BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 11 nov 2015, 09:47

bosnas_ je napisao/la:Stvarno ne pamtim kad su nasi igraci bili zdraviji i u boljoj formi dosli na okupljanje.. Jaci smo u odnosu na prethodne utakmice za Kolasinca i Dzeku,igramo pred domacom publikom protiv ekipe koja ima velikih problema,sto sa povredama sto sa suspendovanim igracima,pogotovo u prvoj utakmici..tu vidim nasu sansu definitivno!
Samo hrabro i pozrtvovano,pa sta bude...
pred utakmicu s belgijom u septembru..... :hmmmmm:

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 11 nov 2015, 09:48

:opaopa: Znaci Wolfgang nam sudi. Dobro. Ako ne dopusta grubu igru, onda nama to vise odgovara, jer Irci igraju na ivici regularnosti. Nadam se da ce McCarthy popusiti suspenziju za uzvrat, jer mi nesto govori da ce on biti zaduzen za Pjanica.
Sve sam veci optimista i ne bi se mijenjao sa Ircima ni zasto u ovom trenutku, pa cak ni za to da igramo tek drugu kod kuce. Svi parametri nam idu u prilog. Mi 20, a oni 42 na fifinoj ljestvici. Njima suspenzije i povrede, a mi u nikad punijem sastavu. Mene njihova situacija podsjeca na prvi baraz sa Portugalom, kad smo izvukli "herojski" poraz u gostima i mislili kako imamo aktivan rezultat, pa potom implodirali pod suspenzijama, povredama i prevelikim ocekivanjima.
Bolji smo, i za razliku od njih koji vec traze izgovore za poraz, trubeci na sav glas o problemima i izigravajuci zrtve, mi izgovora nemamo. Idemo po pobjedu u obe utakmice, da jos popravimo plasman na fifinoj ljestvici. Trenutno je prolaz na nekih 55%, a poslije prve utakmice ocekujem da se popne na 75%. 2:0!!! :bih:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 nov 2015, 11:05

Why are Ireland playing in little old Zenica?
Partisan atmosphere guaranteed in Bosnian fortress with UEFA regulations restricting Friday’s game to just 11,500 fans.

http://www.the42.ie/why-are-ireland-pla ... 5-Nov2015/

:rol: :rol: :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 11 nov 2015, 11:54

Jesi vidio komentara ispod bolesnih... 0:4... 0:6... da im nije malo... gori su izgleda od nas!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 nov 2015, 12:34

Izeglda da ce opasnost od zutih biti veliki problem, Dzeko, Pjanic, Begovic, Spahic, Sunjic.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 11 nov 2015, 12:39

Elegant je napisao/la:Izeglda da ce opasnost od zutih biti veliki problem, Dzeko, Pjanic, Begovic, Spahic, Sunjic.
Dzeko, Pjana i Bega ga sigurno nece dobiti, iskusni su to momci i susdrzat ce se svakakvih provokacija ili zadrzavanja.
Spahic i SUnjic vec druga prica, odbrana je to i uvijek su izlozeni kartonima
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 11 nov 2015, 13:58

FliX je napisao/la:Jesi vidio komentara ispod bolesnih... 0:4... 0:6... da im nije malo... gori su izgleda od nas!
:mrgreen: :mrgreen: , mi smo masalla kakvi su ovi. :urnebes:

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 11 nov 2015, 14:10

Ako koga zanima zadnji podcast Genelara Poslije Bitke, ima dio o baražu i našoj tekmi s Irskom...

[youtube][/youtube]

baraž ide od 22. minute...

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 11 nov 2015, 14:46

Od svih stvari koje je Meša donio i uveo u Repku, ubjedljivo mi se najviše sviđa ova izolacija i manjak informacija iz tabora..kod Sušica se maltene sve znalo od A do Ž...ovo sad već liči na ozbiljnu reprezentaciju

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 11 nov 2015, 14:47

jasko__ je napisao/la:Od svih stvari koje je Meša donio i uveo u Repku, ubjedljivo mi se najviše sviđa ova izolacija i manjak informacija iz tabora..kod Sušica se maltene sve znalo od A do Ž...ovo sad već liči na ozbiljnu reprezentaciju
Ovo ide na ruku prvenstveno Spaholjupcima :lol: a da je profesionalnije jeste
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 11 nov 2015, 14:54

FliX je napisao/la:Jesi vidio komentara ispod bolesnih... 0:4... 0:6... da im nije malo... gori su izgleda od nas!
Al pazi brate ne govore to samo njihovi navijaci u komentarima, neki i Roy Keane na sluzbenom pressu pred utakmicu govori i smije se kaze 2-3 gola u gostima bi za nas bila dobar rezultat :hmmmmm:
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Zuko
Kontakt:

