Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

legenda reala
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la legenda reala » 09 nov 2015, 22:32

lopta mora preći liniju prije isteka vremena, nije ko u košarci
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 09 nov 2015, 22:49

legenda reala je napisao/la:lopta mora preći liniju prije isteka vremena, nije ko u košarci

nisam to znao ali i tako je vrlo vrlo diskutabilno ..prosudi sam ..steta sto nema desetinki !

https://www.youtube.com/watch?v=xSm7fqFFf8g
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 nov 2015, 22:51

Ma čisto sve po meni. Gol je neregularan.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

rukomettt
Kontakt:

Post Postao/la rukomettt » 10 nov 2015, 00:32

Unofficialpage je napisao/la:Igraj se treba ubrzat, sve ide na individualni kvalitet, soliranja. I Litvanci bolje od nas kontre trče, najlakši golovi a mi to ne znamo. Svaka čast Marki do sad što je uradio ali nema više šta da unese novo, dao je maksimum. Vrijeme je za promjenu. Mi jednu poluamaterksu ekipu Litvanije ne možemo dobit a imamo bolje igrače. Šta je sa onim igračem u Ademar Leonu što igra, ne znam tačno kako se zove, mislim da je Admir Zildžić ili nešto slično tome?
AMER Zildzic !!! Pa ocigledno da nema dobru konekciju,vezu sa Markovicem ili nekim iz saveza .. Prodo se i bez reprezentacije :lol: :lol: :D
Imas pravo pa zasto ne pruziti momku sansu,nije djaba sigurno u Ademar Leonu .. I ne moze sigurno biti jedan Goran Danicic bolji od njega koji igra u Prijedoru !! :) Ima tu jos mnogo igraca koji zasluzuju bar priliku da dodju probaju zasto da ne .. treba nam malo osvjeziti reprezentaciju ali Dragane Markovicu,Dragane Markovicu ...

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 10 nov 2015, 10:05

Amer Zildzic je momak koji je odrastao sa svojom majkom i svoja 2 brata u izbjeglickom naselju i sve dosada sto je postigao postigao je svojim radom,momak je zvijer,bez raznih stela,ja vam odgovorno tvrdim u top 5 igraca nase zemlje je Amer Zilzdic,ali on ce da dodje do repke isto kao i do Ademara a to je svojim radom i svojom igrom ce da natjera markovica da ga pozove bez toga da ce Amer da mu dadne 5 milja za poziv.
Samo Sarajevo

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 nov 2015, 10:14

a dobro ko prati rukomet ,zna da je španska liga mnogo slabija nego prije 3-4 godine samo je barcelona konkurentna s evropskim ekipama ,taj ademar bi ispao da igra bundesligu, Zildjic je ok igrac al nista specijalno ,nebi nam donio neku prevagu. mi imamo dobru reprezentaciju ono sto nam fali za nesto vise je jedan vanjski igrac vrhunske kvalitete,koji ce zabiti kad se lomi utakmica kao sto je Jiha U Ceskoj ili Lazorov u Makedoniji . a ovo igrao zildjic ili sto udje peric to je isto nema tu nekog napredka .

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 11 nov 2015, 00:38

Evo citam komentare posto nisam stigao prije i ne mogu da vjerujem da niko nije napisao da su ovo vec sada,nakon drugog kola,izgubljene kvalifikacije.
Slovacka je ozbiljna reprezentacija i nece sebi dozvoliti luksuz da izgubi i jedan bod vise.Jel se vi to ozbiljno nadate da Slovacka u gostima nece glatko pobijediti Litvaniju?Ili se nadate da cemo mi pobijediti Slovacku u gostima ili im uzeti bod? :crazy:

Kao sto rekoh kvalifikacije su gotove grubim kiksom u Litvaniji,Slovacka taj poklon nece propustiti.

Jos jedne izgubljene kvalifikacije ali bitnije je da se Marka ne uvrijedi davanjem otkaza,yebes rezultate.Treba mu dati jos kvalifikacije za onaj tamo,tamo Euro i tek ako se ne uspije plasirati poceti razmisljati o njegovoj smjeni :tokralju:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 nov 2015, 12:36

bordobijeli je napisao/la:a dobro ko prati rukomet ,zna da je španska liga mnogo slabija nego prije 3-4 godine samo je barcelona konkurentna s evropskim ekipama ,taj ademar bi ispao da igra bundesligu, Zildjic je ok igrac al nista specijalno ,nebi nam donio neku prevagu. mi imamo dobru reprezentaciju ono sto nam fali za nesto vise je jedan vanjski igrac vrhunske kvalitete,koji ce zabiti kad se lomi utakmica kao sto je Jiha U Ceskoj ili Lazorov u Makedoniji . a ovo igrao zildjic ili sto udje peric to je isto nema tu nekog napredka .
Tako je, a imas 2 takva igraca u Francuskoj Edin Basic i u Poljskoj Faruk Halilbegovic!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 nov 2015, 12:45

