U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
Staviti mlade trenere a ne ove panjine, nek postuju i nacionalni kljuc al ne moraju biti panjine ima vrhunskih trenera sa 'svih strana'. Moraju stavljati mlade trenere jer je to njima sansa da se probiju u Europu, davati ce sve od sebe i mislim da bi im uspjeh bio preci od nekolilo hiljada sto bi dobili od roditelja da stave neku panjinu da igra.
Nad tobom sunce najljepše sja
Za ovu situaciju, pored saveza su krivi i domaci klubovi koji ne posvecuju dovoljnu paznju omladinskim kategorijama. Klubovi kad skontaju da su pare u toj djeci i kad odluce zaposljavati ozbiljne, edukovane trenere za sve uzraste, onda mozemo ocekivati neke rezultate. U vecini nasih klubova treneri u omladinskim kategorijama su bivsi igraci tih klubova koji kad zavrse karijeru skontaju da nista ne znaju raditi. Dodju u klub traze bilo kakav posao, nemaju nikakvu skolu zavrsenu i klub im izidje u susret i da im grupu djece da treniraju. Vele je.biga igrao si cijeli zivot, mozes valjda djecu trenirati. I onda su ta djeca u startu zakinuta za osnove fudbalskog razvoja. A o psihologiji i pedagogiji da ne pricamo. Savez mora uvesti pravilo da i treneri u omladinskim kategorijama moraju imati A licencu.
-
- Kontakt:
Stvarno steta radi nekoliko momaka iz ovog tima koji su super talentovani. Prije svih tu mislim na trojku iz veznog reda, stvarno je strasno koliko imaju potencijala, ali ocito da ih neko dobro sputava svojim mudrolijama i potezima. Dva krilna igraca blaga katastrofa, onaj sa brojem 7 danas nista nije uradio kako treba, cak i najobicniji pas je uspjevao uprskati. Igra bez ikakvog koncepta, bez organizacije, samo onako odabrano 11 momaka i trci za loptom. Protiv Ukrajine cini mi se Gojak( nisam siguran mozda je i onaj Zinedin) idu prema golu kod rezultata 1-1, saigrac mu sam na desnoj strani u 100% sansi i on onako suta sa 16 metara. Poslije par minuta slicna situacija na drugoj strani i Ukrajinac logicno proslijedi loptu na desnu stranu svom saigracu i 2-1 za njih. Bilo je i danas mnogo sansi, ali samo zbog nevjerovatnog talenta Gojaka koji je konstantno pravio visak, iako i on treba dobro popraviti svoj nacin igre, ali je stvarno nesvakidasnji potencijal.
I da, ako se vec moraju birati selektori po nacionalnom kljucu, moze se naci dobar i normalan selektor iz reda svakog naroda. To nije nikakav problem, mogu se ugledati na kosarkasi savez. Koga boli iz kojeg naroda dolazi cojek koji je osvojio Evropsko zlato s onom djecom. Naci prije svega mlade i skolovane trenere koji zele da rade na sebi, da napreduju, a ne ove prdonje koje su tu samo zbog para.
I da, ako se vec moraju birati selektori po nacionalnom kljucu, moze se naci dobar i normalan selektor iz reda svakog naroda. To nije nikakav problem, mogu se ugledati na kosarkasi savez. Koga boli iz kojeg naroda dolazi cojek koji je osvojio Evropsko zlato s onom djecom. Naci prije svega mlade i skolovane trenere koji zele da rade na sebi, da napreduju, a ne ove prdonje koje su tu samo zbog para.
Gdje je Zlatan Nalic i sto njega ne angazuju kao trenera?
I treba Jagodica vratiti za bilo koju selekciju.
I treba Jagodica vratiti za bilo koju selekciju.
Nad tobom sunce najljepše sja
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
To su Islandjani uveli i bas zato i napreduju u zadnjih nekoliko godina.obagol je napisao/la:Savez mora uvesti pravilo da i treneri u omladinskim kategorijama moraju imati A licencu.
