BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

Sarmelino
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Sarmelino » 12 nov 2015, 14:14

Dzeko daje 1 ili vise golova.
Spahaa dobija zuti.
Bosna 2:0 Irska.
Citirat cu sam sebe poslije utakmice.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 nov 2015, 14:17

jabuka je napisao/la:
fixator je napisao/la:Info iz prve ruke:

1. utakmicu prenosi Zoran Šuko
2. utakmicu prenosi Igor Kristić

:bih:
Ja mi jakih komentarora u pm. Stavio bih na mute ali mi zao navijanja....
Dobar je Kristić. Ni Šuko nije toliko loš. Ali Velid + Muhamed Konjić je vrh :P
"We need to suffer. And we need to fight."

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 12 nov 2015, 14:19

jabuka je napisao/la:

Bolje i oni nego "Pjanic inzistira da asistira" "Odlicna lopta jos samo da je visa i brza" itd..
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 12 nov 2015, 14:22

Sanjam sinoć naši napadaju sudija svira crveni i penal za naše i Pjanić šutira i
pogađa u golmanovu desnu stranu. Naši nastavljaju sa napadima i krajem prvog
poluvremena na odbijenu loptu golmana natrčava Salihović sa lijeve strane i to je
2:0 i ja se probudio. :D :D

Sanjao sam i prije Belgije da smo izgubili 3:1 i čak da je Džeko dao za 1:0.

Nadam se da će se i ovaj ostvariti, barem za prvo poluvrijeme. :bih: :bih:

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 12 nov 2015, 14:26

Jao Eleganta kralja, na svakoj stranici po jedno pitanje :D

Zuko
Kontakt:

Post Postao/la Zuko » 12 nov 2015, 14:37

Begovic (Chelsea)
Sehic (FC Qarabagh)
Buric (Lech Poznan)

Mujdza (Freiburg)
Bicakcic (Hoffenheim)
Sunjic (Stuttgart)
Anicic (FC Astana)
Spahic (Hamburg SV)
Cocalic (KV Mechelen)
Kolasinac (Schalke 04)
Zukanovic (Sampdoria)

Besic (Everton)
Grahovac (Rapid Wien)
Pjanic (AS Roma)
Salihovic (Guizhou Renhe)
Stilic (APOEL Nicosia)
Medunjanin (Deportivo La Coruña)

Visca (Istanbul BB)
Ibisevic (Hertha Berlin)
Dzeko (AS Roma)
Djuric (Cesena)
Lulic (Lazio Roma)
Hodzic (Dinamo Zagreb)

Ovako je trebao biti spisak, O.Vranjes, S.Vranjes, Hadzic i Susic nebi trebali biti na spisak.
Prve dvije su samo na spisak zbog ljudi u savezu koje imaju previse moc, ostale dvije su klijente od Sead Susica koji jos uvijek ima rijec u reprezentaciji.
The only thing constant in life is change, dark times are always temporary and we can always come back to the light.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 nov 2015, 14:42

Nemoj sad oko spiska zivota ti, da mi obezbjedimo Europ pa onda o tome.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 nov 2015, 14:44

aqarius je napisao/la:Ma neće Irci igrati bunker ..više će to biti puno trke na sredini terena,fizički jako na ivici kartona..trudit će se da prekidi budu podalje od gola...uz duge lopte prema svojim bokovima.Suštinski igrat će onako i onoliko koliko im to mi dozvolimo.Vidim mnogi misle da ćemo mi imati neki veliki posjed lopte.Bez obzira koliko mi tehnički bili jaki ako budemo spori u sredini ,nema tu posjeda,jednostavno jer ti je protivnik uvjek korak ispred tebe,i tu onda slijedi cjepkanje igre,aut,faul,izbi,nabi...lično bih volio da pogriješim i ne bude tako...ali otom potom.
Upravo tako samo jos uvijek smo blagi favoriti. Posebno sada kada im fale ovi igraci.
Alipasino je napisao/la:Sve odgovara samo ne da Visca igra jer ce ga odnjet sa terena.
Ovo nije idealan protivnik za njega sto se tice igre po krilu i uz aut liniju i jos vise ako budu ovako grubo igrali kao sto govore. Mada nikad se nezna jos uvijek je opasan pred golom ako se ga dobro uposli. Nadam se da ce Mujdza biti dovoljan da zaustavi njihovo krilo i beka. Jer oni ce svakako puno igrati po krilima.

