BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

emir79
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la emir79 » 11 nov 2015, 20:06

2-0 u Zenici pa onda u Dublinu 1-1. Zahvaliti se Ircima na gostoprimstvu i spremati se za Francusku. Nema Irska sta traziti u Zenici. Mi smo na svim pozicijama mnogo kvalitetniji od njih, i u napadu i veznom redu, kao i u odbrani. Golman nam je svakako bolji od njihovog. Jedinu prednost koju oni nad nama imaju je sto su trkacki bolji i agresivniji, ali sve ostalo je na nasoj strani i kolektivno i individualno, tehnicki miljama potkovaniji. Bitno je samo uci ozbiljno u utakmicu, a obzirom da se radi o najvaznijoj utakmici ovog ciklusa, onda ne sumnjam da ce faliti ozbiljnosti. Mesa ce njih dobro ukomponovati za ova dva meca, jer sad nece biti nekog pritiska kao u kvalifikacijama, sad cemo biti mnogo rastereceniji.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 11 nov 2015, 20:10

HankMoody je napisao/la: Svaki isti, golovi protiv Izraela, Andore, Vedin na Maracani i to je to. :D
Nisam znao, koja sramota, zar nisu mogli sta specijalno za baraz napravit da napale narod na tekmu malo vise :urnebes:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 nov 2015, 20:20

Da daju nekome sa foruma ko zna da edituje snimke i slike, napravio bi bolju spicu i najavu od ove. Ali to je nas savez, ne daj Boze da oni plate nekome profesionalno da nesto uradi.

Salemu od usta uzimaju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 11 nov 2015, 20:20

Sarmelino je napisao/la:
HankMoody je napisao/la: Svaki isti, golovi protiv Izraela, Andore, Vedin na Maracani i to je to. :D
Nisam znao, koja sramota, zar nisu mogli sta specijalno za baraz napravit da napale narod na tekmu malo vise :urnebes:
Pa mrsko im, za bolji video se mora potruditi. :mrgreen:
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 11 nov 2015, 20:41

Tekma nece biti lagahna , nemojmo se zavaravati s tim sto prvu igramo na bilinom.
Dosta stvari nestima kod nase repke ..a vremena vise nema da se to popravi.
Svi znamo kako smo dobili zadnje 2 tekme...vise na srecu ..sve se nekako poklopilo.
Daleko nam je repka od one igre. , prije 2 - 3 godine. u kvalifikacijama za svjestko i na samoj smotri najboljih.
Samo da neprimimo pogodak, nemojmo se zavaravati s tim sto ce Irci igrati oslabljeni.
Mi jednostavno u Zenici MORAMO traziti svoju sansu tokom 90.min , bez srljanja. panike imamo i to potrebno iskustvo tekmi baraza.
Kvaliteniji jesmo ali to nekad kod repki i ne presudi , nekako me najvise strah Spahe sjetimo se Francuske ..Nigerie ...veliki je kiksator, isto tako Sejo Kolasinac..drag mi lik skroz ali on ne igra glavom ..nego snagom i plasim se da ne pokupi zuti a i crveni.
Sve u svemu bice to dvije zaista teske tekme.
VOLIM TE. B i H :kafa: :bih:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 11 nov 2015, 20:57

Likovi dolaze u Zenicu bez 3 najbolja golmana, najboljeg stopera i dva najbolja napadaca. Sto neko rece na klixu, doslo mi za Irsku navijat, toliko mi ih zao. :rol:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 nov 2015, 20:59

Nema opravdanja, moramo ove probleme Iraca da iskoristimo, jedinstvena prilika da na nasem terenu sve obavimo uz pomoc navijaca.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 11 nov 2015, 21:05

Irska zaista dolazi desetkovana u Zenicu,to treba priznati. Mi smo s druge strane kompletni i u dobroj formi ,skoro pa svi igraci su standardni u sovjim klubovima,nikad nismo spremniji docekali okupljanje reprezentacije.
Nece biti lako,to stoji,ali nasa sansa je definitivno u Zenici, tu nam je neophodan dobar rezultat ako mislimo proci dalje,a pod dobrim rezultatom mislim na bilo kakvu pobjedu!
Vracaju nam se Dzeko i Kolasinac i to nam daje dodatnu snagu,Seo je na lijevom beku dosta jaci od Zukanovica,koji opet uspjesno moze igrati na poziciji zadnjeg veznog i stopera... i klupa nam je dosta jaka,tako da stvarno imamo sve preduslove za dobar rezultat,ali odlucivat ce dosta faktora, ne smijemo nasjesti na provokacije,dobijati bezveze zute kartone,ali i ako neko dobije Boze moj...Samo hrabro i cvrsto,pa sta bude...