Kod nas nije problem Nestorovic ili Karacic. Najveci problem su nestrucni ljudi u omladinskim pogonima. Ja sam prije 15-ak godina trenirao nogomet. Imali smo trenera koji nas na treningu postroji, izvede dva najbolja igraca koji sebi izaberu ekipu i igramo "trening-utakmicu". Trener stoji sa strane, malo galami i to je to.. Znaci nikakvog osnovnog znanja, nicega.
Ukoliko se nesto na tom polju ne promijeni, morat cemo se i dalje i rukama i nogama boriti za svakog naseg igraca koji prodje neku stranu nogometnu skolu.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
boli me racku za Karačića ali zanimljivo..
Kad se dobila Turska svi ste ih hvalili, super momci, odlično ovo ono, Karačića nitko nije ni spomenuo.
Sad kad su izgubili onda svi tražite smjenu Karačića, a realno šta on može u par dana što je s njima?
Jedino da je on ušao i protiv Ukrajine pogodio one 2-3 prilike, stative što su bile itd. Razvališ Ukrajinu u prvom poluvremenu i umjesto da im utrpaju 3-4 komada oni na kraju popuše utakmicu s kojom bi bili prošli dalje.
Evo ovaj put nema ni igrača iz Širokog tako da ni tu ne možete srati kako prodaje ili stavlja u izlog "levate" iz naše lige i iz Širokog pored ovih mega zvijezda iz inozemstva o kojima portali pišu u najmanju ruku kao da su nove mega zvijezde svijeta i onda se na ovakvim turnirma vidi da su za k..c goli..
Isto tako svaki put ista priča kad se objavi spisak što nije ovog što nije onog, svatko ima 5 nekih svojih super talenata

Kad se dobila Turska svi ste ih hvalili, super momci, odlično ovo ono, Karačića nitko nije ni spomenuo.
Sad kad su izgubili onda svi tražite smjenu Karačića, a realno šta on može u par dana što je s njima?
Jedino da je on ušao i protiv Ukrajine pogodio one 2-3 prilike, stative što su bile itd. Razvališ Ukrajinu u prvom poluvremenu i umjesto da im utrpaju 3-4 komada oni na kraju popuše utakmicu s kojom bi bili prošli dalje.
Evo ovaj put nema ni igrača iz Širokog tako da ni tu ne možete srati kako prodaje ili stavlja u izlog "levate" iz naše lige i iz Širokog pored ovih mega zvijezda iz inozemstva o kojima portali pišu u najmanju ruku kao da su nove mega zvijezde svijeta i onda se na ovakvim turnirma vidi da su za k..c goli..
Isto tako svaki put ista priča kad se objavi spisak što nije ovog što nije onog, svatko ima 5 nekih svojih super talenata

Malkocevic je sa ovim istim igracima u elitnom krugu kadetskih kvalifikacija, stupanj poslije ovog, osvojio 6 bodova, a ovaj retard karacic u prvom krugu 3 boda, a uz to i gubi protiv mega sile azerbejdzana...
Jasta neg treba dobiti otkaz... i to je odavno trebao dobiti kao i malkocevic, al on barem uvijek uvede kadete u taj elitni krug...
Vec dugo su ova dva levata selektori... vrijeme je za promjene...
Jasta neg treba dobiti otkaz... i to je odavno trebao dobiti kao i malkocevic, al on barem uvijek uvede kadete u taj elitni krug...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...
ne simpatiziram ga, kao što rekoh boli me racku za njega samo sam se osvrnuo koliko se smiješnih postova i razmišljanja i ovdje pročitaPeace je napisao/la:Malkocevic je sa ovim istim igracima u elitnom krugu kadetskih kvalifikacija, stupanj poslije ovog, osvojio 6 bodova, a ovaj retard karacic u prvom krugu 3 boda, a uz to i gubi protiv mega sile azerbejdzana...
sutra će doći netko novi i isto će biti pa opet smjene, pa opet, pa opet...