Zuko
Kontakt:

Post Postao/la Zuko » 12 nov 2015, 14:50

Ne kontam sta je problem sa Viscom, da, malehan i slab je ali ima dobru kondiciju sto znaci da ce moci trcati s Brady-om a njegova brzina, dribliranje i sut su dobre kvalitete koje nam mogu pomoci.
Jos kad bi dali rano gol i kad bi dobili prilike za kontru (jer bi Irci sigurno htjeli dati gol kod gostima) mogao bi biti vrlo vazan igrac za nas.
The only thing constant in life is change, dark times are always temporary and we can always come back to the light.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 12 nov 2015, 14:56

Ajax je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:Sve odgovara samo ne da Visca igra jer ce ga odnjet sa terena.
Ovo nije idealan protivnik za njega sto se tice igre po krilu i uz aut liniju i jos vise ako budu ovako grubo igrali kao sto govore. Mada nikad se nezna jos uvijek je opasan pred golom ako se ga dobro uposli. Nadam se da ce Mujdza biti dovoljan da zaustavi njihovo krilo i beka. Jer oni ce svakako puno igrati po krilima.
Naprotiv uz sudiju koji je lagan na kartonima ovo bi mogla biti i idealna utakmica za njega. Brz, lagan, vizljast veoma velika je sansa da na njemu bude kartona.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 nov 2015, 14:58

Zuko je napisao/la:Ne kontam sta je problem sa Viscom, da, malehan i slab je ali ima dobru kondiciju sto znaci da ce moci trcati s Brady-om a njegova brzina, dribliranje i sut su dobre kvalitete koje nam mogu pomoci.
Jos kad bi dali rano gol i kad bi dobili prilike za kontru (jer bi Irci sigurno htjeli dati gol kod gostima) mogao bi biti vrlo vazan igrac za nas.
Pa kao sto si rekao. Ofanzivno je dobar i mogao bi preko kontre postici gol iako ce oni stajati snazno pozadi. Samo losiji je uz aut liniju kao krilo ( igra 1 na 1 ) i defanzivno pomaganje Mujdzi koji je svakako losiji nego inace. Znaci ovo je kocka selektora ako se tako odluci. Moze zabiti gol a moze i losije odigrati. Mujdza isto nebi bio los na krilu i defanzivno bi bili jaci. Jedino sto bi ofanzivno bili losiji po njihov gol.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 12 nov 2015, 14:59, ukupno mijenjano 1 put.

Zuko
Kontakt:

Post Postao/la Zuko » 12 nov 2015, 14:59

propuh je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
Naprotiv uz sudiju koji je lagan na kartonima ovo bi mogla biti i idealna utakmica za njega. Brz, lagan, vizljast veoma velika je sansa da na njemu bude kartona.
Jos kad bi Wilson igrao na lijevi bek (a Brady lijevi vezni, Wilson bi bio suspendovan za drugu utakmicu da bi dobio zutu kartu) kao direktni protivnik od Visce :tokralju:.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 nov 2015, 15:00

On je irskim medijima obećao žestoku borbu nošen uličnim mentalitetom igrača ove reprezentacije. "Jednu stvar ću vam reći. Naši igrači će se boriti do zadnje kapi znoja, nećemo Bosni dati ni trunku šanse", rekao je Keane, te je zaprijetio. "Vidjećete pravi irski mentalitet. Oni će osjetiti svu snagu ekipe koja je odrasla na ulici. Vidjeće žestoke momke, koji su spremni za bitku", prijeti Keane. Iskusni napadač smatra da njegova selekcija ima veoma dobre šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.
Mislim da ce Irci igrati defenzivno kao i uvjek. Dakle grubi otocki igraci koji se brane protiv tehnicki jake ekipe sa njemackim sudijom.
Bas ce biti interesantno. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 12 nov 2015, 15:07

