Znaci Wolfgang nam sudi. Dobro. Ako ne dopusta grubu igru, onda nama to vise odgovara, jer Irci igraju na ivici regularnosti. Nadam se da ce McCarthy popusiti suspenziju za uzvrat, jer mi nesto govori da ce on biti zaduzen za Pjanica.
Sve sam veci optimista i ne bi se mijenjao sa Ircima ni zasto u ovom trenutku, pa cak ni za to da igramo tek drugu kod kuce. Svi parametri nam idu u prilog. Mi 20, a oni 42 na fifinoj ljestvici. Njima suspenzije i povrede, a mi u nikad punijem sastavu. Mene njihova situacija podsjeca na prvi baraz sa Portugalom, kad smo izvukli "herojski" poraz u gostima i mislili kako imamo aktivan rezultat, pa potom implodirali pod suspenzijama, povredama i prevelikim ocekivanjima.
Bolji smo, i za razliku od njih koji vec traze izgovore za poraz, trubeci na sav glas o problemima i izigravajuci zrtve, mi izgovora nemamo. Idemo po pobjedu u obe utakmice, da jos popravimo plasman na fifinoj ljestvici. Trenutno je prolaz na nekih 55%, a poslije prve utakmice ocekujem da se popne na 75%. 2:0!!!