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 11 nov 2015, 21:08

Skoro nadrealna situacija fakat: bez povreda, skoro svi u formi, u nikad jacim klubovima, atmosfera vrhunska, motiv ne moze biti veci, dodaj tome da smo se digli iz pepela i da nas niko nije vidio na Euru prije samo godinu dana....
Protivnik potpuna suprotnost: povrede, selektor pod pritiskom, prakticno bez podrske u prvoj utakmici, moze se smatrati da im je baraz 'kazna' jer su direktan plasman izgubili u zadnjem kolu...

Mi MORAMO iskoristi sve ove okolnosti i upisati pobjedu u hendikepu u Zenici. Ako to uspijemo, ja ne mogu zamisliti situaciju da nam Irci mogu uzvratiti istom mjerom gore, i dabi time bili na prvenstvu 85%.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 11 nov 2015, 21:08

bosnas_ je napisao/la:Irska zaista dolazi desetkovana u Zenicu,to treba priznati. Mi smo s druge strane kompletni i u dobroj formi ,skoro pa svi igraci su standardni u sovjim klubovima,nikad nismo spremniji docekali okupljanje reprezentacije.
Nece biti lako,to stoji,ali nasa sansa je definitivno u Zenici, tu nam je neophodan dobar rezultat ako mislimo proci dalje,a pod dobrim rezultatom mislim na bilo kakvu pobjedu!
Vracaju nam se Dzeko i Kolasinac i to nam daje dodatnu snagu,Seo je na lijevom beku dosta jaci od Zukanovica,koji opet uspjesno moze igrati na poziciji zadnjeg veznog i stopera... i klupa nam je dosta jaka,tako da stvarno imamo sve preduslove za dobar rezultat,ali odlucivat ce dosta faktora, ne smijemo nasjesti na provokacije,dobijati bezveze zute kartone,ali i ako neko dobije Boze moj...Samo hrabro i cvrsto,pa sta bude...
Hmm, to ne igra vazan njihov igrac, zamijeni ga neki iz rezerve i odigra 3 puta bolje nego bilo tko. Cist primjer je Đurić koji je treći izbor napadača, nama fali Džeko, a on uleti iz rezerve i zabije 2 gola u 2 utakmice. Tako da ne treba se oslanjati na to ne igra im on, a na klupi je neko ko moze da eksplodira u utakmici.
Samo se meni čini da kad protivnikov golman bas uvijek briljira protiv nas, jednostavno uvijek skoro odigra iznad svog nivoa
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 11 nov 2015, 21:10

Mene samo strah da su ove priče o povredama i otkazima patka. Ne mogu da vjerujem da svaka tri sata neko novi se povrijedi.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 11 nov 2015, 21:19

Upravo pocinje Djuro show na BHT1
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 11 nov 2015, 21:33

PeppermintSA je napisao/la:Mene samo strah da su ove priče o povredama i otkazima patka. Ne mogu da vjerujem da svaka tri sata neko novi se povrijedi.
U pitanju su samo tri igraca i onda ih stalno vrte po medijima, te hoce li biti spremni, te nece itd. I onda covjek pomisli da im je povrijedjeno pola ekipe.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 11 nov 2015, 21:36

#4 golman ce braniti, inace rezervni golman Millwala :opaopa: :clap:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 11 nov 2015, 21:38

Bičačkić :rol:

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 11 nov 2015, 21:44

Mislim da bi greska bila staviti Medunjanina u prvih 11. Ne igra u klubu, spor je za price, a njihovi igraci su vecinom iz Premiershipa, odlicni trkaci.
Vidjet cemo.
''Neka me mrze samo da me se boje''

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 11 nov 2015, 21:48

Nerminovic je napisao/la:#4 golman ce braniti, inace rezervni golman Millwala :opaopa: :clap:
david forde :D
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

evybih
Kontakt:

Post Postao/la evybih » 11 nov 2015, 21:51

euforija trese bosansku naciju :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: gazimo ih ko plitak potok :salut: nece znat ni kud su dosli ni kud su posli :bih:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 nov 2015, 21:51

Ima li Mesa planove sa Hadzicem, to bi zasmetalo vecini navijaca ali selektor se pita na kraju.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 11 nov 2015, 22:00

Sheyi je napisao/la:Bičačkić :rol:
u reprezentaciji sve je u glavu :urnebes:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.