BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

Captain4
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Captain4 » 14 nov 2015, 13:30

bull21 je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:Možda nije mjesto na ovoj temi , ali očajan je bio Zoran Šuko. Isto da igra San Marino - Andora.
Lik je sa drugim poluvremenom propustio šansu života da se dokaže ljudima
Emotivan je bio skroz. Ko sve prenosi utakmice cc. Jedan je Baho ..
"We need to suffer. And we need to fight."

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 14 nov 2015, 13:31

Stigao :bih:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 14 nov 2015, 13:33

gazijabih je napisao/la:Sinoća sam gledao utakmicu sa jednim iskusnim trenerom i svako ozbiljan će konstatovati da se sinoć igralo samo prvo poluvrijeme, a da je drugo odrađeno samo kako se ne bi utakmica odgodila iako uslovi za igru nisu bili zadovoljeni (odgoda utakmice bi poremetila sve termine koje UEFA nije ni teoretski predvidjela). Vjerovatno bi pobijedili da smo nastavili u onom ritmu iz prvog poluvremena, ali onakve stvari se dešavaju nažalost. Sve u svemu, ništa nije izgubljeno, što bi rekli drugo poluvrijeme tek počinje u Dublinu, jer ništa nije gotovo i pritisak je na obje ekipe isti, možda ovaj put na ircima i veći jer su domaćini.
U razgovoru sa pomenutim trenerom nakon utakmice koji vjeruje da će i Baždarević tako rezonovati, zaključio je da neko mora pomoći Pjaniću na sredini da bi ga rasteretio i to bi slikovito izgledalo ovako da ne dužim (jedna slika mijenja 1000 riječi):

slika
Joj gazija,sta kaze strateg Cocalic i Vranjes i Zukanovic moraju u bas sve tri formacije igrati.Kako providno :lol: :lol:
A Kolasinac,Mujdza,Šunjic i Bičakčič ce ostati na klupi? :lol:

Miskeee10
Kontakt:

Post Postao/la Miskeee10 » 14 nov 2015, 13:37

......................Begovic...............
Mujdza...........Sunjic.................Spahic.................Zukanovic
.............................Cocalic............Pjanic.....................
Visca......................Medunjanin.............................Lulic
............................Dzeko.................................

Da je ovo sinoc izveo mi bi danas slavili!
Ibisevic je od prve minute igrač manje, Medunjanin bi siguran sam u ovakvoj neformi i sa slomljenim prstom nesto napravio u napadu .
Nazalost, nikad se nije znala maximalno iskoristit snaga ove genereacije, nemamo mi jednostavno tog kalibra na klupi.
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 14 nov 2015, 13:38

Fidelis odkad mi pricamo da je repka privatna sprdnja ali djeca nevjeruju. Vidi se da pojedinci moraju igrat i da ih neko dobro gura. Vranjes hadzic, sinoc cocalic... i ako je dobro momak odigro pet puta bolji od hadzica il sranjesa. Ali vidi se svaku utakmicu da mesa ne sastavlja sam sastav a to je vrlo zalosno. Zato nas i vode susici, bazdarevici jer su pogodni njima se moze dirigovat. Zato nikad necemo imat ozbiljnog strucnjaka!
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 14 nov 2015, 13:38

I Mesa izgleda da misli isto kao Safet, ako stavis dva, tri napadaca da igras napadacki :lol:
A to sto je samo Mire igrao u sredini nema veze :stop:

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 14 nov 2015, 13:39

Fidelis je napisao/la: Joj gazija,sta kaze strateg Cocalic i Vranjes i Zukanovic moraju u bas sve tri formacije igrati.Kako providno :lol: :lol:
A Kolasinac,Mujdza,Šunjic i Bičakčič ce ostati na klupi? :lol:
Hajde ti to još jednom dobro pogledaj i analiziraj. Evo pomoću ti:

Ovo je 11 igrača koji igraju u 3 formacije u jednoj utakmici.
Formacija 2 je bazna formacija iz koje se transformišeš u naletima u formaciju 1, a nakon zabijanja transformiše u defanzivnu formaciju 3 iz kojeg vrebaš kroz kontre kontrolišući sredinu tjerajući protivnika da te napadne a bude nemoćan.
Odabrani igrači su mogući univerzalci koji mogu pratiti te formacije. Nogomet je malo kompleksnija igra od jedne formacije na terenu.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 14 nov 2015, 13:43

Sinoć se na Bilinom Polju čuo samo Asmir Begović: "Spaha ima li ih, idu li"?
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 nov 2015, 13:51

bhfanatic14 je napisao/la:Fidelis odkad mi pricamo da je repka privatna sprdnja ali djeca nevjeruju. Vidi se da pojedinci moraju igrat i da ih neko dobro gura. Vranjes hadzic, sinoc cocalic... i ako je dobro momak odigro pet puta bolji od hadzica il sranjesa. Ali vidi se svaku utakmicu da mesa ne sastavlja sam sastav a to je vrlo zalosno. Zato nas i vode susici, bazdarevici jer su pogodni njima se moze dirigovat. Zato nikad necemo imat ozbiljnog strucnjaka!
Vranjes je fantasticno odigrao, Cocalic sigurno u defanzivi i definitivno bolje od Hadzica.
Koga bi ti to na desnog beka kad je Mujdza povrijedjen i koga bi na def. veznog s obzirom da Besic ima suspenziju? Grahovac bi u najboljem slucaju odigrao kao i Cocalic jer je jos uvijek mlad i nije dovoljno sazrio sa igrom u ofanzivi.
Nad tobom sunce najljepše sja

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 14 nov 2015, 13:53

Nista nije izgubljeno, i msm da uz jedan kompaktniji sistem i Besica mozemo do Eura. Tehnicki smo mnogo jaci, samo tu prednost moramo i iskoristiti u vidu efikasnosti.

