BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

invincible1921
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la invincible1921 » 14 nov 2015, 01:35

Frankie je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:
Pa to jer je raja zatucana....vedo nista niej pokazo nijednu ovu tekmu u kval. pa su ga dizali jer uvalio onaj go sa metar :? Ako cemo objektivno mi smo velsu dali dva gola iz nicega, a kipra dobili u igri bez igre,,,ja ni u jednoj mesinoj utakmici nisam vidio neko poboljsanje u igri u odnosu na neznalicu papeta...ne znam sta hoces da kazes ?
Pa upravo ti bola kritikujes Mesu vec nekoliko tekmi, ja cu uvijek odabrat rezultat prije igre, kod papeta si imao igru, pa se na iole jacoj repki slomise kola. Takoder je i forma igraca bila dosta bolja prije nekoliko godina, sem nekolicine. Vedo apsolutno nije zasluzio da starta u Dublinu, tako da ce vjerovatno Mesa da startuje samo sa Edinom ili sa Djuricom, trece opcije skoro pa da i nema. I ova Irska je goli prosjek zabili su taj gol vjerovatno ni oni sami jos ne znaju kako, presudilo je to iskustvo Bradya, iz prvog ozbiljnijeg napada u 82. minuti :damn:
Po cemu je vedo zasluzio da dobije i minutu protiv Velsa, Kipra pa i veceras :?:

Fraer mjesec dana analizira i nasa igra je : DZEKO NA CENTRU GRADI IGRU, SPAHIC ORGANIZUJE NAPADE IGRAMO BUNAR LOPTE :?
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 14 nov 2015, 01:36, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 14 nov 2015, 01:36

hocete li iskreno moje misljenje?
sto se mene tice, nek me moderacija sankcionise, ali moje misljenje ce biti puno vulgarnih rijeci, a ono je sljedece:
pun mi je (k-u-r-a-c )vise bosanskog (p-i-c-k-a-s-t-o-g) luzerskog mentaliteta i (n-a-g-u-z-i-v-a-nj-a) svakoj retardiranoj naciji.
jel mi moramo primiti (j-e-b-e-n-i) gol da bi poceli igrati kako treba?
cemu taj (j-e-b-e-n-i) respekt prema retardiranim ircima koji su dosli prvenstveno sacuvati svoj gol i nude nam se ko sto se nude djabe jeftine
(k-u-r-v-e), a mi glumimo fine momke za zenidbe.
idite vise u (p-i-c-k-u) materinu (p-i-c-k-i-c-e) jedne !
nemate (m-u-d-a) stisnuti levate i natrpati ih, vec ih respektujete ko da su u najmanju ruku njemci. oni su veceras bili zreli za petarde, ali sto bi bosanac jednostavno, kad moze komplikovano. oni sto su htjeli to su i ostvarili, a mi se mozemo vaditi na maglu, los teren, nije nas islo...itd...itd...pozdravite se (s-u-p-c-i) jedni sa eurom u francuskoj, samo iz jednog razloga, a to je jer ste (p-i-c-k-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e) nevidjene!!!!!!!!!!
nije nas islo i primili smo gol po ko zna koji put iz niceg samo iz jednog razloga, a to je da nismo pobjednicka nacija!
mi smo obicne (p-i-c-k-e-t-i-n-e) koje samo pricaju i prijete a (n-a-g-u-z-e) se prvom ko priupita!
srami i stid nek ih sve redom bude za prikazanu partiju. u mojim ocima ste naaaaajvecke (p-i-c-k-u-r-i-n-e) svi redom!!!!!!!!
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 14 nov 2015, 01:44, ukupno mijenjano 6 puta.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 14 nov 2015, 01:36

j e b o majku ako mi nismo prvaci svijeta u primanju miki maus golova i pravljenju veresije od gotovog...imal i jedna repka na svijetu da se naprimala vise uhljupaskih golova...pa kad se sjetim samo onog autogola kolasinca tacno mi muka dodje...veceras irski kloc neznajuci sta ce sa loptom opali je onako seljacki i jako i ona kroz noge u malu mrezu....Bozzzeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 14 nov 2015, 01:46

Hoče li i jedan naš trener naučiti da se utakmica dobija na sredini terena.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 nov 2015, 01:47

Ne mogu vjerovati da je Ibisevic proveo 90 minuta na terenu. :shock: Moj Mesa.... :facepalm:

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 14 nov 2015, 01:49

Tek sa utakmice.Sta reci-najbolje je ne reci nista i pustiti ih da se izvade u Dublinu,ako se ne izvade bice vremena za kritike i to bogami zestoke.

Moram samo reci jednu stvar,Mehmed Bazdarevic ce biti apsolutni krivac ako se ne plasiramo u Francusku.
I moze li mi neko pomoci da odgonetnem razloge i smisao njegove postavke.Sve mogu halaliti,i to sto imas pravog lijevog beka a ti stavljas stopera,to sto vidis u cemu je problem i opet pravis pogresne izmjene,i drugog klasicnog napadaca na ustrb recimo krila,beka ali na ustrb veznog igraca???'U kojoj se to trenerskoj skoli uci?

