Prvo smo igrali dobro, imali smo inicijativu, 2-3 šanse i iako još to nije neka igra aman-zaman, bilo je i glave i repa. Drugo stvarno nema smisla komentarisat, što zbog magle, što zbog Mešinih odluka koje su mi totalna misterija. Dosad je Miralema gurao na 10-ku, očigledno je bilo da se ne snalazi i da treba kopirat Romin vezni red, on ovaj put vrati Pjanića nazad, ali mu zato uzme veznjaka i ubaci Ibiševića koji je toliko beskoristan bio da je publika na stadionu bila korisnija od njega (a znamo kakva je publika sinoć bila).
I onda spektakl u drugom. Pjanić treba da kreira napade sa Višćom i Džekom, što je i funkcionisalo donekle u prvom, Višća najbolji na terenu, Džeko se mora vraćati da nešto odigra sa Miretom, Lula na drugoj strani ništa. Desna strana mnogo bolja, Pjanić desni vezni, Višća bolje krilo od Lulića, Mujdža ofanzivno bolji bek od Zuke... Ulaskom Vranješa, mi smo na terenu imali 5 stopera (komplet zadnja linija + Cocalić), Miralema, dva krila i dva napadača. Pa sa kim da igra veznjak tu??? Ulazak Djurića je šlag na tortu. Višća je možda bio umoran pa je morao van, ali vaditi Pjaniću najbližeg igrača i uvoditi sidraša je van svake pameti. Igraš sa 5 stopera, 3 napadača, Lulićem i Pjanićem. Ludilo!!!
Pape u momentima igrao sa 6 veznjaka, ovaj igra sa jednim. Ima li negdje neko ko bi igrao sa 3-4 veznjaka majka mu stara...neka sredina, nešto?! Za naš gol je najzaslužniji igrač koji je dao "predasistenciju", koji je izbacio Vranješa - to je bio ključni potez, mislim da je bio Lulić ili Pjanić. Svejedno je - uglavnom, majstorski pas!

Ništa to nije gotovo. 0-0 bih i prije utakmice potpisao, jer znam koliko tvrdo igraju i podatak da su dva razlike izgubili samo od Španije i Portugala u zadnjih 20 utakmica dovoljno govori o njima i toj čvrstini. Nijemci ih držali u 16 čitavu utakmicu i samo su srećom dobili meč! Vraga... Chelsea je bio u 16 sve od grupne faze, pa uzeše titulu. Očigledno je da su sposobni igrat tog nabijanja lopte i to se znalo prije meča.
Gore ja očekujem nešto slično. Našu inicijativu i njihovo nabijanje lopte Longu ili krilima. Ništa posebno s njihove strane u ofanzivnom dijelu. To što im se vraćaju igrači isto mi nije neki bauk...ovo je ekipa koja igra timski i koja je odlično vođena sa klupe, ne ekipa koja se oslanja na neke pojedince. Zabit ćemo mi gol samo ako Meša ne bude stavio Ibiševića unutra. Sad bi vezni i nekako mogao ostati na Bešiću i Pjaniću. Bešić je zna povući i iznijeti sa naše polovine, nije tu ograničen kao stoperi koji glume DMF-a. Ali, čak i ako bude opet igrao 442, Ibišević ne treba da igra.
Vjerujem u prolaz, biće ljepša utakmica gore.