BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

Ajax
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Ajax » 10 nov 2015, 21:58

bvb je napisao/la:Nasa pozicija je slicna onoj u kojoj su Portugalci bili protiv nas, i iako smo se mi nadali prolazu bez obzira na sve, bilo je jasno da su ljudi bolji i da je sve do njih sto se na kraju i ispostavilo kao tacno (i to prilicno lahko rekao bih).
Nazalost nije ni blizu ista pozicija. Portugal je imao jednog od dvojice, trojice najboljih igraca svijeta - Ronalda. Pa tada odlicnog Nanija. Da je trebalo njih bi se poguralo sigurno. Jer jedno EP/SP bez Ronalda nebi bilo isto. Sanse su bile 80-85%/20-15% za Portugal. Mada malo je falilo prvi put. Odlicno je to Ciro postavio tada i minimalno smo izgubili 1:0 uz dvije stative. Naravno u revansu bez Spahica i Misimovica nismo imali nikakve sanse.

Sada su sanse 60-50%-40-50% za nas i to maksimalno. Radi se o dva podjednaka protivnika gdje je sve moguce mada smo mi u maloj prednosti. Portugal je bio ogromni favorit tada i to se ne moze porediti.

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 10 nov 2015, 22:03

Ne znam brate, meni je to slicno. Mi smo tada bili ekipa koja je mogla dobiti svakog', imali dobrog trenera, atmosfera je bila dobra, borili smo se za prvi plasman na prvenstvo itd. Ali su Portugalci, bez obzira na jako lose kvalifikacije, odigrali onako kako treba da se igra u bitnim utakmicama i relativno lahko rijesili problem oba puta.
Zadnja izmjena: bvb, dana/u 10 nov 2015, 22:06, ukupno mijenjano 2 puta.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 10 nov 2015, 22:03

Ajax je napisao/la:
bvb je napisao/la:Nasa pozicija je slicna onoj u kojoj su Portugalci bili protiv nas, i iako smo se mi nadali prolazu bez obzira na sve, bilo je jasno da su ljudi bolji i da je sve do njih sto se na kraju i ispostavilo kao tacno (i to prilicno lahko rekao bih).
Nazalost nije ni blizu ista pozicija. Portugal je imao jednog od dvojice, trojice najboljih igraca svijeta - Ronalda. Pa tada odlicnog Nanija. Da je trebalo njih bi se poguralo sigurno. Jer jedno EP/SP bez Ronalda nebi bilo isto. Sanse su bile 80-85%/20-15% za Portugal. Mada malo je falilo prvi put. Odlicno je to Ciro postavio tada i minimalno smo izgubili 1:0 uz dvije stative. Naravno u revansu bez Spahica i Misimovica nismo imali nikakve sanse.

Sada su sanse 60-50%-40-50% za nas i to maksimalno. Radi se o dva podjednaka protivnika gdje je sve moguce mada smo mi u maloj prednosti. Portugal je bio ogromni favorit tada i to se ne moze porediti.
Na teze da je Irska podjednaka s nama uvijek cu reagovati.To je apsolutna laz.

Mozda nismo favoriti koliko je Portugal bio protiv nas ali nismo ni puno manji.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 10 nov 2015, 22:08

Irska se sa nama ne moze ni u jednom smislu poredit. Miljama smo ispred njih i dosta smo kvalitetniji. Naravno trebamo ih ozbiljno shvatiti, a u to ne smunjam.

2-0 Zenica, Dublin 1-1 i sa Mesom ako Bog da za Francusku.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 nov 2015, 22:10

bvb je napisao/la:Ne znam brate, meni je to slicno. Mi smo tada bili ekipa koja je mogla dobiti svakog', imali dobrog trenera, atmosfera je bila dobra, borili smo se za prvi plasman na prvenstvo itd.
Da ako se gleda na stvari kakve bi one trebale biti. A u stvarnom svijetu SP bez Ronalda ili Messija nebi bio isti. I nasao bi se nacin da Portugal pobjedi. Bilo da su to penali, ili treci zuti karton kako god. A ako se to zaboravi cisto igracki postojale su sansu to je tacno. Samo da je bilo vise srece u prvoj utakmici i da nismo ostali bez Spahic i Misimovica. U drugom barazu poslje onih 6:2 naravno da nije bilo nikakvih sansi. Tek sad sam vidio da je Roy Keane trener Irske. To isto nije dobra vijest. Ljudi ce igrati na ivici faula i jako borbeno. Nadam se da Mesa ima par asova u rukavu.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 10 nov 2015, 23:06

Samo me interesuje da li će se Bazdarevic odlucit za Ibisevica na krilu ili Viscu..otprilike u veznom redu ce biti Hadzic i Medunjanin ili Hadzic i Salihovic kao protiv Velsa,a dobro bi bilo da pocne sa Kolasincem na DMF jer vec to igra u Schalkeu umjesto Hadzica te Bicakcic starter u Hofenhajmu umjesto indisponiranog Mujdze..

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 nov 2015, 23:09

Mislim da ce Visca poceti a i trebao bi, Medunjanin također, Anel nece igrati.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

jabuka
Kontakt:

Post Postao/la jabuka » 10 nov 2015, 23:11

Begovic, Mujdza, Spahic, Zukanovic, Kolasinac, Hadzic, Medunjanin, Pjanic, Lulic, Visca, Dzeko.