naravno da cemo pohvaliti uspjeh, ali ipak se broji krajnji rezultat. pohvalit cu i pobjedu a repke nad andorom ili izraelom, dzabe nam, ako ne prodjemo irsku. ako mislis da je karacic problem zato sto je iz sirokog, mislim da je mali broj takvih bolesnika ovdje. ja bi prvi potpisao, da nam svi selektori zajedno sa pomocnicima i doktorima budu iz sirokog, samo nek se kvalitetno radi. ovdje se isto tako kritikuju i malkocevic i nestorovic. i nije to sad fenomen samo u nas, mislim kad bi otisao na neki hrvatski forum, da bi isto tako citao. da je imao par dana nije tacno, vec 2 godine savez itekako daje prilike svim selekcijama da se adekvatno pripreme. ima nekoliko okupljanja godisnje, i prijateljske su sve redovnije, npr ova selekcija je prije nekih mjesec dana igrala sa hrvatskom. i opet na kraju poziv dobije igrac za kojeg prije toga niko nikad nije cuo, lik provede 15 minuta na terenu, mi primimo gol, i on mora odma izaci, da udje neko ko stvarno ima kvalitet. meni takve stvari ne pasu i uvjek cu ih kritikovati. da je karacic sam za sve kriv, naravno da nije. mogli smo iskoristiti sanse, ali nije da smo u proteklih 4-5 godina redali fantasticne rezultate, pa da se jedan kiks oprosti, nego je dobar rezultat slucajnost, a kiksevi normalnost. problemi pocinju kod takozvanog koordinatora mladih reprezentacija, muratu jahi, koji ne zna ni kako se pise koordinator. ova reprezentacija nije vrhunska, ali ima par fudbalera koji u kvalitetnim omladinskim skolama imaju zapazene uloge, i dobar trener bi u tih nekoliko okupljanja uigrao odbranu, uigrao sistem, potrudio bi se za dodatna pojacanja(npr. ovdje vec spominjan redzic iz u21) itd. karacic vodi u19 vec 5 godina kojih se sjecam, mozda i koju vise, a pomaka nema, i to je glavni problem.
Ne postoji, zavrzili smo zadnji u grupi. Boze sacuvaj...sajo10 je napisao/la:Sramota. Sramota. Sramota.
I za ove sa SportSport... Nije tacno da smo ispali jer i dalje postoji sansa da budemo najbolja treceplasirana ekipa i ako su sanse minimalne.
kao što rekoh ne simpatiziram ga, a nisam spomenuo da se to govori zato što je on iz Širokog već onako kad pratiš postove svaki od vas ima 5-6 igrača negdje iz nekih C ekipa i liga itd itd isto kao i za onog sjećam se iz Celtica pa kad je odigrao jednu svi ga popljuvali..bitno da je iz inozemstva..dino-92 je napisao/la:naravno da cemo pohvaliti uspjeh, ali ipak se broji krajnji rezultat. pohvalit cu i pobjedu a repke nad andorom ili izraelom, dzabe nam, ako ne prodjemo irsku. ako mislis da je karacic problem zato sto je iz sirokog, mislim da je mali broj takvih bolesnika ovdje. ja bi prvi potpisao, da nam svi selektori zajedno sa pomocnicima i doktorima budu iz sirokog, samo nek se kvalitetno radi. ovdje se isto tako kritikuju i malkocevic i nestorovic. i nije to sad fenomen samo u nas, mislim kad bi otisao na neki hrvatski forum, da bi isto tako citao. da je imao par dana nije tacno, vec 2 godine savez itekako daje prilike svim selekcijama da se adekvatno pripreme. ima nekoliko okupljanja godisnje, i prijateljske su sve redovnije, npr ova selekcija je prije nekih mjesec dana igrala sa hrvatskom. i opet na kraju poziv dobije igrac za kojeg prije toga niko nikad nije cuo, lik provede 15 minuta na terenu, mi primimo gol, i on mora odma izaci, da udje neko ko stvarno ima kvalitet. meni takve stvari ne pasu i uvjek cu ih kritikovati. da je karacic sam za sve kriv, naravno da nije. mogli smo iskoristiti sanse, ali nije da smo u proteklih 4-5 godina redali fantasticne rezultate, pa da se jedan kiks oprosti, nego je dobar rezultat slucajnost, a kiksevi normalnost. problemi pocinju kod takozvanog koordinatora mladih reprezentacija, muratu jahi, koji ne zna ni kako se pise koordinator. ova reprezentacija nije vrhunska, ali ima par fudbalera koji u kvalitetnim omladinskim skolama imaju zapazene uloge, i dobar trener bi u tih nekoliko okupljanja uigrao odbranu, uigrao sistem, potrudio bi se za dodatna pojacanja(npr. ovdje vec spominjan redzic iz u21) itd. karacic vodi u19 vec 5 godina kojih se sjecam, mozda i koju vise, a pomaka nema, i to je glavni problem.