Npr u slucaju da povedemo, Irci nemaju sta traziti ako se vezi red kvalitetno postavi te preuzme kontrolu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 14 nov 2015, 13:54

gazijabih je napisao/la:Sinoća sam gledao utakmicu sa jednim iskusnim trenerom i svako ozbiljan će konstatovati da se sinoć igralo samo prvo poluvrijeme, a da je drugo odrađeno samo kako se ne bi utakmica odgodila iako uslovi za igru nisu bili zadovoljeni (odgoda utakmice bi poremetila sve termine koje UEFA nije ni teoretski predvidjela). Vjerovatno bi pobijedili da smo nastavili u onom ritmu iz prvog poluvremena, ali onakve stvari se dešavaju nažalost.
Najzad jedan kvalitetan post. I ja isto mislim da bi pobijedili sa igrom iz prvog poluvremena, koja nije bila sjajna i koja je stvarale osrednje prilike, od kojih bi ipak kad tad jedna bila realizovana. Nemamo razloga da strahujemo od Irske, treba otici i pobijediti tamo.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 14 nov 2015, 13:55, ukupno mijenjano 2 puta.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 14 nov 2015, 13:54

[slika
"We need to suffer. And we need to fight."

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 nov 2015, 13:54

Jesu li nasi stigli u Dablin ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 nov 2015, 13:56

Miskeee10 je napisao/la:......................Begovic...............
Mujdza...........Sunjic.................Spahic.................Zukanovic
.............................Cocalic............Pjanic.....................
Visca......................Medunjanin.............................Lulic
............................Dzeko.................................

Da je ovo sinoc izveo mi bi danas slavili!
Ibisevic je od prve minute igrač manje, Medunjanin bi siguran sam u ovakvoj neformi i sa slomljenim prstom nesto napravio u napadu .
Nazalost, nikad se nije znala maximalno iskoristit snaga ove genereacije, nemamo mi jednostavno tog kalibra na klupi.
Ovako treba igrati u uzvratu samo Besica na zadnjeg veznog. Ali daleko je ova formacija od idealne i daleko od toga da bi mi njih ubili s ovom formcijom. Dzeku vrlo lako mogu odsjeci od veznog reda, jos ce biti dvojica igraca na njemu konstantno. Definitivno da treba pokusati sa ovom formacijom jer sinoc sa 4-4-2 nije islo, ali jednostavno protiv Irske je tesko dominirati, konstantno napadati i stvarati sanse bez obzira na formaciju.
Nad tobom sunce najljepše sja

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 14 nov 2015, 14:01

Mujdzu su opet slomili sinoc i ne vjerujem da ce moci igrati.Bio sam na utakmici i odigrao je savrseno do povrede,jedini igrac koji stvarno zna kvalitetno ubaciti loptu.
Hendikep veliki ako ne bude igrao,kakav Vranjes,kakvi bakraci.Jest on nasao Dzeku sinoc nakon kljucne lopte Lulica ali to je jednom,isto sto je jednom bilo da nam Djuric donese prevagu.Tesko da ce vise ikada.
Mujdza je konstanta,zadnje dvije je odigrao lose ali sinoc perfektan do povrede.

I Kolasinac treba na lijevog beka,Zuka na stopera ili na klupu,po meni na stopera bolji je od Šunjica.On ili Bičakčić.Trebaju nam igraci sa snagom,sa mudima i sa krvlju a to su Kolasinac i Bešić,Spahic,Bičakčić,Hajrovic.Sinoc nam je toga najvise nedostajalo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 nov 2015, 14:03

Ja mislim da ce igrati, samo je dobio jak udarac u stomak sudeci po snimkama.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 14 nov 2015, 14:06

Momci moramo biti optimisti , sjećate li se Slovenije i Hrvatske i rezultata 3:3 iz prve utakmice u Splitu.
I onda se u Sloveniji ukaže Dado Pršo za 0:1 i plasman .

Uz Božju pomoć prolazimo ovo ..
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

hakkaDunne
Kontakt:

Post Postao/la hakkaDunne » 14 nov 2015, 14:09

Mesa je izgleda bas ocekivao da ce Djuric treci put da ubode zrno i da zabije za pobjedu? Pa ne mozes na taj fol ici u utakmicu, al nikako. To je ono iz očaja mrtvog.

Dokle više Ibiševića u prvom timu i to svih 90 minuta?
High jump is not just a sport. It's way of life. TRACK AND FIELD!

Bosnian all the way!1921!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 14 nov 2015, 14:09

I ja bih stavio Kolasinca na beka jer je daleko bolji u ofanzivi od Zuke, a njega bih na stopera pomjerio. Eh, al' tad onda postaje problem skok igra... :salut:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 14 nov 2015, 14:10

Ubeđen sam da ih prolazimo, ovi su totalno smešna ekipa.

Envoyé de mon SM-N910F en utilisant Tapatalk
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Burundi, Google Adsense [Bot], invincible1921, Kaunas, Proximic, s4mke, Serha i 60 gostiju.