Post Postao/la Zuko » 11 nov 2015, 14:55

Begovic
Sunjic
Spahic
Hadzic
Pjanic
Dzeko

Coleman
Wilson
Whelan
McCarthy
Hoolahan

Ovi igraci ne mogu dobiti zutu kartu jer bi bili suspendovani za drugu utakmicu u Irskoj.
Sve je ok samo da Dzeko ne dobije zutu kartu u prvu utakmicu, Spahic/Sunjic jedan od njih moze biti suspendovan to nije problem jer Zukanovic moze igrati tu, Hadzic i tako nece igrati u Irskoj jer ce Besic, Pjanic je i tako lose za nas ako usporedis sa njegovom igrom u Romi, pobijedili smo 3-1 od Grcke bez njega a bez Dzeke smo izgubili 3-0 od Izraela eto ti razlika. Za slobodnjake i kornere imamo jos 5/6 igraci u prvu postavu koje to mogu uraditi za nas.
The only thing constant in life is change, dark times are always temporary and we can always come back to the light.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 11 nov 2015, 14:59

DevilsAdvocate je napisao/la:
Al pazi brate ne govore to samo njihovi navijaci u komentarima, neki i Roy Keane na sluzbenom pressu pred utakmicu govori i smije se kaze 2-3 gola u gostima bi za nas bila dobar rezultat :hmmmmm:
:puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
"We need to suffer. And we need to fight."

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 nov 2015, 15:01

Paziti se tih kartona Dzeko, Pjanic, generalno vidjet cemo kako se Irici postave hocemo li morati probijati bunker, a opet paziti te nagle kontre Iraca pa ako bude trebalo praviti "pametne prekrsaje" je rizicno.

Mislim da je nasa sansa da im sto prije damo gol onda ce se oni sigurno malo vise otvoriti jer oni zeli da daju gol u gostima, a onda tim slobodnim prostorom imamo prednost da ih ovjerimo.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 11 nov 2015, 15:02

Captain4 je napisao/la:
DevilsAdvocate je napisao/la:
:puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
Za komentare mislim da je ironija a i u Keaneom slučaju isto tako. Kome nije 2-3 gola u gostima dobar rezultat, čak mislim da i 5-6 golova razlike u Irskoj za nas bi bio dobar rezultat.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 nov 2015, 15:05

Neka bude u Zenici 2:0 a u Dablinu 3:2 nemam ja nista protiv. :lol:

Bosna64
Kontakt:

Post Postao/la Bosna64 » 11 nov 2015, 15:06

rikimo je napisao/la:Ako koga zanima zadnji podcast Genelara Poslije Bitke, ima dio o baražu i našoj tekmi s Irskom...

[youtube][/youtube]

baraž ide od 22. minute...
Zasto ja nemogu na tell ovo otvoriti

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 nov 2015, 15:08

Ako Begović dobije žuti tačno ga treba istuć'. :mrgreen:

Još malo, mene već malo trese nervoza.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 11 nov 2015, 15:09

Trapatonijeva Irska je mogla dati 2+ golova ali ova O Nealova nije u stanju jer igraju nekakvu cudnu zatvorenu igru,prijete na kontre...
Mi ovo trebamo rijesiti u Zenici 2-0 bi bilo idealno i tako rastereceni otici u Dablin odbraniti prednost iz Zenice i to je to..

Samo da ne bude scenario da primimo neki glup gol kao protiv Izraela i Kipra na samom startu....

Sto se tice Spahica on se oprostio i nije vise ni trebao dolaziti,do sada bi vec imali 2 uigrana stopera za buducnost,ali on se morao vratiti da bi nastavio drkati gdje stao...
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 11 nov 2015, 15:11, ukupno mijenjano 2 puta.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 11 nov 2015, 15:09

Samo Dzeko nije u tolikoj opasnosti od kartona..
Pjanic voli prigovarat i ciganski udarat tako da ako mu odu zivci eto zutog.
Spaha je glup i ne zna igrat velike utakmice tako da zuti ili cak crveni ne bi bio iznenadjenje
Begovic ima nevjerovatno glupa zadrzavanja vremena cak i kada ne treba tako da..
A sto se mene tice i Spahic i Begovic mogu dobit, Spahic ce napravit ili francusku #2 ili nigeriju #2 sigurno, a o formi Begovica da ne govorim.
Sehic na gol!
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 20 gostiju.