bhsport je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:a dobro ko prati rukomet ,zna da je španska liga mnogo slabija nego prije 3-4 godine samo je barcelona konkurentna s evropskim ekipama ,taj ademar bi ispao da igra bundesligu, Zildjic je ok igrac al nista specijalno ,nebi nam donio neku prevagu. mi imamo dobru reprezentaciju ono sto nam fali za nesto vise je jedan vanjski igrac vrhunske kvalitete,koji ce zabiti kad se lomi utakmica kao sto je Jiha U Ceskoj ili Lazorov u Makedoniji . a ovo igrao zildjic ili sto udje peric to je isto nema tu nekog napredka .
Tako je, a imas 2 takva igraca u Francuskoj Edin Basic i u Poljskoj Faruk Halilbegovic!
Halilbegović sada igra u "Cvajti"

http://www.visoko.co.ba/faruk-halilbego ... f-springe/

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 nov 2015, 13:06

FaraonTM je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
Halilbegović sada igra u "Cvajti"

http://www.visoko.co.ba/faruk-halilbego ... f-springe/
Basic je dugo imao privatni problema i nije igrao za reprezentaciju sad vec ima 35+ godina ,sto se tice halilbegovica pa sigurno da bi bio dobra rezerva Nikoli ali :hmmmmm: opet mislim da nije opet to to ,kao sto napisa za veci iskorak nama treba vrhunski vanjski bek koji ce rijesavati utakmice ,nazalost mi ga nemamo ,ima tu igraca koji nisu na spisku tipa haramandic ,doborac ,halilbegovic,basic,zildjic,gafar,gradjan itd al mislim da nebi ni s njima nista specijalno dobili .

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 11 nov 2015, 14:00

Fidelis je napisao/la:Evo citam komentare posto nisam stigao prije i ne mogu da vjerujem da niko nije napisao da su ovo vec sada,nakon drugog kola,izgubljene kvalifikacije.
Slovacka je ozbiljna reprezentacija i nece sebi dozvoliti luksuz da izgubi i jedan bod vise.Jel se vi to ozbiljno nadate da Slovacka u gostima nece glatko pobijediti Litvaniju?Ili se nadate da cemo mi pobijediti Slovacku u gostima ili im uzeti bod? :crazy:

Kao sto rekoh kvalifikacije su gotove grubim kiksom u Litvaniji,Slovacka taj poklon nece propustiti.

Jos jedne izgubljene kvalifikacije ali bitnije je da se Marka ne uvrijedi davanjem otkaza,yebes rezultate.Treba mu dati jos kvalifikacije za onaj tamo,tamo Euro i tek ako se ne uspije plasirati poceti razmisljati o njegovoj smjeni :tokralju:
Nazalost al mislim da si u pravu, tamo se moralo dobiti ovako moramo ici na pobjedu u Slovackoj sto je nemoguca misija .

samosingle
Kontakt:

Post Postao/la samosingle » 12 nov 2015, 14:44

Fidelis je napisao/la:Evo citam komentare posto nisam stigao prije i ne mogu da vjerujem da niko nije napisao da su ovo vec sada,nakon drugog kola,izgubljene kvalifikacije.

Apsolutno se slazem sa tobom. Cisto sumnjam da ce Slovacka propustiti ovu priliku, vec sada je jasno da ce nama biti potrebna pobjeda u gostima nad Slovackom, a to ce biti jako tesko. Ne mozemo mi bez drame...

samosingle
Kontakt:

Post Postao/la samosingle » 12 nov 2015, 14:46

emir79 je napisao/la:Trebamo izbaciti Markovica , a postaviti Mrkonju ili pomocnog trenera Koldinga Bilala Sumana. Bravo struko :)

Ustvari BRUKO!
Odgovorno tvrdim da je Bilal Suman izmislio trenerski posao za Markovica!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 nov 2015, 00:33

Ma pusti njega, 20 ljudi (koji ovdje prate repku i rukomet općenito odavno) govori jedno a on govori drugo i još konta da je on upravu. Svi glupi on pametan :rol:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

samosingle
Kontakt:

Post Postao/la samosingle » 16 nov 2015, 16:42

http://www.svijet-rukometa.com/index.ph ... istem-rada#

"Ja sam uvijek tu na raspolaganju za bilo kakvu pomoć, kaže Šuman, koji će u junu 2016. završiti EHF Master Coach, što je najveće trenersko zvanje trenutno u Evropi"

evo za ovog sto pise tu protiv Sumana neka malo procita o kome se radi ;)

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 23 nov 2015, 17:04

Ovo zvuči previše dobro da bi bilo istinito ...
Bilal Šuman, pomoćni trener Koldinga: Želimo rukomet u svim školama u BiH

Bosanskohercegovački trener Bilal Šuman, koji radi u Koldingu i koji će uskoro postati vlasnik EHF Master trenerske licence, najvećeg zvanja u rukometu, veliki je prijatalj sa Peterom Sørensenom, koji je bio ambasador Evropske zajednice u BiH, a sada je ambasador Evropske unije za UN i radi u Ženevi.

