NBA rookies 2015/16

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

adriano_leite
Kontakt:

Re: NBA rookies 2015/16

Post Postao/la adriano_leite » 16 nov 2015, 13:51

BIHfan je napisao/la:
Ruza je svoj ugovor zasluzio u ono vrijeme, a to sto je stavio muda na hladjenje je nesto drugo. Vidis da sam ja njegov najveci kriticar. :)
Hahaha pa neka si ali morao sam :D. A Tristan nema nikakve veze s monstruoznim partijama Russella. Sto se tice Tristana, pa i sam sam govorio da je preplacen i da je trebao imati najvise 12 ili 13 miliona ugovor tako da nema potrebe da njega uvodis u raspravu o najboljem bekovskom prospektu zadnjih 20 godina :D .

@epidaurus znas li mozda odakle je Dion?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 nov 2015, 13:55

Bez obzira na to sto je iz Philladelphie, moras biti bas bas glup pa pomisliti da mozes dobit veliki ugovor od bilo kojeg tima u ligi a nikakav si igrac. Inace zamolit cu te da ne lupas vise gluposti sto se Russella tice, sam sam rekao da cu ga proglasiti bustom ako i nakon druge sezone ovako "pasivan" i fizicki slab bude. Imam itekakvih tvojih bisera da ih svaki dan po jedan navodim, cisto da se raja smije malo.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 nov 2015, 14:05

Epidaurus je napisao/la:Bez obzira na to sto je iz Philladelphie, moras biti bas bas glup pa pomisliti da mozes dobit veliki ugovor od bilo kojeg tima u ligi a nikakav si igrac. Inace zamolit cu te da ne lupas vise gluposti sto se Russella tice, sam sam rekao da cu ga proglasiti bustom ako i nakon druge sezone ovako "pasivan" i fizicki slab bude. Imam itekakvih tvojih bisera da ih svaki dan po jedan navodim, cisto da se raja smije malo.
Slobodno ti navodi, a super ti je ta raja sto se smije lazima poput one da sam rekao da je Dion novi Wade. Cista laz i nista osim lazi. Sto se tice Dionovog talenta, njegov bivsi trener Boeheim je izjavio da je Dion najtalentovaniji igrac Syracusea poslije Mela. Mozda ni Boeheim nema pojma, ko ce znati. Donovan takodjer rece da je Dion jak defanzivac kada je fokusiran i glavom u utakmici. Dakle talenat nije problem, nego njegov fokus u utakmici. Takodjer s godinama covjek sazrije pa ne vidim razloga zasto ne bi i Dion sazrio.

Sto se tice Diona i Sixersa, nesto nisam procitao da se nada max ugovoru nego kolaju price da bi se volio vratiti kuci. U medjuvremenu je izjavio da zeli uzeti titulu sa OKC i da su sve price samo nagadjanja i tracevi.

I za kraj sto se tice Diona, rookie igraca ove sezone i najveceg bekovskog prospekta zadnjjih 20 godina, pa Dion je u rookie sezoni izgledao kao Jordan u odnosu na Russella :D .

Mes Que Un Club!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 nov 2015, 14:09

Ja cu samo odustat od rasprave, nemam nit vremena, nit zelje, nit zivaca raspravljat se ss napacenim likom. Mogu samo ban bez razloga dobit.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 nov 2015, 14:12

Nemas vremena ni zelje, a strah te ban dobiti, jer ne znas kako ces bez foruma, a ja sam kao napacen hahahahaha kralju.

Mes Que Un Club!

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 16 nov 2015, 14:15

Sta te ima cuditi kod njega i nekolicine drugih forumasa koji svoje postove zasnivaju na izvlacenju rijeci iz konteksta i formiranju lazi. Sva je prica sbbkbb, sva je prica o kosarci u nekom perfektnom svemiru i to je to.
Russell je imao jos jednu monstruoznu utakmicu i vec sada spada u sam vrh kosarkaske kreme. :tokralju:
____________________________________________________________________________________________________
Inace zamolit cu te da ne lupas vise gluposti sto se Russella tice, sam sam rekao da cu ga proglasiti bustom ako i nakon druge sezone ovako "pasivan" i fizicki slab bude.
I tako se stigne do Waitersa i Benneta na ovoj temi :mrgreen:

Inace, gledam sada ove statistike rukija..

