BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

Elegant
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Elegant » 14 nov 2015, 17:09

@MysticAladin bice oni jaci povratkom ovih igraca sto im fale, domaci teren i atmosfera, a oni su borbeni i puni motiva.

Teska ce utakmica biti, ali ja se nadam da ce se oni vise otvoriti da to bude nasa sansa,
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 14 nov 2015, 17:11

Ja ne mislim da će biti nešto posebno jači jer se radi o ekipi koja grize bez obrzira ko igra. Ne fali njima pojedinac kao nama, mi još nismo taj nivo organizovanosti da se izostanak jednog Bešića ne osjeti.

Vjeruj mi, ista utakmica i gore...mi napadamo, oni se brane jer tako igraju. Tako su najbolji, neće nas napast sigurno.
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 nov 2015, 17:12

moja neka zamisao za revanš, jer se mora igrat' ofanzivnije, mora se zabit' gol

ako Bešić nije spreman, onda ne bih dirao Cocalića, odigrao je dobru tekmu

_________________Džeko__________________

___Lule_________Hajrović_______Višća____

___________Mire_____Bešić_________

__Seo_____Spahić____Šunjić____Vranješ

______________Begović_________

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 nov 2015, 17:17

Nemojte misliti da ce njima biti neka prevaga domaci teren. Mislim, imaju dobre navijace, ali ne dolaze ni nasi igraci iz kukuruz-liga pa da se syebu. Mozda nam cak i odgovara sto je Irska mozda i pod vecim pritiskom jer su sada favoriti za prolaz... Ponavljam, uprkos svemu sto se desavalo, od promasenih sansi, magle, primljenog gola.... ja i dalje apsolutno vjerujem u prolaz. :thumbup:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 nov 2015, 17:18

SlevinKelevra je napisao/la:Nemojte misliti da ce njima biti neka prevaga domaci teren. Mislim, imaju dobre navijace, ali ne dolaze ni nasi igraci iz kukuruz-liga pa da se syebu. Mozda nam cak i odgovara sto je Irska mozda i pod vecim pritiskom jer su sada favoriti za prolaz... Ponavljam, uprkos svemu sto se desavalo, od promasenih sansi, magle, primljenog gola.... ja i dalje apsolutno vjerujem u prolaz. :thumbup:
Mi cemo se izgubiti na njihovom terenu necemo znati gdje gonimo. Ziv bio pa vidio ;) . Kao i u Briselu, pa sa loptom se spojiti ne znaju kad smo na tim vrucim gostovanjima, treba nam vecinom dosta vremena dok udjemo u utakmicu. Uvijek smo klimavi u takvim atmosferama bili.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 14 nov 2015, 17:19, ukupno mijenjano 1 put.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 14 nov 2015, 17:18

Chinaglia je napisao/la:moja neka zamisao za revanš, jer se mora igrat' ofanzivnije, mora se zabit' gol

ako Bešić nije spreman, onda ne bih dirao Cocalića, odigrao je dobru tekmu

_________________Džeko__________________

___Lule_________Hajrović_______Višća____

___________Mire_____Bešić_________

__Seo_____Spahić____Šunjić____Vranješ

______________Begović_________

Hajrovic je previse sebican igrac za desetku ,on je najbolji na desnom krilu.Siguran sam da on nama na ovoj poziciji ne bi bio ni upola koristan, jer Hajrovic je takav tip igrača koji se radije usudjuje na sut nego na asistenciju pa cak i nekom ko je u boljoj i izglednijoj situaciji da zabije.
Jednostavno sa njim na desetki bi imali bruku unistenih lopti, ovo ne vazi za njega na desnom krilu gdje msm da moze biti jako opasan kao igrac koji ce se ubacivat iz drugog plana.Ja bih njemu dao jedno poluvrijeme na desnom krilu.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 nov 2015, 17:20

Goalgetter je napisao/la:Mi cemo se izgubiti na njihovom terenu necemo znati gdje gonimo. Ziv bio pa vidio ;) . Kao i u Briselu, pa sa loptom se spojiti ne znaju kad smo na tim vrucim gostovanjima, treba nam vecinom dosta vremena dok udjemo u utakmicu. Uvijek smo klimavi u takvim atmosferama bili.
Mene je ovoga najvise strah, ali opet nisu oni jaki kao Belgija ali ce da se bore lavovski.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 nov 2015, 17:22