i da ga smjene i da dođe drugi opet će isto biti..vrijeme je u biti da se nešto promjeni pa da se vidi šta i kako
Potpuno se slažem sa ovim drugom"brig",ne treba da se pravimo grbavi,dečko potpuno korektno iznosi svoje mišljenje.U ovim starosnim kategorijama i nije toliko do selektora,koliko do trenera od pjetlića,kadeta ,juniora.Neko reče treneri su stari igrači koji su skontali da ne znaju ništa da rade,pa da im se nabaci koja kinta da imaju za kruha, e tu je glavni problem. Pratio sam sve tri utakmice naših i moglo se vidjeti da dosta naših igrača nema osnove za savremeno bavljenje fudbalom.Nemaju dobru koordinaciju samih pokreta ,kada trče,skaču,šutaju...e to se stekne od malih nogu kao plivanje i vožnja bicikla(držanje ravnoteže) i poslije to dorađuješ.Treneri trebaju ići u školu,prvo biti vrsni psiholozi,pedagozi,poznavati anatomiju,biologiju,svašta našto jer je to veoma kompleksno zvanje.Vidjeli smo kako možemo igrača od 18.god skontati da će biti vrhunski,jer dečko od 5-6 godina radi,kako šuta,kako skače,kako se postavlja e to se uči...tu nije dovoljan talent.Naši nogometni radnici,od saveza do klubova su većinom neuki,stari,prevaziđeni i to je sve za penzije...
Taj iz Širokog nema lovu da plati selektora, ako nema dobrog menadzera tesko da ce do reprezentacije ma koliki talenat bio. Da je neki vanserijski talenat otisao bi igrati za Hrvatsku. Karačića, Nesterovića, Tulića boli k*r*c za Bosnom i Hercegovinom, njima je to svakako rezervna država. Njima su bitniji Hrvatska i Srbija. Tako da oni pozovu 3-4 igrača iz Želje i Sarajeva, 3-4 neka "kvalitetna" igrača iz vana za koje se proculo, a ostalo po "zasluzi" menadzera, a počelo se i pisati da pozivi za U21 kostaju 5000KM. Znam lično igrača koji je tatin sin, koji ima "dobrog" menadzera i koji je plaćao 5000KM po pozivu za U21, a koliko je kvalitetan igrač dovoljno govori da je nakon svake polusezone mijenjao klub. A eto to vise nije tajna da pozivi kostaju 5000KM, to su i neki portali prenjeli.brig je napisao/la: Evo ovaj put nema ni igrača iz Širokog tako da ni tu ne možete srati kako prodaje ili stavlja u izlog "levate" iz naše lige i iz Širokog pored ovih mega zvijezda iz inozemstva o kojima portali pišu u najmanju ruku kao da su nove mega zvijezde svijeta i onda se na ovakvim turnirma vidi da su za k..c goli..
