BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

tuzlak1987
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 nov 2015, 00:40

U Dublinu kada dobijes jednu sansu onda je moras i iskoristiti. Ne mozes fulati kao Lulic u drugom veceras, moras biti priseban i realizovati to jer necemo sigurno imati 10 sansi vec 1-2 pravu ili polusansu..

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 14 nov 2015, 00:42

FliX je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
TRUST je napisao/la:Mesa dragi sta si ti analizirao svo vrijeme, pa sa ovom taktikom, ni jednu otocku ekipu ne mozes pobijedit, 4-4-2, sa krilima, i dva sidrasa, jednim destruktivcom i jedinim kreatorom, pa koji si davo poljevao stadion vodom i htio igru od noge do noge, kad si tako taktiku postavio da tu u stratu ne moze se igrat igra od noge do noge. Imas Colemana kojg Lulic ne moze ni pretrcat nit tehnikom proci, Visca je se trudio i igrao nesto, al cim mu je igrac skorz blizu i ima kontakta gubi jer je slabiji. U sredini Irci snazni, jaki i takticki tu ih je vise bilo nego nasih, znaci kroz sredinu se nije moglo proci, plus sto su snazniji i plus imali su jednog vise igraca tu. I onda nam se igra svela na duge lopte, i ona stara igra, da krilo u trku probije stranu i centrira sidrasima. Ovo na kraju je i dobro ispalo, sa ovom taktikom nemamo sta trazit u Irskoj, Vedo klupa, Besic, Pjanic i Salihovic moraju biti u sredini, Dzeko naprijed
Objasnio :clap:
Prvo poluvrijeme smo dominirali. Drugo je magla ucinila svoje.. Ja bih sad potpiso da dominiramo u Dablinu oba poluvremena kao sto smo ovdje prvo.
Mesa je dobro postavio.
Slazem se.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 nov 2015, 00:44

Krivo mi je sto Romin dvojac ne moze da kreira nekoliko konkretnih sansi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 14 nov 2015, 00:45

Vodimo li? koliko je sudija produzio?
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 nov 2015, 00:45

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Nije dobro kad mi igramo sa 5 stopera i 3 centrafora na terenu
Trazite nekoga umjesto Hadzica na def. veznom, dobijete Cocalica koji je odlicno odigrao i zalite se.
Trazite Zuku na beka, koji je takodjer dobro odigrao, nije Kolasinac nista bolji od njega ofanzivno, i zalite se.
Ocito je da je Mujdza izasao zbog povrede, tako da su za tu poziciju ostali samo Vranjes i Bicakcic. Usao je Vranjes i imao i tu asisteniciju i dobro odigrao.
Dosta vise bezveznog pljuvanja ybmu zivot sve neki doktori fudbala a cilj vam je samo zivotne frustracije ispoljit na igracima i selektoru kao i to da se pravite pametni poslije utakmice.
I ovo sam replicirao jer je vec 3-4 ovakav post

A realno sa 4-2-3-1 mi ofanzivno imamo Dzeku koji ce se boriti sa 2 stopera, Lulica koji je tesko danas prolazio, Viscu koji je limitiran ali se bori i trudi, al opet dzaba kad je limitiran, Pjanica koji je nevidljiv u rep pa cak i da ne obrate posebnu paznju na njega i jos jednog veznog igraca traziti izmedju Salihovica koji igra u poluamaterskoj ligi i ne bi nam pruzio tu neku dodatnu prijetnju prema naprijed ili Medu koji bi setao po terenu i ostalo bi samo da se molimo da njegova neka bomba sa 30m udje u gol.
Dosta je logicnije veceras bilo igrati 4-4-2 na sto se irci vjerovstno nisu ni spremali, vidjeli smo da nije bas proslo i yebiga. Igraju tako da sa bilo kojom formacijom nijedna ekipa ne stvori puno prilika, najbitnije je te prilike iskoristiti sto veceras nismo
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 14 nov 2015, 00:50, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 14 nov 2015, 00:49

pinoglavi je napisao/la:
DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Nije dobro kad mi igramo sa 5 stopera i 3 centrafora na terenu
Trazite nekoga umjesto Hadzica na def. veznom, dobijete Cocalica koji je odlicno odigrao i zalite se.
Trazite Zuku na beka, koji je takodjer dobro odigrao, nije Kolasinac nista bolji od njega ofanzivno, i zalite se.
Ocito je da je Mujdza izasao zbog povrede, tako da su za tu poziciju ostali samo Vranjes i Bicakcic. Usao je Vranjes i imao i tu asisteniciju i dobro odigrao.
Dosta vise bezveznog pljuvanja ybmu zivot sve neki doktori fudbala a cilj vam je samo zivotne frustracije ispoljit na igracima i selektoru kao i to da se pravite pametni poslije utakmice.
I ovo sam replicirao jer je vec 3-4 ovakav post
Ovo je fakat istina!

Znači prije utakmice svaki drugi post je bio, samo da Hadžić ne igra mogao bi Spaha, Zukanović na njegovu poziciju.