Towns ima najveci EFF (taj americki indeks), najvise blokada i najbolji je skakac, McConnel najvise asistira i krade lopte, Okafor najvise poena i minuta po mecu. Bjelica inace po skoro svim statistikama u top 10 i trenutno se kotira kao cetvrti ruki sezone.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 16 nov 2015, 14:19

Epidaurus je napisao/la:Bez obzira na to sto je iz Philladelphie, moras biti bas bas glup pa pomisliti da mozes dobit veliki ugovor od bilo kojeg tima u ligi a nikakav si igrac. Inace zamolit cu te da ne lupas vise gluposti sto se Russella tice, sam sam rekao da cu ga proglasiti bustom ako i nakon druge sezone ovako "pasivan" i fizicki slab bude. Imam itekakvih tvojih bisera da ih svaki dan po jedan navodim, cisto da se raja smije malo.

Nisam nikad ulazio u rasprave sa tobom ali mislim da si sada ipak pretjerao. Nisam moderator ali ovo mi fakat smeta jer cu i ja docu sutra u situaciju da i meni ovako nesto kazes. Evo, ja te lijepo molim i skrecem ti paznju da ipak malo povuces rucnu. Mozemo se mi ovdje i lijepo druziti, kao sto to i cinimo uglavnom... Za pocetak bi mogao mozda procitati pravila ovog foruma jer po svemu sudeci nisi to nikad uradio jer da jesi procitao ne bi ovako vrijedjao svakoga ko nema isto misljenje... Nemas potrebe mi replicirati shvati ovo kao molbu, nista vise...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 nov 2015, 14:20

dscile je napisao/la:
Sta te ima cuditi kod njega i nekolicine drugih forumasa koji svoje postove zasnivaju na izvlacenju rijeci iz konteksta i formiranju lazi. Sva je prica sbbkbb, sva je prica o kosarci u nekom perfektnom svemiru i to je to.
Russell je imao jos jednu monstruoznu utakmicu i vec sada spada u sam vrh kosarkaske kreme. :tokralju:
____________________________________________________________________________________________________
Inace zamolit cu te da ne lupas vise gluposti sto se Russella tice, sam sam rekao da cu ga proglasiti bustom ako i nakon druge sezone ovako "pasivan" i fizicki slab bude.

Towns ima najveci EFF (taj americki indeks), najvise blokada i najbolji je skakac, McConnel najvise asistira i krade lopte, Okafor najvise poena i minuta po mecu. Bjelica inace po skoro svim statistikama u top 10 i trenutno se kotira kao cetvrti ruki sezone.
Pa ironija care, kad drugi to rade nek vide na svojoj kozi kako je, a na ovom forumu je sve postalo zajebancija i nema prostora za ozbiljnu diskusiju. Sto je najgore, Russell fakat smijesno izgleda u rookie sezoni a toliki hype se digao oko njega. Daleko od toga da zelim nesto lose ovom igracu ;) .

Mes Que Un Club!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 nov 2015, 14:20

Zamolio sam te fino da mi se ne obracas vise. Ako si ogranicen i ne kontas sta ti govorim, ja ti zasigurno necu crtat. Da sam sitna dusa i naacen ko ti svaki dan bi te ovdje prozivao za ono da je TT bolji od Draymonda, Shumpert od Iggyja i slicno. Jednostavno prekini ili u suprtotnom pocinjem prijavljivat svaki tvoj post upucen meni.

