Da se i ja osvrnem na utakmicu
Irska je definitivno na ovom forumu bila podcijenjena. Predviđala se uvjerljiva pobjeda, rutinski meč i slične stvari i žao mi je što se ispostavilo da je nas nekoliko koji nismo dijelili to mišljenje bilo upravu. Ovakvi mečevi zapravo i ne mogu ni u kom slučaju biti lagani koliko god protivnik djelovao slabiji, ponajviše psihički, zbog ogromnog uloga koji nose sa sobom i zbog toga mentalni sklop ekipe može biti od presudne važnosti. Mi smo večeras igrali, a u toj nekoj silnoj želji, vjerovatno ne znamo ni šta smo igrali, letali smo tamo-ovamo, s gola na gol ko muhe bez glave, dijelom i zbog Mešine taktike koja je večeras definitivno zakazala. Nažalost, nije pustio O' Neillu da zatvori Pjanića, on ga je sam učinio beskorisnim potpuno zanemarivši sredinu terena i igru u njoj. Ne želim ga braniti, njegova partija je bila loša, međutim uz još samo jednog igrača u vezi, i to Cocalića koji je po vokaciji odbrambeni igrač i kojem je igra prema naprijed strana, realno teško je mogao krenuti i organizovati bilo šta. Donekle i razumijem zbog čega je počeo sa dva napadača, ako uzmemo u obzir da smo protiv Velsa, ekipe slične Ircima, proigrali tek kada su dva špica bila na terenu, međutim to večeras nije upalilo i definitivno je Vedad bio višak na terenu. Igrao je nauštrb jednog kreativca u sredini zahvaljujući kojem bi i Pjanić imao sigurno bolju partiju nego što je to bio slučaj. Međutim, igrač koji me definitivno najviše iznervirao je Lulić. Ponovo agilan, brz, ali bez trunke tehnike, završnice, centaršuta svega onoga što treba da ima jedno krilo. Nije fudbal samo trčanje, svi možemo trčati, ali treba znati nešto i sa loptom, to što pretrčiš 9-10 kilometara ne vrijedi mnogo ako upropastiš 4-5 dobrih prilika. Šta reći za kapitena: majka, otac, sestra, brat, amidža, tetka iz Italije

ove reprezentacije. Igrao je i napadu, i u sredini, zaustavio jednu kontru, dao gol...partija za desetku.

Ostali prilično prosječni. Što se magle tiče zaista sam mislila da će utakmica biti prekinuta i mislim da je i trebalo to da se desi jer igrati u onakvim uslovima je teško i za igrače i za selektore i općenito je dosta utjecalo vjerovatno i na igru, ali eto onaj Švabo nije mislio tako. Kako god, iskreno se nadam da će Meša u Dablinu ispraviti večerašnje greške i da će to sve izgledati mnogo bolje. Da se ja pitam, umjesto Vedada bih u sredinu ubacila Seju, ili Medu, a Seju umjesto Lulića na krilo, možda Kolašinca umjesto Zukanovića, Bešić će svakako igrati umjesto Cocalića i to je to, pa šta bude. U svakom slučaju nema predaje, još jedno poluvrijeme je pred nama!