BiH - Irska (Baraž)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Irska (Baraž)
Koliko god je bazdarevic popusio sa taktikom,tako su i forumasi sa nagadanjem rezultata ovdje.Kako vas nije bolan stid nakon sto ste popusili sa procjenama polovina vas opet dosla pametuje,sve neki strucnjaci,o nekim taktikama,o nekim semama a ko balavci potopit cemo ih ,17 :0 i tako te fore.Abd mi cemo pobijedit irce i to zaslugom jednog i ova zemlja nece vise nikad imat takvog igraca ,naseg ljiljana dzeke.
Idemoooo, vec ne mogu docekat ponedeljkaaaa, ima nadeeeee, ima bogaaaa
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
Cuj Salihovic i Susic u pet dekadubrovnik je napisao/la:Irci nisu problem I siguran sam da je ekipa koja je jucer sjedala na klupi duplo kvalitetnija od ove Irske. Problem je sto se u vecini utakmica mi moramo moliti bogu da nasi kvazi strucnjaci ne pocnu izigravati genijalce. Zadnjih godina je problem prisutan u stalnom miniranju nase igre od sopstvenih selektora. Nadam se da ce Bazdarevic posloziti napokon normalan tim I da nece pokusavati izmisljati toplu vodu. Normalna sredina je ono sto nam treba. Pozadi Pjanic I Besic a ispred Medunjanin, Salihovic, Hodzic, Susic ili Hajrovic. Svejedno koji ce od ovih 5 igraca igrati tog AM jer su svi u 5 deka. Ja bi osobno preferirao jednog od dvojca Hodzic-Susic ali uoipce nije vazno jer smo od Iraca bolji. Nelogicne izmisljotine nasih trenera su ovu generaciju nogometasa sprijecili da igraju znacajniju ulogu na prvrenstvima I kao rezultat toga I u boljim klubovima. Od kada se na sceni u reprezentaciji pojavio Cocalic tko moze opravdavati Susicevo ignoriranje ovog igraca. Siguran sam da bi odavno igrao u ligama 5 da je redovno pozivan u reprezentaciju a sami znamo kako su nam u mandatu bivseg selektora stoperi falili. Bruka I sramota. Nadam se da ce Mesa dozivjeti prosvijetljenje I odvesti nas na EP. Moje misljenje o njemu se moze sazeti u izreci: "Puno zuji malo meda daje". Neka nam je bog na pomoci.

#15.10.2013 !!!
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
-
- Kontakt:
Ma lupa ovaj nevjerovatno. Kad gleda kroz cvike hajducke. Katastrofa sta reci. Igrat ce sejo ili medo pored besica u ponedjeljak ako je mesa pri sebi. Sve ostalo bilo bi ludilo.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
Sve je dobro receno osim po meni Hajrovica kao opcije iako ce odmah uslediti: a kako moze Medunjanin. Medunjanin je timski igrac i protiv Iraca bi mogao podvaliti neku loptu, Hajrovic je jedan od onih koji za dobar nastup trebaju samopouzdanje ali ono realno zaznovano na igrama u klubu. Sto se tice onoga drugoga samopouzdanja "ja sam najboli" Hajrovic ga ima mnogo vise nego sto treba sto se manifestuje u sebicnosti i udarcima bez ikakvog rezona pa ikada je pas sto postotna sansa dok za razliku od njega Medunjaninov svaki sut je rezonski. Ja bih licno ipak najradije da pocne Salihovic ali ne bi bila neka kardinalna greska niti Medunjanin/Hodzic/Susic iako sam ovoga Hodzica radije volio vidjeti u Zenici. Samo je bitna da igraci igraju svoje pozicije, eksperimentisanje i prodavanje pameti u stulu "sam protiv svih" nam se dosta puta obilo o glavu.dubrovnik je napisao/la:Irci nisu problem I siguran sam da je ekipa koja je jucer sjedala na klupi duplo kvalitetnija od ove Irske. Problem je sto se u vecini utakmica mi moramo moliti bogu da nasi kvazi strucnjaci ne pocnu izigravati genijalce. Zadnjih godina je problem prisutan u stalnom miniranju nase igre od sopstvenih selektora. Nadam se da ce Bazdarevic posloziti napokon normalan tim I da nece pokusavati izmisljati toplu vodu. Normalna sredina je ono sto nam treba. Pozadi Pjanic I Besic a ispred Medunjanin, Salihovic, Hodzic, Susic ili Hajrovic. Svejedno koji ce od ovih 5 igraca igrati tog AM jer su svi u 5 deka. Ja bi osobno preferirao jednog od dvojca Hodzic-Susic ali uoipce nije vazno jer smo od Iraca bolji. Nelogicne izmisljotine nasih trenera su ovu generaciju nogometasa sprijecili da igraju znacajniju ulogu na prvrenstvima I kao rezultat toga I u boljim klubovima. Od kada se na sceni u reprezentaciji pojavio Cocalic tko moze opravdavati Susicevo ignoriranje ovog igraca. Siguran sam da bi odavno igrao u ligama 5 da je redovno pozivan u reprezentaciju a sami znamo kako su nam u mandatu bivseg selektora stoperi falili. Bruka I sramota. Nadam se da ce Mesa dozivjeti prosvijetljenje I odvesti nas na EP. Moje misljenje o njemu se moze sazeti u izreci: "Puno zuji malo meda daje". Neka nam je bog na pomoci.