Elegant je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Mi cemo se izgubiti na njihovom terenu necemo znati gdje gonimo. Ziv bio pa vidio ;) . Kao i u Briselu, pa sa loptom se spojiti ne znaju kad smo na tim vrucim gostovanjima, treba nam vecinom dosta vremena dok udjemo u utakmicu. Uvijek smo klimavi u takvim atmosferama bili.
Mene je ovoga najvise strah, ali opet nisu oni jaki kao Belgija ali ce da se bore lavovski.
To je problem. Gostujuca atmosfera plus taj silovit pristup i pressing, dosta nas izbaci iz takta, i ne mozemo da razvijemo nikako svoju igru. Irci su dobar dio utakmice vrsili stalno pressing sa 3 igraca na nasu zadnju liniju, i prisiljavali nase na duge lopte. Moramo jednostavno pojacati vezni red sa Medunjaninom/Salihovicem, jer ce nas na isti sablon docekati i u Dublinu.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 nov 2015, 17:23

nemaš koga drugog, Mire tu ne prolazi, Hare pogotovo, jedino Hajrović to može odigrat'

uostalom, Hajrović je igrač koji može napravit' nešto iz ničega, od svih naših ofanzivaca ima bolji udarac, centraršut, pregled igre, jednostavno, za ofanzivu naš najbolji igrač, sad, forma i fizičke sprema mogu biti problem, al' ne moraju

ja bih se "kockao" s Hajrovićem, jer ovo kako do sada igramo, Hajrović može biti samo dobitak, nikako gubitak

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 nov 2015, 17:24

Goalgetter je napisao/la: Mi cemo se izgubiti na njihovom terenu necemo znati gdje gonimo. Ziv bio pa vidio ;) . Kao i u Briselu, pa sa loptom se spojiti ne znaju kad smo na tim vrucim gostovanjima, treba nam vecinom dosta vremena dok udjemo u utakmicu. Uvijek smo klimavi u takvim atmosferama bili.
Ne vjerujem. Mi smo odlicno izgledali protiv Belgije do gola De Bruynea, a to je ekipa koja je duplo jaca od Irske, a znaju i 'lopte'. Pa, bolji smo otpor pruzili nego Italija sinoc.
Samo je bitno da Mesa postavi taktiku i igrace da budemo dominantni na sredini terena...

Zuko
Kontakt:

Post Postao/la Zuko » 14 nov 2015, 17:24

Irska kodkuce:

vs Gibraltar 7-0
Video:
Kommentar: Nista posebno, ovo je San Marino 2.0.

vs Poljska 1-1
Video:
Kommentar: Gubili 0-1 do zadnje minute kad je Long iz korner sa nogom zabio 1-1. U cijelu utakmicu imali 2 suteva na golu.

vs Skotska 1-1
Video:
Kommentar: Dali gol iz ofsajda pa je Skotska posteno izjednacila.

vs Gruzija 1-0
Video:
Kommentar: Pobijedili kodkuce 1-0 ekipu koja je u zadnji 25 utakmica samo pobijedila Gibraltara i to jos negdje u 70i minut dali gol.

vs Njemacka 1-0
Video:
Kommentar: Neka duga lopta je slucajno prosla pa je Long dao gol, Njemacka imala 17 suteva (4 u okviru), 11 kornere i 67% posjed lopte ovo se desi jednom u 5 godina nista posebno.

Ako cemo da gubimo tamo bice 1-0 za njih ali mislim da ce biti 1-1 i mozda cak penale na kraju.
Nadam se da ce zavrsiti 2-2 fino ih pobijedimo na "golove kod gostima" :D.
The only thing constant in life is change, dark times are always temporary and we can always come back to the light.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 14 nov 2015, 17:31

Chinaglia je napisao/la:nemaš koga drugog, Mire tu ne prolazi, Hare pogotovo, jedino Hajrović to može odigrat'

uostalom, Hajrović je igrač koji može napravit' nešto iz ničega, od svih naših ofanzivaca ima bolji udarac, centraršut, pregled igre, jednostavno, za ofanzivu naš najbolji igrač, sad, forma i fizičke sprema mogu biti problem, al' ne moraju

ja bih se "kockao" s Hajrovićem, jer ovo kako do sada igramo, Hajrović može biti samo dobitak, nikako gubitak

Da je sinocnja utakmica u pitanju ja bih ti rekao da je Medunjanin za tu poziciju najbolje rjesenje, snazan sut, bruka lucidnosti, Medo je nesebican igrac , podvalit ce Dzeki dobru loptu, manji teren i jos x nekih faktora , medjutim ne znam da li je on rjesenje za Irsku, mada bi sigurno sa njim dobili na posjedu al mislim da je bolje poceti sa salihovicem i pjanicem a iza njih besic, pa kasnije uvesti Medu u ovisnosti od rezultata,.
Sve stoji za Izeta , i vjeruj da forma ne mora da bude presudna , eto vidio si i na Haretovom primjeru, medjutim ne vjerujem izetu na toj poziciji, objasnio sam ti zasto, momak jednostavno nema te nesebicnosti u sebi, on i ovako cesto zna opucati sa 30 metara a ima vec slobodna dva igraca da doda loptu i da se to dobije bolju zavrsnicu.Moguce je i da grijesim ali jednostavno mi se doima kao previse sebican igrac.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 14 nov 2015, 17:31

MysticAladin je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:
MysticAladin je napisao/la:
Ništa to nije gotovo. 0-0 bih i prije utakmice potpisao, jer znam koliko tvrdo igraju i podatak da su dva razlike izgubili samo od Španije i Portugala u .
Očito nisi upućen , sa 0-0 Irska je na Euru.