Upravo poznastvo sa Sørensenom, te saradnja direktorom Koldinga Lasse Boesenom mogla bi donijeti velike novine u našu zemlju, kada je u pitanju rukomet.

Odlazak u Ženevu

- Boesen je osnovao Street handball i ima licencu EHF, te je napravio projekat "Omasovljenje rukometa u Evropi" i potpisao ugovor sa EHF. Cilj je da se vidi koliko ima igrača starosti do 16. godina, te se da se počne u školoma širom Evrope raditi sa igračima do 12 godina, kako bi se što više njih za četiri godine isprofilisali u generaciju do 16 godina.

Lase i ja ćemo ići uskoro u Ženevu na sastanak sa mojim prijateljom Peterom, koji želi da pomogne i školama u BiH, kaže Šuman, koji ističe da bi fondovi EU finansirali ovaj projekat omasovljenja rukometa.

- Fondovi EU bi finansirali projekat, a Rukometni savez BiH bi potpisao ugovor sa EHF i projekat bio realizovan i u BiH, tačnije u našim školama.

Vrijednost projekta je milion eura za četiri godine, a naši treneri bi bili obučavani na seminarima EHF, pa bi onda išli u škole da rade sa djecom, kaže Šuman, koji ističe da će učiniti sve BiH postane dio ovog projekta.

- Ukoliko EU prihvati ovaj plan, sigurno da bismo dobili na popularizaciji bh. rukometa, a i većina škola bi imala rukometne sekcije, pa bismo imali mnogo veću baza igrača za četiri do pet godina, ističe Šuman i tvrdi da uspjeh A reprezentacije u mnogome zavisi od rada sa mlađim selekcija.

- Upravo na ovakav način rada sa djecom u školama donio bi veći broj igrača i za reprezentaciju. Samo dobar rad sa mladim selekcijama donosi uspjeh A reprezenatacije. Pogledajte Dansku, Hrvatsku, Francuske i neke druge jače reprezentacije. Nisu uspješne samo u seniorskoj konkurenciji, već i u mlađim kategorijama.
Tako da mi u Bosni i Hercegovini moramo imati jasno platformu rada, govori Šuman, te ističe da je bitna komunikacija selektora.

Pohvale Gislasona

- Ako neki igrač treba da igra za stariju kategoriju reprezentacije onda bi selektor npr. juniora trebao da predloži selektoru seniora tog igrača, ili da selektor juniora traži od selektora kadeta savjet, kojeg igrača da uzme iz mlađe kategorije.
U osnovi Sidelinesports, kompanija čiji sam zastupnik ima jasne strategije komunikacije o čemu smo govorili i naglasio sam da je komunikacija jedan od vrlo bitnih segmenata funkcionasanja ekipe, završio je Šuman.

A kako Šuman radi odličan posao sa Sidelinesportsom govori i izjava Alfreda Gislasona, trenera Kiela.

- Ovo je fenomanaln program. Otkako sam počeo da ga koristim nisam prestao, jer je od velike pomoći i meni i timu u pripremi utakmice, riječi su Gislasona.

Brkoo
Kontakt:

Post Postao/la Brkoo » 11 dec 2015, 14:33

Pa odlazi više Markoviću ubleho najveca. Ušao je u sukob i sa Farukom i Nebojšom, nevjerovatno. Nadam se da mu je ovo posljednji ciklus i da ima neko pametan u tom savezu da ovoj neznalici kaže stop. Spisak igraca za predstojece utakmice ne treba ni komentarisati :damn:
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 11 dec 2015, 16:41

Pa ovo je smiješno,vrijeme je da ovaj klaun ode jednom zauvjek.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 dec 2015, 16:45

Kakav spisak kakvi pozivi :rol:

Mrš ubleho :puke:

Vražalića nema na spisku, kao što sam i pretpostavio prije Slovačke i Litvanije i sa njim se posvađao :kafa:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

vozdrica

Post Postao/la vozdrica » 11 dec 2015, 17:35

Rukometna teleca glava. :lol: :lol: :lol:
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.