BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

adoo11
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la adoo11 » 13 nov 2015, 13:04

jasko__ je napisao/la:slika

Definitivno najbolji izbor sastava...po svemu...

Hadzic je sigurniji starter i od Salihovica i od Medunjanina i od Zukanovica na zadnjem veznom.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 13 nov 2015, 13:06

Da to je to..iako bih ja zamijenio pozicije Zukanoviću i Kolašincu, ali u principu nema neke velike razlike.

Gazi Bosno gazi!
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 13 nov 2015, 13:07

ja se bas i ne bi slozio, pjanic nije za desetku, kolasinac nece igrati na sredini. ja bih u ovoj tekmi dao medunjaninu da igra 10-ku sa ne mnogo obaveza ( jer i ne moze) ali zna kako sakriti loptu i odigrati pas vrijedan gola. ovako gledaces pjanica 10-ku koji dolazi do svog sesnesterca da kreira napad. ne bih bas volio to da gledam
pjanic-salihovic
medunjanin
visca lulic
dzeko
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 nov 2015, 13:08

S tom formacijom smo sakati u napadu.
Nad tobom sunce najljepše sja

ade43
Kontakt:

Post Postao/la ade43 » 13 nov 2015, 13:11

Hare umjesto Kolasinca , i onda samo Pjanic - Haris :D

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 13 nov 2015, 13:12

ade43 je napisao/la:Hare umjesto Kolasinca , i onda samo Pjanic - Haris :D
Povrijedjen je Hare izgleda.Kopacka ga nazuljala.:D
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 13 nov 2015, 13:13

Jel ozbiljno ?
Dva izrazita ljevaka, koja su uz to klasični bezmozgovići u srcu veznog reda ?
I da li bi se opet, ako podbaci, pravdao Pjanić kako nije igrao svoju prirodnu poziciju ?

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 13 nov 2015, 13:16

džakailibu je napisao/la:

ja se bas i ne bi slozio, pjanic nije za desteku, kolasinac nece igrati na sredini. ja bih u ovoj tekmi da medunjaninu da igra 10 sa ne mnogo obaveza ( jer i ne moze) ali zna kako sakriti loptu i odigrati pas vrijedan gola. ovako gledacec pjanica 10-ku koji dolazi do svog sesnesterca da kreira napad. ne bih bas volio to da gleda,
pjanic-salihovic
medunjanin
visca lulic
dzeko
Nece Mire ni igrati 10ku, nego ce igrati u liniji sa Salihovicem, a Kole iza.

Imali smo takvu situaciju u susretu sa Kiprom. U principu ono sto Roma igra i gdje je Miralem najbolji. S tim da ce ga Irci sigurno neprestano markirati na njihovoj polovini, ali nema veze, to znaci da ce se morati spustati iza po loptu, a uz Miralemov kvalitet u takvim situacijama, to nam garantuje posjed i sigurnu kreaciju napada jer ne vjerujem da ce se usuditi igrati presing na nasoj polovini.

Mislim da nam uz ovu formaciju, matchup s njima itekako odgovara, gdje ce se teziti igri po zemlji uz miksanje s visokim loptama za Edina cime ce se lopta brze prebacivati na njihovu trecinu, a opet stojimo tako da je je opasnost od kontri itekako smanjena. S tim da ce Salihovic morati odigrati vrhunsku utakmicu jer ce upravo u toj kontroli posjeda, opciji vise i branjenju prostora, on biti jedan od kljucnih igraca veceras.

Medunjanin u ovakvoj formaciji bi bio veliki kiks jer je takticki (a i trkacki) dosta neodgovorniji igrac od Salihovica.

Jedina prava opasnost koja nam prijeti od Irske jesu prekidi, segment u kojem imamo problema, i nadam se da je Mesa pripremio momke za to.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Miskeee10
Kontakt:

Post Postao/la Miskeee10 » 13 nov 2015, 13:16

Rajaz je napisao/la:

Jel ozbiljno ?
Dva izrazita ljevaka, koja su uz to klasični bezmozgovići u srcu veznog reda ?
I da li bi se opet, ako podbaci, pravdao Pjanić kako nije igrao svoju prirodnu poziciju ?

Majka mu stara opet se pjanic gura na 10-ku a dosad milion puta momak podbaci na toj poziciji.I sto rece @rajaz fali ovdje "mozga" a znamo ko njega ima u reprezentaciji.Saliha iskljucivo cuvati za dr utakmicu.Sta je s tim Medunjaninovim prstom, yebala ga kopacka sad naso da ga nazulja.
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 13 nov 2015, 13:18

Salihovic je sve samo ne bezmozgovic. ;)
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 13 nov 2015, 13:18

Za vecerasnju utakmicu Medunjanin je idealan na desetki.Visca večeras teško da će moći šta napravit,jer ne vjerujem da će moći šta napravit protiv Irskog "bunkera",ali bi za uzvrat bio idealan.

Moja prognoza 2-0 (Dzeko i Hare strijelci) :bih:
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

Miskeee10
Kontakt:

Post Postao/la Miskeee10 » 13 nov 2015, 13:20

Bihac96 je napisao/la:Za vecerasnju utakmicu Medunjanin je idealan na desetki.Visca večeras teško da će moći šta napravit,jer ne vjerujem da će moći šta napravit protiv Irskog "bunkera",ali bi za uzvrat bio idealan.

Samo loptu dotjerat do njih dvojice pa nek se dogovore ko ce zabit :D :D a ko je namjestiti :D i jednu Pjanic nek zavuce iz slobodnjaka :D :D uh :bih: :bih: :bih:
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 13 nov 2015, 13:21

Ma najvezi trn u oku je ovdje Visca.