Jači smo samo da Meša izvede dobar sastav. Ubjeđen sam da im možemo zabiti minimalno 2 gola. DŽEKO ODVEDI NAS NA EURO!
"We need to suffer. And we need to fight."
Ne znam za vas ljudi, ja sam misljenja da ce nam tekma u Dublinu biti koliko-toliko laksa i gledljivija. Sinoc smo igrali mozda i pod rucnom, sto zbog opasnosti od kartona(hvala Bogu makar je to dobro proslo), sto zbog pritiska jer je raja vidim ocekivala 3,4-0 za nas. Njima se vraca Walters i O'shea, iako i nemaju potrebu da igraju jer su im stoperi obavili dobar posao sinoc, u napadu Long koji je bio povrijedjen, i ne vidim ga kao neku vecu opasnost po nas gol, nije on jos u tom ritmu. Suma sumarum, sve je opet na nama, 1-1 mi je cak i bolji rezultat nego 0-0 u smislu sto bi mi i ovako i onako morali krenuti po gol. Ako zabijemo prvi gol na Euru smo, ako ostane 0-0, zadnjih 10-15 min krenuti na sve ili nista, jedna lopta mora proci za Edina, i sinoc u nasoj onako losoj partiji je uspio zavuci jedan gol. Mi ne mozemo ponoviti onako los mec, ocekujem sam dobre stvari u ponedjeljak. Slava Bosni!
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
To je bila zamisao sinoc sa onako ofanzivnom postavom a jedva da smo pravu priliku imali. Ja sam bas razocaran, mnogo sam vise ocekivao.Captain4 je napisao/la:Jači smo samo da Meša izvede dobar sastav. Ubjeđen sam da im možemo zabiti minimalno 2 gola. DŽEKO ODVEDI NAS NA EURO!
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
ma koja zamisao, izvedeš dva napadača i odigraš povučenije od Irske
Meša je napravio veliku glupost, skoro da se graniči s Papetovom glupošću protiv Nigerije
Meša je napravio veliku glupost, skoro da se graniči s Papetovom glupošću protiv Nigerije
Kvalitetniji smo od njih bar 20% i ako ne prodemo u dvije utakmice to je stvarno katastrofa. U prvoj smo bili bolji i nismo uspjeli al brate moramo u dablinu da pokazemo kvalitet i mislim da cemo ih dobiti.
Pitanje za kviskoteku bi bilo. Kako se zove klub Seada Salihovica I u kojoj lizi nastupa? Samo nogometni zanesenjaci bi znali odgovor. Ako je toliko bolji od TSS kako zavrsi u toj kineskoj instituciji. Normalno da su u 5 deka.bhfanatic14 je napisao/la:Ma lupa ovaj nevjerovatno. Kad gleda kroz cvike hajducke. Katastrofa sta reci. Igrat ce sejo ili medo pored besica u ponedjeljak ako je mesa pri sebi. Sve ostalo bilo bi ludilo.
Kakva legendaSheyi je napisao/la:
![]()

"We need to suffer. And we need to fight."
dubrovnik je napisao/la:Pitanje za kviskoteku bi bilo. Kako se zove klub Seada Salihovica I u kojoj lizi nastupa? Samo nogometni zanesenjaci bi znali odgovor. Ako je toliko bolji od TSS kako zavrsi u toj kineskoj instituciji. Normalno da su u 5 deka.bhfanatic14 je napisao/la:Ma lupa ovaj nevjerovatno. Kad gleda kroz cvike hajducke. Katastrofa sta reci. Igrat ce sejo ili medo pored besica u ponedjeljak ako je mesa pri sebi. Sve ostalo bilo bi ludilo.
Ajde da malo ostavimo klubove i lige po strani, da posmatramo kvalitet igraca, Sejo je kvalitetniji igrač od Susica, stvarno nemam nista protiv Tine.Cini mi se da sam bas s tobom diskutovao da ne bi bilo lose da on pocne protiv Kipra jer je bio u najboljoj formi ali Medunjanin nas je dematovao.