Što se tiče Kolašinca i tu su govorili da je bolje da igra Ervin jer Seo je preagilan i može biti opasan za nas, napraviti neki glup faul dobiti crveni i tako to. Al' eto onda poslije utakmice napišu yebo to kad igramo sa 5 stopera na terenu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 14 nov 2015, 00:51

Neznam sto se trzate vise. Na koju foru da se kvalifikujemo kad jednu Irsku kod kuće, u najvažnijoj utakmici godine nemozemo dobiti.

Kvale su završene baraz je gotov. Okrenite se SPu u Rusiji.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 14 nov 2015, 00:53

Djeca sve pišu i ko ih yebe.

Svi su odigrali za 10, nemam ja zamjerku, osim na onog diletanta Lulića, ne mogu da mu nadjem temu... gluho i ćoravo bilo!

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 nov 2015, 00:53

MCMXLVI je napisao/la:Begović: Vidio sam Bradyja tek kad je dobio loptu
:urnebes: :urnebes:
nicaze dismr
Sad sam se vratio iz Zenice, nemam komentar za ono..fuj a sta reci za seljacine na tribini?! SLOMIJTEEEHINNN

slika
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 14 nov 2015, 00:54, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 14 nov 2015, 00:53

Rezultat nije dobar, ali nije ni katastrofa. Irci iako im odgovara, sigurno nece igrat na 0:0, jedna frljoka u njihovom golu ( pa makar i u 93 minuti ) njima znaci kraj. Mi mozemo svima dati gol. I ukoliko prvi zabijemo tamo, prolazimo sigurno. Sto se navijaca tice, nasi redovno igraju pred velikim brojem gledalaca, tako da ne vidim zasto bi to negativno uticalo na nase igrace. Klipers je odlican sudija i uvjeren sam da ce suditi posteno. Bio nam je sretan u Zenici protiv Grka, neka bude i protiv Irske u Dablinu! Naprijed zmajevi!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 14 nov 2015, 00:55

Lose je ovo bilo veceras, vidjecemo sta ce biti u revansu!

Atmosfera je odron, ko u pozoristu. Ko vise vjeruje u onu pricu da je paklena atmosfera kad igra BiH taj nije normalan :D
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 14 nov 2015, 00:55

Adnan89 je napisao/la:
truts je napisao/la:Ne do bog nesreću da mi prođemo na svjetsko. Bruka i sramota. Pa ova taktika i igra tipa nabij je prema kaznenom il na retardirana krila neće uspjet protiv neke imalo ozbiljnije reprezentacije. Mi nemamo igrače i što se prije s time pomirimo, lakše je. Vezni red, krila i napadači su nam potpuno beskorisni već 4-5 utakmica. Sreća pa sam samo mogao gledati prvo poluvrijeme, patnja živa, bezidejno skroz. Neka mojih živaca, trošiću ih na nešto drugo... :roll:
Za svjetsko ima jos 3 godina.
Perdona me, popilo se :mrgreen: :zviz:

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 14 nov 2015, 00:56

MortemHz je napisao/la:
MCMXLVI je napisao/la:Begović: Vidio sam Bradyja tek kad je dobio loptu
:urnebes: :urnebes:
nicaze dismr
Sad sam se vratio iz Zenice, nemam komentar za ono..fuj a sta reci za seljacine na tribini?! SLOMIJTEEEHINNN

slika
Steta sto se sarajlice nisu ugusile, oni ne znaju za maglu.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 14 nov 2015, 00:58

Argentina- Brazil Arena sport nigdje magle na vidiku

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 nov 2015, 00:58

Burberry46 je napisao/la:Atmosfera je odron, ko u pozoristu. Ko vise vjeruje u onu pricu da je paklena atmosfera kad igra BiH taj nije normalan :D
Ja ne mogu da vjerujem da nema par momaka da najjednostavije sakndiranje povedu.

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 14 nov 2015, 00:58

@MortemHz pa jesu li oni krivi sto su sve teske industrije kod njih,ko da bi oni voljeli da zivi u smradu i guse se u dimu. Btw. : slabo ko spominje,ali Pjanic je bio ocajan, prelos. Zasluzio je 2 od 10 ocjenu. aposlutno ništa, veliko NIŠTA ! U dublinu mu je zadnja sansa da konacno vise nesto pokaze za reprezentaciju !

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 14 nov 2015, 00:59

Ne bih ulazio u vece analize utakmice jer su i uslovi za igru bili katastrofalni,samo cu reci da se ovaj put ne mozemo vaditi na protivnika,ako Irsku ne mozemo proci nije nam ni mjesto na EP.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 nov 2015, 01:00

Ovi sto dodju maksuz ostaviti komentar da bi pljuvali po Zenici nemam druge rijeci nego pacenici kojim treba lijecenje. Imate temu PL prepucavanja pa opletite
Nad tobom sunce najljepše sja

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 14 nov 2015, 01:01

Jos jedna patnja sa Bazdarevicem, koliko je unazadio igru to nije humano!
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 nov 2015, 01:01

Nema se ko kriviti za vremenske uslove, ali nevjerovatno kako se magla pojavi.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Kapetan, MrPink i 21 gost.