Znaci taj lik je u 90% minuta sto je dobio u reprezentacij podbacio, a hoce pogotovu protiv Irske...pa ovaj njihov ljievi bek ce ga zubima nosat. U Visci nema 50kg, on ti je kao neka ofenzivna varijanta Vrsajevica.

Jeste on dao dva gola protiv Izraela, prvi znaci zicer samo takav, covjek dobio loptu na tanjir od ne znam sad koga... (da nije Pjanic), a drugi gol je odbijena lopta on natrcao I to je to...

Stavi tu Ibisevica, covjek ima iskustva, pametan, lisac, trci ko lud, bori se a boga mi namazan, zna iznudit prekid neki sto ce izuzetno bit vazno u ovoj utakmici.

Recimo, Ibisevic je protiv Grcke u kljucnoj tekmi prosle kvale kod kuce iznudio foul kod 1-0, kod 3-0 I njanjusio odbijeni loptu kod penala.

Kakav crni Visca.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 nov 2015, 13:29

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 13 nov 2015, 13:30

Kakav crni Ibisevic, tip samo smeta na terenu. Ne kazem ni da je Visca mnogo bolji, ali trenutno nema boljeg izbora jer Hajrovic grije tribine od pocetka sezone.
Treba se uzdat u njegovu brzinu jer im je ta lijeva strana tanka, mozda nije snazniji od njih ali je brzi.

Meni je samo problematicna sredina, valja se hrvat sa ircima koji su fizicki jaci, a mi imamo tanasnog Hadzica i Salihovica iz kineske lige. S druge strane Medo rekreativac :mrgreen: i to jos rovit. Steta sto se jedan Vrancic nije snasao u novom klubu, kako bi nam on sad legao u ovakvoj situaciji.
Seo rusilac koji ne nudi mnogo u ofanzivi, al' bi bio sigurniji s njim nego sa Hadzicem.

Treba ganjati karton MeKartija i Colemana :pray:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 nov 2015, 13:33

Amarinho je napisao/la:Ma najvezi trn u oku je ovdje Visca.

Znaci taj lik je u 90% minuta sto je dobio u reprezentacij podbacio, a hoce pogotovu protiv Irske...pa ovaj njihov ljievi bek ce ga zubima nosat. U Visci nema 50kg, on ti je kao neka ofenzivna varijanta Vrsajevica.

Jeste on dao dva gola protiv Izraela, prvi znaci zicer samo takav, covjek dobio loptu na tanjir od ne znam sad koga... (da nije Pjanic), a drugi gol je odbijena lopta on natrcao I to je to...

Stavi tu Ibisevica, covjek ima iskustva, pametan, lisac, trci ko lud, bori se a boga mi namazan, zna iznudit prekid neki sto ce izuzetno bit vazno u ovoj utakmici.

Recimo, Ibisevic je protiv Grcke u kljucnoj tekmi prosle kvale kod kuce iznudio foul kod 1-0, kod 3-0 I njanjusio odbijeni loptu kod penala.

Kakav crni Visca.
bas suprotno, visca nam je klucni igrac veceras jer ce igrati protiv sporog stopera koji prinudno mora na poziciju lijevog bocnog
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 13 nov 2015, 13:36

KK_Bosna je napisao/la:
Amarinho je napisao/la:Ma najvezi trn u oku je ovdje Visca.

Kakav crni Visca.
bas suprotno, visca nam je klucni igrac veceras jer ce igrati protiv sporog stopera koji prinudno mora na poziciju lijevog bocnog
Ma nidje veze jarane to me ne tjesi ni sekunde..moze igrat Adnan Mravac za Irce na pozicij lijevog beka... opet... ja se ne sjecam da je covjek u zivotu ikad nekog "presao" kao sto bi krilo trebalo da radi stalno.

Jeste Kompanya ustvari u Zenici, pa se prepao sam sebe da je prosao, nekako pao preko svojih nogu... ne znam da li se sjeca te...

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 13 nov 2015, 13:37

Mlatnut ćemo ih ibogami ..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 nov 2015, 13:38

Vedo kad da go s 5 metara je majstorija al kad Višća to pogodi je zicer koji bi svako mogao ubaciti. Smiješni ste i suzdržite se pljuvanja reprezentativaca makar na dan utakmice.
Nad tobom sunce najljepše sja

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 13 nov 2015, 13:40

Bihac96 je napisao/la:Za vecerasnju utakmicu Medunjanin je idealan na desetki.Visca večeras teško da će moći šta napravit,jer ne vjerujem da će moći šta napravit protiv Irskog "bunkera",ali bi za uzvrat bio idealan.

Evo npr je li moguće pronaći podatak o pretrčanim kilometrima na utakmici sa Kiprom...odgovorno tvrdim da je Hare pretrčao manje i od štopera, a kamoli bekova...jest dao 2 gola..isto je onda dao onu golčinu protiv Latvije haman, pa smo ga ukivali u zvijezde i prizivali tu njegovu ljevicu...i dočekali je 3 godine poslije..al na stranu golovi, lik ne može trčat, nema utakmica u nogama..ne može pridonijet presingu, pretrčavaju ga Kiprani kao od šale..pa šta će bit sa Ircima sa engleskih terena i treninga..spor trkom, spor reakcijom...dok se on snađe, Irac mu već pod nogama...po meni je neozbiljno da ovaj igrač igra protiv fizički jake i nabijene trkom ekipe...isto kao i Hajrović..što njega niko ne gura u prvi tim..nema utakmica...a kao Hare ima..ima možda na PES-u
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: adrenaline323, Beduin, Brazzzoo123, denza, kakarut, mavi, napapijri1987, Sheyi i 93 gosta.