Uredu je, navijac si Hajduka ali pokusaj malo objektivnije gledati na stvari.Tino trenutno nema mjesta u prvih jedanaest, realne solucije za tog treceg veznog igraca su samo dvojica igrača: Haris Medunjanin i Sejad Salihovic.
I ako cemo bas porediti klubove Sejo je u Susicevim godinama igrao u Hoffenheimu.Ko ti garantuje da ce Susic u 32 g igrati u boljem klubu od sadasnjeg sejinog.No nebitno, smatram da Sejo u narednoj utakmici moze ponuditi vise od Susica, ali ne iskljucujem mogucnost da nekad u buducnosti Tino bude adekvatniji igrac za odredjenu utakmicu od Seje ili Mede.
#15.10.2013 !!!
Ko je ovaj "građanin" ? Odakle je ?Sheyi je napisao/la:
![]()
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Na to sam I mislio dok sam naveo imena ovih igraca. Kao sto Medunjanin moze podvaliti dobru loptu moze I defanzivno ne postojati. Hodzic je napadac I neiskusan je ali igra u velikoj formi I tehnicki je odlican igrac. Izet je brz I ima bombu u nozi a to moze biti jako vazno. Nazalost ne igra u klubu nikako.Sejo mi je najlosiji za poziciju AM prirodnije bilo da igra na Pjanicevoj poziciji a to nikako ne zelimo. TSSu je ovo prirodna pozicija I igra stalno. Fizicki je jak ali je I jako spor. Ima dobar sut. Idealnog igraca za tu poziciju nemamo ali je svaki od 5 nabrojanih puno logicniji izbor nego Vedad. Slazem se da Bazdarevicev izbor bilo kojeg od ovih 5 igraca nece biti pogresan.Ferdinand je napisao/la:Sve je dobro receno osim po meni Hajrovica kao opcije iako ce odmah uslediti: a kako moze Medunjanin. Medunjanin je timski igrac i protiv Iraca bi mogao podvaliti neku loptu, Hajrovic je jedan od onih koji za dobar nastup trebaju samopouzdanje ali ono realno zaznovano na igrama u klubu. Sto se tice onoga drugoga samopouzdanja "ja sam najboli" Hajrovic ga ima mnogo vise nego sto treba sto se manifestuje u sebicnosti i udarcima bez ikakvog rezona pa ikada je pas sto postotna sansa dok za razliku od njega Medunjaninov svaki sut je rezonski. Ja bih licno ipak najradije da pocne Salihovic ali ne bi bila neka kardinalna greska niti Medunjanin/Hodzic/Susic iako sam ovoga Hodzica radije volio vidjeti u Zenici. Samo je bitna da igraci igraju svoje pozicije, eksperimentisanje i prodavanje pameti u stulu "sam protiv svih" nam se dosta puta obilo o glavu.dubrovnik je napisao/la:Irci nisu problem I siguran sam da je ekipa koja je jucer sjedala na klupi duplo kvalitetnija od ove Irske. Problem je sto se u vecini utakmica mi moramo moliti bogu da nasi kvazi strucnjaci ne pocnu izigravati genijalce. Zadnjih godina je problem prisutan u stalnom miniranju nase igre od sopstvenih selektora. Nadam se da ce Bazdarevic posloziti napokon normalan tim I da nece pokusavati izmisljati toplu vodu. Normalna sredina je ono sto nam treba. Pozadi Pjanic I Besic a ispred Medunjanin, Salihovic, Hodzic, Susic ili Hajrovic. Svejedno koji ce od ovih 5 igraca igrati tog AM jer su svi u 5 deka. Ja bi osobno preferirao jednog od dvojca Hodzic-Susic ali uoipce nije vazno jer smo od Iraca bolji. Nelogicne izmisljotine nasih trenera su ovu generaciju nogometasa sprijecili da igraju znacajniju ulogu na prvrenstvima I kao rezultat toga I u boljim klubovima. Od kada se na sceni u reprezentaciji pojavio Cocalic tko moze opravdavati Susicevo ignoriranje ovog igraca. Siguran sam da bi odavno igrao u ligama 5 da je redovno pozivan u reprezentaciju a sami znamo kako su nam u mandatu bivseg selektora stoperi falili. Bruka I sramota. Nadam se da ce Mesa dozivjeti prosvijetljenje I odvesti nas na EP. Moje misljenje o njemu se moze sazeti u izreci: "Puno zuji malo meda daje". Neka nam je bog na pomoci.