2-0 Pjanic Dzeko. Hvala lijepo.
" Cut my veins open and I will bleed LIVERPOOL RED ! "
One and only, Steven Gerrard.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 nov 2015, 23:12

HankMoody je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Najgore bi bilo da bude 1-1, ako već mora biti neriješeno neka bude 0-0. Bilo koji drugi rezultat u kojem nema pobjednika nas tjera da ih moramo napasti u Dublinu.

Ja sam sanjao davno nekad, prije 2-3 sedmice, da je Medo dao gol odmah na početku u prvoh 5 min, gol sličan Raktićevom protiv Batea. :mrgreen:
Ja koliko znam Rakitić je BATE-u dao oba gola nogom.
Prvi gol, ovaj gol :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 10 nov 2015, 23:14

Šta ovi Irci tamo na forumu pišu kako se žuti kartoni brišu a samo suspenzije prenose (Bešić, Walter, O'Shea)
Mislim znam da sam pročitao da se kartoni prenose, ali već u više navrata kod njih vidim drugačije tvrdnje?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 nov 2015, 23:18

HariTz je napisao/la:Šta ovi Irci tamo na forumu pišu kako se žuti kartoni brišu a samo suspenzije prenose (Bešić, Walter, O'Shea)
Mislim znam da sam pročitao da se kartoni prenose, ali već u više navrata kod njih vidim drugačije tvrdnje?
Iz grupe u baraž? Prenose se kartoni, sjetite se Portugala.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 10 nov 2015, 23:21

Donnie Darko je napisao/la:
HariTz je napisao/la:Šta ovi Irci tamo na forumu pišu kako se žuti kartoni brišu a samo suspenzije prenose (Bešić, Walter, O'Shea)
Da, iz grupe u baraž. Ma da znam da su se uvijek prenosili. Ne želim da ovdje unosim neku konfuziju, ali oni se čine jako sigurni i pišu da se ODSAD kartoni brišu. Neko ko je bolje upućen u ovo sigurno će znati reći više.
Mislim ne trolaju momci, ako oni lažu, onda i ja prenosim pogrešne informacije.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 nov 2015, 23:23

HariTz je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:
Da, iz grupe u baraž. Ma da znam da su se uvijek prenosili. Ne želim da ovdje unosim neku konfuziju, ali oni se čine jako sigurni i pišu da se ODSAD kartoni brišu. Neko ko je bolje upućen u ovo sigurno će znati reći više.
Mislim ne trolaju momci, ako oni lažu, onda i ja prenosim pogrešne informacije.
Bili smo i mi ovdje ubjeđeni u svašta nešto. To što su irci, ne znači da su neki autoritet po pitanju znanja nogometnih pravila. :mrgreen:

Prenose se kartoni, 99% sam siguran.

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 10 nov 2015, 23:25

....................Begovic....................

Mujdza..Sunjic..Spahic...Zukanovic

............Pjanic......Kolasinac............

..................Medunjanin....................

...Visca..................................Lulic...

.....................Dzeko........................
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 10 nov 2015, 23:27

ako dođe do nevejtu i ako ne budemo mogli dat gol sa džekom usamljenim u špicu, koga bi ste vi prvo uveli ibiševića il đurića?
pitam da vidim kako javno mnijenje vlada ovdje na forumu, jer ja bi trenutno i armina prije ibiševića uveo..

ahmic
Kontakt:

Re: Re : RE: Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la ahmic » 10 nov 2015, 23:28

szlaja je napisao/la:....................Begovic....................

Mujdza..Sunjic..Spahic...Zukanovic

............Pjanic......Kolasinac............

..................Medunjanin....................

...Visca..................................Lulic...

.....................Dzeko........................
Nije lose Zlatane sine Bosanski :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 10 nov 2015, 23:30

coelho41 je napisao/la:ako dođe do nevejtu i ako ne budemo mogli dat gol sa džekom usamljenim u špicu, koga bi ste vi prvo uveli ibiševića il đurića?
pitam da vidim kako javno mnijenje vlada ovdje na forumu, jer ja bi trenutno i armina prije ibiševića uveo..
Zavisno od stanja na terenu. Mi ćemo već imati visokog Džeku na terenu i ako on ne bude mogao ništa u zračnim duelima, ne vidim da bi Milan mogao išta bolje to odraditi.
Pa Vedu bih uveo jer bi rasteretio Džeku ponajviše. Za Aru ući u takvoj triler završnici ne bi bilo baš pametno. Mislim ja da sam selektor, to ne bih uradio.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 10 nov 2015, 23:32

Iz Evertona cak tri igraca veznog reda su Irski Coleman Mkgidi i Mkarti od ostalih igrača koji su na cijeni lijevi bek Norvica Brady uz već pomenutog Longa..
Zadnje 4 utakmice Poljska poraz 2:1 i nerijeseno 1:1 Skotska 1:1 pobjeda protiv NJemacke 1:0 te Gruzije 1:0 znaci nit daju nit primaju..

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 nov 2015, 23:33

slika

Nikako da nadjem to pravilo da se prenose kartoni. :think:

DeepPurple
Kontakt:

Post Postao/la DeepPurple » 10 nov 2015, 23:41

bhsport je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Spahic jos nije stigao ? Sta on umislja ?
Treba ga kuci poslati, crna ovca, najvise me njega strah u barazu. Kiksercina!
Za razliku od tebe ne farba se.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Hrammm1921, JackW, Proximic i 51 gost.