Prije svega čestitke Borcu na odličnoj igri na Grbavici,bolje od ovoga oni ne mogu,doduše dva gola totalno ćorguze kao i u prvenstvu ali su ih zaslužili svojom igrom večeras.Prvo poluvrijeme nevjerovatno,bolji smo bili u prvom poluvremenu kada smo gubili nego u drugom kada smo dali dva gola,u prvom smo imali i glavu i rep ali gol neće pa neće.Šest stopostotnih šansi a nijednu ne realizovati,ne može to proći nekažnjeno.U drugom na brzaka dajemo dva gola ali se iz aviona dalo vidjeti da je našima,prvi put ove sezone,nestalo snage za potpuni preokret,ono što nas je krasilo čitavu sezonu nas je sada izdalo.To objašnjavam činjenicom da smo od 6.minute mi bili ti koji su morali ganjati rezultat i puno više smo se trošili.
Ponosan sam na navijanje,na činjenicu da je sve proteklo bez ijedne jedine mrlje,na navijanje nakon utakmice,na podršku igračima uprkos neosvojenom kupu,ipak su Laktaši puno važniji.Ponosan sam pa nismo kojekakvi bilmezi koji nakon neriješenog rezultata ulijeću u teren i čupaju stolice,razvaljuju stadion,mlate sve što im je pod nogama i rukama,ponosan sam što smo dostojanstveni i gospoda i kad gubimo i kad dobijamo.
Ponosan sam na igrače i na njihovu frenetičnu borbu do posljednjeg daha i odlučno odbacujem sve moguće tvrdnje o prodaji utakmice,molim sve koji to pišu da ne budu smiješni,da se ne ofiraju već da prihvate činjenicu da je Borac dobra ekipa koja je u stanju,doduše uz nevjerovatnu dozu sreće,da izvuče ovakav remi na Grbavici.Ponosan sam na Amara koji je sportski primiogubitak kupa iako smo,po meni,izgubili mnogo sa onom dvostrukom izmjenom,nekako nam je to totalno poremetilo igru,vraćanje Bučana nazad,vađenje Šimića,ponajboljeg do tada ali eto,Amar je htio najbolje.
Ponosan sam posebno kad čujem da su u svečanoj loži bili Meša,Džeko,Miralem Pjanić sa Željinim šalom,Željko Komšić i drugi.
Skandiranje Milanu Ćulumu je krajnje neprimjereno i bezobrazno,ovaj momak to nije zaslužio.Mirko Radovanović je i noćas bio jedan od boljih,ne znam da li mi gledamo istu utakmicu ali je Mirko standardno dobar,učinkovit,siguran u odbrani a opasan u napadu,uostalom asistirao je i noćas Mirsi,ne znam što bi bio loš po ocjenama nekih na forumu,ne znam šta se to drugo očekuje od bočnog igrača,čovjek odigrao bez greške večeras.
Za kraj,nevjerovatno je koliko sam poruka dobio od kitarčića na poluvremenu,pa je li moguće da oni spas svoje sezone vide u tome što Željo nije osvojio kup,koji su to imbecili,debili,kompleksaši,pa to je nevjerovatno.Lijepo bi bilo da smo uzeli duplu krunu ali ipak je biti prvak najvažnije i to ćemo,akobogda,postati u nedjelju.
Zadnja izmjena:
manijakdv, dana/u 20 maj 2010, 00:25, ukupno mijenjano 1 put.