Je li iko ikada gledao utakmicu u kojoj je neka ekipa igrala sa jednim,jedinim veznim igracem,u ovom slucaju Pjanicem?I igras protiv Irske visoke lopte citavu utakmicu????
Ljudi,da ste vi meni zivi i zdravi,pomozite mi da odgonetnem sta je to,je li to namjerno?Kako se samo nama desava da najbitnije utakmice igramo nepravilno formacijski popunjeni,odnosno fali jedna pozicija?Je li namjerno ili je to neka skola,negdje se to uci?

Necu vise napisati nista,kao sto rekoh pusticu da se izvade jer su realno sposobni to uraditi.Ali se bojim jedne stvari,sta ako ovaj put zaigramo samo sa jednim stoperom? :twisted: :roll: :wtf:
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 14 nov 2015, 01:50, ukupno mijenjano 1 put.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 14 nov 2015, 01:49

najjace su mi ove izjave tipa:
upoznali smo ih bolje
u uzvratu cemo pokazati pravu snagu
bice drugacija utakmica
nista nije gotovo

jesu li oni svjesni da nemaju (j-e-b-e-n-i-h) muda i da ce se (u-s-r-a-t-i) kao i uvijek sto se (u-s-e-r-u) i da je ovo zavrsena prica!
nas mentaliteti i nas odnos prema protivniku su faktori koji nam ne dozvoljavaju da napravimo nesto. veceras je mogao i san marino izaci na teren, sve bi isto bilo. mi se nadamo da ce u uzvratu biti nesto bolje?
sve to mogu na to, je da se grohotom nasmijem....hahahahahahahahahahahaha

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 14 nov 2015, 01:50

SlevinKelevra je napisao/la:Ne mogu vjerovati da je Ibisevic proveo 90 minuta na terenu. :shock: Moj Mesa.... :facepalm:
Prije je bilo da procepi a sad da nadoknadi neigranje u herti lol!!
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

carli22
Kontakt:

Post Postao/la carli22 » 14 nov 2015, 01:52

iskreno nema te vi pojma, mi smo jednom nogom u Francuskoj, cujemo se u ponedjeljak nakon tekme :salut:
Infarkt,ma kakav je,od srca je.

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 14 nov 2015, 01:53

hz1987 je napisao/la:najjace su mi ove izjave tipa:
upoznali smo ih bolje
u uzvratu cemo pokazati pravu snagu
bice drugacija utakmica
nista nije gotovo

jesu li oni svjesni da nemaju (j-e-b-e-n-i-h) muda i da ce se (u-s-r-a-t-i) kao i uvijek sto se (u-s-e-r-u) i da je ovo zavrsena prica!
nas mentaliteti i nas odnos prema protivniku su faktori koji nam ne dozvoljavaju da napravimo nesto. veceras je mogao i san marino izaci na teren, sve bi isto bilo. mi se nadamo da ce u uzvratu biti nesto bolje?
sve to mogu na to, je da se grohotom nasmijem....hahahahahahahahahahahaha
Zasto se nismo prepali francuske u parizu a da se plasimo jedne irske
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 14 nov 2015, 01:53

Dakle u sljedećom utakmici upariti Pjanića s Bešićem, ispred njih Medunjanina staviti, tako da ostvarimo maksimalnu kontrolu lopte, oni će ionako svi biti zbijeni iza lopte, probati s Kolašincem i Vranješom na bekovskim pozicijama, zbog brzine i probojnosti, Džeko u napadu, a ne na poziciji razigravača, Đurić kao plan B i Hodžić eventualno s njim, ako se previše nabiju u šesnaesterac, tu Višća nema šta raditi, gurnuti Hajrovića da se proba nekim individualnim potezom riješiti. Eh tako bih ja, a vidjećemo kako i šta će Meša...
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 14 nov 2015, 02:00

Reko sam nece proci treci put katastrofalna igra kao proriv velsa i kipra i to se desilo. Igra nam nula, dosli smo sa ircima duge lopte igrat. Moram rec da je salihovic falio, samo na slobodnjacima bi vise dobili nego sa pjanicem koji ih je lose izvodio. U revansu besica i salihovica u prvih 11, visca je imo opet nevjerovatnog prostora ali nista nezna uradit. Nista konkretno. Bravo za cocalica fino odigro, dzekoni spaha konstantni ko uvjek. Sanse su 50-50 realno ali tamo ce biti vrlo teskononi u punom sastavu su tvrd orah. Kako sam se samo smijao ovdje komentarima kako cemo ih razbit 2,3,4-0 vidi se da dosta djece ovdje pise. Uglavnom dzeko nas ostavio u igri, igre nemamo nikakve odkad je mesa tu. Ako se ne plasiramo mogla bi kola krenut nizbrdo. Al o tome nakon druge tekme.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 14 nov 2015, 02:01

E da i taj yebeni respekt o kojima smo danima pisali da je stetan,kontraproduktivan,da ubija samopouzdanje,tjera na greske....
Zasto se uvijek ponizavamo i zasto smo pretjerano respektovali yebenu Irsku umjesto da ih nabijemo duplim hendikepom,radi cega?Oni ne znaju nista,oni su nula,ne zasluzuju nikakav respekt.