@Bernard to prvo podvuceno nije upuceno forumasu, nego igracu Waitersu.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 16 nov 2015, 14:21

Epidaurus je napisao/la:Zamolio sam te fino da mi se ne obracas vise. Ako si ogranicen i ne kontas sta ti govorim, ja ti zasigurno necu crtat. Da sam sitna dusa i naacen ko ti svaki dan bi te ovdje prozivao za ono da je TT bolji od Draymonda, Shumpert od Iggyja i slicno. Jednostavno prekini ili u suprtotnom pocinjem prijavljivat svaki tvoj post upucen meni.

Uh izvini onda :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 16 nov 2015, 14:25

adriano_leite je napisao/la:
dscile je napisao/la:

Pa ironija care, kad drugi to rade nek vide na svojoj kozi kako je, a na ovom forumu je sve postalo zajebancija i nema prostora za ozbiljnu diskusiju. Sto je najgore, Russell fakat smijesno izgleda u rookie sezoni a toliki hype se digao oko njega. Daleko od toga da zelim nesto lose ovom igracu ;) .
Ma znam da je ironija, samo demonstriram kako se lako ode u oftopik.. tj kako se jedno na drugo nadovezuje. Nisam ni na cijoj strani, samo pokusavam reci da ne trebas raditi drugima ono sto ne zelis da tebi rade.

Ja o Russellu i ne mogu pricati jer sam gledao samo jednu utakmicu u NBA.. Ocigledno ce mu trebati vremena da se adaptira i da jos uvijek nije spreman za veliku scenu.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 nov 2015, 14:29

Epidaurus je napisao/la:Zamolio sam te fino da mi se ne obracas vise. Ako si ogranicen i ne kontas sta ti govorim, ja ti zasigurno necu crtat. Da sam sitna dusa i naacen ko ti svaki dan bi te ovdje prozivao za ono da je TT bolji od Draymonda, Shumpert od Iggyja i slicno. Jednostavno prekini ili u suprtotnom pocinjem prijavljivat svaki tvoj post upucen meni.

Pa slobodno prijavljuj, nije nikakav problem :D . Za uvredu forumasa slijedi ban, a nikad te nisam prvi uvrijedio nego ti pocnes s uvredama pa ti odgovorim, tako smo zajedno i dobili ban :D .

Sto se tice ogranicenosti, to je uvreda kao i to da me nazivas sitnom dusom, ali to je tvoj stil i necu to prijaviti, jer mi uopste ne smeta tvoje misljenje o meni :D .

@dscile ja to prije nisam radio i to mogu potvrditi stariji forumasi, a to radim samo likovima koji se nakace na mene i moje postove koje sam nekada pisao. Ispada da se ne smije navijati za svoj tim i gotiviti igrace koji igraju za tvoj tim.

Mes Que Un Club!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 nov 2015, 14:37

Pa slobodno prijavljuj, nije nikakav problem :D . Za uvredu forumasa slijedi ban, a nikad te nisam prvi uvrijedio nego ti pocnes s uvredama pa ti odgovorim, tako smo zajedno i dobili ban :D .

Sto se tice ogranicenosti, to je uvreda kao i to da me nazivas sitnom dusom, ali to je tvoj stil i necu to prijaviti, jer mi uopste ne smeta tvoje misljenje o meni :D .

@dscile ja to prije nisam radio i to mogu potvrditi stariji forumasi, a to radim samo likovima koji se nakace na mene i moje postove koje sam nekada pisao. Ispada da se ne smije navijati za svoj tim i gotiviti igrace koji igraju za tvoj tim.
JEsam ja uopce igdje napisao da Russell ima dobru rookie sezonu ili da ima bolju rookie sezonu od tih omenutih igraca ? Ponavljam vec 100 puta da cu ga ja evo prvi proglasit bustom ako i nakon sto dobije vise slobode i fizicki se bolje adaptira na ligu (dakle najkasnije nakon slijedece sezone, mozda cak i ranije). U njemu ja nikad i nisam vidio igraca koji ce od prve sezone dominirati u ligi jer je fizicki nespreman za ligu (vjerovatno najnespremniji od svih top 10 pickova) al je momak isto tako na college pokazao strasno kosarkasko znanje za jednog tako mladog igraca. Ima potencijal, to je ono kljucno sto sve j.e.b.e.n.o vrijeme ponavljam, hocel ga iskoristit, to cemo jos da vidimo.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 nov 2015, 14:48