0-0 sinoć! Aludiram na ono "razvalit ćemo ih kući" i te izjave. Meni je 0-0 sinoć izuzetno dobar rezultat jer mislim da su ofanzivno jako limitirani pa vjerujem da nas ne bi dobili u Dublinu.
Nisam te baš razumio :D
"We need to suffer. And we need to fight."

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 14 nov 2015, 17:34

Goalgetter je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Nemojte misliti da ce njima biti neka prevaga domaci teren. Mislim, imaju dobre navijace, ali ne dolaze ni nasi igraci iz kukuruz-liga pa da se syebu. Mozda nam cak i odgovara sto je Irska mozda i pod vecim pritiskom jer su sada favoriti za prolaz... Ponavljam, uprkos svemu sto se desavalo, od promasenih sansi, magle, primljenog gola.... ja i dalje apsolutno vjerujem u prolaz. :thumbup:
Mi cemo se izgubiti na njihovom terenu necemo znati gdje gonimo. Ziv bio pa vidio ;) . Kao i u Briselu, pa sa loptom se spojiti ne znaju kad smo na tim vrucim gostovanjima, treba nam vecinom dosta vremena dok udjemo u utakmicu. Uvijek smo klimavi u takvim atmosferama bili.
@Goalgetter protiv Argentine odigrali smo odličan meč pred 50000 navijača Argentine , Francuse smo razvalili pred 60000 njihovih . Pukli smo protiv Portugala i Belgije na " većim " stadiona. Tako da ne bih se složio upotpunosti. Sve ovisi kako će ih Meša psihički pripremiti na tekmu.
"We need to suffer. And we need to fight."

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 14 nov 2015, 17:36

Samo da Mesa ne bude izmisljao toplu vodu.
Znaci 4-3-2-1- formacija odlucno i hrabro po Euro.
Kvalitetniji smo i nadam se da cemo to dokazati :)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 nov 2015, 17:39

Hajrović će biti X factor, ako mu Meša da dobru minutažu u revanšu

nešto se mora promijeniti, ako izađemo isto kao sinoć, nemamo nikave šanse za prolaz

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 14 nov 2015, 17:41

Mi tamo ne trebamo srljati, nego pokusati drzati loptu na sredini terena i tako ih ubiti u pojam.. i ako bi nedaj boze primili gol, jos uvijek bi bili u igri
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 14 nov 2015, 17:41

Captain4 je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
@Goalgetter protiv Argentine odigrali smo odličan meč pred 50000 navijača Argentine , Francuse smo razvalili pred 60000 njihovih . Pukli smo protiv Portugala i Belgije na " većim " stadiona. Tako da ne bih se složio upotpunosti. Sve ovisi kako će ih Meša psihički pripremiti na tekmu.
Pucanje protiv Belgije nema veze sa atmosferom, nego jednostavno i objektivno su ljudi u tom trenutku za nas bili svemirski brod. Čak smo i poveli 1-0 pa nam je svejedno igra bila za qurac. Ljudi nas ubili na terenu, tribine nisu imale nikakve veze sa tim.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 nov 2015, 17:43

Irci nisu problem I siguran sam da je ekipa koja je jucer sjedala na klupi duplo kvalitetnija od ove Irske. Problem je sto se u vecini utakmica mi moramo moliti bogu da nasi kvazi strucnjaci ne pocnu izigravati genijalce. Zadnjih godina je problem prisutan u stalnom miniranju nase igre od sopstvenih selektora. Nadam se da ce Bazdarevic posloziti napokon normalan tim I da nece pokusavati izmisljati toplu vodu. Normalna sredina je ono sto nam treba. Pozadi Pjanic I Besic a ispred Medunjanin, Salihovic, Hodzic, Susic ili Hajrovic. Svejedno koji ce od ovih 5 igraca igrati tog AM jer su svi u 5 deka. Ja bi osobno preferirao jednog od dvojca Hodzic-Susic ali uoipce nije vazno jer smo od Iraca bolji. Nelogicne izmisljotine nasih trenera su ovu generaciju nogometasa sprijecili da igraju znacajniju ulogu na prvrenstvima I kao rezultat toga I u boljim klubovima. Od kada se na sceni u reprezentaciji pojavio Cocalic tko moze opravdavati Susicevo ignoriranje ovog igraca. Siguran sam da bi odavno igrao u ligama 5 da je redovno pozivan u reprezentaciju a sami znamo kako su nam u mandatu bivseg selektora stoperi falili. Bruka I sramota. Nadam se da ce Mesa dozivjeti prosvijetljenje I odvesti nas na EP. Moje misljenje o njemu se moze sazeti u izreci: "Puno zuji malo meda daje". Neka nam je bog na pomoci.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 14 nov 2015, 17:44

esprit24 je napisao/la:Mi tamo ne trebamo srljati, nego pokusati drzati loptu na sredini terena i tako ih ubiti u pojam.. i ako bi nedaj boze primili gol, jos uvijek bi bili u igri
I ja razmišljam na takav način.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: BlackRiver1987, DeeWa, JackW, KimJongEsmer, legendarnadruga, signalidunapark i 73 gosta.