![]()
ne bih se iznenadioRafael30 je napisao/la:Taj iz Širokog nema lovu da plati selektora, ako nema dobrog menadzera tesko da ce do reprezentacije ma koliki talenat bio. Da je neki vanserijski talenat otisao bi igrati za Hrvatsku. Karačića, Nesterovića, Tulića boli k*r*c za Bosnom i Hercegovinom, njima je to svakako rezervna država. Njima su bitniji Hrvatska i Srbija. Tako da oni pozovu 3-4 igrača iz Želje i Sarajeva, 3-4 neka "kvalitetna" igrača iz vana za koje se proculo, a ostalo po "zasluzi" menadzera, a počelo se i pisati da pozivi za U21 kostaju 5000KM. Znam lično igrača koji je tatin sin, koji ima "dobrog" menadzera i koji je plaćao 5000KM po pozivu za U21, a koliko je kvalitetan igrač dovoljno govori da je nakon svake polusezone mijenjao klub. A eto to vise nije tajna da pozivi kostaju 5000KM, to su i neki portali prenjeli.brig je napisao/la: Evo ovaj put nema ni igrača iz Širokog tako da ni tu ne možete srati kako prodaje ili stavlja u izlog "levate" iz naše lige i iz Širokog pored ovih mega zvijezda iz inozemstva o kojima portali pišu u najmanju ruku kao da su nove mega zvijezde svijeta i onda se na ovakvim turnirma vidi da su za k..c goli..
![]()
Pa sta mislite zbog cega je Sakib Malkocevic odbio Husica da preuzme Slobodu, kolku on to ima platu kao selektor kadetske reprezentacije pa da onako renovira(napravi) kucu u lipnici, vikendicu u jednom zaseoku blizu Tuzle i kupi stan u Tuzli ( tu ga je malo i Giprom poguro al et stan necemo racunat)....a igro je u Slobodi kada su igraci bili placani u pilicima....dobre haman plate u NSBiH.....
- IgmanskiVuk
- Kontakt:
Slovenija U21 2:0 Strijelac Dino Hotić 
Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Taj je vec davno izjavio da mu je samo Slovenija u planovima. Yebiga, kod takvih ni onaj najbolji savez nebi mogao sto uraditi a kamoli ovaj sa Jahom i Piricem.IgmanskiVuk je napisao/la:Slovenija U21 2:0 Strijelac Dino Hotić

Inace na ovim U19-kvalifikacijama napadac Edvin Muratovic zamalo da odvede Luksemburg u drugi krug. Zavrsili su treci posle Poljske i Bugarske zbog loseg medjusobnog odmjera, a Edvin je zabijo 4 od 5 golova Luksemburga. Jedan protiv Kipra (pobjeda), jedan protiv Bugarske (poraz) i dva protiv Poljske (x). U Luksemburgu takodjer igraju osim vec spomenutog Muratovica, stoper Aldin Skenderovic i godinu mladji napadac Kenan Avdusinovic.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Super rezultat U19 Luksemburga u ovim kvalifikacijama. Ovo su im najbolje kvalifikacije za U19 kategoriju od 2007. kada je za U19 Luksemburga igrao Pjanić te postigao jedan pogodak za njih (https://en.wikipedia.org/wiki/2007_UEFA ... n#Group_10 ). Jedino su jos 1988. postigli slican rezultat, dok ni 2002. im nije bila losa. Ocigledno kada dodje neki dobar Bosanac u reprezentaciju oni postignu solidan rezultat za njihov renome i standard.
2006. je Luksemburg ucestvovao na glavnom turniru U17 Evropskog prvenstva jer su bili domacini te je tada za U17 Luksemburga igrao Pjanić koji je postigao njihov jedini pogodak (https://en.wikipedia.org/wiki/2006_UEFA ... ampionship ).
2006. je Luksemburg ucestvovao na glavnom turniru U17 Evropskog prvenstva jer su bili domacini te je tada za U17 Luksemburga igrao Pjanić koji je postigao njihov jedini pogodak (https://en.wikipedia.org/wiki/2006_UEFA ... ampionship ).
http://www.transfermarkt.de/dennis-sala ... ler/294742
Najveći talent Atletica koji nas je odbio zbog Lihtenštajna je trenutno igrač Istre.
Najveći talent Atletica koji nas je odbio zbog Lihtenštajna je trenutno igrač Istre.

Prevljak opet gol i asistencija.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, Beduin, kakarut i 32 gosta.