i uvijek, veliki RESPECT navijacima Borca koji su bili na Grbavici. Od njih bih volio cuti o atmosferi na tribinama i kakav je bio odnos prema njima, obzirom da su navijaci Zelje u Banja Luci bili odlicno primljeni sto su neki i sami potvrdili.
Ljudski je nadati se, ali mislim da smo od duple krune izuzetno daleko, iako imam smek da ce Laktasi uzeti bod u Sarajevu.
Postoje li kakve informacije vezane za rekonstrukciju stadiona?

mejdan
Kontakt:

Post Postao/la mejdan » 20 maj 2010, 10:01

Momci su krenuli prije 20 minuta. U BL dolaze oko 14:00

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.