- DragonGirl
- Kontakt:
Taktika i ideja su zakazale, to sam napisala i sinoć i to je jasno kao dan. Meša nažalost nije pustio Ircima da zatvore Pjanića, on ga je sam učinio nevidljvim zanemarivši sredinu i ubacivši drugog napadača. Kad se uz to doda i Cocalić koji je prilično solidno odradio svoj posao, ali koji je po prirodi odbrambeni igrač i nije navikao ići naprijed dobijemo situaciju u kojoj se od samo jednog veznog igrača očekuje da kreira šanse prema naprijed...mogao je jedino da je kombinovao sam sa sobom. Ponavljam, ne želim ga braniti, prekide sinoć je realno izvodio očajno, kao da nema ni trunke snage u sebi, ali što se igre tiče teško je mogao više. Očito je akcenat bio na krilima i dugim loptama, a sredina je stavljena u potpuno drugi plan, međutim tako nismo naučili igrati i očito je da tako ne može. Tamo se vratiti na provjerenu formaciju sa jednim napadačem, pojačati sredinu sa Salihovićem ili Medunjaninom, nadam se da će i Bešić koji itekako umije krenuti prema naprijed moći odgovriti zadatku s obizrom da dugo nije igrao i hrabro, pa šta bude.
Meša jeste pogriješio što je stavio Ibiševića, želio ih je završiti dok su bez par bitnih igrača, a Ibišević mu je zahvalio tako što je od tri kontakta sa loptom 4 pogriješio, otkucalo je njegovo.Iako smo nekad dobro igrali sa Vedom i Džekom u napadu, svako normalan može vidjeti da ga Vedo dosta tuši jer se Džeko mnogo troši doslovno organizirajući napad kao što je sinoć bilo očigledan slučaj. Vedo out- Salihović in, Cocalić out- Bešić in i to je to.
Idemo na Euro.
Idemo na Euro.
Ne znam ja gdje ce TSS igrati ali se necu zacuditi ako bude imao bolju karijeru od Seje. Igrao je Sejo I u trecoj ligi sa svojim klubom. Poanta nije tko je bolji igrac jer je Salihovic bio institucija I u jednoj BL. On nije AM a TSS jest I tu je glavna razlika. Apsulutno necu zamjeriti Mesi I uzet mu kao pogresku niti izbor Seada Salihovica iako mi on nije bas najbolji izbor za tu poziciju. Da ponovim igracki je to sve u 5 deka I ovisi o danu kakav ce imati svaki od nabrojanih igraca. Hodzic je u najboljoj formi od svih njih.edoo3 je napisao/la:dubrovnik je napisao/la:Pitanje za kviskoteku bi bilo. Kako se zove klub Seada Salihovica I u kojoj lizi nastupa? Samo nogometni zanesenjaci bi znali odgovor. Ako je toliko bolji od TSS kako zavrsi u toj kineskoj instituciji. Normalno da su u 5 deka.bhfanatic14 je napisao/la:Ma lupa ovaj nevjerovatno. Kad gleda kroz cvike hajducke. Katastrofa sta reci. Igrat ce sejo ili medo pored besica u ponedjeljak ako je mesa pri sebi. Sve ostalo bilo bi ludilo.
Ajde da malo ostavimo klubove i lige po strani, da posmatramo kvalitet igraca, Sejo je kvalitetniji igrač od Susica, stvarno nemam nista protiv Tine.Cini mi se da sam bas s tobom diskutovao da ne bi bilo lose da on pocne protiv Kipra jer je bio u najboljoj formi ali Medunjanin nas je dematovao.
Uredu je, navijac si Hajduka ali pokusaj malo objektivnije gledati na stvari.Tino trenutno nema mjesta u prvih jedanaest, realne solucije za tog treceg veznog igraca su samo dvojica igrača: Haris Medunjanin i Sejad Salihovic.
I ako cemo bas porediti klubove Sejo je u Susicevim godinama igrao u Hoffenheimu.Ko ti garantuje da ce Susic u 32 g igrati u boljem klubu od sadasnjeg sejinog.No nebitno, smatram da Sejo u narednoj utakmici moze ponuditi vise od Susica, ali ne iskljucujem mogucnost da nekad u buducnosti Tino bude adekvatniji igrac za odredjenu utakmicu od Seje ili Mede.
- GabrielBatistuta
- Kontakt:
Ukrajina igra onako kako smo mi trebali,direktno jos igraju sa jacim rivalom nego sto smo mi igrali.
Spaha,pratiš li me ?
Fuck Society
Fuck Society
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], ANamelessGhoul, Bhfanatik, BlackRiver1987, CAGarfia, deda, denza, Drum, galia95, Goalgetter, Google Adsense [Bot], Hrammm1921, icetea01, JackW, jasmin10, Kaunas, legendarnadruga, LenyYoro15, marlostanf1eld, Mocvara1991, Muumii, Napapijri, NerminFatic, Rauber33, Skojevska, StevieG8, Tracy3McGrady, zastitaIdentiteta i 245 gostiju.