Sarmelino je napisao/la:
jabuka je napisao/la:

Bolje i oni nego "Pjanic inzistira da asistira" "Odlicna lopta jos samo da je visa i brza" itd..
Drago mi je sto Šuko prenosi prvu tekmu, jer je necu gledati na tv-u, vec s istocne tribine, akoBogda...ne mogu ga smisliti jer lik ni miligram emocija ne unosi u prenos utakmica reprezentacije...toliko je izvjestacen da je to za ne povjerovati...
S dr. strane, ne znam sto nekima smeta Igor Kristic jer je on daleko najbolji fudbalski komentator kojim drzavna televizija raspolaze...vidi se da srcem navija za BiH...sjetite se pobjede protiv Danske 0:2, Rumunija 2:1, Grcka 3:1...sve je on komentarisao, i to kako?????????

Zao mi je Iraca, uzdaju se u svoju trku i borbenost...a haman nisu ni svjesni da smo i mi upravo u ta dva segmenta mnogo napredovali pod Mesinom palicom...ima da im sakrijemo loptu da nece znati gdje se nalaze.

Ne znam sto se toliko osporava Visca zbog svoje visine...kad vec Hajrovic nije u formi nemamo dr.rjesenja...jedino da krenemo s Vedadom umjesto Visce...nesto kao u vrijeme onog proslog selektora, ovoga sto je vodio reprezentaciju prije Mese. :mrgreen:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 12 nov 2015, 15:07

Principatus je napisao/la:
On je irskim medijima obećao žestoku borbu nošen uličnim mentalitetom igrača ove reprezentacije. "Jednu stvar ću vam reći. Naši igrači će se boriti do zadnje kapi znoja, nećemo Bosni dati ni trunku šanse", rekao je Keane, te je zaprijetio. "Vidjećete pravi irski mentalitet. Oni će osjetiti svu snagu ekipe koja je odrasla na ulici. Vidjeće žestoke momke, koji su spremni za bitku", prijeti Keane. Iskusni napadač smatra da njegova selekcija ima veoma dobre šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.
Mislim da ce Irci igrati defenzivno kao i uvjek. Dakle grubi otocki igraci koji se brane protiv tehnicki jake ekipe sa njemackim sudijom.
Bas ce biti interesantno. :D
Pogotovo će biti interesantno Džeki i Pjaniću kad Irci ubiju hljeb u njima :mrgreen:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Goalgetter » 12 nov 2015, 15:11

Unio sam sebi danas radim duplu smjenu, samo da mi brze prodje vrijeme :urnebes:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 nov 2015, 15:18

FaraonTM je napisao/la:Pogotovo će biti interesantno Džeki i Pjaniću kad Irci ubiju hljeb u njima :mrgreen:
Samo neka ih ruse, sto blize golu to bolje.

slika
Felix Bryx like's this :thumbup:

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 12 nov 2015, 15:21

Elegant je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Pogotovo će biti interesantno Džeki i Pjaniću kad Irci ubiju hljeb u njima :mrgreen:
Samo neka ih ruse, sto blize golu to bolje.

slika
Felix Bryx like's this :thumbup:
Da je zukanovic u raslje zabije :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 nov 2015, 15:31

Meni sutra od 17:30h do 20:45h ima nastava, u najbolje moguće vrijeme, nekako "ubit" vrijeme do pola 6 a poslije će biti ovo jer inače zadnji sati najsporije prolaze. Plus imaju i Mirza i Aldin, pro'će to sad pa sad. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 nov 2015, 15:51

Irci stigli, veceras trening.

Ovako njihovi mediji vide prvih 11.
slika

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, Tracy3McGrady i 16 gostiju.