Halalite,necu vise nista.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 14 nov 2015, 02:11

Ej mrtvi Ibisevic 4 utakmice u Hertnhi ne igra zbog suspenzije sto ti dodje otprilike skoro mjesec dana bez takmicarskog meca i hop najbitnija reprezentativna utakmica godine Ibisevic u prvoj postavi 90 minuta :rol: :rol: :rol:
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 14 nov 2015, 02:14

Ma da je barem u reprezentaciji bio na nivou zadnje dvije utakmice pa da Mesa ima neko pokrice al i tu je bio tanak. Stvarno neshvatljivo.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 14 nov 2015, 02:18

ova smijesna irska je bila zrela za 3 komada..ljudi se profesionalno bave totalnim antifudbalom i dodzu nam na noge i hop hladno 1-1
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 14 nov 2015, 02:19

Da se i ja osvrnem na utakmicu :D

Irska je definitivno na ovom forumu bila podcijenjena. Predviđala se uvjerljiva pobjeda, rutinski meč i slične stvari i žao mi je što se ispostavilo da je nas nekoliko koji nismo dijelili to mišljenje bilo upravu. Ovakvi mečevi zapravo i ne mogu ni u kom slučaju biti lagani koliko god protivnik djelovao slabiji, ponajviše psihički, zbog ogromnog uloga koji nose sa sobom i zbog toga mentalni sklop ekipe može biti od presudne važnosti. Mi smo večeras igrali, a u toj nekoj silnoj želji, vjerovatno ne znamo ni šta smo igrali, letali smo tamo-ovamo, s gola na gol ko muhe bez glave, dijelom i zbog Mešine taktike koja je večeras definitivno zakazala. Nažalost, nije pustio O' Neillu da zatvori Pjanića, on ga je sam učinio beskorisnim potpuno zanemarivši sredinu terena i igru u njoj. Ne želim ga braniti, njegova partija je bila loša, međutim uz još samo jednog igrača u vezi, i to Cocalića koji je po vokaciji odbrambeni igrač i kojem je igra prema naprijed strana, realno teško je mogao krenuti i organizovati bilo šta. Donekle i razumijem zbog čega je počeo sa dva napadača, ako uzmemo u obzir da smo protiv Velsa, ekipe slične Ircima, proigrali tek kada su dva špica bila na terenu, međutim to večeras nije upalilo i definitivno je Vedad bio višak na terenu. Igrao je nauštrb jednog kreativca u sredini zahvaljujući kojem bi i Pjanić imao sigurno bolju partiju nego što je to bio slučaj. Međutim, igrač koji me definitivno najviše iznervirao je Lulić. Ponovo agilan, brz, ali bez trunke tehnike, završnice, centaršuta svega onoga što treba da ima jedno krilo. Nije fudbal samo trčanje, svi možemo trčati, ali treba znati nešto i sa loptom, to što pretrčiš 9-10 kilometara ne vrijedi mnogo ako upropastiš 4-5 dobrih prilika. Šta reći za kapitena: majka, otac, sestra, brat, amidža, tetka iz Italije :D ove reprezentacije. Igrao je i napadu, i u sredini, zaustavio jednu kontru, dao gol...partija za desetku. :thumbup: Ostali prilično prosječni. Što se magle tiče zaista sam mislila da će utakmica biti prekinuta i mislim da je i trebalo to da se desi jer igrati u onakvim uslovima je teško i za igrače i za selektore i općenito je dosta utjecalo vjerovatno i na igru, ali eto onaj Švabo nije mislio tako. Kako god, iskreno se nadam da će Meša u Dablinu ispraviti večerašnje greške i da će to sve izgledati mnogo bolje. Da se ja pitam, umjesto Vedada bih u sredinu ubacila Seju, ili Medu, a Seju umjesto Lulića na krilo, možda Kolašinca umjesto Zukanovića, Bešić će svakako igrati umjesto Cocalića i to je to, pa šta bude. U svakom slučaju nema predaje, još jedno poluvrijeme je pred nama! :bih:

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 14 nov 2015, 02:23

Popušili smo ga.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 14 nov 2015, 02:24

oplako sam na ovo :urnebes: :urnebes: :urnebes:

slika
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

weca
Kontakt:

Post Postao/la weca » 14 nov 2015, 02:36

Ne vjerujem....ali prosto ne vjerujem. Zar je potrebna neka velika pamet pa da se shvati da reprezentacija treba da igra u Sarajevu?!
Haram bilo onome ko je odlučio da se igra u Zenici. Eto...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.