Epidaurus je napisao/la:

JEsam ja uopce igdje napisao da Russell ima dobru rookie sezonu ili da ima bolju rookie sezonu od tih omenutih igraca ? Ponavljam vec 100 puta da cu ga ja evo prvi proglasit bustom ako i nakon sto dobije vise slobode i fizicki se bolje adaptira na ligu (dakle najkasnije nakon slijedece sezone, mozda cak i ranije). U njemu ja nikad i nisam vidio igraca koji ce od prve sezone dominirati u ligi jer je fizicki nespreman za ligu (vjerovatno najnespremniji od svih top 10 pickova) al je momak isto tako na college pokazao strasno kosarkasko znanje za jednog tako mladog igraca. Ima potencijal, to je ono kljucno sto sve j.e.b.e.n.o vrijeme ponavljam, hocel ga iskoristit, to cemo jos da vidimo.
Pa i ja sam pisao o potencijalu Diona i Tristana i drugih igraca, pa pises kao da sam rekao da ce Waiters biti Wade, sto je notorna laz, jer to nikad nisam izjavio. Hvalio sam ga na osnovu igara i potencijala i talenta za kojeg JA MISLIM DA POSJEDUJE. Zasto bi ti imao pravo da odredjujes potencijal nekog igraca, a ja ne? Jos me kao nesto ismijavas i vrijedjas sto je smijesno.

Mes Que Un Club!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 nov 2015, 15:05

Samo sto je Russell u svojoj jednoj college sezoni imao bolje brojke i j.e.b.e.n.o limitiran Ohio State odveo na march madness kao glavni i jedini posten napadac (ispali od Arizone koja je u ekipi imala 2 fizicki vec NBA igraca Hollis-Jeffersona i Stanleya Johnsona koji su se konstantno smjenjivali na njemu, a i Arizona je vazila za nejveceg favorita za opcenito osvajanje uz Kentucky, Duke i Wisconsin) nego Waiters na svoje dvije. No dobro hajde necu fakat vise o Russellu, on ima izuzetan potencijal i vidjet cemo hoce li ga ikad ostvarit.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 nov 2015, 18:53

Epidaurus je napisao/la:Samo sto je Russell u svojoj jednoj college sezoni imao bolje brojke i j.e.b.e.n.o limitiran Ohio State odveo na march madness kao glavni i jedini posten napadac (ispali od Arizone koja je u ekipi imala 2 fizicki vec NBA igraca Hollis-Jeffersona i Stanleya Johnsona koji su se konstantno smjenjivali na njemu, a i Arizona je vazila za nejveceg favorita za opcenito osvajanje uz Kentucky, Duke i Wisconsin) nego Waiters na svoje dvije. No dobro hajde necu fakat vise o Russellu, on ima izuzetan potencijal i vidjet cemo hoce li ga ikad ostvarit.
Dion nije bio ni starter, lik trebo biti 13/14i pick, jos se bio i dogovorio s ekipom koja ce ga draftat, ali ga Cavsi uzeli 4-im ono iz vedra neba.

dvije totalno neupredljive situacije

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 17 nov 2015, 07:53

Iako su izgubili od Mavsa, rookie dvojac Sixersa, odigrao vrlodobru tekmu.
Okafor 19p, 11s, 2bl.
T.J. McConnell 13, 6a, 7s.

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 17 nov 2015, 11:32

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 18 nov 2015, 09:47

Kristaps Porzingis vs Hornets, 29 pts, 11 reb, 1 bl. :clap: :clap: :clap:

[youtube][/youtube]

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 19 nov 2015, 09:15

K. Towns vs Magic, 21 pts, 12 reb, 6 bl.

[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.